• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Her gün et ya da tavuk yemek??

Burada mesele imkan dahilinde çocuğa destek olmak. Sadece malla mülkle olmuyor. Kardeşimin montu yok diyor. Bu anne bunu görmüyor mu mesela neden umursamıyor. Benim çevremde yok böyle insanlar. Hep fedakarlık yapan uğraşan anne baba var. Bize de 5 10 daire miras kalmadı. Babam evini alırken ev 60 binse 15 bin göndermişler peşinat yapsın. İmkan oldukça böyle böyle yardım etmişler. Bugün Twitterda gördüm oğlu ve kızı arasında etli yemek ayrımı yapan bile varmış. Ya da sosyal medyada görüyorum dedemin evine gittim yemek sakladı vs. Ben bunu çevremde görmedim. Arkadaşlarımda da görmedim. Hepimizin anne babası yemedi yedirdi giymedi giydirdi. Eksik kalmasın diye uğraştı. Mesela maaşına el koyulan kimse yok çevremde. Ben de gitsin anne baba çocuğuna ev alacak araba alacak demedim. Ama genelde imkanı olan yapıyor. Bana da kimse hazır otur diye ev vermedi. İçine eşya düzmedi. Ne yapayım boynuna yapışamam zaten okutup her imkanı vermişler. Ama babamın 3 evi olsaydı verirdi bunu da biliyorum
Evet babaannem zamanında halama demiş ki abim erkek kardeşin ne yiyorsa sende aynısını yicem diye düşünme. Şuan annesinden nefret ediyor. Ölse bir bardak su vermez. Haklı da 😂

Evet babaannem zamanında halama demiş ki abim erkek kardeşin ne yiyorsa sende aynısını yicem diye düşünme. Şuan annesinden nefret ediyor. Ölse bir bardak su vermez. Haklı da 😂
benim anneme de anneannem kızlar yediğine sayar demiş. Ben bunu onlara özel sanıyordum. Çünkü annem amcalarıyla hatalarıyla teyzeleriyle konuşur onlar böyle değil. Ben de hatırlıyorum küçüğüz dedemdeyiz. Kurban bayramı var. Kavurma var abimin canı çekti. Annem koydu dedem nerene yiceksin dedi. Annem şaakkkkk elindeki tabağı fırlattı dedeme masayı devirdi. Ambulansla sakinleştirmişlerdi kırk yılın sırtı geliyorum çocuğumdan eti kıskanıyorsun öyle mi diye. Bi kere de babam anlattı kurban kesmişler. Eti çok çıktı diye fazla para istemiş 😂 böyle bi adamdı. Ve zaten hayvancılık yapıyorlar. Annemi babamla evlendirmek istememişler. Yakında olsun da bizim işimizi de yapsın diye. Dayım evlendiğinde annem küçükmüş. Anneannem geline bakıp bakıp elin kızı nasıl yiyor yiyinn yiyinn dermiş annemlere. Müzelik aile

Hangi uzmanlar bu her gün et yenmez diyen bilmiyorum. bir sürü uzman çıkıp bir şeyler söylüyor. ama sağlık bölümünde üniversitelerin beslenme derslerinde her gün mutlaka bir öğünde avuç içi büyüklüğünde et türevi yenilmesi gerektiği öğretiliyor. çünkü vücudun kendi yapamadığı dışardan almak zorunda olduğu elzem amino asitler var. bu amino asitleri tam olarak karşılayan tek besin et. iki adet örnek proteinden bahsedilir bu derslerde, biri anne sütü diğeri yumurta. kaliteli protein olarakta sadece beyaz et, kırmızı et, balık gibi besinler sayılır.yetişkinlerin bir şekilde idare etmek zorunda kalabileceği ama çocukların mutlaka bir şekilde ete ulaşması gerektiği anlatılır. hatta imkanı olmayanlar için mercimek ve bulgurun birlikte pişirilmesi ama bunun da etin yerini asla tutmayacağı söylenir. japonya da 1940 lı yıllarda çocukların boy ortalaması çok düşükken o tarihten sonra protein ağırlıklı belli bir yeme planı yapıldığı ve istatistiksel olarak on yıl sonunda boy uzamasında ciddi fark olduğu anlatılır. anlıyorum bizim gibi ülkelerde ete ulaşmak zor, dünyada kaynak sıkıntısı var ve et yememek daha sağlıklı demek bir politika olabilir ama ya üniversitelerde sağlıkçılara yanlış bilgi veriliyor ya da bu uzmanlar yanlış bilgi veriyor.

Hangi uzmanlar bu her gün et yenmez diyen bilmiyorum. bir sürü uzman çıkıp bir şeyler söylüyor. ama sağlık bölümünde üniversitelerin beslenme derslerinde her gün mutlaka bir öğünde avuç içi büyüklüğünde et türevi yenilmesi gerektiği öğretiliyor. çünkü vücudun kendi yapamadığı dışardan almak zorunda olduğu elzem amino asitler var. bu amino asitleri tam olarak karşılayan tek besin et. iki adet örnek proteinden bahsedilir bu derslerde, biri anne sütü diğeri yumurta. kaliteli protein olarakta sadece beyaz et, kırmızı et, balık gibi besinler sayılır.yetişkinlerin bir şekilde idare etmek zorunda kalabileceği ama çocukların mutlaka bir şekilde ete ulaşması gerektiği anlatılır. hatta imkanı olmayanlar için mercimek ve bulgurun birlikte pişirilmesi ama bunun da etin yerini asla tutmayacağı söylenir. japonya da 1940 lı yıllarda çocukların boy ortalaması çok düşükken o tarihten sonra protein ağırlıklı belli bir yeme planı yapıldığı ve istatistiksel olarak on yıl sonunda boy uzamasında ciddi fark olduğu anlatılır. anlıyorum bizim gibi ülkelerde ete ulaşmak zor, dünyada kaynak sıkıntısı var ve et yememek daha sağlıklı demek bir politika olabilir ama ya üniversitelerde sağlıkçılara yanlış bilgi veriliyor ya da bu uzmanlar yanlış bilgi veriyor.
Her gun yumurta, peynir süt yogurt zaten öneriliyor.
Önerilmeyen her gün kirmizi et ve tavuk yenmesi
Adam sadece tavuk yada et yiyor.
Arada haftada 2 gün balik 1 gün et diye yemiyor.
Ona istinaden yorum yaptim.
Ayrica dahiliye uzmanlari ve diyetisyenlerin verdiği listelerde bile her gün köfte kırmızı et olmuyor.
Haftada 2 gün sebze,1 gun balik,2 gün bakliyat diğer iki gün kırmızı et diye liste veriyor yetişkine
Y

Sana düğününde bı çeyreği bile layık görmeyen üstüne yıllarca bütün maaşını yiyip " ne var sanki verdiğinde , sen vermesen bı yerden bulunur" diyen o anan, erkek kardeslerine evlenirken dizi dizi bilezik takacak, mirasından ev verecek biliyorsun değil mi? Hepsini kendin yazmışsın konularında....
ne kadar uzucu degil mi. Kadin hala sevilme ihtiyacı hissediyor, zannediyor ki degisecek, onu sevecekler :( cok aci, sevgi pesinde gecen bir omur. Ve belki onu seven esini goremiyor bu kok aileden sevgi beklentisi nedeniyle.

Bizde eksideyiz çocuktan sonra tek maaşla zor geçiniyoruz. Eşim öğlen yemek yemiyor para gitmesin diye. Kahvaltıda da poğaçaya 60 70 lira her gün vermemek için ben yapıyorum buzluktan alıp götürüyor. Çok üzülüyorum ona. Karnımız doyuyuyor işte boşver akşam yerim gelince diyor. Yinede kartlar alıp başını gidiyor. Bu ekonomi nolcak bilmiyorum. Eşiniz yemek seçiyor olabilir de abartmasın et tavuk dünya para. Ara da makarna çorba yiyiversin arada et arada tavuk.

Bizde eksideyiz çocuktan sonra tek maaşla zor geçiniyoruz. Eşim öğlen yemek yemiyor para gitmesin diye. Kahvaltıda da poğaçaya 60 70 lira her gün vermemek için ben yapıyorum buzluktan alıp götürüyor. Çok üzülüyorum ona. Karnımız doyuyuyor işte boşver akşam yerim gelince diyor. Yinede kartlar alıp başını gidiyor. Bu ekonomi nolcak bilmiyorum. Eşiniz yemek seçiyor olabilir de abartmasın et tavuk dünya para. Ara da makarna çorba yiyiversin arada et arada tavuk.
Allah yardımcınız olsun üzüldüm çok

Allah yardımcınız olsun üzüldüm çok
Kız üzülme İstanbulda çok pahalı olan semtte çalışıyorum bir öğle yemeği 300 lira en az hibe yani o para. Dikkat etmek lazım diye düşünüyoruz. Evde yemek oluyor zaten onu alıyor. Bazen kek kurabiye yapıyorum öğlen öyle takılıyor. Bazen üşeniyor almıyor yemek yiyor ya da çok acıkmadıysa marketten bişeyler alıyor. Her gün et tavuk dünya para. Ekonomi yeterse herşeyi yiyin tabi de eksi paranon faizleri de çok yüksek artık.

Valla o erkek atamaz zaten ailesi yardım etmemiş ev geçimi onda bir de ben o kadar destek çıkıyorum ona. Atsa kabul etmem zaten söylemiştim bunu. Ama eşimin ailesi diğer 2 kardeşine ev verdi eşya yaptı. Bize hiç bir şey yapmadı. Eğer eşit davransalardı onlara da hediyeydi harçlıktı karışmazdım. Benim aile okuttu hepsini fakirler.
Allah siizn gibisini düşmanıma vermesin

Kızlar eşimle 2 miz çalışıyoruz. Neyse ev borcumuz var. 1 tane de çocuk. Ben elbise vs alırım. Ama çok büyük harcamam yok. Eşim eve temizlikçi almaz müsrif görür. Eşyamız idare eder. Aldıklarımızı da bir sürü söylerim zorla aldırırım. Eşim de dişini sık borç bitsin vs. Ama yemeğe gelince kahvaltı yemez. Sade yemek yemez. Makarna yemez. Çorba içmez. Vee etsiz hiç bir şey asla yemez. Şuan eksi 15 deyiz. Her gün 500 tl ye tavuk ya da et yiyor. Tm yanında bende yiyorum ama çok az. Çünkü olmasa da olur.Arada yemiyorum. Ama o acımaz gider kilo kilo alır yer. Tm yesin tabiki yicek ama bu kadar borç varken ben her şeyde fedakarlık yaparken üstüne eksideyiz her ay. Kaşıkla et yiyor artık. Yesin tabi ama her gün her gün olur mu sizce kızlar? Ben mi yanlış düşünüyorum.?Bir de 5 dkklk yere bile araba ile gider. Ha beni de bırakır alır vs ama bunlardan kısmayıp temizlikçi gereksiz ev eşyası fuzuli der.
Aslinda doğrusunu yapiyor hastaliklara karşi et ve sebze ile beslenmeli.
Makarna,pilav ,hamur işleri ve şeker hastaliklarin baş taci

Sabancı olsak yetmez iftarda et sahurda et.Börek yapacam patates haşladım yemem diyor. Kıymalı yap diyor. 😪Sahurda bile et ya da tavuk olacak en kötü köfte 😪
yeni evliyken eşime yapardım pilav yanına tavuk pirzola sahurda hey gidi

şimdi gülüyorum o halime adam da iştahlı değildir halbuki

maaşınız nerede sizin kartınız onda değil inşallah
kendine yiyen adama tek kuruş bile vermeyip veya daha az verip kendi keyfinizi çatmalısınız konu sahibi

Back
X