• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Her gün et ya da tavuk yemek??

Burada mesele imkan dahilinde çocuğa destek olmak. Sadece malla mülkle olmuyor. Kardeşimin montu yok diyor. Bu anne bunu görmüyor mu mesela neden umursamıyor. Benim çevremde yok böyle insanlar. Hep fedakarlık yapan uğraşan anne baba var. Bize de 5 10 daire miras kalmadı. Babam evini alırken ev 60 binse 15 bin göndermişler peşinat yapsın. İmkan oldukça böyle böyle yardım etmişler. Bugün Twitterda gördüm oğlu ve kızı arasında etli yemek ayrımı yapan bile varmış. Ya da sosyal medyada görüyorum dedemin evine gittim yemek sakladı vs. Ben bunu çevremde görmedim. Arkadaşlarımda da görmedim. Hepimizin anne babası yemedi yedirdi giymedi giydirdi. Eksik kalmasın diye uğraştı. Mesela maaşına el koyulan kimse yok çevremde. Ben de gitsin anne baba çocuğuna ev alacak araba alacak demedim. Ama genelde imkanı olan yapıyor. Bana da kimse hazır otur diye ev vermedi. İçine eşya düzmedi. Ne yapayım boynuna yapışamam zaten okutup her imkanı vermişler. Ama babamın 3 evi olsaydı verirdi bunu da biliyorum
Evet babaannem zamanında halama demiş ki abim erkek kardeşin ne yiyorsa sende aynısını yicem diye düşünme. Şuan annesinden nefret ediyor. Ölse bir bardak su vermez. Haklı da 😂

Evet babaannem zamanında halama demiş ki abim erkek kardeşin ne yiyorsa sende aynısını yicem diye düşünme. Şuan annesinden nefret ediyor. Ölse bir bardak su vermez. Haklı da 😂
benim anneme de anneannem kızlar yediğine sayar demiş. Ben bunu onlara özel sanıyordum. Çünkü annem amcalarıyla hatalarıyla teyzeleriyle konuşur onlar böyle değil. Ben de hatırlıyorum küçüğüz dedemdeyiz. Kurban bayramı var. Kavurma var abimin canı çekti. Annem koydu dedem nerene yiceksin dedi. Annem şaakkkkk elindeki tabağı fırlattı dedeme masayı devirdi. Ambulansla sakinleştirmişlerdi kırk yılın sırtı geliyorum çocuğumdan eti kıskanıyorsun öyle mi diye. Bi kere de babam anlattı kurban kesmişler. Eti çok çıktı diye fazla para istemiş 😂 böyle bi adamdı. Ve zaten hayvancılık yapıyorlar. Annemi babamla evlendirmek istememişler. Yakında olsun da bizim işimizi de yapsın diye. Dayım evlendiğinde annem küçükmüş. Anneannem geline bakıp bakıp elin kızı nasıl yiyor yiyinn yiyinn dermiş annemlere. Müzelik aile

Hangi uzmanlar bu her gün et yenmez diyen bilmiyorum. bir sürü uzman çıkıp bir şeyler söylüyor. ama sağlık bölümünde üniversitelerin beslenme derslerinde her gün mutlaka bir öğünde avuç içi büyüklüğünde et türevi yenilmesi gerektiği öğretiliyor. çünkü vücudun kendi yapamadığı dışardan almak zorunda olduğu elzem amino asitler var. bu amino asitleri tam olarak karşılayan tek besin et. iki adet örnek proteinden bahsedilir bu derslerde, biri anne sütü diğeri yumurta. kaliteli protein olarakta sadece beyaz et, kırmızı et, balık gibi besinler sayılır.yetişkinlerin bir şekilde idare etmek zorunda kalabileceği ama çocukların mutlaka bir şekilde ete ulaşması gerektiği anlatılır. hatta imkanı olmayanlar için mercimek ve bulgurun birlikte pişirilmesi ama bunun da etin yerini asla tutmayacağı söylenir. japonya da 1940 lı yıllarda çocukların boy ortalaması çok düşükken o tarihten sonra protein ağırlıklı belli bir yeme planı yapıldığı ve istatistiksel olarak on yıl sonunda boy uzamasında ciddi fark olduğu anlatılır. anlıyorum bizim gibi ülkelerde ete ulaşmak zor, dünyada kaynak sıkıntısı var ve et yememek daha sağlıklı demek bir politika olabilir ama ya üniversitelerde sağlıkçılara yanlış bilgi veriliyor ya da bu uzmanlar yanlış bilgi veriyor.

Back
X