Hep ağır yemekler mi yapıyorsunuz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kol kırılır yen içinde kalır mantığı ile hareket ediyorum. Kimseye durumumuzu belli etmedik. Alacaklı tek kişi kapımızı çalmadı. Belkide ikimizde maaşlıyız diye var sanıyorlar. Pandemi den dolayı hesapta olamayan bir ödeme çıktı 2 aydır darlandım hemde baya baya. Ama evimde erzağım var. Et kıyama tavuk falan bitti. Bakliyat yiyoruz ulu yamekler.şükür aç kalmadık. Ama misafir iyi ağırlanır. Ben öyle gördüm ailemden. Bazı arkadaşların dediği gibi artık misafirlikten çıktılar. Eşim bu hafta reddetmiş ye alınganlık yapmış kv. Kızmaya soğumaya başladım.ayın sonu belkide ellerinde yok diyeceğine alınıyor.gelin kv çok iyi idik bozulmasını da istemiyorum açıkcası.

Onlar öyle alışmış aileler arasında ablasıgile falan giderken. Nprmalde öyle huylarım yok. Genelde işten çıkınca hadi anneme süpriz yapalım sevinir bizi görünce diyince gideriz. Öyle birkaç saat oturur kalkarız.

Teşbihte hata olmaz, siz eşek olursanız semer vuran çok olur. Yüzük satmak ne alaka inanın şok oldum. Tabi bu saatten sonra yapmayınca kocanız dahil herkese siz kötü olacaksınız. Elinize de geçen bi şey yok arkanızdan bizi ne güzel ağırlıyor bile demiyorlardır eminim gelin o yapacak tabi diyorlardır. Kendinize kambur etmişsiniz, geçmiş olsun.

Kp yemiyor onları. Çorba yer hep.bide kıyma Değişik Bi adam. Kv ona yapıyor her yemekte kıyma falan

Benim eşimde der " hayır ara bir şey lazım mı de, haberi olsun " derim ısrarla.

Bu sebepten bozulacaksa bozulsun. Yedirdigin icirdigin sürece mi seni sevecek kvden? Onların sizi düşünüp elleri kolları dolu gelmesi gerekirdi.

Siz bilirsiniz bize ne
Gelin kv nin çok iyi olmasına gerek yok bence de
Ben olsam ben de çok iyi olurdum sizle hani
Bu kültürle alakalı bence artık siz öyle görmüşsünüz

Bence kendinizi bos yerden yakmissiniz. Bu durumda cocuk bile yapamazsiniz. Bence aileden cok esiniz sorunlu yemek secerek. Sizde nedense yemekleri bol tutuyor sunuz elinizde olmadigi halde. Elinizde para yoksa bu utanilacak birsey degil
Bir kaç aydır sıkıştık. Öncesinde yetiyordu taksitelrr falan. Dışarıda da yemek yerdik muhakkak tatilde gittik.

Bence siz bu sofra işini daha abartmayin. Evde olani pişireceksiniz, aile onlar, olmadi telefoda diyin "anne evde kiyma kalmadi ay sonu alacak durumumuz da yok babama ne yapayim?" de.
Siz cok iyi niyetli anlayisli bir hanimsiniz, keza eşiniz de oyle her insan ailesini guzel ağırlamak ister.. ama kendinizden fazla fedakarlik etmeye alışmışsiniz eşiniz de alışmış. Bunu öncelikle birakin, yoksa yok demek ayıp degil özellikle aileye. Yoksa asla zor durumda biraktiklarini farkedemeyecekler

Ya isterse eşimin ailesi bütün masrafları karşılayıp bizi evlendirmiş olsun ne olursa olsun bu konunun zaten asıl mevzu ile alakası yok.. Size demesi lazım kayınvalidenin kızım her gelmemizde çok uğraşıyorsun yapma bu kadar diye.. Bi de sürekli yemeğe mi gelmek zorundalar çalıştığını söylüyorsun insan çalıştığı zaman kendine zor yemek yapıyor bir de öyle büyük sofralar hazırlayacaksın
Benim eşimin ailesi ile aramızda araçla 5 dk bir mesafede oturuyoruz öyle çok sık da gelmezler ama gelecekleri zamanda çoğunlukla yemeğe gelmezler.. Yemeğe geldikleri de oluyor elbette ama ya gelirken balık alıyorum kızım birşey yapma der ya da ben börek yaptım birşey hazırlama der ya da der ki akşam sana yemeğe geleceğiz ama bizi biliyorsun siz ne yiyorsanız onu yeriz ne yapacaksan bu akşam yemeğe biraz fazla yap der.. Hatta ben bazen çok basit ağırlıyorum diye düşündüğümde tatlı yaparım.. Ya da özenirim güzel bir sofra kurarım.. Her zaman bunu yapma şansım yok kayınvalidem de farkında çünkü çalışıyoruz.. Çalışmasam bile yapmam sürekli çünkü onlar bizim ailemiz misafir gibi ağırlamamız gerekmiyor.. Zaten beklemezler.. Yani eşimin ailesi bana çok gelmez geldiği zamanda ne yiyorsak fazlasını yaparız yeriz.. Çoğunlukla kv arar beni akşam kocanı da al gel şu yemeği yaptım sen seversin der ya da şu yemeği yaptım kocan sever der.. Çoğunlukla onun evine çörekleniriz

Teşşekür ederim anladığınız için

Benim ailemde öyle ama kp anlayışsız laftan anlar tip değil. Kv yi peşine takıp geliyor. Bir keresinde işten geldim ki kp bizde. Eşimi aramış sizn oradayım diye eşim 1 saat erken çıkmış işten. İlçede otuyor onlar ben merkez de

Demekki kp makarna ve patates oturması ile karnını doyurabiliyor??? E o zaman siz neden uğraşıyorsunuz?? Eşin kör mü görmedi mi ne yediklerini de size babam yemez et almamız lazım diyor???

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…