Kayınvalidenize temizliğe gider misiniz ?

Hiç gitmedim oda hiç direk çağırmadı. Ne zaman evlerine gitsem süpürge evin ortasında dururdu:) O kadar iyi niyetliydimki bu süpürgede hep evin ortasında tesadüfe bak derdim kendi kendime :) bana mesajmış meğer:)
Hahaahahaha subliminal mesaj veriyomuş kaynana size :) benimkide ne zaman gitsem ay evde temizlencek , ay yapamadım da , ay hastayım ya hani ben halim olup yapamadım derdi. Bende anlamazdan gelirdim :)

Ohh ne ala memleket. Hem oğlu çalışmıyor, evin geçimi sizde hem de gelin gelsin evimi temizlesin. Bu aile kadınları köle olarak gören bir zihniyet. Sakın gitmeyin. Oğulları yapmıyorsa bir zahmet parasını verip hizmetci tutsun. Onu veremeyecek para da yoksa erkeğim demesinler kendilerine
Eşim işsizlik maaşı alıyor. Azda olsa bi geliri var. Fakat o mesajdan sonra bi lira bile verip onun evini temizletmesine izin vermem. Evladına karına evimi temizletmedin diye sütünü helal etmeyen insana bi liramı bile helal etmem.

Aslında sizin avantajınız dan diye direkt temizlik yapmanızı istemesi olmuş ki siz de gayet açık şekilde tavrınızı koymussunuz. Kimisi de alttan alta o mesajı veriyor direkt bir şey diyemıyorsun ya o daha kötü oluyor işte :KK70: valla içimin yağları eridi inanın çok iyi yapmışsınız eğilip bükülecek kıvamda mısınız ona bakmış olmayınca da elinde patlamış kudursun sinirinden ohhh

Detay vermenize gerek yok bu tavırda birine bi bardak su vermem. Biz daha nişanlı bile değilken görümcem şakayla karışık "tosba elin çok hızlı, yorulmak bilmiyosun her yerde gösterme senden medet umarlar, temizliğe çağırırlar" demişti. Eşim duymuş diğer odadan "yavaş çağırsınlar la hayırdır? Tosba kimsenin hizmetçisi değil, hele bi çağırsınlar bak nasıl ağızlarına s.çıyorum" demişti:KK70: biz şok. Kayınvalideme yardım ederim gerektikçe ama o talep etmez hatta otur kızım ben yaparım der. Şimdi bebek var diye yapamıyorum ama tavrı güzel olduğu için gocunmam. Siz son derece haklısınız. Sakın yapmayın. Ayrıca temizlik yapılmadı diye yanıyosa o ciğer bırakın yansın.
Eşinizin tepkisine hayran kaldım :) Benim eşim öyle bişey dese kayınvalidem heralde beddua ile kalmaz bizi bıçaklardı :) eğer çenesini tutsa ve o mesajı yazmamış olsa ilerde kendim yapmasam bile temizlikçi tutardım. Ama o hakkını kaybetti.

Peki eşiniz ne diyor bu duruma
Eşim benim haklı olduğumun farkında. Annem istiyor ki ben herşeyi söyleyeyim , ama bana cevap vermesinler diyor. mesela annesi eşime dicek ki karına söyle bunu bunu yapsın. Ama eşim onı bana kendi fikri gibi kabul ettirecek. Kayınvalidemde ortalıkta sevimli gözükecek. Eşimi kendi istekleri için maşa olaral kullanmak istiyo kısacası. Eşimde kabul etmediği için daha çok sinirleniyo.

Arkadaşlar maddi anlamda size hiç desteği olmamış , sizin düğününüze 3 hafta kala kaynınızın nişanı için sizden borç isteyen , eşiniz işsiz olduğu ve siz çalıştığınız halde sizin evine bayram temizliğine gelmenizi bekleyen bi kayınvalideniz olsa ne yapardınız ?
Ben kesinlikle yardım edemeyeceğimi , evinde 2 yetişkin oğlu varken eşimi ve beni temizlik için çağırmasını abes karşıladığımı söyledim. ( erkek iş mi yapar diyecek arkadaşlar için belirteyim kayınvalidem kayınpederime bile ev süpürten bi insan. Dolayısı ile kadın erkek ayrımı yapılmadan evde temizlik yapılır) Oda yapmam gerektiğini hasta olduğunu vs söyledi. Bende işten gelince çok yorulduğumu, kendi evimin işini bile yapacak halim kalmadığını söyledim. Ellerin gelinleri çalışsa da yapıyo dedi. Bende ben o gelinlerden değilim , ben evlenirken gelip senin evini temizlerim gibi bi söz verdiğimi hatırlamıyorum dedim. Benden temizlik yapmamı beklerse üzüleceğini , zira yapamayacağımı belirttim.
Kayınvalidem işte sizinde bana işiniz düşer , o zaman görüşürüz vs dedi . Ben konu daha fazla uzamasın diye daha fazla cevap vermedim. Eve gittiğimizde gece 4 30 gibi eşime uzuun bir mesaj yazmış. Bize etmediği beddua kalmamış. Sütüm burnundan gelsin , ciğerimi yaktınız , ciğeriniz yansın, sen karın olacağa diyemiyo musun benim ailem bu yapcaksın diye vs vs saydırmış. Aslında söylenmesi gereken çok şey olmasına rağmen olay iyice büyümesin diye tepkisiz kaldık.
Annemi ve yengemi arayıp beni şikayet etmiş. Ben onu kızım gibi görmüştüm , o bana ben sana söz vermedim evini temizleyemem dedi diye.
Sizler gidiyo musunuz kayınvalidenizin evini temizlemeye. Kendisi 50 yaşında ama sürekli hasta nedense .
Hayatta gitmem.Hamileydim bi kere sormadı bişeye ihtiyacın var mı diye.Doğum yaptım bi gece yanımda kalmadı benimkide 50 yaşında bu arada.Annem yapıyo onlar yiyip içip gidiyolar.Bende bekliyorum onunda bi işi olur ne evine giderim yardıma nede hastanede yanında kalırım.İşine gelince çalışmasını bahane gösteriyo ama konu gezme olunca en önde gidiyo.Ben hastanede yatarken hanımefendi piknikteydi o da beni kızı gibi seviyo bu arada:işsiz:

Hıı benimki de benzer. Ama benimki ben öyle demek istemedim demez, direkt ben öyle demedim der seni de yalancı konumuna bırakır, kenara çekilir. Boşver, o kadar hastaysa yardımcı alsın ya da sevgili oğluşları yapsın.
Ayy ben öyle demedim deme potansiyeli de var benimkinin de. Ama Allahtan eşim annesini iyi tanıyoda neyi yapar neyi yapamaz tahmin ediyo :)

16 yıldır evliyim. Evlendiğim ilk gun "senelik izinler burada fındık toplamak icin kullanilacak" denildi. Yıllarca sanslarını denediler, bir dünya gerginlik çıktı. Ama hiç gitmedim. İşlerini görsün diye 10 yıl önce köylerinden gelin aldılar. Yıllardır elinden geldiğince onların her türlü işine koşuşuşturduysa da yaranamadı kız. Bu yıl karı koca resti çektiler. Fındık a gitmediler. Şimdi onlardan kötüsü yok.

Aslında sizin avantajınız dan diye direkt temizlik yapmanızı istemesi olmuş ki siz de gayet açık şekilde tavrınızı koymussunuz. Kimisi de alttan alta o mesajı veriyor direkt bir şey diyemıyorsun ya o daha kötü oluyor işte :KK70: valla içimin yağları eridi inanın çok iyi yapmışsınız eğilip bükülecek kıvamda mısınız ona bakmış olmayınca da elinde patlamış kudursun sinirinden ohhh
Valla hiç eğilip bükülemem ona. O kadar sabrımı sınadılar ki bu patlaması oldu aslında. Alttan alta çok verdi ama ben anlamamazlıktan geldim. Ne zaman gitsek ay evde temizlencek , ay evde süprülcek , ay şura yapılcak vs dedi ama ben umursamayınca açıkca istemek zorunda kaldı :)

16 yıldır evliyim. Evlendiğim ilk gun "senelik izinler burada fındık toplamak icin kullanilacak" denildi. Yıllarca sanslarını denediler, bir dünya gerginlik çıktı. Ama hiç gitmedim. İşlerini görsün diye 10 yıl önce köylerinden gelin aldılar. Yıllardır elinden geldiğince onların her türlü işine koşuşuşturduysa da yaranamadı kız. Bu yıl karı koca resti çektiler. Fındık a gitmediler. Şimdi onlardan kötüsü yok.
Yani yapsanda yapmasanda yaranamazsın. Dolayısı ile yaparak kötü olacağıma , yapmadan kötü olmayı tercih ettim :)

Aslında karşındaki kişi senin kişisel sınırını öğreniyor, zamanla kabul ediyor ve ona göre davranıyor. Dolayısıyla kötü olmuyorsun :)
Valla kayınvalidemin sınırını öğrendim ben :) istediğini elde edemezse beddua , facebookta arkadaşlıktan çıkarma :) oda benimkini öğrendi :) ne derse desin onun evini temizlemem :)

Eşim benim haklı olduğumun farkında. Annem istiyor ki ben herşeyi söyleyeyim , ama bana cevap vermesinler diyor. mesela annesi eşime dicek ki karına söyle bunu bunu yapsın. Ama eşim onı bana kendi fikri gibi kabul ettirecek. Kayınvalidemde ortalıkta sevimli gözükecek. Eşimi kendi istekleri için maşa olaral kullanmak istiyo kısacası. Eşimde kabul etmediği için daha çok sinirleniyo.
O zaman gayet rahat ol tatlım. Hatta eşine gönderdiği mesajın ekran görüntüsünü alıp tekrar kaynanana at bak oğlun mesajını gördü ama bana bişey demedi de:)

O zaman gayet rahat ol tatlım. Hatta eşine gönderdiği mesajın ekran görüntüsünü alıp tekrar kaynanana at bak oğlun mesajını gördü ama bana bişey demedi de:)
Whatsappdan yazmış görüldüğünü biliyo. Biz tepki vermedik hiç. Vermeyince 2 gün sonra babası mesaj attı anneni hastanelik ettiniz diye. Kavga ettiğimiz gün değil , 2 gün sonra hastanelik oldu. Acilde serum ve iğne yapıp göndermişler.

X