• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yeni evliyim eşimin ailesine alışmakta zorlanıyorum

Tırtıklıcaktı herhalde paradan😁
Şaka bır yana senı en ıyı ben anlarım.
Benım kaynanam da böyle hatta bır kaç tık usttedır maalesef.
Sızın aıle yapısı ile benim aıle yapısı da aynı.
Babam bızden bır bardak su istemez.
Ben oraya gittiğımde dumura uğradım.
Kaynanam dur durak bilmez laftan anlamaz.
Kendı kafasında kafası milattan önce kalma...
Mesafe koymak zorundasın başka yolu yok.
Cumbur cemaat gelirler dan dun konuşma hani.
Erkek adamın başkasının evinde buzdolabı acıp karıstırdıgını bunlarda gördüm.
Bırsey mı istediniz dedım kaynıma.
Yok ne var be yok diye baktım demıstı😁
Iyı bak da kacmasın bır yere😁
Şuan sinirden gülüyorum.
Esıme deyınce de ıkı memuruz neler var dıye bakmıstır dedi 😀
Sankı sakıp sabancı ile evlendim.

ben sınırımı en başından beri koydum aslında düğün günümde bir olay yaşamıştık o zaman patlamıştım ondan öncesine kadar bir sorun yoktu... düğün günümüzde fotoğraf çekimi sırasında fotoğrafcımızla tartışmıştık üzerimde hem bunun gerginliği vardı hem de ailemden ayrılmanın üzüntüsü vardı düğünümüz oldu kayınvalideme gittik düğünden sonra 10 dk oturur kalkarız diye konuştuk eşimle daha sonra kayınvalidem hadi yemek yiyelim dedi ben istemediğimi yorgun olduğumu eve gitmek istediğimi söyledim tamam üstünüzü değişip tekrar gelin o zaman dedi bu sefer patladım halimi görmüyor musunuz gelinliği zor taşıyorum yorgunum sabah 4 de uyandım uzun uzun oturma sırası mı şimdi dedim teyzeleri de evet bırak çocukları evlerine gitsinler dedi daha sonra takı mevzusu açıldı bütün paraları üstümden almıştı kayınvalidem düğünde eşiminkileri de abileri almıştı ben de takılar nerede getirir misiniz lütfen biz eve gidip evde sayıcaz dedim abinler sayıp hesap yapıp getirecekler kızım dedi bizim paralarımızı abiler neden sayıyor bu saçmalık ne böyle dedim eşimde paraları getirsinler hemen vs dedi paraları getirdiler düğün salonun ücretini onlara bırakıp paralarımızı alıp evimize gelmiştik...

Sizin duruşunuza bayıldım yanlız herşeye çat çat cevap 🤣🤣 aynen böyle devam saygısızlık yapmadan hakkınızı savunun belirli bir süre sonra onlarda alışır eşinin de duruşu çok güzel seni desteklemiş hep aile apartmanında oturmamış bunlar çok güzel şeyler. Her aile farklıdır bunu kabullenmek lazım sınırınızı aynen böyle çizin.

Gelen sizin anneniz olsa bile kayınvalidenizin sizin evinize misafir etmesi ciddi bir red flag bu arada. Anneniz misafir etmişse, karşılık olarak kayınvalideniz kendi evinde ağırlamalı. Resmen yorulmamak için topu size atıyor. Bunu tekrarlayabilir bu arada, kendi misafirlerini sizin eve almak isteyebilir tekrar. Önüne geçmeniz lazım.
İş buyuruyor derken ne gibi işler mesela? Biraz ayrıntı verir misiniz?

Kendi evi varken niye sizin ailenizi sizin evinizde ağırlamak istiyor ki..eğer ağırlığınızı koymazsaniz bu insanlarla işiniz var derim..

3 aylık evliyim eşimle severek evlendik ama ailesi benim ailemden çok farklı yapıda aile binasında yaşıyolar benim dışımda 2 gelinleri daha var kayınvalidem 60 yaşında sapasağlam ama yemek yapmıyor gelinlerinin pişirdiklerini yiyor herşeyi gelirlerinden bekliyolar bu bile çok tuhafıma gidiyor çünkü benim annem 65 yaşında olmasına rağmen yemek ev işi her şeyini kendi yapar biz onlardan ayrı yaşıyoruz o binada oturmak istemedik kayınvalidem hiç çekinmeden bana iş buyuruyor kayınpederimde öyle bugüne kadar babamın benden bir bardak su istediğini bilmem keza anneminde gelininden bir iş beklediğini veya iş buyurduğunu hiç bilmem benden bile beklemezdi... annem geçen günlerde kayınvalidemleri yemeğe çağırdı kayınvalidem de bana dedi ki annen bizi yemeğe çağırdı kızım ben de onları çağırıcam sizin evde toplanalım hepimiz bir şey yaparız dedi ben de reddettim hayır ben misafir almak istemiyorum çünkü bu aralar yorgun hissediyorum kendimi dedim bir şey diyemedi ama böyle konuşuncada kendimi kötü hissediyorum nasıl alışıcam onlara ne yapmam gerek ilerisi için endişelerim var...
Bu aileye gelim giderek hayatının hatasını mı yapmışsın desem yoksa onlarla aynı binada yaşamayarak hayatının en iyi kararını mı vermişsin desem bilemedim

ben sınırımı en başından beri koydum aslında düğün günümde bir olay yaşamıştık o zaman patlamıştım ondan öncesine kadar bir sorun yoktu... düğün günümüzde fotoğraf çekimi sırasında fotoğrafcımızla tartışmıştık üzerimde hem bunun gerginliği vardı hem de ailemden ayrılmanın üzüntüsü vardı düğünümüz oldu kayınvalideme gittik düğünden sonra 10 dk oturur kalkarız diye konuştuk eşimle daha sonra kayınvalidem hadi yemek yiyelim dedi ben istemediğimi yorgun olduğumu eve gitmek istediğimi söyledim tamam üstünüzü değişip tekrar gelin o zaman dedi bu sefer patladım halimi görmüyor musunuz gelinliği zor taşıyorum yorgunum sabah 4 de uyandım uzun uzun oturma sırası mı şimdi dedim teyzeleri de evet bırak çocukları evlerine gitsinler dedi daha sonra takı mevzusu açıldı bütün paraları üstümden almıştı kayınvalidem düğünde eşiminkileri de abileri almıştı ben de takılar nerede getirir misiniz lütfen biz eve gidip evde sayıcaz dedim abinler sayıp hesap yapıp getirecekler kızım dedi bizim paralarımızı abiler neden sayıyor bu saçmalık ne böyle dedim eşimde paraları getirsinler hemen vs dedi paraları getirdiler düğün salonun ücretini onlara bırakıp paralarımızı alıp evimize gelmiştik...
Çizgini koru. Allahın sevgili kuluymuşsun ki o apartmanda oturmuyorsun. Bütün bunlara alışmak zorunda değilsin, evlerine gittiğinde setvis yapabilirsin bunda sakınca görmedim ama geri kalanı istediğin gibi yap, sen onlara uyum sağlayacağına onlar sana uyum sağlasın. Takıları almanı takdir ettim, her gelin yapamaz bunu. Böyle devam et, işine gelmeyene asla tamam deme.

Çizgini koru. Allahın sevgili kuluymuşsun ki o apartmanda oturmuyorsun. Bütün bunlara alışmak zorunda değilsin, evlerine gittiğinde setvis yapabilirsin bunda sakınca görmedim ama geri kalanı istediğin gibi yap, sen onlara uyum sağlayacağına onlar sana uyum sağlasın. Takıları almanı takdir ettim, her gelin yapamaz bunu. Böyle devam et, işine gelmeyene asla tamam deme.

3 aylık evliyim eşimle severek evlendik ama ailesi benim ailemden çok farklı yapıda aile binasında yaşıyolar benim dışımda 2 gelinleri daha var kayınvalidem 60 yaşında sapasağlam ama yemek yapmıyor gelinlerinin pişirdiklerini yiyor herşeyi gelirlerinden bekliyolar bu bile çok tuhafıma gidiyor çünkü benim annem 65 yaşında olmasına rağmen yemek ev işi her şeyini kendi yapar biz onlardan ayrı yaşıyoruz o binada oturmak istemedik kayınvalidem hiç çekinmeden bana iş buyuruyor kayınpederimde öyle bugüne kadar babamın benden bir bardak su istediğini bilmem keza anneminde gelininden bir iş beklediğini veya iş buyurduğunu hiç bilmem benden bile beklemezdi... annem geçen günlerde kayınvalidemleri yemeğe çağırdı kayınvalidem de bana dedi ki annen bizi yemeğe çağırdı kızım ben de onları çağırıcam sizin evde toplanalım hepimiz bir şey yaparız dedi ben de reddettim hayır ben misafir almak istemiyorum çünkü bu aralar yorgun hissediyorum kendimi dedim bir şey diyemedi ama böyle konuşuncada kendimi kötü hissediyorum nasıl alışıcam onlara ne yapmam gerek ilerisi için endişelerim var...
Bastan koy mesafeniii

evet bizde de dediğiniz gibi olur ya kendi evlerine geçerler ya da dışarıda yemek yenir ama eşimin ailesi çok farklı
En basından beri tavrınızı belli edip sınırlarınızı çizdiğiniz için sizi tebrik ederim . Gerçekten hep mi böyleydiniz ? Ben sınır çizmeyi eşimin ailesi yüzünden sonradan öğrendim ama en başta bunu yapabilseydim bu kadar üzülmeyecektim.

Kendini kötü hissetme güzelce hissettiklerini anlat anlasın yahut anlamasın yeter ki senin her şeyin farkında olduğunu bilsin saygı çerçevesinde bazı şeyler söylenmeli sen güzelce söyle belki diğer gelinlerine karşı da kendini toparlar püf nokta saygılı ve güzel üslupla söylemek

Tırtıklıcaktı herhalde paradan😁
Şaka bır yana senı en ıyı ben anlarım.
Benım kaynanam da böyle hatta bır kaç tık usttedır maalesef.
Sızın aıle yapısı ile benim aıle yapısı da aynı.
Babam bızden bır bardak su istemez.
Ben oraya gittiğımde dumura uğradım.
Kaynanam dur durak bilmez laftan anlamaz.
Kendı kafasında kafası milattan önce kalma...
Mesafe koymak zorundasın başka yolu yok.
Cumbur cemaat gelirler dan dun konuşma hani.
Erkek adamın başkasının evinde buzdolabı acıp karıstırdıgını bunlarda gördüm.
Bırsey mı istediniz dedım kaynıma.
Yok ne var be yok diye baktım demıstı😁
Iyı bak da kacmasın bır yere😁
Şuan sinirden gülüyorum.
Esıme deyınce de ıkı memuruz neler var dıye bakmıstır dedi 😀
Sankı sakıp sabancı ile evlendim.
aynı benimkilerde öyle daha 2 aylık evliydim cümbür cemaat evime gelmişlerdi 😄😄

Sizin duruşunuza bayıldım yanlız herşeye çat çat cevap 🤣🤣 aynen böyle devam saygısızlık yapmadan hakkınızı savunun belirli bir süre sonra onlarda alışır eşinin de duruşu çok güzel seni desteklemiş hep aile apartmanında oturmamış bunlar çok güzel şeyler. Her aile farklıdır bunu kabullenmek lazım sınırınızı aynen böyle çizin.
ya bazen böyle her şeye cevap verdiğim için de üzülüyorum yapmasamıydım diye ama ne yapıyım korkuyorum ileride daha kötü şeyler yaşamaktan şimdiden sınırlarımı çizmek zorunda hissediyorum ke dimi eşimden Allah razı olsun bana hep hakkını savun susma istediğini saygı çerçevesini aşmadan konuş der

Cok iyi demissiniz bence. Baskasinin evinde (sizin aileniz bile olsa) misafir etmek nedir ya. Birde hepimiz bir sey yapariz demis. Akillilaga bak. Zaten gelinlerini bi nebze kullaniyormus. Siz asla buna çanak tutmayin.

En basından beri tavrınızı belli edip sınırlarınızı çizdiğiniz için sizi tebrik ederim . Gerçekten hep mi böyleydiniz ? Ben sınır çizmeyi eşimin ailesi yüzünden sonradan öğrendim ama en başta bunu yapabilseydim bu kadar üzülmeyecektim.
ben hep böyleydim yetiştirilme tarzı diyelim annem ve babam küçüklüğümden beri her zaman hakkını savun ve doğru olan neyse onu konuş doğrunun peşinden git doğruyu konuşmaktan ne olursa olsun çekinme kızım diye öğütler verirdi...

Cok iyi demissiniz bence. Baskasinin evinde (sizin aileniz bile olsa) misafir etmek nedir ya. Birde hepimiz bir sey yapariz demis. Akillilaga bak. Zaten gelinlerini bi nebze kullaniyormus. Siz asla buna çanak tutmayin.

evet iyi ki o binada oturmuyoruz çok istediler oturmamızı teklifte ettiler 3 kez en son 2 ay önce kayınvalidem buraya gelin oturun dedi eşim bir daha sakın böyle bir şey duymıycam anne dedi ben de hayır biz Burada yaşamak istemiyoruz dedim o gün bugündür daha lafı açılmadı ya oraya gittiğimde tabi servislerini yaparım ama geçen o kadar şaşırdım ki kayınpederim kızım çamaşır makinesinde çamaşır var onları as bakiyim dedi tabi bir şey diyemedim gittim astım

aynı benimkilerde öyle daha 2 aylık evliydim cümbür cemaat evime gelmişlerdi 😄😄
evet iyi ki o binada oturmuyoruz çok istediler oturmamızı teklifte ettiler 3 kez en son 2 ay önce kayınvalidem buraya gelin oturun dedi eşim bir daha sakın böyle bir şey duymıycam anne dedi ben de hayır biz Burada yaşamak istemiyoruz dedim o gün bugündür daha lafı açılmadı ya oraya gittiğimde tabi servislerini yaparım ama geçen o kadar şaşırdım ki kayınpederim kızım çamaşır makinesinde çamaşır var onları as bakiyim dedi tabi bir şey diyemedim gittim astım
Bu konudan sonra dün akşam kaynanam eşimi aramış.
İftara ne zaman gelelım sıze dıye?
Abileri kaynanamı sıkıstırıyormus ara da gıdelım dıye.
Normalde karsı taraf çağırınca gıdersın demı?
Ama bunlar kendileri nasıl isterse.
Ben de esıme Annenle baban gelebilir ama ben eltılerımle gorusmek zorunda değilim dedim.
İstenmediklerını bildikleri halde ısrarla gelme gıtme derdindeler bu asla degısmeZ.

Back