Arkadaşlara verdiğiniz cevapların hepsinde dile getirmiş olduğunuz misafire önem veririm böyle yetiştim,eşim mutlu olunca mutlu oluyorum,misafirperverlik önemli. Haklımısınız peki evet.
Ama atladığınız bir şey var. Misafirperverlik gereksiz fedakarlık ile yokluk içinde bolluk oluşturmaya çalışmak değildir. Kaldı ki ülkemizde misafir önüne parça et,tavuk,kıyma çıkmazsa sofra mükellef olmaz diye bir kaide de yok. Belli bir evreden sonra evinize sık gelen birine sebze,bakliyat yanı pilav salata çorba da gayet iyi bir sofradır. Ve birine bakliyat pişirmek onu önemsemediğiniz anlamına gelmez. Çünkü aynı yemeği siz de yiyorsunuz normalde kendinizi önemsemiyor değilsiniz ya. Evinize gelen kişinin yemek seçme huyu varsa da kişi kendini size göre ayarlayacak belli bir ekonomik durumda siz sürekli başkalarına göre ayarlayamazsınız. Allah ömür verirse yıllarca evliliğiniz nedeni görüşeceğiniz insanlar bunlar sürekli gönlüm razı olmaz çorba ile kalkmasına derseniz suçlu olan kp değil siz olursunuz. Olayı ince eleyen sizsiniz çünkü. Onlar o kadar anlayış göstermezken haddinden fazla hürmet yarın bir gün sizi yorar eşinizden dahi soğursunuz.
Eşiniz kısmına gelince valla kusura bakmayın babam onu yemez et lazım diyen insan annesi alınmadı ise bile o kendince alındı kesin çağıralım hemen demiş vicdan yapmış olabilir. Konuda anlayışsızlığı ile kp ne kadar tuhafsa misafirperverlik için yüzük satan siz ve Eşiniz de o kadar tuhaf davranıyorsunuz. Lütfen bu konuda bi durun ve düşününün. Eş mutlu olsun,kp aç kalkmasın,misafirperver olayım derken süreç boyu nasıl davrandığınızı. Yarın bir gün anne baba olacak bir evladın sorumluluğunu alacaksınız.
Bunları diyorum ama muhtemelen bana da ben böyle gördüm içim asla el vermez biri soframdan aç kalksın istemem,eşim üzülür vs diyeceksiniz ama olsun şansımı denemek istedim.