• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Her gün et ya da tavuk yemek??

Ben kendi aileme bakıyorum böyle değil işte babaannem vs çocukları için her şeyi yapmış hala da yapıyor çocukları torun sahibi olacak yaşta. Onların da ailesi yapmış. Mesela miraslarını gençken vermişler karışmamışlar. Yine benim annem babam kayınpederim çocuğu için uğraşan insanlar
Benim anne babam in aileleri de yapmamiş,anne babam da eh işte hayatta kalacak kadar yaptılar,tabi eğitim yok meslek yok o yüzden bu kadar yapabilmişler diyip geçiyorum öbür türlüsü niye yapmadılar,yapamadılar diyip aile travmalarini,dövünmeler

Aynen sigrid, ülkenin durumu ortada, ben iki maaşla tek bir çocuğu zor okutuyorum, annem babam ikisi de emekli , bolca ek gelirleri de var yine de öyle çocuk okutacak durumda değiller .

Bunlar maşallah tek emekli maaşıyla 6 çocuğu besleyip giydirip dershaneye falan yollayıp bı de tıp mühendislik gibi bölümlerde okutuyorlar...

Bugün KYK yurdunda kalan bir tıp öğrencisinin bile minimum masrafı asgari ucretin çok üzerinde, bir de mühendislik okuyan kardeş var, 2 de ortaöğretimde okuyan cocuk? Anne ev hanımı, baba emekli?...

Bu işte başka bir iş var ama bilemedim...
Hayatım yazın otelde çalışarak tıp okunmaz ki? Hem bunlar 6 kardeş baba hangi birinin dershanesini odeyecek, kirasını yollayacak tek emekli maasiyla?
pirayecim ilginçsin
ne kirası?

böyle ailelerden hayatında çocuğun okurken ev tutmuş kimse göremezsin
KYKda kalır. benim kuzenlerimde en az 15 tane doktor/diş doktoru var çoğu kız, hiçbiri evde kalmadı. şu anda hacettepede okuyanlar var 5 kardeş 2 tanesi tıp okuyor 2si de KYKda kalıyor. tek erkek olan bir doktor evde kaldı anası babası da yanında kaldı yani evi taşıdılar.
zaten tıp, iyi mühendislik vs. kazanan çocuğa yurt çıkar, aynı anda 3-4 kardeşin okuduğu babanın emekli olduğu durumda burs da çıkar

tamam ben seni anlıyorum benim 3 yaşında yeğenime ayda asgariden fazla harcanıyordur ama bu ailede hangi öğrenciye neyin asgari ücreti?

ben de 4-5 ayrı yerden burs alarak okudum
bırak babamdan para almayı, eve ben veriyordum
+ üstüne çalışıyordum da ve benim de bölümüm stajlı mtajlı yoğun bir bölüm

hangi öğrenci hem çalışıp hem tıp okur da demeyin
öyle de bir okur ki...

ha ama elbette şimdiki devirde bu şartlarda okumak zorunda kalan çocuklar "olsun ailemin şartları buymuş ne yapalım" demiyor "madem bakamayacaktınız neden yaptınız" kafasındalar, o da doğru.

benim babam bir de ailenin enayisi olup yeğenlerini de okuttuğu için ben gerekli olanı bırak bir de üstüne gereksiz yokluk çektim mesela

şimdi bu da mümkün değil tabii ki
babam şu anda harcanan paraları da görüyor ve şu anda olsa okutamam diyor ama şu anda olsa yine yokluk deriz, eve kızar söyleniriz, şu devirde daha fazla söyleniriz, belki küseriz bile, ama mecbur okuruz yani ne yapacaz başka?

Ben kendi aileme bakıyorum böyle değil işte babaannem vs çocukları için her şeyi yapmış hala da yapıyor çocukları torun sahibi olacak yaşta. Onların da ailesi yapmış. Mesela miraslarını gençken vermişler karışmamışlar. Yine benim annem babam kayınpederim çocuğu için uğraşan insanlar
maşallah ama siz gerçekten her aileyi öyle sanıyorsunuz
yorumlarınızda görüyorum
işte annesi babası dedesi ninesi herkes yapmış sizde alt kuşaklara birşeyler, bir de evlet da ayırmadan da yapmış herkes herhalde

şu durum türkiyede %5 filandır sanırım, yani geçmez bu rakamı

bizimkiler mesela kimseden bişey kalmayınca daha şehre giden 1. nesil olarak anca şehirde kendilerini kurtarmışlar (şehre gidip arsaya çökmeden kaçak yapı yapmadan normal çalışıp ev araba almışlar, çoluk çocuk okutmuşlar anca işte)

ama bari bizden birşey beklemiyorlar, daha bir de çocuğundan bekleyenler de var.

Turkiyenin yerlilerinin cogunda cocuktan beklenti var. Cocuklarini da bu fikre güzelce alistirip benimsetiyorlar. Eşim de ailesine para vermiyor dedim ama evlenmeden once evin faturasini mutfagini esim karsiliyormuş butun yaptiklarina ragmen. Evlendikten sonra vermedi biraz da benim ailemdeki anlayişi da gördü iyice dank etti.

Benim butun sulalemde cocuktan para bekleyen bi tane insan yok gormedim ustune cocuguna ev bark satin alir durumu olan herkes.
Biri para borc alacak bile olsa kendi cocugundan borc bile istemek istemezler gider banka ya da baska yakinindan isterler.

Turkiyenin yerlilerinin cogunda cocuktan beklenti var. Cocuklarini da bu fikre güzelce alistirip benimsetiyorlar. Eşim de ailesine para vermiyor dedim ama evlenmeden once evin faturasini mutfagini esim karsiliyormuş butun yaptiklarina ragmen. Evlendikten sonra vermedi biraz da benim ailemdeki anlayişi da gördü iyice dank etti.

Benim butun sulalemde cocuktan para bekleyen bi tane insan yok gormedim ustune cocuguna ev bark satin alir durumu olan herkes.
Biri para borc alacak bile olsa kendi cocugundan borc bile istemek istemezler gider banka ya da baska yakinindan isterler.
Türkiye'nin yerlileri ifadesi sizce de biraz tuhaf olmamış mı ? Sizin aileniz ve sülalenizin hangi ülke vatandaşı olduğu ve hangi ülkenin imkanlarıyla yetişip, büyüdükleri de önemli bu noktada. Sizce de öyle değil mi ?

pirayecim ilginçsin
ne kirası?

böyle ailelerden hayatında çocuğun okurken ev tutmuş kimse göremezsin
KYKda kalır. benim kuzenlerimde en az 15 tane doktor/diş doktoru var çoğu kız, hiçbiri evde kalmadı. şu anda hacettepede okuyanlar var 5 kardeş 2 tanesi tıp okuyor 2si de KYKda kalıyor. tek erkek olan bir doktor evde kaldı anası babası da yanında kaldı yani evi taşıdılar.
zaten tıp, iyi mühendislik vs. kazanan çocuğa yurt çıkar, aynı anda 3-4 kardeşin okuduğu babanın emekli olduğu durumda burs da çıkar

tamam ben seni anlıyorum benim 3 yaşında yeğenime ayda asgariden fazla harcanıyordur ama bu ailede hangi öğrenciye neyin asgari ücreti?

ben de 4-5 ayrı yerden burs alarak okudum
bırak babamdan para almayı, eve ben veriyordum
+ üstüne çalışıyordum da ve benim de bölümüm stajlı mtajlı yoğun bir bölüm

hangi öğrenci hem çalışıp hem tıp okur da demeyin
öyle de bir okur ki...

ha ama elbette şimdiki devirde bu şartlarda okumak zorunda kalan çocuklar "olsun ailemin şartları buymuş ne yapalım" demiyor "madem bakamayacaktınız neden yaptınız" kafasındalar, o da doğru.

benim babam bir de ailenin enayisi olup yeğenlerini de okuttuğu için ben gerekli olanı bırak bir de üstüne gereksiz yokluk çektim mesela

şimdi bu da mümkün değil tabii ki
babam şu anda harcanan paraları da görüyor ve şu anda olsa okutamam diyor ama şu anda olsa yine yokluk deriz, eve kızar söyleniriz, şu devirde daha fazla söyleniriz, belki küseriz bile, ama mecbur okuruz yani ne yapacaz başka?
Allalla ben zaten ilk tahminimde KYK da kalsalar bile demiştim, bana cevap olarak biri kuzenimin babası sadece kirayı ödüyor gerisini otellerde çalışarak kazanıyor diyince yazdım o yorumu, hangibirinin kirasını ödesin bu adam ne kirası diye, niye ilginç olan ben oldum?

Ayrıca yoklukta okuyan tek sen degilsin migren, benim hikâyem de seninkiyle aşağı yukarı aynı biliyorsun, tek farkımız benim de şu an evde okuyan bir öğrencim olduğu ve ortaöğretimde öğretmen olduğum için günümüz sistemine ve örneklerine senden daha fazla hakim olmam.

Yine iddia ediyorum şu anda başka hiçbir kaynak olmaksızın tek emekli maaşıyla evde ortaöğretimde okuyan 3 çocuk daha varken 2 çocuğu KYK da kalsa bile üniversitede tıpta, adamakıllı bir mühendislikte aynı anda okutamazsin... 2020 itibariyle durum bu.

Abi çalışıyormuş, yine yetmez, abla harçlık yolluyormus , anlamam, hesap ortada çünkü, şu anda okuyabiliyorlarsa bile sürdürmeleri mümkün değil, biliyorum... Ha konu sahibi bir 10 yıl daha bütün maaşını yollarsa belki...

Son düzenleme:
Türkiye'nin yerlileri ifadesi sizce de biraz tuhaf olmamış mı ? Sizin aileniz ve sülalenizin hangi ülke vatandaşı olduğu ve hangi ülkenin imkanlarıyla yetişip, büyüdükleri de önemli bu noktada. Sizce de öyle değil mi ?

O yüzden yerliler dedim zaten biz yerlisi degildik degiliz farkli bir kultur oldugu icin bu sekilde

7 yıldır et/tavuk yemiyorum sadece balık yiyordum o da max haftada bir, son 4 yıldır tam vejeteryanım. Hiçbir zaman ciddi B12 düşüklüğü, demir düşüklüğü yaşamadım asla kolestrolüm "makarna pilav yaşadığım için" (her vejeteryan için düşünülen) yükselmedi. Kiloma rağmen kan değerlerim :nazar: Bizim ülkede şu anki ekonomiden hariç, et yemiyorsak ölecez hastalığı var. Karda kışta, dondurucu soğukta 1 kilo et için sıraya giren var (politikadan hariç), ne etmiş arkadaş :D Kimse kitap dağıtılsa o kuyruğa girip almaz, bir eğitim olsa girip öğrenelim demez. Avrupa'da vejeteryanlık/veganlık ya da daha Akdeniz tipi diyetler çok yaygın. Bizim etle beslenen çoğu insan göt göbekken, oradakiler neden daha fit?

Konu sahibi siz de maaşınızın kontrolünü elinize alın. Tabi ki beslenme de önemli ama ilk çağlarda yakaladığı avla doyacak zamanda değiliz çok şükür. Eşiniz günde 1 öğünü et, diğer öğünü sebze/baklagil tüketse zaten kendi yararına da olur. Siz de koltuğunuza kavuşursunuz. Bu genç yaşta elbise, ayakkabı için eşinizin keyfini beklemek hele ki geliriniz varken çok tatsız.

O yüzden yerliler dedim zaten biz yerlisi degildik degiliz
Türkiye de Amerika değil malum; çok şükür ülkemizde azınlık konumuna düşmedik henüz. O yüzden Türkiye'nin yerlileri yerine "tanıma imkanı bulduğunuz Türk ailelerin çoğunda gördüğünüz vb" demeniz daha doğru olur. Ancak bu durumda da Türkiye'de kaç yıl yaşadığınız, bu gözlemler esnasında kaç yaşında olduğunuz vb gibi faktörler devreye girer.

Türkiye de Amerika değil malum; çok şükür ülkemizde azınlık konumuna düşmedik henüz. O yüzden Türkiye'nin yerlileri yerine "tanıma imkanı bulduğunuz Türk ailelerin çoğunda gördüğünüz vb" demeniz daha doğru olur. Ancak bu durumda da Türkiye'de kaç yıl yaşadığınız, bu gözlemler esnasında kaç yaşında olduğunuz vb gibi faktörler devreye girer.

Yerli azinlik demek miymiş?
Ben bu anlamda kullandim normalde de kullanirim kimse kendini azinlik sanmamisti bilemedim yanlis bi kullanim mi.

Yerli: Herhangi bir yerin eskiden beri meskûn olan halkı, yakın bir zaman içerisinde dışarıdan gelmemiş olanı

Ayrica kulturel fark olsa da Turk tarafim var o kadar uzzaaakklardan degilim. 😄 yani tatile diye gelip 3 aile taniyarak yorum yapmiyorum. Gayet yakiniz

maşallah ama siz gerçekten her aileyi öyle sanıyorsunuz
yorumlarınızda görüyorum
işte annesi babası dedesi ninesi herkes yapmış sizde alt kuşaklara birşeyler, bir de evlet da ayırmadan da yapmış herkes herhalde

şu durum türkiyede %5 filandır sanırım, yani geçmez bu rakamı

bizimkiler mesela kimseden bişey kalmayınca daha şehre giden 1. nesil olarak anca şehirde kendilerini kurtarmışlar (şehre gidip arsaya çökmeden kaçak yapı yapmadan normal çalışıp ev araba almışlar, çoluk çocuk okutmuşlar anca işte)

ama bari bizden birşey beklemiyorlar, daha bir de çocuğundan bekleyenler de var.
Annem için geçerli değil köyde büyümüş dedem imammış ama hayvanı çokmuş bir de başkasının tarlasına amelelik yapmaya yollarlarmış. Tüm yatırım oğlanlara yapılmış. Liseyi zar zor bitirmiş. Teyzem 10. Sınıfta okuldan alınmış sağlık meslek lisesi zaten 3 sene. Annem babamla evlenip üniversite okumuş ve annesi babasıyla konuşmuyor. Babamın babası dedem de klasik memurmuş erken emekli olmuş. Öyle aileden kalma köyde arsalar varmış. Yine hayvancılık o bu bir de turizm bölgesindeler yazın orada çalış. Bizde de yok gecekondu hatta geçen muhabbeti oldu zamanında gidip çökseydiniz şimdi böyle derdimiz yok diye. Babaannem de fidanlamaya vs gidip okutmuş çocuklarını. Gerektiğinde yüzük küpe satmış. Ve evet babaannemler evlat ayırmadı. Geçen senelerde kalan ne varsa 4e böldüler. Hala çocuklarının peşinde savrulup duruyor. Kaç yaşında benim bile peşimde. Ama eskiden ucuzmuş. 3 bilezik verip tarla alınıyormuş. Kişi başı 1 ev düşecek miras yoktu ama hayvancılık yaptıkları zaman satıp destek olmuşlar ev araba alınırken. Ellerine para geçsin direkt bize harcarlar. Aynı şekilde babam da. Cebinde 200 tl olsa istesem verir. Ve benim çevremde hep böyle. Arkadaşıma bakıyorum dedesi ev vermiş. Krediyle vs ev alınıyormuş. Annem babam memur yani ceo değiller. Ama sağolsunlar tüm imkanlarını bize harcadılar.

Evet mesela çocukları küçükken altını vs hazırlarlar. Çocuk okuyacak derler. Adımları hep ona göre yaparlar. Benim çevremde hep bu var. Bi kere birisi kayınpederimin arsasına ev yaptırdım diye parayla mı aldın demişti 😂 atıyorum kaç düğün gördüm isteme gördüm şu kadar altın o bu muhabbeti hiiiç yoktu. Herkes biliyordu yapması gerekeni yaptı. İmkanı yoksa da olana kadar beklerler. Maaşlarına dokunmazlar. Sen kendini kurtar derler

Annem için geçerli değil köyde büyümüş dedem imammış ama hayvanı çokmuş bir de başkasının tarlasına amelelik yapmaya yollarlarmış. Tüm yatırım oğlanlara yapılmış. Liseyi zar zor bitirmiş. Teyzem 10. Sınıfta okuldan alınmış sağlık meslek lisesi zaten 3 sene. Annem babamla evlenip üniversite okumuş ve annesi babasıyla konuşmuyor. Babamın babası dedem de klasik memurmuş erken emekli olmuş. Öyle aileden kalma köyde arsalar varmış. Yine hayvancılık o bu bir de turizm bölgesindeler yazın orada çalış. Bizde de yok gecekondu hatta geçen muhabbeti oldu zamanında gidip çökseydiniz şimdi böyle derdimiz yok diye. Babaannem de fidanlamaya vs gidip okutmuş çocuklarını. Gerektiğinde yüzük küpe satmış. Ve evet babaannemler evlat ayırmadı. Geçen senelerde kalan ne varsa 4e böldüler. Hala çocuklarının peşinde savrulup duruyor. Kaç yaşında benim bile peşimde. Ama eskiden ucuzmuş. 3 bilezik verip tarla alınıyormuş. Kişi başı 1 ev düşecek miras yoktu ama hayvancılık yaptıkları zaman satıp destek olmuşlar ev araba alınırken. Ellerine para geçsin direkt bize harcarlar. Aynı şekilde babam da. Cebinde 200 tl olsa istesem verir. Ve benim çevremde hep böyle. Arkadaşıma bakıyorum dedesi ev vermiş. Krediyle vs ev alınıyormuş. Annem babam memur yani ceo değiller. Ama sağolsunlar tüm imkanlarını bize harcadılar.
Biz de normal Türk aileyiz, göçmen falan değiliz. Yörük kokenliyiz hatta ve benim aile kültüründe anne baba çocuğa yardım eder, çocuk anne babaya para harcamaz. Benim arkadaşım ilk işe başladığında pek geçinemiyordu, annesi kıza hep yiyecek gönderiyordu örneğin. Yani şu para isteyen anne babalar nadir bir olay bence. Ya da çok çocuklu ailelerde belki vardır, emin değilim.

ne kadar değişik şeylere takıyorsunuz hakketen ha

yerli deyince kim bunu "kızılderili ya da "aborjin" gibi kökü kazınmış indigenous halk olarak anladı? anlayan bi beri gelsin lütfen....
bizde local, indigenous, native hepsi yerli işte
ülkemizde aborjin filan olmadığını hepimiz biliyoruz çok şükür.

aksine yerli diyince uzun zamandır burada yerleşik halkı kast ettiğiniz düşünmüşüzdür, kökende laz da olsa, çeçen de olsa, manav da olsa, tahtacı da olsa, şafii Kürt, sünni arap da olsa?
zira bizde öyledir yani 5 kuşak bile önce olsa gelip bir yere yerleşmişse, bilinen yeni 2-3 kuşaklık bir göçmenliği yoksa o yerlidir işte

tanıma imkanı bulduğu Türk aile, tanımı neye göre mesela?
Türk ne ?

bir anayasal vatandaşlık tanımı göre mi Türk etnik milliyete göre mi türk? etnisitesi Romansa, lor domsa, abhazsa, dağıstanlıysa, megrelse, pomaksa bu tanıdıkları Türk mü değil mi?

sizinki şu meşhur korunması gereken "Türk aile yapısı" şeysine döndü!

Biz de normal Türk aileyiz, göçmen falan değiliz. Yörük kokenliyiz hatta ve benim aile kültüründe anne baba çocuğa yardım eder, çocuk anne babaya para harcamaz. Benim arkadaşım ilk işe başladığında pek geçinemiyordu, annesi kıza hep yiyecek gönderiyordu örneğin. Yani şu para isteyen anne babalar nadir bir olay bence. Ya da çok çocuklu ailelerde belki vardır, emin değilim.
Benim annem yörük babam Yugoslavya göçmeni. Eşim manav o tamamen yerli. bizde de öyle. Hatta eşimin memleketinde fındıklık çok. Çocuklar ailesinin fındıklığında para alır çalışır. Yine turşu makarna yardım edilir. Şehirde belki zor ama kırsal alandaysa zaten çalışmayan yok. Kayınpederim arıcılığa merak saldı öyle ticaret yok 10 tane mi ne kovanı var. Her gün gider onlara pasta vs yapar. Mahsulü direkt ikiye böler. Bahçeye domates eker ikiye böler. Yine arsa verdi sağolsun. O olmasa evimiz olmazdı 🤣 cesaret edemezdik. Evinde de kaldım bu arada. Mecburen bir süre beraber yaşadık. Eşimin dedesine giderdik 2 gün kalmaya. Elinde ne varsa verirdi ya. Yok dede boş ver derdik hemen 1 poşet fındık. Mantar toplar Allahın dağındaki mantarı bile bize ayırırdı

Benim annem yörük babam Yugoslavya göçmeni. Eşim manav o tamamen yerli. bizde de öyle. Hatta eşimin memleketinde fındıklık çok. Çocuklar ailesinin fındıklığında para alır çalışır. Yine turşu makarna yardım edilir. Şehirde belki zor ama kırsal alandaysa zaten çalışmayan yok. Kayınpederim arıcılığa merak saldı öyle ticaret yok 10 tane mi ne kovanı var. Her gün gider onlara pasta vs yapar. Mahsulü direkt ikiye böler. Bahçeye domates eker ikiye böler. Yine arsa verdi sağolsun. O olmasa evimiz olmazdı 🤣 cesaret edemezdik. Evinde de kaldım bu arada. Mecburen bir süre beraber yaşadık. Eşimin dedesine giderdik 2 gün kalmaya. Elinde ne varsa verirdi ya. Yok dede boş ver derdik hemen 1 poşet fındık. Mantar toplar Allahın dağındaki mantarı bile bize ayırırdı
Canım bizde de bunlar yapılır ama sadece erkek çocuklara. Nenelerim hep erkek çocuk diye diye hepsine ev de verildi tarla da para da . Annem de ben verince okuttuk memur ettik erkek kardeşim verince de aman versin bizim de neyimiz varsa 2 oğlumun der.

Canım bizde de bunlar yapılır ama sadece erkek çocuklara. Nenelerim hep erkek çocuk diye diye hepsine ev de verildi tarla da para da . Annem de ben verince okuttuk memur ettik erkek kardeşim verince de aman versin bizim de neyimiz varsa 2 oğlumun der.
Bizde o ayrım yok babaannem bile mirasını eşit almış. Annemlerde var ama annemin kuzenleri de eşit aldı. Yine eşimin ailesinde de bölündü eşit. Hatta benim düğünümde ailem abime ne taktıysa bana da aynısını taktı. Ben ondan önce evlendim gerçi. Sadece babam ekstra set vs aldı gelinine. Özellikle yeni nesilde kız çocuğu daha fazla el üstünde tutuluyor. Babam da bana düşkündür. Daha yeni arkadaşımın babası arsa sattı daha doğrusu yol geçmiş bir şey olmuş. 2 çocuğu vardı benden geçti dedi bölündü ikiye araba aldı. Sadece şöyle oluyor biri okudu biri okumadı ev işinde aileye yardım etti yıllardır ekip biçiyor diyelim. Onun hakkı farklı oluyor. Ya da içgüveysi vardır ya da gelin yanlarındadır. Onun payı çok oluyor. Annem takıntılı bu konuya o anlatıyor böyle böyle yapılmış diye 🤣

Bizde o ayrım yok babaannem bile mirasını eşit almış. Annemlerde var ama annemin kuzenleri de eşit aldı. Yine eşimin ailesinde de bölündü eşit. Hatta benim düğünümde ailem abime ne taktıysa bana da aynısını taktı. Ben ondan önce evlendim gerçi. Sadece babam ekstra set vs aldı gelinine. Özellikle yeni nesilde kız çocuğu daha fazla el üstünde tutuluyor. Babam da bana düşkündür. Daha yeni arkadaşımın babası arsa sattı daha doğrusu yol geçmiş bir şey olmuş. 2 çocuğu vardı benden geçti dedi bölündü ikiye araba aldı. Sadece şöyle oluyor biri okudu biri okumadı ev işinde aileye yardım etti yıllardır ekip biçiyor diyelim. Onun hakkı farklı oluyor. Ya da içgüveysi vardır ya da gelin yanlarındadır. Onun payı çok oluyor. Annem takıntılı bu konuya o anlatıyor böyle böyle yapılmış diye 🤣
Maşallah tebrik ederim. Biz yeni nesil bunu kıracağız diğerlerine gücümüz yetmiyor. Annemler bile erkeklerin hakkı diyor. Gel de anlat. Annemin başının etini yedim iste diye sonuç anneannem vermiyor 😂Allah korusun inşallah kız olsun erkek olsun evlat ayrımı vs gibi ahlardan uzak tutsun Rabbim.

Annem için geçerli değil köyde büyümüş dedem imammış ama hayvanı çokmuş bir de başkasının tarlasına amelelik yapmaya yollarlarmış. Tüm yatırım oğlanlara yapılmış.
ha yani onu diyorum

yoksa benim annem babam da halalarım filan da mesela ellerinden geleni yapar. halam bana reçeller yapar, turşular kurar bırak kendi çocuğunu 10 torununu yeğenlerini boş göndermez. annem zaten kapı eşiğinden gireni boş göndermez.

ama
baba tarafı dede-nineden bize hiçbir şey yok
annem tarafında dedem zamanında hep dayımın borçlarını ödemiş ödemiş (dayım en büyük çocuk alkolik çapkın vs vs bir herifti) dedem yaşlanınca da o dayım bıraktı gitti bizimkiler baktı, bi mal mülk de yok

öyle
hem dededen nineden ana babaya kalacak
hem ana babadan çocuğa kalacak
hem evlat ayrımı olmayacak
hem de evli karı-kocanın her 2'sinin de ailesi böyle olacak

şu durumda kaç kişi vardır onu bilemedim. %5 belki diyorum.

yoksa elbette çocuğu için uğraşan didinen ondan beklemeyen aile de var. çapa yapıp gündeliğe gidip okutan var benim çevremde, onu kast etmedim.

ha yani onu diyorum

yoksa benim annem babam da halalarım filan da mesela ellerinden geleni yapar. halam bana reçeller yapar, turşular kurar bırak kendi çocuğunu 10 torununu yeğenlerini boş göndermez. annem zaten kapı eşiğinden gireni boş göndermez.

ama
baba tarafı dede-nineden bize hiçbir şey yok
annem tarafında dedem zamanında hep dayımın borçlarını ödemiş ödemiş (dayım en büyük çocuk alkolik çapkın vs vs bir herifti) dedem yaşlanınca da o dayım bıraktı gitti bizimkiler baktı, bi mal mülk de yok

öyle
hem dededen nineden ana babaya kalacak
hem ana babadan çocuğa kalacak
hem evlat ayrımı olmayacak
hem de evli karı-kocanın her 2'sinin de ailesi böyle olacak

şu durumda kaç kişi vardır onu bilemedim. %5 belki diyorum.

yoksa elbette çocuğu için uğraşan didinen ondan beklemeyen aile de var. çapa yapıp gündeliğe gidip okutan var benim çevremde, onu kast etmedim.
Burada mesele imkan dahilinde çocuğa destek olmak. Sadece malla mülkle olmuyor. Kardeşimin montu yok diyor. Bu anne bunu görmüyor mu mesela neden umursamıyor. Benim çevremde yok böyle insanlar. Hep fedakarlık yapan uğraşan anne baba var. Bize de 5 10 daire miras kalmadı. Babam evini alırken ev 60 binse 15 bin göndermişler peşinat yapsın. İmkan oldukça böyle böyle yardım etmişler. Bugün Twitterda gördüm oğlu ve kızı arasında etli yemek ayrımı yapan bile varmış. Ya da sosyal medyada görüyorum dedemin evine gittim yemek sakladı vs. Ben bunu çevremde görmedim. Arkadaşlarımda da görmedim. Hepimizin anne babası yemedi yedirdi giymedi giydirdi. Eksik kalmasın diye uğraştı. Mesela maaşına el koyulan kimse yok çevremde. Ben de gitsin anne baba çocuğuna ev alacak araba alacak demedim. Ama genelde imkanı olan yapıyor. Bana da kimse hazır otur diye ev vermedi. İçine eşya düzmedi. Ne yapayım boynuna yapışamam zaten okutup her imkanı vermişler. Ama babamın 3 evi olsaydı verirdi bunu da biliyorum

Back
X