• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayınvalidemin yalanları

Benden sana abla tavsiyesi olsun. Çocuk falan yapma. Önce kilo ver kendine çok güzel bak. Ayakların üzerinde dur. Sana böyle hakaret eden birinin ne ölüsüne git ne o ölüne gelsin. Kocanı da tanımaya çalış. Belliki tanımadan evlenmişsin. Çocuk da yaparsan hiç bunlara fırsatın olmaz.
Teşekkür ederim

Gerizekalılık dönemime denk geldi 23 yaşımda evlendim. Kamuda çalışıyordum o da kamuda çalışıyordu. Bir de lojman çıkmıştı orda oturuyorduk 2 yılda ancak borç bitirdik. Ama araç falan alınca o borç bitmedi hiç. Sallıyor yani. Büyük konuşmayım da çocuklarım 18 de evlense kahrolurum. Çok cahilce yani. Ben kendim adına da pişmanım. Koca kaçıyordu sanki bekleseydim 30 u falan

Ben 21dim evlendigimde ama eşim 29 yaşinda iyi meslek sahibi yine o dönem global bir sirkette çalisan biriydi. Kendimle ayni yaşta olsa yani ikimizde kucuk olsak evlenemezdik.

14 yasindan beri calisiyorsa lise mezunu bile değil adam. Bu devirde kirada gecinmek hic kolay degil.

Bak sana abla tavsiyesi yerinde olsam ne kadar vaktimi kurtarırsam kârdır der boşanırım. Gider okurum elime de mesleğimi alırım.
Kaynana elti derdi neymiş git bir hayatını yaşa, ayaklarını bas yere kimseye eyvallahın olmasın ileride de kariyerli iş güç sahibi olgun bir evlilik yaparsın

Bak sana abla tavsiyesi yerinde olsam ne kadar vaktimi kurtarırsam kârdır der boşanırım. Gider okurum elime de mesleğimi alırım.
Kaynana elti derdi neymiş git bir hayatını yaşa, ayaklarını bas yere kimseye eyvallahın olmasın ileride de kariyerli iş güç sahibi olgun bir evlilik yaparsın
Okuyorum zaten.Zamanı geri alsam bende erken yaşta evlenmezdim.Ama eşimle aramdaki ilişki beni rahatsız etmiyor arkadaş gibiyiz ders çalışıyoruz,geziyoruz birbirimizi kırmıyoruz bir çok problemi atlattık.Şuanlık boşanma gibi bir düşüncem yok ileriyi bilemem elbette.Tavsiyeniz için teşekkür ederim

22 yaşındayım.20 yaşında çocuk istemeye başadım çünkü ergenliğimden beri pcosum var.Hep bir korkum vardı bebeğim olnayacak diye bu yüzden aslında.

İnşallah en azından bir 25 yaşına kadar çocuğun olmaz. Yaşın daha çok küçük, kendin büyümemişsin ki daha

Bu olaylar Türkiyede mi yaşanıyor? 19 yaşında bir ergen kendi birikimiyle evlenemez türkiyede. Her şeyi en ucuzundan alsa da evlenemez. Üstelik pandemi döneminde yani ekonominin kötünün de kötüsü olduğu dönemde evlenmişsiniz. Bunlar da yetmezmiş gibi abisinin evine de bakıyor, ev alışverişini yapıyor ve bir de siz kirada oturuyorsunuz. Biraz sallıyo olabilir misiniz? Ne iş yapıyor bu adam tam olarak?

Okuyorum zaten.Zamanı geri alsam bende erken yaşta evlenmezdim.Ama eşimle aramdaki ilişki beni rahatsız etmiyor arkadaş gibiyiz ders çalışıyoruz,geziyoruz birbirimizi kırmıyoruz bir çok problemi atlattık.Şuanlık boşanma gibi bir düşüncem yok ileriyi bilemem elbette.Tavsiyeniz için teşekkür ederim

Bi de kacarak evlenmissiniz yani anneniz tüm evinizi dizdi madem neden kacma geregi duydunuz?
Evlenince de okul okunur ama okuyacak insan 20 yasinda cocuk yapayim kafasina girip 22 yasinda hastanelerde gezmez 4 sene olmus evleneli simdiye kadar okul biterdi.

Bi diyorsunuz adam eve gelmiyordu calismaktan bi diyorsunuz geziyoruz ders calisiyoruz. Şu ekonomide ortaokul mezunu biri ne kazaniyor ki tek maas kiradasiniz keyfi gezecek cocuk bakacak ve okuyacaksiniz birlikte? Cocuk olunca calisamazsiniz Cidden şaşiyorum her yorumunuza.

Bu olaylar Türkiyede mi yaşanıyor? 19 yaşında bir ergen kendi birikimiyle evlenemez türkiyede. Her şeyi en ucuzundan alsa da evlenemez. Üstelik pandemi döneminde yani ekonominin kötünün de kötüsü olduğu dönemde evlenmişsiniz. Bunlar da yetmezmiş gibi abisinin evine de bakıyor, ev alışverişini yapıyor ve bir de siz kirada oturuyorsunuz. Biraz sallıyo olabilir misiniz? Ne iş yapıyor bu adam tam olarak?
Açıklayayım.19 yaş öncelikle yetişkin sayılıyor.Kiminin ergenliği 20 25 e kadar sürer orasını bilemem ama yasak olarak 19 yaş ergin bir yaş.Düğünüm zaten toplasan 60 70 kişilik yemeksiz bir kutlama gibiydi o zamanın parasıyla 20 bin tl tuttu.10 bin lira salona verdik,geri kalanına gelinlik aldık.Damatlık olarak sade bir takım giydi eşim.Eve çıkacak paramız vardı.Ama eşyalar bizi zora soktu beyaz eşyalar perdeyi halıları annem halletti ricam üzerine.Evin geri kalan eşyasına da 30 bin tl lik 12 ay ödenecek bir kredi çektik.İlk evimize kiraya çıktığımızda 1200 1500 arası bir kira ücreti vardı.Ev sahibimiz depozito istemedi.Abonolikleri de çektiğimiz krediden hallettik.O 12 aylık bir kredi olduğu için şuan bitti.O dönem eşim geceleri mesaiye kalıoyordu ve bilirsiniz belki gece mesaisine ek ücret veriliyor.Hafta sonu mesaileri iki katı veriliyor bunun gibi.Eşim şuanda bir karavan fabrikasında usta.O dönemde mobilyayla uğraşıyordu.Yine asgari ücrete çalışmıyordu yani.Biz evlendiğimizde araba kredisi vardı 35 bin tl ye almıştı o zamanlar onun da borcu bitti.Ama eline para geçtikçe abisine ve yeğenlerine birşey almadan duramıyordu ilk zamanlar öyle alıştırmışlar çünkü evlendik bu tarz sorunlar oldu ve bunu da atlattık kalabalık bir davet veya bana gelmedikleri sürece fazla görüşmüyoruz zaten.Merak ediyorsanız şuanda hala bazı borçlarımız var evimde 3 kedi de var onlara da bakıyoruz en iyi şekilde allaha şükür.Şöyle bir araştırın karavan mobilya ustaları ne kadar maaş alıyor diye onu da açık açık söylemeyeyim.Ama tüm giderlerimiz masraflarımızı aylık ödediğimizde elimize 35 bin lira gibi bir ücret kalıyor buda bizi ay sonuna kadar gayet çıkarıyor.Rahat geçiniyorum ve şuanda ailesinden destek de almıyoruz aynı şekilde kendi annemden de destek almıyorum.Umarım açıklayıcı olmuştur.Var mı aklınıza takılan geçim problemim?

Ha şuan ankarada yaşıyorum merkeze biraz uzağız eşimin işinden dolayı kiramda 6250 tl bunuda söylemiş olayım

Bi de kacarak evlenmissiniz yani anneniz tüm evinizi dizdi madem neden kacma geregi duydunuz?
Evlenince de okul okunur ama okuyacak insan 20 yasinda cocuk yapayim kafasina girip 22 yasinda hastanelerde gezmez 4 sene olmus evleneli simdiye kadar okul biterdi.

Bi diyorsunuz adam eve gelmiyordu calismaktan bi diyorsunuz geziyoruz ders calisiyoruz. Şu ekonomide ortaokul mezunu biri ne kazaniyor ki tek maas kiradasiniz keyfi gezecek cocuk bakacak ve okuyacaksiniz birlikte? Cocuk olunca calisamazsiniz Cidden şaşiyorum her yorumunuza.
Kaçarak sayılmaz.Üvey babam evden gitmemi istediyordu.Bizim ortada evlilik gibi bir düşüncemiz yoktu.Aldım valizimi kedilerimi çıktım evden.Annemin haberi var onaylamıyordu asla da istemiyordu.Ama evdeki huzursuzluğumu biliyordu.

Şuanda mesaiye kalma gibi bir durumu yok sadece cumartesi günleri kalıyor pazar günü geziyoruz gayette.İşten 5 te geliyor yemeğimizi yiyoruz bir iki saat ders çalışıyorum oda bana destek oluyor bazen video oyunları oynuyoruz birlikte kedilerimizle ilgileniyoruz.Fazla uyumayı seven biri değil zaten 1 e 2 ye kadar oturuyoruz genelde boş vaktimiz de kalıyor.Ben şuan bebek meraklısı değilim olmayacağından dolayı korkup önlem almak istedim.Çevremde 10 senelik evli bir çiftin hala bebeği olmuyor bu durum beni korkuttu sadece.Şuan olmasada olur.Ama bu benim sağlık problemim belki ciddi bir kistim vardı.Belki tamamen kısırdım bunu öğrenmem gerekir.Eşimin de muane olması gayet doğal bir durum bir problem varsa önlem alınması gerekir.Sağlık bu.Dediğim gibi durup durup eşimle bebek konuşması yapmıyoruz.Sadece bir kadın olarak tedirgin oldum bu kadar.

Kaçarak sayılmaz.Üvey babam evden gitmemi istediyordu.Bizim ortada evlilik gibi bir düşüncemiz yoktu.Aldım valizimi kedilerimi çıktım evden.Annemin haberi var onaylamıyordu asla da istemiyordu.Ama evdeki huzursuzluğumu biliyordu.
Bak lütfen çocuk falan yapma oku işe gir. Allah korusun eşinle olaki birşeyler ters gitti döneceğin bir evde yokmuş. Herkes evlenirken güllük gülistanlık oluyor ama hayatta her şey bizim için. En çok kendine güvenerek yaşa bu hayatta

Şuanda mesaiye kalma gibi bir durumu yok sadece cumartesi günleri kalıyor pazar günü geziyoruz gayette.İşten 5 te geliyor yemeğimizi yiyoruz bir iki saat ders çalışıyorum oda bana destek oluyor bazen video oyunları oynuyoruz birlikte kedilerimizle ilgileniyoruz.Fazla uyumayı seven biri değil zaten 1 e 2 ye kadar oturuyoruz genelde boş vaktimiz de kalıyor.Ben şuan bebek meraklısı değilim olmayacağından dolayı korkup önlem almak istedim.Çevremde 10 senelik evli bir çiftin hala bebeği olmuyor bu durum beni korkuttu sadece.Şuan olmasada olur.Ama bu benim sağlık problemim belki ciddi bir kistim vardı.Belki tamamen kısırdım bunu öğrenmem gerekir.Eşimin de muane olması gayet doğal bir durum bir problem varsa önlem alınması gerekir.Sağlık bu.Dediğim gibi durup durup eşimle bebek konuşması yapmıyoruz.Sadece bir kadın olarak tedirgin oldum bu kadar.

2 senedir cocugumuz olmuyor diyorsunuz denediniz ki olmuyor diyorsunuz eger olsaydi simdiye kucaginiza cocugu almişiniz coktan da önlem amacli muayene oluyoruz diyorsunuz.

Ne diyim daha fazla yorum yapmicam kendi hayatiniz. Güle güle yaşayin.

2 senedir cocugumuz olmuyor diyorsunuz denediniz ki olmuyor eger olsaydi simdiye kucaginiza cocugu almişiniz coktan da önlem amacli muayene oluyoruz diyorsunuz.

Bak lütfen çocuk falan yapma oku işe gir. Allah korusun eşinle olaki birşeyler ters gitti döneceğin bir evde yokmuş. Herkes evlenirken güllük gülistanlık oluyor ama hayatta her şey bizim için. En çok kendine güvenerek yaşa bu hayatta
Zabıt katibi olmak istiyorum.Adelet okuyorum.Elimden geleni de yapıyorum.Zaten çok kitap okuyan biriyim.Evet hayattaki seçimlerim yanlış olabilir ama kendimi cahil ergenler gibi de görmüyorum.Hayatta hiç bir şeyin garantisi yok.Sırtımı yaslayabileceğim bir babamda yok.Kimseye güvenim de aynı şekilde.Beni düşünerek yazmışsınız.Çok teşekkür ederim.

2 senedir cocugumuz olmuyor diyorsunuz denediniz ki olmuyor eger olsaydi simdiye kucaginiza cocugu almişiniz coktan da önlem amacli muayene oluyoruz diyorsunuz.

Hanımefendi 2 sene olacak ben korunmuyorum ve gebelik olmadı.Geçen yaz ben gittim hormon testlerime baktırdım.Eşimde bir ay önce falan kendi testine baktırdı durum bu yahu.Kim size dedi 2 senedir tedavi oluyoruz diye.Ben tedaviye başlayacağım.Çünkü pcos kaynaklı uyku apnem,tüylenme sivilcelenme gibi problemlerim var.Lütfen anlayarak okuyun.

İki çocuk evlenmişsiniz kv kp dertlerinin içinde debeleniyorsunuz.
Kv uyup çocuk yapmayın henüz. Önce bir siz büyüyün sonra çocuk büyütürsünüz

Back
X