• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayınvalidemin yalanları

Pardon da 18 yaş iki çocuk oyun mu bu evlilik?
Kaynana problemi yaşamış biri olarak oğlum çocuk kafasıyla gidip evlenecek ben de kızı istemem şaka gibi konu.
Gidin okuyun büyüyün olgunlasın evlenin.
Evcilik oyunuyla bozmuşsunuz siz kafayı
Tamam siz istemezsiniz.Gelen gelini de kovarzınız olur biter.

22 yaşındayım.20 yaşında çocuk istemeye başadım çünkü ergenliğimden beri pcosum var.Hep bir korkum vardı bebeğim olnayacak diye bu yüzden aslında.
Zaten ergenlikte evlenmişsiniz.
Kusura bakmayın da oğlum 19-20 yaşında evleneceğim dese ben de sinirlenirim.
Çocuk yaşta evlenmişsiniz ikiniz de aklı selim değilsiniz belliki

Tamam siz istemezsiniz.Gelen gelini de kovarzınız olur biter.
ay hala çocuksunuz aslında.
İnsanlar 20 yaşında aklı selim kararlar alamaz.
Daha ergenlikten çıkmamış iki insan evlilik sorumluluğunu neden alsın? Nasıl alsın?
Ben 20 yaşındaki halimden, istek ve arzularımdan çok uzaktayım. İnsanın kafası düşünceleri komple değişiyor. İleride pişman olsalar bu sefer bir de torun katıp geliyorlar paçalarına.
Tesettür kısmı saçma. Ama evlenmenizi istememek de normal

Bir tane daha Azeri bir kadın vardı burda böyle saçma sapan dertleri paylaşıyordu inş ona benzemezsin. 19 yaşında birinin evlenmek için 5 kuruşu olmaz. 18 yaşındakinin de olmaz. Yani sizin her şeyinizi başkaları yapmıştır muhtemelen. O nedenle herşeye karışıyorlar. Seni de sevmemiş istememiş emrivaki yapmış eşin belli ki. Altında çok da anlama arama. Ayrıca evet sana pavyonda gezerdim diyen kadını kapına gelse de içeri almamalıydın.
Irkla ilgili genelleme yapma amacınız nedir?Biz eşimle küçüklükten tanıyoruz birbirimizi siz mi karar verdiniz beni sevmediğine?Ayrıca,eşimin ailesinin tek bir kuruş desteği olmadı bana.Bana da evime de karışmıyor karışamazda.Çocuk konusuna karışıyor sürekli bundan yana sinirim bozuldu ve yazmak istedim sadece.

ay hala çocuksunuz aslında.
İnsanlar 20 yaşında aklı selim kararlar alamaz.
Daha ergenlikten çıkmamış iki insan evlilik sorumluluğunu neden alsın? Nasıl alsın?
Ben 20 yaşındaki halimden, istek ve arzularımdan çok uzaktayım. İnsanın kafası düşünceleri komple değişiyor. İleride pişman olsalar bu sefer bir de torun katıp geliyorlar paçalarına.
Tesettür kısmı saçma. Ama evlenmenizi istememek de normal
Evet haklısınız hata yaptığımı zaten kabul ediyorum.Şuan zamanı geri alamam ve evliliğimde kötü değil.İleride ne olur orasını bilemem tabi.Ama kadın zaten oğlunu o yaşta başka biriyle evlendirmek istiyordu.Sorun benimle evlenmesi.

Kendi annemin de desteği var.Evimdeki beyaz eşyaları,halıları perdeleri annem aldı.Evlendikten sonra eşim gece gündüz çalıştı eve gelmediği bile oluyordu.Ki dört sene önce yaptığım düğün şatavatlı bir düğün değildi.Herşeyin en uygununu yaptık.

Ee geriye ne kaldi zaten sizin aileniz mi yapti her şeyi dedim biz yaptik dediniz. Sizin yapmadiginiz belliydi.
Aileniz de biraz mantikli yönden baksa yardim etmezdi.
Kvnizin goruşleri bana gore dogru degil ama 18-19 yaslarinda iki cocuga ev dizip icine koymazdim ben de olsam hayat oyle bir sey degil.
Neyse kvye özel hayatiniz hakkinda bilgi vermemeye calisin en fazla yapacaginiz bu

Umarım asıl sorunun eşinizde olduğunu görürsünüz anasından size laf tasıyan onun sözüne inanıp size böyle dedin mi diyen adama da bi zahmet çocuk yapmayın .
Hele karısına namusuna pavyon yakıştırması yapmış anasından size laf getıren herifi kocamla mutluyuz die hiç savunmayın.
Daha çok yolunuz var sizin evınıze bütün huzursuzlukları kendınızden başkası sokamaz bunu zamanla anlarsınız kapınızı kapatmayı öğrendiğiniz de .

Hastanede akrabası yatıyor bizim hastaneye gidiceğimizi duydu demişsiniz duyurmayın ağzınızda megafonla gezeceğinize söylemeyin . Bile isteye götürmüşsünüz kadını kendınızle

Umarım asıl sorunun eşinizde olduğunu görürsünüz anasından size laf tasıyan onun sözüne inanıp size böyle dedin mi diyen adama da bi zahmet çocuk yapmayın .
Hele karısına namusuna pavyon yakıştırması yapmış anasından size laf getıren herifi kocamla mutluyuz die hiç savunmayın.
Daha çok yolunuz var sizin evınıze bütün huzursuzlukları kendınızden başkası sokamaz bunu zamanla anlarsınız kapınızı kapatmayı öğrendiğiniz de .

Hastanede akrabası yatıyor bizim hastaneye gidiceğimizi duydu demişsiniz duyurmayın ağzınızda megafonla gezeceğinize söylemeyin . Bile isteye götürmüşsünüz kadını kendınızle
İnansa bana zaten sormazdı bununla ilgili ciddi bir tartışma çıkarırdı.Yine de bana sormasına bende sinirlendim ve tepkimi belli ettim.Başından beri ailesine düşkün olmayan biri hep ben dedim annedir altan alalım diye onu geri plana ben attım.Kendi hatam

Irkla ilgili genelleme yapma amacınız nedir?Biz eşimle küçüklükten tanıyoruz birbirimizi siz mi karar verdiniz beni sevmediğine?Ayrıca,eşimin ailesinin tek bir kuruş desteği olmadı bana.Bana da evime de karışmıyor karışamazda.Çocuk konusuna karışıyor sürekli bundan yana sinirim bozuldu ve yazmak istedim sadece.
Hayır konuyu çarpıtma yani sizde çok küçük evleniliyor. Ayaklarınız üzerinde durulmuyor ve sürekli elti de elti. Ben onu gözlemledim. Kültürel birşey mi diye. E kadın sevse pavyonada gezerdin der mi? Biz demiyoruz mesela. Ayrıca zaten 18 yaş küçük bir yaş kundakta mı başladınız evlilik planına?

İnansa bana zaten sormazdı bununla ilgili ciddi bir tartışma çıkarırdı.Yine de bana sormasına bende sinirlendim ve tepkimi belli ettim.Başından beri ailesine düşkün olmayan biri hep ben dedim annedir altan alalım diye onu geri plana ben attım.Kendi hatam
Siz yine de çocuk meselesini erteyin. En baba yumurtalarınızı toplar dondurtursunuz ilerde kullanırsınız .

Benım eşim duydugu lafa bakar, karım bunu söylemez zırvalıyor karşımdaki der eve girmeden atar gelir arkasında huzur bozacak şeyleri . Bende aynı şekilde he he der geçerim karşıdaki eşimle alakalı bisey söylüyorsa. ben kocamın ciğerini parçalasalar geri birleştiririm söylediği lafı mı tahmin edemicem.

Hayır konuyu çarpıtma yani sizde çok küçük evleniliyor. Ayaklarınız üzerinde durulmuyor ve sürekli elti de elti. Ben onu gözlemledim. Kültürel birşey mi diye. E kadın sevse pavyonada gezerdin der mi? Biz demiyoruz mesela
Küçük evlenme olayı bize mi özel yani😃

Merhabalar kızlar.Ben ve eşim çok severek evlendik.O 19 ben 18 dim evlendiğimizde.4 senelikde evliyiz.Birbirimizi hala çok seviyoruz.Evliliğimle alakalı hiç bir problemim yok.

Fakat evlenmeden önce sadece eşim iyi olsun yeter diyordum.Bilmiyordum ki evlenince aileyle de evlenmiş oluyorsun.Evlendim evleneli kayınvalidem beni sevmedi.Kabullenmedi.Evliliğimi, apar topar oldu.Kendi istediği bir kız varmış onu alamamış vs.Bana hep der bi kız vardı tesettürlü tam aile kızı istemeye gidecektim ben onu diye.Ben de öyle pek laf altında kalan biri değilim isteseydin o zaman dedim.Kendisi hep milletin içinde ben gelinlerimi birbirinden ayırmam kızımdan ayırt etmem der.Tabi ki yalan bunların hepsi.Kendi tesettürlü kızları çok sevdiği için bende öyle olmadığım için evlendiğim günden beri bir baskı uyguluyor bana ama takmıyorum tabi.Diğer gelini tam ona layıkmış kültür olarak da ona layıkmış.Ben aslen azerbaycanlıyım diye beni beğenmiyor kendisi.Bir gün kavga arasında benim ailem açık giyiniyor diye bana dedi ki seni ailenin evinden almasaydık pavyonlardaydın falan.Tabi bunu eşimin yanında söyledi baya bi kavga çıktı iki sene görüşmedik.Sonra bayram şu bu derken tekrar bir araya geldik.Hep bi yalancılık peşinde benim söylemediğim şeyleri eşime söylemişim gibi davranıyor.Benim asıl canımı sıkan durum dün yaşandı.Eşim ailesiyle bir durum konuşmak için yanlarına gitti.Bizin çocuğumuz olmadı iki senedir kayınvalidem bunu biliyor.Eşin muaneye giderken oda yanımızdaydı tabiki bu planlı değildi yanımızda olmuş bulundu,yoksa asla dahil etmezdim onu.Eşimin muanesinde biraz sıkıntılı bir durum çıktı.Bende de ileri derece pcos var.Eşimde de yavaşlık varmış sadece vitaminlerle halledilebilecek bir durum dedi doktor.Eve geçtik kayınvalidem de geldi konuyu açtı konuşuyor kendi kendine.Hiç cevap vermedim dinledim.Hayırlısı olsun anne dedim geçtim.Ama dün eşime demiş ki"Eşin bana oğlunda sorun var dedi benim gücüme gitti oğlum."Eşim de demez o öyle yanlış anlamış olmayasın anne demiş.Bana geldi sordu dedin mi böyle birşey yoksa o mu yanlış anladı diye.Ben bunu duyunca delirdim resmen zaten en hassas olduğum konu bu.Kendime yükleniyorum hep bebeğim benim yüzümden olmuyor diye.Eşimde sorun olduğunu bile aklıma getirmiyorum.Ki asla kayınvalideme böyle birşey demem imkanı yok.Çok içine oturdu bu durum ne yani sorun tamamen oğlunda olsa ne olur ki?Sağlık bu herşey olabilir.Ama artık çok gücüme gitmeye başladı.
Hem eltimle benim aramdaki ayrımcılığı hem herşeyde yalan söylemesi.Kadının bir çorabını görmedim bu seneye kadar.Eltimgile ev aldı araba aldı biz hala kiradayız.Bana altın sözü vardı onu da yapmadı üstelemedim.Kendi malı mülkü yapmıyorsa yapmasın diye düşündüm hep.Ama gözümün önünde eltimi donatıyor eltimin çocuklarını donatıyor.Bana laf sokuyor.Mesafem olduğu halde yapıyor bunu derdi ne amacı ne bir türlü anlayamadım.İnsan dört senedir kabullenmez mi ya.
Hata sizde ki o ilk tartışmanızdan sonra barışmışsınız. Ne demek pavyonlara düşerdin? Açık olan/müslüman olmayan herkes pavyonlara, kötü yola mı düşüyormuş? Böyle düşünen varsa açsın müge anlı falan izlesin ya da köylerindeki olayları dinlesin kimin eli kimin cebinde belli değil.
Ailenize hakaret eden bir kadına neden anne diyorsunuz hala? Bir daha görüşmeyin
18 yaş detayına girmeyeceğim bile. Daha çocukken neden evlenir bir insan? Okuyor musunuz? Üniversiteye gitmeniz, eğlenmeniz, gezmeniz gereken bir yaşta kvden dert yanıyorsunuz. Umarım ilerde pişman olmazsınız

Eşim sürekli abisinin borçlarını ödüyor,sigarasını alıyor,evine alışveriş yapıyor.Ben yapamazsın dediğimde keseme ortak mısın diyordu.Tabi ben o laftan sonra çalışmaya başladım ama,ne kadar dil de döksem yok adam enayi gibi abisine para yediriyor.Abisi dr hem anne babayı sömürüyor hem eşimi.Bu arada biz kiradayız onlar kendi evlerinde düşün yani.Eşim gidip benden gizli yeğenlerine kıyafetler alıyordu.Eltim de getirip bak kocan aldı haberin var mı gibisinden gözüme sokardı hep.Hiç unutmam dışarıda canım erik çekmişti bana aldı diye abisigilede götürmüştü.
Muhteşem eş gerçekten tam çocuk yapmalık

Ee geriye ne kaldi zaten sizin aileniz mi yapti her şeyi dedim biz yaptik dediniz. Sizin yapmadiginiz belliydi.
Aileniz de biraz mantikli yönden baksa yardim etmezdi.
Kvnizin goruşleri bana gore dogru degil ama 18-19 yaslarinda iki cocuga ev dizip icine koymazdim ben de olsam hayat oyle bir sey degil.
Neyse kvye özel hayatiniz hakkinda bilgi vermemeye calisin en fazla yapacaginiz bu
Gerizekalılık dönemime denk geldi 23 yaşımda evlendim. Kamuda çalışıyordum o da kamuda çalışıyordu. Bir de lojman çıkmıştı orda oturuyorduk 2 yılda ancak borç bitirdik. Ama araç falan alınca o borç bitmedi hiç. Sallıyor yani. Büyük konuşmayım da çocuklarım 18 de evlense kahrolurum. Çok cahilce yani. Ben kendim adına da pişmanım. Koca kaçıyordu sanki bekleseydim 30 u falan

Benden sana abla tavsiyesi olsun. Çocuk falan yapma. Önce kilo ver kendine çok güzel bak. Ayakların üzerinde dur. Sana böyle hakaret eden birinin ne ölüsüne git ne o ölüne gelsin. Kocanı da tanımaya çalış. Belliki tanımadan evlenmişsin. Çocuk da yaparsan hiç bunlara fırsatın olmaz.

Back
X