Hep ağır yemekler mi yapıyorsunuz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yöre fark ediyormu. Tük halkı misafirperverdir. Neyse teşekkür ederim yorumlarınız içşn
Canim benim yüzük satıp masa kurmak da nedir? Misafirperverlik bu mu? Birşeylerin anormal olduğunun sende farkındasın ama yine de diretiyorsun. Mesela o an durumun mu yoktu bı çorba bı makarna bı salata bide basit bi tatli yapsaydın ne olurdu? Kayınpeder etsiz yemiyor diyorsun masada et olmadığını görünce zaten anlarlardi yok demek ki diye. Yüzük satıp et almak ne demek?

Canım keşke eşini de öyle alıştırmasaydın.. Hep yaptığın için beklentisi yüksek işte bundan sonra yapma bence ne derse desin eşiniz.. Yazık günah..

Valla ben ne pişirirsem onu yerler. Beğenmezse evinde yesin. Bu arada benim ve eşimin ailesi asla yemek seçmez. Bi kaynım yemez her şeyi ama o bile sevmese de benim pişirdiklerimden az da olsa yer. Şans işi bu sanırım. Ama senin durumunda olsam yine istediğimi pişirip koyardım. Umrum olmaz.

Yazdıklarınızı hayretle okudum. Kimsenin boğazı için yüzük bozmam ne alaka ya? Ayrıca neden bukadar işkenceye dönüştürüyorsunuz bu misafirliği madem kp çorba ve kıyma ile doyuyor sizde bir çorba yapın yanınada yediği kıymamı etmi onu yapın. Sarma dolma derdine neden giriyorsunuz ki? Evin durumunu,borcu bilen kocanın et ısrarını da hiç anlayışla karşılayamazdım ben..onun yüzü gülecek anasının yanında gururlanacak diye onca tasaya da girmezdim net.

Yöre fark ediyormu. Tük halkı misafirperverdir. Neyse teşekkür ederim yorumlarınız içşn
Siz iyi misiniz? Misafirperverlikten anladığınız tektaş satıp et almak mı? Eldeki imkanlarla en iyi şekilde ağırlamaktır misafirperverlik. Sizinkine ayranı yok içmeye diye başlayan sözü söylerler genelde. Millet neler diyor hala daha misafir severim misafirperverlik falan diyorsunuz pes gerçekten. İnsanın kendine yaptığı kötülüğü yedi düvel birleşse yapamıyor gördüğümüz gibi. Misafiriniz kırılmış bakın çağırın gelsinler madem evde satacak bi şey vardır satın kurun mükellef sofrayı. Kıymet bilirler ya satacak bi şey kalmayana kadar devam edin. Anladığınızda konu açarsınız tekrar. Şu an bu konunuz saflığınıza sinir olmaktan başka bi işe yaramadı çünkü.

Ben çalışmıyorum. Eşimin ailesi ile 5 dk yürüme mesafesi.
Kp bizsiz mangal, balık vs. Asla yemez.
Kek, börek gibi bir şey yaptığımda bende götürürüm. Evime geldikleri zaman özenirim ama her zaman aynı olmuyor. Geçenlerde çok rahatsız olduğum için mercimek çorbası, biber dolması ve biber yoğurtlaması ile ağırladım. Zoruma gitmedi problemde etmedim ki Kp boğazına düşkündür. Hatta bana tatlı yapmışsındır filan diye takıldı. Bende gülerek siz getirirsiniz diye düşünmüştüm dedim güldük geçtik. Kendi annemler yılda 5-6 kez gelebiliyor. Elimden geleni yaparım ama yine söylüyorum her zaman bir olmaz

Tebrik etmeye geldim. 2 asgari ücret giriyor evinize ve eş ailesi her gelişte parça etler kıymalar mezeler havada uçuyor. Bir taktiği falan var mı?
Normal sofraya geçin yemezse yemesin. 3 senelik evliyim eş ailesine en lüks yaptığım yemek fırında tavuk baget patates ve sulu Salça eşliğinde karın doyursun diye de yanına tavuk sulu pilav.

Sebze yemeği yada kurubaklagil, pilav , salata tatlı da harika bir menü bence .şart mı börekler etler olması . Eşinize de yüz vermeyin alışmasınlar öyle hayat hep aynı mi gidecek .belki yarın ev borcuna gireceksiniz siz evde yiyemediginiz eti niye sürekli onlara çıkarasınız ki ne gerek var.

Eşim saçmaladı evet. Benim sonradan haberim oldu gelin müsaitiz demiş. Sonradan iptal edemedik. Evde de bişey yoktu. Ben salatasız tatlısız oturuyorum sofraya ama misafire yapamam. Öyle verdim git bozdur diye.
Çooookkkk üzerler seni...

Alismislar malesef misafir ummdugunu degil buldugunu yer yap bir sicak yemek yanina pilav cacik haydiii yeter

Sürekli guzel sofralar kurdıgun için böyle sofra kurmka zor gelebilir sana evet ama içini ferah tut herzaman aynısı olmaz. Ha yine yapamam dersen sana Bi tavsiyem olur maliyetsiz cogu evimiz de olan malzemeler hazır yufka dan yap bi kol böreği garnitürlü makarna salatası yap yanına da bi kek sofra kurma tabak yap çayın yanına koy sehpalarla önüne. Olmaz mı böyle böyle alışırsın birdahaki geldiklerinde sulu yemek plav salata yaparsın yanına da bi tatlı unutma tatlı yapmak zorundada değilsin.

Burda eşiniz %100 hatalı ise sizde %50 hatalısınız. Ben evime ilk kez gelen insanlara çok özenirim. Sonrasında tabiki özenilir misafir sonuçta ama o kadar abartmam her şeyi. Param yoksa sıkışıksam ya kabul etmem ya da abartmadan bir şeyler yaparım. Yüzük satmak ne demek ya? Eşinizin tavrı çok itici babam parça et yer ne demek? Zıkkımın kökünü yesin diyecen yani.

Eşimin büyük halası (babasının halası) oğlu gelini falan gelecekler mis. Çaya buyrun dedim. Açıkçası o kadar kişiye mükellef sofra hazırlayacak durumum yok. Onlar yemek yesin diye ay sonu düşün düşün hasta edemem kendimi. Çay yanına da şöyle bir menü yaptım peynirli börek patates salatası hindistan cevizli mini tatlı ve ıspanaklı kek.
Bir markete girip un, yumurta, hindistan cevizi, marul, ıspanak, maydanoz, limon, yufka sadece bunlara 74 lira verip çıktım. Sizin maaşın rahat yarisi gidiyordur saydığımız hem etli hem kıymalı sofraya. E bunların size bir hayrida dokunmamış neden yani ne gerek var ? Eşim mutlu oluyormus. Bence kafa yapınızı değiştirin.

Biz kv kp ile cok icli disli oldugumuz icin artik evde ne varsa onu yeriz. O ne oyle etler tatlilar bilmem neler. Benimde kaynim ve gorumcemin eşi cok yemek seçer. Ama zaten artik pek yemege gidilip gelinmedigi icin ve cok nadir olduğu icin o zamanlarda dikkat ederim. Yok meze yok sarma bu ne boyle. Kotu alistirmissiniz. Bence her seferinde bir degisiklik yaparak azaltmaya bakın. Yoksa bu böyle devam eder

Iste esas mesele bu.

Sizi sevsinler. Her şeye rağmen iyi gelin olun.
Aranızdaki ilişki bozulmasın diye diye kendinizden veriyorsunuz.

Valla hep benim vermemle olacak iyilik eksik kalsın.
Varsın kötü gelin olayım.
Eşimin de yüzü gülmesin.
Benim yüzümü güldürmek kimin umrunda ona bakarım önce hey gidi!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…