- 12 Ekim 2009
- 18.678
- 24.178
-
- Konu Sahibi sFeAnTeIrH
Ben eğer o çenesiniz tutsa neler yapardım ona. Ama öyle bi kadın ki. Hep istediği olsun , hep onaylansın , asla ona karşılık verilmesin istiyor. Ben 32 yaşındayım, ikinci evliliğimi yapmışım , dünkü çocuk değilim ki beni ezebilsin. O bunları tahmin edemedi :)Aaa ama ayıp söyledikleri biraz patavatsızca o kadar da değil , duruşunuzu bozmayın o halde yoksa hep fazlasını ister . Hani üzerine gelmeyince insan Allah rızası için yapıyor ama söyleyince hoş değil siz aynen devam edin , haklısınız Çünkü
İl paragraftan sonrasını okumadım cevap veriyorum;ASLAArkadaşlar maddi anlamda size hiç desteği olmamış , sizin düğününüze 3 hafta kala kaynınızın nişanı için sizden borç isteyen , eşiniz işsiz olduğu ve siz çalıştığınız halde sizin evine bayram temizliğine gelmenizi bekleyen bi kayınvalideniz olsa ne yapardınız ?
Ben kesinlikle yardım edemeyeceğimi , evinde 2 yetişkin oğlu varken eşimi ve beni temizlik için çağırmasını abes karşıladığımı söyledim. ( erkek iş mi yapar diyecek arkadaşlar için belirteyim kayınvalidem kayınpederime bile ev süpürten bi insan. Dolayısı ile kadın erkek ayrımı yapılmadan evde temizlik yapılır) Oda yapmam gerektiğini hasta olduğunu vs söyledi. Bende işten gelince çok yorulduğumu, kendi evimin işini bile yapacak halim kalmadığını söyledim. Ellerin gelinleri çalışsa da yapıyo dedi. Bende ben o gelinlerden değilim , ben evlenirken gelip senin evini temizlerim gibi bi söz verdiğimi hatırlamıyorum dedim. Benden temizlik yapmamı beklerse üzüleceğini , zira yapamayacağımı belirttim.
Kayınvalidem işte sizinde bana işiniz düşer , o zaman görüşürüz vs dedi . Ben konu daha fazla uzamasın diye daha fazla cevap vermedim. Eve gittiğimizde gece 4 30 gibi eşime uzuun bir mesaj yazmış. Bize etmediği beddua kalmamış. Sütüm burnundan gelsin , ciğerimi yaktınız , ciğeriniz yansın, sen karın olacağa diyemiyo musun benim ailem bu yapcaksın diye vs vs saydırmış. Aslında söylenmesi gereken çok şey olmasına rağmen olay iyice büyümesin diye tepkisiz kaldık.
Annemi ve yengemi arayıp beni şikayet etmiş. Ben onu kızım gibi görmüştüm , o bana ben sana söz vermedim evini temizleyemem dedi diye.
Sizler gidiyo musunuz kayınvalidenizin evini temizlemeye. Kendisi 50 yaşında ama sürekli hasta nedense .
Oğluna sütünğ haram etme nedeni ben konuşurken gelip annemin evini temizleyeceksin dememesi :) yani eşimin bana destek olmasından dolayı sütünü helal etmiyo. Eşim Kavga ile ve zorla temizletse - ki bunu yapmaz , cesaret edemez :) - mutlu olacakmış bu kavga sonrası öğrenmiş oldum.Ztn cevabını vermişsiniz valla tebrikler...
Ben bu erkek annelerine harbiden anlam veremiyorum. Oğluna sütünü haram etmek için gelininle sorun yaşaman mı gerekti :) bu kdr basit mi o süt yani. Kocanız annesine uyup sizi dövse yada zorlasaaa adım kdr eminim iyi olmuş der.
Boşver arkadaşım sen. Kocanla iyi ol yeter.Oğluna sütünğ haram etme nedeni ben konuşurken gelip annemin evini temizleyeceksin dememesi :) yani eşimin bana destek olmasından dolayı sütünü helal etmiyo. Eşim Kavga ile ve zorla temizletse - ki bunu yapmaz , cesaret edemez :) - mutlu olacakmış bu kavga sonrası öğrenmiş oldum.
Ben açıkçası eşimi de çağırmasını istemiyorum. Çünkü evde oma yardım edecek 2 oğlu daha var. Evde insan varken bizi çağırması saçmalık. Eşimin abisi evde , bi pazar bana yardım et evi temizleyelim demiş. Oda bi pazarım var temizlik falan yapamam deyip nişanlısı ile buluşmaya gitmiş. Annesi ona hiç bişey demiyor . Diyemiyor. Dolayısı ile eşimin temizlemesine de benim gönlüm el vermes böyle bi durumda. Zira o evde yaşarken annesine yardım eden tek kişi eşimmiş zaten.Çok haklisin.esin madem çalışmıyor onu çagirsaydı.
Benim kvm çocuğuma bakıyordu eve bir gelirdim evim tertemiz yemeğim yapılmış ütülerim bitmiş.ben o yüzden kvmin evine temizliğe gitmeyi çok isterim ama hiç zaman olmuyor.calisinca dediğim gibi kendi isime yetişemiyorum.ben de bazı konularda destek olmaya çalışıyorum yine de.yani böyle olsa temizliğe gidilir ama senin kv nin tavırları hiç hoş degil
Afferim sanaEşimde yapıyor ve bende yapmaları gerektiğini düşünenlerdenim. Fakat kayınvalidem istiyor ki ben çalışayım , gelinim öğretmen diye hava atsın, hem kocama evime güzel bakayım hemde onun evini temizleyeyim. Ben kendi anne babamın evini bile düzenli temizleyen bi insan değildim. Eşime de bana destek olduğu için beddua etmesine aşırı üzüldüm.
Bide normal düşünen bi insan olsa , benim oğlum işsiz gelinim çalışıyo , eşine karşı mahçup olmasın diye beni daha fazla pohpohlar. Ama yok asla böyle bi düşünceleri yok. Bunu da söyledim. Anne sen çok üzüldüm diyosun ama bak eşim işsiz bi kere sordunuz mu ne yediniz, ne içtiniz, kiranız nasış ödendi diye dedim. Paramız mı varda yapcaz dedi. E dedim para veremiyorsunuz, erzak vs getirebilirdiniz. Yaptınız mı ? Yapmadınız . Ben bi kere lafını ettim mi size dedim. Dondu kaldı :)
Eğer o bedduayı etmemiş olsaydı kadın tutmayı teklif edebilirdim. Ama mesajlarında bana da eşime de beddua etti , karın olacağa söyle , bela almışım ben onu başıma vs dedi. Ben benim hakkımda böyle konuşan bi insana 1 liramı bile vermem. Kendisi kaybetti.Boşver arkadaşım sen. Kocanla iyi ol yeter.
Sütüde kendinin olsun. Bi anne evladına böyle sudan sebeplerle beddua etmez bence.
Siz yine de kırıcı yaklaşmayın. Çalışıyorsunuz güzel bi bahaneniz var. Kadın tutayım anne vs deyin. Belki oda anlar halinizden.
Aynen öyle. Bana diş geçiremeyince eşimi huzursuz etmeye çalıştı. 2 3 gün baya tadımız kaçtı durumdan dolayı. Ama şimdi moralimiz düzeldi çok şükür.Ne kadar terbiyesiz bir kv var, benm kv iyidr ama yine de gitmem temizlige, aksama kadar canimz cikiyor iste kendi evimzi zor yapiyoruz bir de oraya gidecegim...benm kendi annem gelip bana yardim ediyor arada...bence tavriniz cok yerinde kv bunu hazmedememis o yuzden esinize mesaj atmis
Haklısınız aslında ben onu illa sizi cagiracaksa seni çağıracagina eşini çağırsın daha mantıklı diye yazdım.tabi evde 2 kişi varken onlar niye yapmasın ki.Ben açıkçası eşimi de çağırmasını istemiyorum. Çünkü evde oma yardım edecek 2 oğlu daha var. Evde insan varken bizi çağırması saçmalık. Eşimin abisi evde , bi pazar bana yardım et evi temizleyelim demiş. Oda bi pazarım var temizlik falan yapamam deyip nişanlısı ile buluşmaya gitmiş. Annesi ona hiç bişey demiyor . Diyemiyor. Dolayısı ile eşimin temizlemesine de benim gönlüm el vermes böyle bi durumda. Zira o evde yaşarken annesine yardım eden tek kişi eşimmiş zaten.
He bide bu devirde kız annesi olmak var dedi. Aslında haklı . kaynım evlenecek nişanlısının ailesi ev verdi. Ev alana kadar oturun diye. Benim ailem koltuk takımı ve beyaz eşyaları verdi. Kullanılmıştı ama ailem yeni ev kuruyosunuz boşa masraf etmeyin , zamanla yenilersiniz dediler. Kendisi ise sürekli ah paramız yok vah paramız yok dedi hiç destek olmadı. Bi bilezik ve tuğra kolye taktı. Onu da geri istedi temizlik yapmam dedim diye. Kız annesi olmak var derken neyi kast etti bilmiyorum ama kız annelerinin maddi olarak daha destek olduklarını algılayamıyor sanırım.Şu kayınvalidecikler beni benden alıyor gercekten artık..hem oglu işsiz siz çalışıyorsunuz hemde onun evini temizlemediniz için sütünü burnunuzdan getiriyor.ciğeriniz yansın diyor..pessss gercekten yuh yani ya...bu kadına kibar bile davranmışsın söyleyim..işte sonra kaynanalar sevilmiyor ..senin kim neyini sevsin be kadın..