Aynen sigrid, ülkenin durumu ortada, ben iki maaşla tek bir çocuğu zor okutuyorum, annem babam ikisi de emekli , bolca ek gelirleri de var yine de öyle çocuk okutacak durumda değiller .
Bunlar maşallah tek emekli maaşıyla 6 çocuğu besleyip giydirip dershaneye falan yollayıp bı de tıp mühendislik gibi bölümlerde okutuyorlar...
Bugün KYK yurdunda kalan bir tıp öğrencisinin bile minimum masrafı asgari ucretin çok üzerinde, bir de mühendislik okuyan kardeş var, 2 de ortaöğretimde okuyan cocuk? Anne ev hanımı, baba emekli?...
Bu işte başka bir iş var ama bilemedim...
Hayatım yazın otelde çalışarak tıp okunmaz ki? Hem bunlar 6 kardeş baba hangi birinin dershanesini odeyecek, kirasını yollayacak tek emekli maasiyla?
pirayecim ilginçsin
ne kirası?
böyle ailelerden hayatında çocuğun okurken ev tutmuş kimse göremezsin
KYKda kalır. benim kuzenlerimde en az 15 tane doktor/diş doktoru var çoğu kız, hiçbiri evde kalmadı. şu anda hacettepede okuyanlar var 5 kardeş 2 tanesi tıp okuyor 2si de KYKda kalıyor. tek erkek olan bir doktor evde kaldı anası babası da yanında kaldı yani evi taşıdılar.
zaten tıp, iyi mühendislik vs. kazanan çocuğa yurt çıkar, aynı anda 3-4 kardeşin okuduğu babanın emekli olduğu durumda burs da çıkar
tamam ben seni anlıyorum benim 3 yaşında yeğenime ayda asgariden fazla harcanıyordur ama bu ailede hangi öğrenciye neyin asgari ücreti?
ben de 4-5 ayrı yerden burs alarak okudum
bırak babamdan para almayı, eve ben veriyordum
+ üstüne çalışıyordum da ve benim de bölümüm stajlı mtajlı yoğun bir bölüm
hangi öğrenci hem çalışıp hem tıp okur da demeyin
öyle de bir okur ki...
ha ama elbette şimdiki devirde bu şartlarda okumak zorunda kalan çocuklar "olsun ailemin şartları buymuş ne yapalım" demiyor "madem bakamayacaktınız neden yaptınız" kafasındalar, o da doğru.
benim babam bir de ailenin enayisi olup yeğenlerini de okuttuğu için ben gerekli olanı bırak bir de üstüne gereksiz yokluk çektim mesela
şimdi bu da mümkün değil tabii ki
babam şu anda harcanan paraları da görüyor ve şu anda olsa okutamam diyor ama şu anda olsa yine yokluk deriz, eve kızar söyleniriz, şu devirde daha fazla söyleniriz, belki küseriz bile, ama mecbur okuruz yani ne yapacaz başka?