Kayınvalidenize temizliğe gider misiniz ?

sFeAnTeIrH

Guru
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2008
560
636
39
Arkadaşlar maddi anlamda size hiç desteği olmamış , sizin düğününüze 3 hafta kala kaynınızın nişanı için sizden borç isteyen , eşiniz işsiz olduğu ve siz çalıştığınız halde sizin evine bayram temizliğine gelmenizi bekleyen bi kayınvalideniz olsa ne yapardınız ?
Ben kesinlikle yardım edemeyeceğimi , evinde 2 yetişkin oğlu varken eşimi ve beni temizlik için çağırmasını abes karşıladığımı söyledim. ( erkek iş mi yapar diyecek arkadaşlar için belirteyim kayınvalidem kayınpederime bile ev süpürten bi insan. Dolayısı ile kadın erkek ayrımı yapılmadan evde temizlik yapılır) Oda yapmam gerektiğini hasta olduğunu vs söyledi. Bende işten gelince çok yorulduğumu, kendi evimin işini bile yapacak halim kalmadığını söyledim. Ellerin gelinleri çalışsa da yapıyo dedi. Bende ben o gelinlerden değilim , ben evlenirken gelip senin evini temizlerim gibi bi söz verdiğimi hatırlamıyorum dedim. Benden temizlik yapmamı beklerse üzüleceğini , zira yapamayacağımı belirttim.
Kayınvalidem işte sizinde bana işiniz düşer , o zaman görüşürüz vs dedi . Ben konu daha fazla uzamasın diye daha fazla cevap vermedim. Eve gittiğimizde gece 4 30 gibi eşime uzuun bir mesaj yazmış. Bize etmediği beddua kalmamış. Sütüm burnundan gelsin , ciğerimi yaktınız , ciğeriniz yansın, sen karın olacağa diyemiyo musun benim ailem bu yapcaksın diye vs vs saydırmış. Aslında söylenmesi gereken çok şey olmasına rağmen olay iyice büyümesin diye tepkisiz kaldık.
Annemi ve yengemi arayıp beni şikayet etmiş. Ben onu kızım gibi görmüştüm , o bana ben sana söz vermedim evini temizleyemem dedi diye.
Sizler gidiyo musunuz kayınvalidenizin evini temizlemeye. Kendisi 50 yaşında ama sürekli hasta nedense .

ılk once erkeklerde ev ısı yapar temızlıgın duzenın tertıbın cınsıyetle alakası olmadıgını soylemek ıstıyorum
yanı kayınpederınızın yerlerı supurmesı cok normal benım babamda supurur abımde eşimde .

kesınlıkle kayınvalıdenıze tavrınızda haklısınız hatta kararınız karsısında çat çat dogruyu soylemenızı taktır ettım hosuma gıttı.
az yesın kendıne yardımcı bır hanım bulsun .

Evdekiler ne moka yariyorlarmis? Yapsinlar iste ogullari temizlik. Esinize yazdigi seyler cok edepsizce. Ayrica sizin esiniz de issizmis. O da gitsin, etti mi sana evde 3 erkek, yapiversinler analarinin islerini. Yan gelip yatip bi yerlerini buyuteceklerine. Temizlik yapmak gibi bir zorunlulugunuz yok. Calisip sumuklu ogluna bakiyorsunuz, daha ne istiyor bu kadin sizden???

Kv çok edepsizmis iyi bir ağzının payını almış 50 yaşında genç bir kadın henüz kaldı ki yaslida olsa yardımcı bayan alsın sizinle konunun alakası bile yok az yesin bence

Eşimde yapıyor ve bende yapmaları gerektiğini düşünenlerdenim. Fakat kayınvalidem istiyor ki ben çalışayım , gelinim öğretmen diye hava atsın, hem kocama evime güzel bakayım hemde onun evini temizleyeyim. Ben kendi anne babamın evini bile düzenli temizleyen bi insan değildim. Eşime de bana destek olduğu için beddua etmesine aşırı üzüldüm.
Bide normal düşünen bi insan olsa , benim oğlum işsiz gelinim çalışıyo , eşine karşı mahçup olmasın diye beni daha fazla pohpohlar. Ama yok asla böyle bi düşünceleri yok. Bunu da söyledim. Anne sen çok üzüldüm diyosun ama bak eşim işsiz bi kere sordunuz mu ne yediniz, ne içtiniz, kiranız nasış ödendi diye dedim. Paramız mı varda yapcaz dedi. E dedim para veremiyorsunuz, erzak vs getirebilirdiniz. Yaptınız mı ? Yapmadınız . Ben bi kere lafını ettim mi size dedim. Dondu kaldı :)

Kayinpederime bile ev supurtur demissiniz ama o bile orda fazla olmus, o evde kim yasiyorsa evin temizligine ortak olmak zorunda zaten.
Sorunuza gelince, kayinvalidemin evini temizlemem tabi ki, ama hastaysa falan bir gundelikci tutar temizletirim evini.
Hos benimki degil bana kendi kizlarina bile temizlik yaptirmaz ama...

Calis bize de bak der bu kadin. Var o potansiyel

Kv çok edepsizmis iyi bir ağzının payını almış 50 yaşında genç bir kadın henüz kaldı ki yaslida olsa yardımcı bayan alsın sizinle konunun alakası bile yok az yesin bence
Beni anneme şikayet ederken ben hastayım demiş. Annem ölümden döndü , iki yengem var , 65 yaşında. Annemde demiş ki ben kendi işimi kendim yaparım , gelinimin biri anne yapılcak bişeyin var mı der , sağol kızım yok derim ve kendim yaparım, 2 günde bitmezde 1 haftada biter sende az a yap işlerini demiş

resmen ıcımın yagları erıdı cok guzel ve dogru demıssınız :)
dedıgınız gıbı ''normal dusunen bır ınsan olsa '' bunları yapmazdı kendı cocugunu seven gelınıne damadına boyle seyler yapıp mutsuz etmez aslında
esınız annesının ne oldugunu bılıyordur sız kapınızı kapatınca herkes dısarda kalıyor huzurunuz bozulmasınn
dılerım esınızde bır an evvel iş bulur tum yuk sızın omuzunuzda
ayaklarınız ustunde duran guclu bır kadınsınız bu cok hosuma gıttı verdıgınız cevaplara mest oldum mest

Ben giderim eşim tek çocuk ve kıza hasret bir kv'm var.Bana sana yaptığını yapsaydı gitmezdim haklı olarak.Bana saygı duymayan birine ben neden saygı duyayım ki?

Calis bize de bak der bu kadin. Var o potansiyel
Bizim düğünümüze 3 hafta kala nikahımız oldu. İkimizinde ikinci evliliği olduğu için balayına düğünden önce gittik. Ve orda bizi arayıp abisinin nişanı için bizden para istedi. Sen bize ver biz sana öderiz dedi. Biz daha ev eşyalarımızı bile almamıştık. Eşim kabul etmedi tabi ki. O potansiyel fazlası ile var yani.

Eşim çok iyi ve destel bana. Sadece kötü bi dönemden geçiyoruz ve iş bulamıyo. Ama eşim senelerce yapmış zaten. Evde sürekli kayırdıkları ve arkasını topladıkları bi abisi var. Açıkcası eşimin ailesi tarafından daha fazla ezilmesine izin veremem.

Bana iyi davransa gittiğimde elimden geldiğince işini görmeye çalışırdım . ( bi süredir görüşmüyoruz )
Sizin durumunuzda gideceğim varsa da artık gitmem çalışıyorum diyorsunuz uygun bir dille de anlatmışsınız. Yardımcı alabilir evine bu kadar acıtasyona gerek yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…