- 13 Haziran 2024
- 611
- 539
- 18
- Konu Sahibi Bikahvebisohbet
Evin ihtiyaçlarını neden sadece eşiniz karşılıyor?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Hemen hemen aynı. O maaşlı çalışıyor ben toplu ödeme alıyorumArabadan dolayı biraz sıkışmışsınız.
İlk maddiyat sebepli kavgada böyle mi oldunuz gerçekten?
Bide param için birlikte demişsin,sen ne kadar maaş alıyorsun eşin ne kadar alıyor?
Ne güzel söylediniz. Sanırım bu konuda kafam çok karışıktı. Doğru ne diyeKesinlikle bu yoruma katılıyorum. Evlilikte para konusunda sen ben olmaz eğer çok net bir ayrım yapıyorsanız giderleri de ikiye bölün adam da rahatlasın. Biz arabamızı alırken düğün takılarını bozdurduk ama zaten o takıları da hiçbir zaman benim diye sahiplenmemiştim evimizin birikimiydi bu şekilde düşünüyordum. Gider konusunda eşim de ben de benzer maaş alıyoruz eşim kira+fatura+giderler vs öder ortak bir kartimiz var oraya para atarız ordan eve alışveriş yaparız, ben maaşımdan ihtiyacım kadarını ayırır kalanı eşime atarım. Eğer ihtiyaç yoksa birikim için ortak bir şeyler alırız (altın vs). Olması gereken bu eğer çalışıyorsak neden erkek tek başına maddi kaygılarla boğulsun. Bence evlilik yükleri paylaşmak ve birlik olma durumudur.
Olması gereken bu değil bu yanlış kendinize az ayirip parayı niye kovanıza atiyorsunuz ??? Siz birikim yapamıyor musunuz ?Kesinlikle bu yoruma katılıyorum. Evlilikte para konusunda sen ben olmaz eğer çok net bir ayrım yapıyorsanız giderleri de ikiye bölün adam da rahatlasın. Biz arabamızı alırken düğün takılarını bozdurduk ama zaten o takıları da hiçbir zaman benim diye sahiplenmemiştim evimizin birikimiydi bu şekilde düşünüyordum. Gider konusunda eşim de ben de benzer maaş alıyoruz eşim kira+fatura+giderler vs öder ortak bir kartimiz var oraya para atarız ordan eve alışveriş yaparız, ben maaşımdan ihtiyacım kadarını ayırır kalanı eşime atarım. Eğer ihtiyaç yoksa birikim için ortak bir şeyler alırız (altın vs). Olması gereken bu eğer çalışıyorsak neden erkek tek başına maddi kaygılarla boğulsun. Bence evlilik yükleri paylaşmak ve birlik olma durumudur.
Adam demiş ya eski verdikleri.i geri istiyorum diyeAnlayamadım eşimin haklı olmasını gerektirecek bir yorum yazmadım. Eşimle bir problemimi yazmadım yani![]()
Kizzz ben konu sahibi değilim ki ondan sasirdimAdam demiş ya eski verdikleri.i geri istiyorum diye![]()
Eşim ve ben arabalarımızı satıp tek araba olalım dedik. Benimki biraz daha pahalı (düğünde takılanlarla almıştım) üstüne de 200 bin verdim güzel büyük bir araba aldık ama bende hiç türk parası kalmadı eşim de eksiye geçti.
Sonra alakasız tartışmaya başladık ben ona maddi olarak çok para vermeye başladım son zamanlarda elime geçen toplu paraları yani. O da bi toparlanamadı hep ekside bir şekilde. Evin ihtiyaclarını o karşılıyor. Tartışma büyüdü beni arkadaşlarının eşiyle kıyasladı ablamı konuştu orada delirdim. Annen yolda verdi zehri dedi(yıllar önce annem uzun yol dönüşü ablama hesaplarınızı ayırın demiş bu da unutmamış ben bile unuttum.) neyse parasız kaldım ödemelerim var dedim ben eksideyim diye başlayan kavga ablanla sen böylesiniz den sonra başka yerlere gitti. Dedim hem ilgisizsin hem paran yok. Yok dedi bugüne kadar harcadıklarımı ver bana geri dedi ben tatile de gitmek istemiyorum yeter kardeşinle git dedi bağırdı çağırd küstü başka odaya gitti.
Ne yapayım bilmiyorum.
(Yabancı paradı tutuyorum genelde başka birikimlerim de var. Yarın eksider artıya geçerim)
Sormak istediğim eşim kazançlar ortak olsun diyor ama ben buna sıcak bakamıyorum. Bana ilgisi yok da param için birlikte gibi tam da anlatamadım ama)
Adam daha ne ödesin,bu giderleri ödedikten sonra maaşından ne kalıyor?ya da kalıyor mu?Eşimin maaşı kira+fatura+ev ihtiyaçları+araba masraflarına gidiyor.
Benim maaşım ise birikime gidiyor.
Eşimin yetişemediği durumlarda kendi maaşımdan tabii ki veriyorum ama eşim benden para beklentisi olan biri değil. Birde tüm birikimi eksiye düşecek kadar arabaya mı yatırdınız?
Eşim maaşıyla bunları hallediyor, benim maaşımla da geleceğimize yatırım yapıp altın alıyoruz. Nesi garip geldi?Adam daha ne ödesin,bu giderleri ödedikten sonra maaşından ne kalıyor?ya da kalıyor mu?
Bacım yanlış alıntı yapmışım,pardon,sorum konu sahibineEşim maaşıyla bunları hallediyor, benim maaşımla da geleceğimize yatırım yapıp altın alıyoruz. Nesi garip geldi?
Tamamdır babyBacım yanlış alıntı yapmışım,pardon,sorum konu sahibine
Hee tamamKizzz ben konu sahibi değilim ki ondan sasirdim![]()
Ama sonra ona benim param diyorsunuz. Adam ortak değil yaniEşim maaşıyla bunları hallediyor, benim maaşımla da geleceğimize yatırım yapıp altın alıyoruz. Nesi garip geldi?
Eşim maaşıyla bunları hallediyor benim maaşımla da geleceğimize birikim yapıyoruz demişim. Benim param demedim kiAma sonra ona benim param diyorsunuz. Adam ortak değil yani
Ben ayrı hesapları hiç doğru bulmuyorum. Ne o öyle ev arkadaşlığı gibi. Erkeğin parasını eve harcayıp kadının parasına benim param demesini saçma buluyorum.Eşim ve ben arabalarımızı satıp tek araba olalım dedik. Benimki biraz daha pahalı (düğünde takılanlarla almıştım) üstüne de 200 bin verdim güzel büyük bir araba aldık ama bende hiç türk parası kalmadı eşim de eksiye geçti.
Sonra alakasız tartışmaya başladık ben ona maddi olarak çok para vermeye başladım son zamanlarda elime geçen toplu paraları yani. O da bi toparlanamadı hep ekside bir şekilde. Evin ihtiyaclarını o karşılıyor. Tartışma büyüdü beni arkadaşlarının eşiyle kıyasladı ablamı konuştu orada delirdim. Annen yolda verdi zehri dedi(yıllar önce annem uzun yol dönüşü ablama hesaplarınızı ayırın demiş bu da unutmamış ben bile unuttum.) neyse parasız kaldım ödemelerim var dedim ben eksideyim diye başlayan kavga ablanla sen böylesiniz den sonra başka yerlere gitti. Dedim hem ilgisizsin hem paran yok. Yok dedi bugüne kadar harcadıklarımı ver bana geri dedi ben tatile de gitmek istemiyorum yeter kardeşinle git dedi bağırdı çağırd küstü başka odaya gitti.
Ne yapayım bilmiyorum.
(Yabancı paradı tutuyorum genelde başka birikimlerim de var. Yarın eksider artıya geçerim)
Sormak istediğim eşim kazançlar ortak olsun diyor ama ben buna sıcak bakamıyorum. Bana ilgisi yok da param için birlikte gibi tam da anlatamadım ama)