- 4 Şubat 2015
- 5.991
- 12.173
-
- Konu Sahibi sFeAnTeIrH
evlendiğinde keşke sizi gibi olsam.kv ya acaip gıcık oldumEşimde yapıyor ve bende yapmaları gerektiğini düşünenlerdenim. Fakat kayınvalidem istiyor ki ben çalışayım , gelinim öğretmen diye hava atsın, hem kocama evime güzel bakayım hemde onun evini temizleyeyim. Ben kendi anne babamın evini bile düzenli temizleyen bi insan değildim. Eşime de bana destek olduğu için beddua etmesine aşırı üzüldüm.
Bide normal düşünen bi insan olsa , benim oğlum işsiz gelinim çalışıyo , eşine karşı mahçup olmasın diye beni daha fazla pohpohlar. Ama yok asla böyle bi düşünceleri yok. Bunu da söyledim. Anne sen çok üzüldüm diyosun ama bak eşim işsiz bi kere sordunuz mu ne yediniz, ne içtiniz, kiranız nasış ödendi diye dedim. Paramız mı varda yapcaz dedi. E dedim para veremiyorsunuz, erzak vs getirebilirdiniz. Yaptınız mı ? Yapmadınız . Ben bi kere lafını ettim mi size dedim. Dondu kaldı :)
Çok şükür eşin mantıklı davranıyo. Bazı erkekler annesi ne yaparsa yapsın annem diyo. Eşinin kıymetini bil tatlım adama hep güler yüzlü ol seni daha çok sevsin:)Valla bende öyle düşündüm. Ama eşime gitmek isterse gidebileceğini söyledim. Kendisi gitmek istemedi.
İnşallah olursun canım. Bende çok gıcık oldum :) gerçi hala gıcık oluyorum ona :)evlendiğinde keşke sizi gibi olsam.kv ya acaip gıcık oldum
Eşim ilk evliliğinde de benzer sorunlar yaşamış. Dolayısı ile bıkmış artık annesinin bu tavırlarından. Şimdi ikimizde huzuru bulmuşken bu sebeplerden dolayı evliliğimizi bozmak istemiyoruz çok şükür ki eşim çok iyi ve anlayışlı bi insan. Benim neleri yapıp neleri yapmayacağımı , sınırlarımı bilen birisi. Ve bu sınırları asla aşmaya çalışmaz. Bende onu elimden geldiği kadar el üstünde tutuyorum. Rabbimin hediyesi eşim bana :)Çok şükür eşin mantıklı davranıyo. Bazı erkekler annesi ne yaparsa yapsın annem diyo. Eşinin kıymetini bil tatlım adama hep güler yüzlü ol seni daha çok sevsin:)
Detay vermenize gerek yok bu tavırda birine bi bardak su vermem. Biz daha nişanlı bile değilken görümcem şakayla karışık "tosba elin çok hızlı, yorulmak bilmiyosun her yerde gösterme senden medet umarlar, temizliğe çağırırlar" demişti. Eşim duymuş diğer odadan "yavaş çağırsınlar la hayırdır? Tosba kimsenin hizmetçisi değil, hele bi çağırsınlar bak nasıl ağızlarına s.çıyorum" demiştibiz şok. Kayınvalideme yardım ederim gerektikçe ama o talep etmez hatta otur kızım ben yaparım der. Şimdi bebek var diye yapamıyorum ama tavrı güzel olduğu için gocunmam. Siz son derece haklısınız. Sakın yapmayın. Ayrıca temizlik yapılmadı diye yanıyosa o ciğer bırakın yansın.
Annesi dahi olsa eşime en ufak şeyde beddua eden bi kadının evime temizliğe göndermem eşimi. Annesidir isterse istediği zaman görüşebilir. Ama artık asla temizliğini yapamaz. Kesinlikle erkekler daha güzel temizlik yapıyo bu arada . Eşim benden iyi ev süpürür :)Erkekler oyle bir temizlik yapar ki .18 yasinda oglum var ,yorulmuyorlarda paldir kultur duvarı sök desem soker .Mis gibi hali siliyorlar .Koltuk ta sildirdim para verdim .Anlasinlar biraz yorulmayı .Parayla seve seve yaptılar .
Süpur desem biri supurur biri viledalar .Oh miss .
Gonder kocani .Tum gun ne yspiyor .
Ah kocacim kadin hsklı ben de cslişiyorum sen gitmelisin .Deyinde birbirlerine girsinler bence .Siz kotu olmayin .
O onu algılayamıyo işte. Bizim aile olduğumuzun farkında değil. Babasıda annesini savunuyor. Annenle düzgün konuşun hasta kadın vs vs diye . Karısını savunuyor. Normal olanı bu. Ama eşim karısını savununca kıyamet kopuyor :)Asla!
Bu arada bir ara kayınvalidenize söyleyin oğlunun ailesi benim , benim de ailem oğlun . Öyle bi laf etmiş ya .tövbe estağfurullah ya.
Niye evleniyoruz o zaman . Aile olmak için değil mi?
Şimdi öyle olacaktı zaten. Eşimi aradı eşim gelemeyiz dedi. Annesi baya ısrar etti. Eşimde kendi evimizi temizlemedik daha , abimler yapsın dedi. Anneside sen böyle dersen el ne demez geliver dedi. Eşim kararlı olunca da siz anca gelin ben size yemek yapayım başka bi işe yaramayın dedi. Eşimde gelmeyiz anne zor geliyosa dedi ve kapattılar . Buna rağmen bayramın ilk günü gittik. Ben asla konuyu açmayacaktım. Kendisi mutfaktan bana seslendi , bende gittim. Kendisi konuyu açında da yapamayacağımı , böyle bi beklentiye girmemesini söyledim.gitmeyeceksen gitmezsin o tamam da niye cevap veriyosun.hakliyken haksiz duruma dusmussun.
uygun bi dille ya da bahanyle gelemem de. annelerden alinan beddua tutar bazen hakli da olsan tutar.
Evdeki adamlar benim diyen kadından daha iyi temizlik yapabilir aslında. 22 yaşındaki kaynım yapıyoruz ama bi türlü beğenmiyo söylenip duruyo diyo. Yani maksat evin temizlenmesi değil. Maksat bana temizlik yaptırmak. Çünkü oğulların yapsın deyince kadının yaptığıyla erkeğin yaptığı bir olur mu dedi annesi.Çağırmaz. Çağırsa da gitmem. Hastaysa, elinden gelmeyecek olduğunda falan çağırmasına gerek kalmadan giderim zaten. Tek başıma degil. Eşimle gideriz.
6 yılda bir kere kayınvalide evinde büyük bir temizlik yaptık görümcemle. Kayınvalide çocuklarımıza baktı, bizde verilecek eşyaları, mobilyaları falan boşalttık. Dolapları indirdik. Eskileri ayırdık. Evin yarısını verdik, attık, geri dönüşüme yolladık diyebilirim.
Bunu kayınvalidem yapamaz, öyle bir duzen anlayışı Yok.
Eve gelen yardımcı Kadına yaptıramaz, kadın ne bilsin.
Görümcem de hamileydi, kıyamazdım tek başına yapmasına.
Bir zararları olmadı bana, faydaları da olmadı :)
Sadece anlamadığım, evde duran adamlar 50 şer lira veraenr yardımcı tutulur. Kayınvalidenizin bu kadar yüzsüzlükle ısrar etmesi çok anlamsız...
bır buyugun yaptıgıyla kucugun yaptıgı da bır olmaz buyukler daha ıyı bılır herseyı deseydınız keske :)))Evdeki adamlar benim diyen kadından daha iyi temizlik yapabilir aslında. 22 yaşındaki kaynım yapıyoruz ama bi türlü beğenmiyo söylenip duruyo diyo. Yani maksat evin temizlenmesi değil. Maksat bana temizlik yaptırmak. Çünkü oğulların yapsın deyince kadının yaptığıyla erkeğin yaptığı bir olur mu dedi annesi.
Ya beeen . Ben çatlıcam sinirimden. Ama premses kişiliğimden ödün vermeyip sakinmişim gibi davranıyorum :) Bende yaptım diyo , ben bel fıtığından ameliyat oldum gittim kaynanamın evini temizledim, üç eltim vardı onlar gelsin demedim diyo. Dedim valla anne ben yapamam öyle bişey :)bır buyugun yaptıgıyla kucugun yaptıgı da bır olmaz buyukler daha ıyı bılır herseyı deseydınız keske :)))
kayınvalıdenıze sinir oldum
ıyı demıssınızYa beeen . Ben çatlıcam sinirimden. Ama premses kişiliğimden ödün vermeyip sakinmişim gibi davranıyorum :) Bende yaptım diyo , ben bel fıtığından ameliyat oldum gittim kaynanamın evini temizledim, üç eltim vardı onlar gelsin demedim diyo. Dedim valla anne ben yapamam öyle bişey :)