• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yeni evliyim eşimin ailesine alışmakta zorlanıyorum

Siz zaten sınırlarınızı çizmişsiniz tebrik ediyorum bu yüzden. Mesela aile apartmanına taşınmayı reddetmek, ilk günden altınlarınıza sahip çıkmak gibi. Kendi evinize ailenizi davet etmeyi kendinde nasıl hak görür hayret bu insanlara ya. Bu davet sizin yaptığınız davet olur kayınvalideniz değil. Neyse siz aynı duruşu bozmayın korkmanıza da gerek yok. Böyle böyle onlar size alışacak. Diğer gelinler habire 'ben bı kayınbabama yemek götürüp geliyom' demekten gocunmuyorsa onların sorunu o 😅

Burda yazıklarınıza göre gayet yerinde tepkiler vermişsiniz. Sizi yoracaklar öyle görünüyor ama siz taviz vermedikçe size zarar veremezler. Dipnot aldığınız her kararı tutumu eşinizle sadece konuşun bakın tartışın demiyorum sadece konuşun neyi neden yaptığınızı eşiniz bilirse aile üyeleri eşinizi kışkırtamaz çünkü deneyecekler

Var böyle kadınlar maalesef. Erkek annesi olduğu için sürekli hizmet bekliyor. Gelinin görevi bu onlara göre. Benim kayınpederimde nişanlıyken sürekli böyle imalarda bulunurdu bana. Kayınvaliden kaç yaşına geldi hala ev süpürüyor, iş yapıyor, kadın bir türlü rahat edemedi filan demişti. Bende dedim ki o zaman bi hizmetçi tutun bundan sonra o yapsın işleri...

Daha uc aylık evlisiniz ona ragmen size buyrulan şeylere karşı anında iyi aksiyon almışsınız cümlelerinizle bence. Ha mesela misaifrlik olayına sen kendi evinde agırla anne, istersen bir çeşitini ben yaparım ama kendim şuan ağırlayamam misafir gibi daha yumuşak söyleyebilirdiniz diye düşünüyorum ama şu konuda da haklısınız bir sürü şeyler olmuş(genclerin yanında gelmeler falan)o yüzden bu şekilde sınırınızı çizmeniz de iyi bence. Böyle davranmazsanız bu daha baslangıc olur belliki sizin için. Valla ben uc aylık evli halimi dusunuyorum mal gibi her şeye kesin tamam derdim. Zaten dedigim için de zaman zaman bu kadar olmasa da sinir oluyorum bazı şeylere. Az ya da cok fark etmez oluyor böyle şeyler erkek ailelerinde.
Sizi çokçok iyi anlıyorum inanın ben kaç sene olmasına ragmen hala bazı şeylerine alışamıyorum eşimin ailesinin. Aynı memleketli bile olunsa her aile birbirinden farklı bu da farklı kültürleri doguruyor.
Nacizane bence eşinizin ne dedigini çok yazmamışsınız belki diyordur, daha çok topu ona atmanız. Eşiniz de hayır diyip buyrulan şeyleri size laf gelmeden kabul etmeyebilir.

Valla eş ailesi sorunlu ama helal olsun siz de pısırık bi tip değilsiniz. Çoğu kişi altınları orada bırakırdı o an bir şey diyemezdi ya da kp geldiğinde ne demek tabi ki gelin vs derdi siz gelen adama biz gençler olarak oturacaktık demişsiniz:) zaten aile apartmanına da oturmamissiniz. Zamanla sizin istediğiniz şekilde bir ilişkiniz olur diye düşünüyorum çünkü sınırları koruyabilirsiniz

Aile apartmanına taşınmayıp düğün günü paralarınıza ve altınlarınıza sahip çıkmışsınız helal olsun duruşunuz için sizi tebrik ediyorum. Sen iyisin ama kocan da adam çıkmış hahahahahaha. Şu hizmet olayı beni benden alıyor. Kim kime gidiyorsa o hizmet etsin. Ben kayınvalideme gidince o bana yemek hazırlar hizmet eder bana gelince de ben ona hizmette asla kusur etmem. Misafirliğe çağırıyorsam ilgilenmek zorundasın yani. Nefret ediyorum bu durumdan. Ailenizin evine gitmeyi biliyorsa kendi evinde misafir etmeyide bilecek o sevgili kaynana.

Yeni evli olmanıza rağmen süreci çok iyi yönetmişsiniz, aynen böyle devam edin. Onlar durmazlar büyük ihtimalle, bu yaşlara gelmişler görgü öğrenecek çağları geçmişler. Siz istemediklerinize hayır diyerek ömrünüzü geçireceksiniz, eşiniz sizinle aynı kafada anladığım kadarıyla

çizgimi koruyorum ama onların hiçbir şey tınlamayacak yapıda insanlar olduğunu düşünüyorum artık
Benim evimde olmaz ki annemler kendi evlerinde sizi ağırladılar neden benim evimde olsun diyeceksiniz.Gördüğüm kadarı ile düğün günü de söylenecek her şeyi söylemişsiniz.Bunu yapan her zaman dik durur.BOşverin yapmak istemediğiniz hiç bir şeyi yapmayın takılmayında.Sizde istedikleri ne olabilir bilmiyorum bir bahane ile yapmayın.
Zamanla sizi bu şekilde kabul ederler zaten.

evet iyi ki o binada oturmuyoruz çok istediler oturmamızı teklifte ettiler 3 kez en son 2 ay önce kayınvalidem buraya gelin oturun dedi eşim bir daha sakın böyle bir şey duymıycam anne dedi ben de hayır biz Burada yaşamak istemiyoruz dedim o gün bugündür daha lafı açılmadı ya oraya gittiğimde tabi servislerini yaparım ama geçen o kadar şaşırdım ki kayınpederim kızım çamaşır makinesinde çamaşır var onları as bakiyim dedi tabi bir şey diyemedim gittim astım
Anne biz daha 3 aylık evliyiz.Bu sene bizi es geçin iftar için desin eşiniz.

evet iyi ki o binada oturmuyoruz çok istediler oturmamızı teklifte ettiler 3 kez en son 2 ay önce kayınvalidem buraya gelin oturun dedi eşim bir daha sakın böyle bir şey duymıycam anne dedi ben de hayır biz Burada yaşamak istemiyoruz dedim o gün bugündür daha lafı açılmadı ya oraya gittiğimde tabi servislerini yaparım ama geçen o kadar şaşırdım ki kayınpederim kızım çamaşır makinesinde çamaşır var onları as bakiyim dedi tabi bir şey diyemedim gittim astım
Haydaaaa, bunun da önüne geçmek lazım, birdahaki sefere temizlik yaptıracak gibi duruyorlar. Cümlelerini hazırla şimdiden, görünce şoka girme. Ya da topu eşine at, 'ali gel şunları asalım da çabuk bitsin' de. Oğullarını işe koşunca bir adım geri çekiliyorlar. Hatta temizlik falan derlerse 'ben kendi evimi zor toparlıyorum, siz temizlik yapacaksanız biz bi çarşıya falan gidelim. işiniz bitene kadar ayak altında olmayalım' de çık evden.

Haydaaaa, bunun da önüne geçmek lazım, birdahaki sefere temizlik yaptıracak gibi duruyorlar. Cümlelerini hazırla şimdiden, görünce şoka girme. Ya da topu eşine at, 'ali gel şunları asalım da çabuk bitsin' de. Oğullarını işe koşunca bir adım geri çekiliyorlar. Hatta temizlik falan derlerse 'ben kendi evimi zor toparlıyorum, siz temizlik yapacaksanız biz bi çarşıya falan gidelim. işiniz bitene kadar ayak altında olmayalım' de çık evden.
harikasınız dediklerinizi not aldım çok işime yarayacak gibi... birdahaki sefere ne yaptırmak isterler bilmiyorum ama onlardan her şey bekliyorum artık en sonunda cinnet geçiricem gibi duruyor 😄😄

Back