Kayınvalidenize temizliğe gider misiniz ?

Arkadaşlar maddi anlamda size hiç desteği olmamış , sizin düğününüze 3 hafta kala kaynınızın nişanı için sizden borç isteyen , eşiniz işsiz olduğu ve siz çalıştığınız halde sizin evine bayram temizliğine gelmenizi bekleyen bi kayınvalideniz olsa ne yapardınız ?
Ben kesinlikle yardım edemeyeceğimi , evinde 2 yetişkin oğlu varken eşimi ve beni temizlik için çağırmasını abes karşıladığımı söyledim. ( erkek iş mi yapar diyecek arkadaşlar için belirteyim kayınvalidem kayınpederime bile ev süpürten bi insan. Dolayısı ile kadın erkek ayrımı yapılmadan evde temizlik yapılır) Oda yapmam gerektiğini hasta olduğunu vs söyledi. Bende işten gelince çok yorulduğumu, kendi evimin işini bile yapacak halim kalmadığını söyledim. Ellerin gelinleri çalışsa da yapıyo dedi. Bende ben o gelinlerden değilim , ben evlenirken gelip senin evini temizlerim gibi bi söz verdiğimi hatırlamıyorum dedim. Benden temizlik yapmamı beklerse üzüleceğini , zira yapamayacağımı belirttim.
Kayınvalidem işte sizinde bana işiniz düşer , o zaman görüşürüz vs dedi . Ben konu daha fazla uzamasın diye daha fazla cevap vermedim. Eve gittiğimizde gece 4 30 gibi eşime uzuun bir mesaj yazmış. Bize etmediği beddua kalmamış. Sütüm burnundan gelsin , ciğerimi yaktınız , ciğeriniz yansın, sen karın olacağa diyemiyo musun benim ailem bu yapcaksın diye vs vs saydırmış. Aslında söylenmesi gereken çok şey olmasına rağmen olay iyice büyümesin diye tepkisiz kaldık.
Annemi ve yengemi arayıp beni şikayet etmiş. Ben onu kızım gibi görmüştüm , o bana ben sana söz vermedim evini temizleyemem dedi diye.
Sizler gidiyo musunuz kayınvalidenizin evini temizlemeye. Kendisi 50 yaşında ama sürekli hasta nedense .
cok ilginç, nasıl bekleniyor başkasından is, insan kendi kızına bile demeye çekinir, gel evimi temizle diye..
şahsen kayınvalidem asla boyle bir şey talep etmez...

Sizin şartlarınızda, sizin ki gibi bir kayınvalideye sürükleyerek bile götüremezlerdi beni yardım etmeye. Bunu sizin yükümlülüğünüz gibi görmesi bile ne saygısızca. Ne münasebet yani, oğluyla evlisiniz diye emrivakilerine boyun eğecek bir köle mi sanıyor sizi? Oğlunu çağırsın çok lazımsa. Emek verip büyüttüğü insan o, ondan bekleyebilir böyle şeyler. Sizden de sadece saygı bekleyebilir, fazlasını değil. Onu da hak etmek lazım ki pek hak edecek bir tip de değil.

Lakin genel olarak yardıma karşı değilim. Karşınızdakiler iyi insanlarsa, sizi sömürmüyor, su istimal etmiyorlarsa, gidilebilir. Eşimin annesine giderdim mesela, çağıracak biri değil çünkü, bir de beni deli eden yönleri olsa da aslında tatlı bir insandır.

Evlenirken fi tarihinden kalma adet, gelenek, görenek diye tutturan kadınlar, yine o adetlere göre kayınvalide hizmetine de gitmeliler. Herkes ona göre ya evlenirken gelenekçi olsun, ya da olmasın. Hala başlık parası bekleyen kadınlar var bu sitede mesela, onlar gitmeli temizliğe, evet.

Benim kaynana da açık açık temizle demez ortalığa ev temizlenecek diye konuşur orda kaldığımız zamanlarda.

Ben de herkes kendi odasını süpürsün öyleyse demiştim.

Bir kere de kızım olsa böyle yorulmazdim dedi benim yanımda
Ben de haklısın kızın olsa yorulmazdin, ben de anneme hep yardım ederim bekarken dedim
Kızın yok işte ne yapacaksın işler sana kalıyor böyle dedim
Hani benden bir iş bekleme mesajı verdim anladıysa :)

Ben görüşmediğim için kendimden örnek veremiycem ama annem babannemin evini temizlemeye gider. Çoğunlukla bayram zamanları halam, yengem, annem bazen memlekette olursak biz torunlar hep beraber temizleriz. Yıllardır böyle. Benim babannem yaşlı ama. Kendi kayınvalidem iyi bir insan olsaydı giderdim ama kızlarıyla beraber yapmak şartıyla tabii tek başıma neden uğraşayım.

O ben gelemeyeceğimi söyleyince , ben kayınvalidemin evini temizledim zamanında dedi. Dedim ki anne o senin zamanındaydı şimdi kalmadı öyle gelinler. Aa var olmas mı hem çalışıp hem kaynanasının evini temizleyenler dedi. Ben onlardan değilim , üzgünüm anne. Benden temizlik yapmamı beklersen üzülürsün , zira yapamam, beklentini yüksek tutma ki üzülmeyesin dedim :)
:super::KK9::KK8:

Arkadaşlar maddi anlamda size hiç desteği olmamış , sizin düğününüze 3 hafta kala kaynınızın nişanı için sizden borç isteyen , eşiniz işsiz olduğu ve siz çalıştığınız halde sizin evine bayram temizliğine gelmenizi bekleyen bi kayınvalideniz olsa ne yapardınız ?
Ben kesinlikle yardım edemeyeceğimi , evinde 2 yetişkin oğlu varken eşimi ve beni temizlik için çağırmasını abes karşıladığımı söyledim. ( erkek iş mi yapar diyecek arkadaşlar için belirteyim kayınvalidem kayınpederime bile ev süpürten bi insan. Dolayısı ile kadın erkek ayrımı yapılmadan evde temizlik yapılır) Oda yapmam gerektiğini hasta olduğunu vs söyledi. Bende işten gelince çok yorulduğumu, kendi evimin işini bile yapacak halim kalmadığını söyledim. Ellerin gelinleri çalışsa da yapıyo dedi. Bende ben o gelinlerden değilim , ben evlenirken gelip senin evini temizlerim gibi bi söz verdiğimi hatırlamıyorum dedim. Benden temizlik yapmamı beklerse üzüleceğini , zira yapamayacağımı belirttim.
Kayınvalidem işte sizinde bana işiniz düşer , o zaman görüşürüz vs dedi . Ben konu daha fazla uzamasın diye daha fazla cevap vermedim. Eve gittiğimizde gece 4 30 gibi eşime uzuun bir mesaj yazmış. Bize etmediği beddua kalmamış. Sütüm burnundan gelsin , ciğerimi yaktınız , ciğeriniz yansın, sen karın olacağa diyemiyo musun benim ailem bu yapcaksın diye vs vs saydırmış. Aslında söylenmesi gereken çok şey olmasına rağmen olay iyice büyümesin diye tepkisiz kaldık.
Annemi ve yengemi arayıp beni şikayet etmiş. Ben onu kızım gibi görmüştüm , o bana ben sana söz vermedim evini temizleyemem dedi diye.
Sizler gidiyo musunuz kayınvalidenizin evini temizlemeye. Kendisi 50 yaşında ama sürekli hasta nedense .

Bu ne biçim kadın ya. İş yapmadınız diye beddua etmiş. Ayrıca neden yapman gerekliymiş? Ben kv nin evini temizlemeyi bırak görüşmüyorum bile. Ha, temizlik konusunda 50 yaşında annem çalışan kadın hem kendi işini yapar hemde bize gelince bir işimi halleder ki kendisi de rahatsız. Yapma derim bakarım almış bir kovayı toz alıyor. Olsun kızım sen hallerim 2 dk der. Ana yüreği işte...

Evlenirken fi tarihinden kalma adet, gelenek, görenek diye tutturan kadınlar, yine o adetlere göre kayınvalide hizmetine de gitmeliler. Herkes ona göre ya evlenirken gelenekçi olsun, ya da olmasın. Hala başlık parası bekleyen kadınlar var bu sitede mesela, onlar gitmeli temizliğe, evet.
Çooook haklısınız. Bilmem kaç gram altın, kız kardeşe hediye abiye hediye vs diye tutturan damat tarafında var mı yok mu bilmeden adet buysa yapsınlar diyen gelinler bence de temizliğe de gitsin her bayram ilk kv nin evine de gitsin.

Bende hep derim yeni evlenecek kızlara. Adet adet diye yutturmayın yarın birgün bizim adette kv nin evine bayram temizliği için gidilir derlerse gitmek zorunda kalırsınız diye.

Hiç gitmedim oda hiç direk çağırmadı. Ne zaman evlerine gitsem süpürge evin ortasında dururdu:) O kadar iyi niyetliydimki bu süpürgede hep evin ortasında tesadüfe bak derdim kendi kendime :) bana mesajmış meğer:)

Vallahi aylarca anlamadım :) birgün bari evi süpüreyim süpürge hazır ortadayken dedi bende ışıklar yanmaya başladı :) o gün bu gündür hep görmezden geliyorum mesajları :-)
Ben karsi degilim is yapmaya, ama suistimal etmicek bu durumu. Ya da konudaki gibi zorundaymisim normali budur gibi davranmicak.

Benim kv uzak bize ama yanina gittiginde her gun supurge tutup toz alirim kahvalti hazirlarim yerine gore yemek yaparim bulasik yikarim. Buz dolabini bile temizlemisimdir. Bi camasir isine pek karismam. Bunlari kendi evimdede yapiyorum firsat olursa annemin evindede yaparim. Yakin olsak buna alisir belki beklentiside o yonde olurdu. Ben 3 gunlugune gittigim yerdede ayniyim huyum kurusun.

Seninki gibi supurgeyi cikarip emri vaki yapsa sanirim hayatta bi daha supurge yapmazdim ona:) haklisin

Ben karsi degilim is yapmaya, ama suistimal etmicek bu durumu. Ya da konudaki gibi zorundaymisim normali budur gibi davranmicak.

Benim kv uzak bize ama yanina gittiginde her gun supurge tutup toz alirim kahvalti hazirlarim yerine gore yemek yaparim bulasik yikarim. Buz dolabini bile temizlemisimdir. Bi camasir isine pek karismam. Bunlari kendi evimdede yapiyorum firsat olursa annemin evindede yaparim. Yakin olsak buna alisir belki beklentiside o yonde olurdu. Ben 3 gunlugune gittigim yerdede ayniyim huyum kurusun.

Seninki gibi supurgeyi cikarip emri vaki yapsa sanirim hayatta bi daha supurge yapmazdim ona:) haklisin
Aslında bende senin gibiyim. İyi niyetimi sömürmeye çalışmasa keşke. 20li yaşlarda kızı var evde. Bayramda gittiğimizde misafir gelir diye ev temizlemeye başladılar. Bayramdan önce yan gel yat :-) ikisi sürekli yatma modunda beni görünce iş yapacakları tutuyor

Ben normal zamanda bile misafir gibi gidip elimi biseye sürmezken /sürdürmezken kayinvalidem bayram temizligine gitmem. Ha hasta olur o baska...

X