Incredible incredible
Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
- 6 Ağustos 2015
- 7.208
- 19.840
-
- Konu Sahibi sFeAnTeIrH
Bos ver yapma o zaman. Deseki kizim sen gelince birlikte yapalim gene anlasilirda, oyle salaga koymak insana dokunur yaniAslında bende senin gibiyim. İyi niyetimi sömürmeye çalışmasa keşke. 20li yaşlarda kızı var evde. Bayramda gittiğimizde misafir gelir diye ev temizlemeye başladılar. Bayramdan önce yan gel yatikisi sürekli yatma modunda beni görünce iş yapacakları tutuyor
Peki eşiniz ne diyor bu durumaArkadaşlar maddi anlamda size hiç desteği olmamış , sizin düğününüze 3 hafta kala kaynınızın nişanı için sizden borç isteyen , eşiniz işsiz olduğu ve siz çalıştığınız halde sizin evine bayram temizliğine gelmenizi bekleyen bi kayınvalideniz olsa ne yapardınız ?
Ben kesinlikle yardım edemeyeceğimi , evinde 2 yetişkin oğlu varken eşimi ve beni temizlik için çağırmasını abes karşıladığımı söyledim. ( erkek iş mi yapar diyecek arkadaşlar için belirteyim kayınvalidem kayınpederime bile ev süpürten bi insan. Dolayısı ile kadın erkek ayrımı yapılmadan evde temizlik yapılır) Oda yapmam gerektiğini hasta olduğunu vs söyledi. Bende işten gelince çok yorulduğumu, kendi evimin işini bile yapacak halim kalmadığını söyledim. Ellerin gelinleri çalışsa da yapıyo dedi. Bende ben o gelinlerden değilim , ben evlenirken gelip senin evini temizlerim gibi bi söz verdiğimi hatırlamıyorum dedim. Benden temizlik yapmamı beklerse üzüleceğini , zira yapamayacağımı belirttim.
Kayınvalidem işte sizinde bana işiniz düşer , o zaman görüşürüz vs dedi . Ben konu daha fazla uzamasın diye daha fazla cevap vermedim. Eve gittiğimizde gece 4 30 gibi eşime uzuun bir mesaj yazmış. Bize etmediği beddua kalmamış. Sütüm burnundan gelsin , ciğerimi yaktınız , ciğeriniz yansın, sen karın olacağa diyemiyo musun benim ailem bu yapcaksın diye vs vs saydırmış. Aslında söylenmesi gereken çok şey olmasına rağmen olay iyice büyümesin diye tepkisiz kaldık.
Annemi ve yengemi arayıp beni şikayet etmiş. Ben onu kızım gibi görmüştüm , o bana ben sana söz vermedim evini temizleyemem dedi diye.
Sizler gidiyo musunuz kayınvalidenizin evini temizlemeye. Kendisi 50 yaşında ama sürekli hasta nedense .
Ben de kv hoşlanmam aramızda çok sorunlar oldu.Kendisi benden iş istemeye utanir ama bu bayram cam siler misin dedi eşime o da güzel silemeyecegi için siliverdim doğumda benim evimi çok temizlemişti çünkü bana kalırsa iyilik et denize at balık bilmezse Halik bilirArkadaşlar maddi anlamda size hiç desteği olmamış , sizin düğününüze 3 hafta kala kaynınızın nişanı için sizden borç isteyen , eşiniz işsiz olduğu ve siz çalıştığınız halde sizin evine bayram temizliğine gelmenizi bekleyen bi kayınvalideniz olsa ne yapardınız ?
Ben kesinlikle yardım edemeyeceğimi , evinde 2 yetişkin oğlu varken eşimi ve beni temizlik için çağırmasını abes karşıladığımı söyledim. ( erkek iş mi yapar diyecek arkadaşlar için belirteyim kayınvalidem kayınpederime bile ev süpürten bi insan. Dolayısı ile kadın erkek ayrımı yapılmadan evde temizlik yapılır) Oda yapmam gerektiğini hasta olduğunu vs söyledi. Bende işten gelince çok yorulduğumu, kendi evimin işini bile yapacak halim kalmadığını söyledim. Ellerin gelinleri çalışsa da yapıyo dedi. Bende ben o gelinlerden değilim , ben evlenirken gelip senin evini temizlerim gibi bi söz verdiğimi hatırlamıyorum dedim. Benden temizlik yapmamı beklerse üzüleceğini , zira yapamayacağımı belirttim.
Kayınvalidem işte sizinde bana işiniz düşer , o zaman görüşürüz vs dedi . Ben konu daha fazla uzamasın diye daha fazla cevap vermedim. Eve gittiğimizde gece 4 30 gibi eşime uzuun bir mesaj yazmış. Bize etmediği beddua kalmamış. Sütüm burnundan gelsin , ciğerimi yaktınız , ciğeriniz yansın, sen karın olacağa diyemiyo musun benim ailem bu yapcaksın diye vs vs saydırmış. Aslında söylenmesi gereken çok şey olmasına rağmen olay iyice büyümesin diye tepkisiz kaldık.
Annemi ve yengemi arayıp beni şikayet etmiş. Ben onu kızım gibi görmüştüm , o bana ben sana söz vermedim evini temizleyemem dedi diye.
Sizler gidiyo musunuz kayınvalidenizin evini temizlemeye. Kendisi 50 yaşında ama sürekli hasta nedense .
Heh işte bende bunu ima ettim. Ben senin evini temizlerim diye bir söz verdim mi. Şimdi üzüldüm diyosun ama ben seni heveslendirip sonra yarı yolda mı bıraktımı ima ettim. Ama kendisi bize inci gibi bedduaları döşedi :)Bu kayınvalide milleti gelinlerini hizmetçi gibi kullanmaktan ne zaman vazgeçecekler? Tamam az da olsa kendi işini kendi gören düşünceli kayinvalideler var ama niye çogu böyle be kardeşim? Evliliğin kuralı mı bu niye bir gelin kv evini temizlemek zorunda olan bir canlı gibi görülür? En acısı da yapmayınca kötü gelin sıfatını alninin ortasina yapıştırırlar? Ulan ben yokken ne mok yiyordun kim yapiyordu temizligini? Gene kendin yap yapamiyorsan birak ya. Pis olsun daginik olsun niye gelin yapiyor ben kocamla senin evini de temizleyecegim diye mi evlendim.
Biz eve yerleşirken kayınvalidemde sürekli gelelim gelelim temizliğe dedi. Biz istemedik. Zira o kadar çok konuşuyo ki onu dinlemekten iş yapamazdık. Badanasından temizliğine eşimle ikimiz yaptık , eşyalarımız gelmemişti yere yorgan serdik üzerinde yattık ama çok mutluyduk. Bi kere geldi onda da eşimi zorla genç çiftçi kredisi çektirmeye ikna etmişlerdi. Bizim için değil sadece eşimin üzerine olacak. Gelen parayı kendileri yiyecekti.Devlet hibe veriyor , eğer hibe sana çıkarsa özel bankalarda 3 katına kadar kredi veriyor. Daha hiç bişey belli değilken , ay kredi çıkarsa iş için araba lazım olcak kredi çekip araba alalım dediler eşime düşün. Tabi ki eşim kabul etmedi :) sözde yardıma geldiler . Evden artan yemekleri getirmiş yedik. Akşama da abisi ve nişanlısı geldi birlikte yemek hazırladık yedik. Sözde yardıma gelmişlerdi bide yemek yaptık :)Şurdaki su konuları okudukca ağzım açık kalıyor. Daha bugun kayinvalidem geldi bi insanda nasil boyle enerji olur masallah diyeyim senin kayinvalideyle asagi yukarı yaşları ayni evimi sildi balkonumu yikadi durmadi yerinde birde diyor ki geleyimde o dokuntuleri yerlestirelim hurclara. Anne gerek yok dedim yorulma yok oyle daha cok icime siniyor diyor. Sanki ben beceremicemyeni taşındım da ben..
Ya bendemi anormallik var kayinvalidem de mi yoksa bu hala 1945 kafasindakiler mi nedir bu ya
Ne demek gel evimi temizle. Bir de uzerine beddualar. Saka gibi gercekten inanilir gibi degil ne munasebet ya herkes kendi evini temizlesin madem hasta kadın çağırsın yardımcı yaziklar olsun ya siz cok iyi cevaplar vermissiniz ona bence ondan köpürmüş ohh canima degsincanınızı sıkmayın o cooook farkli seylere dalmış derinlere dalmış baya kesinlikle mesafe koyun en azindan bir surede hic aramayin sormayın anlasın. Gerci boylesi anlamaz da ya. Kiz annesi olmak varmis ne demek benim ailemde yok hallerinle yok nasil yoksa soyle soyleyim babamin cebinde 10 tl parasi yokken borc harc bana nisan yaptı esyalarimi almamda yardimci oldu sirf ele aleme rezil olmayalim diye kız annesi sanki masraf yapmiyor o zimbirtilar daha cok tutuyor oysaki .
Fazlaca her şeyi bilen , aslında çokt iyiyim ben ama hep üzdüler beni , ben çok hastayım , çok çilekeşim modundadır kendileri. Ama aslında fazlaca bilmiş , safa yatan , sürekli laf sokan , sen bunu fark ettiğini belirtirsende aa ben öyle demek istemedim sen yanlış anladın diyen biridir.Nasıl kirlettilerse öyle temizlesinler. Kayınvalide ile farklı şehirlerdeyiz, aynı şehirde olsak da temizlemezdim. Bana ne?? Durulun da çok güzel ayrıca, dimdik durmuşsun, arana da mesafe koy bence kayınvalide işe. Zira her bku ben bilirim havasında gibi duruyor buradan.
Fazlaca her şeyi bilen , aslında çokt iyiyim ben ama hep üzdüler beni , ben çok hastayım , çok çilekeşim modundadır kendileri. Ama aslında fazlaca bilmiş , safa yatan , sürekli laf sokan , sen bunu fark ettiğini belirtirsende aa ben öyle demek istemedim sen yanlış anladın diyen biridir.
kesinlikle giderdim. Hatta biz nişanlıyken eşim annemler pek dışarı çıkmıyolar falan demişti. Ben aa o zaman annenleri yemeğe götürelim ben gelince , değişiklik olur , fırında alcam ben ona fırını bozuk falan demiştim. Eşim saçmalama hiç gerek yok sonra tepemizden inmezler dediğinde çok yadırgamıştım. Bi bildiği varmış adamın. Suistimal konusuna girmeyeceğim zira anlatmadığım o kadar çok konu var ki iyi niyetten uzak.Normalde iyi bir insan olsa, senden bir şey esirgemese, iyi niyetini biliyor olsan, bu iyiliğini suistimal edecek birisi olmasa yardıma gider miydin? Ben giderdim valla. Ama bu anlattığın olay gibiyse, nayn