Hep ağır yemekler mi yapıyorsunuz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Geçen bir arkadaş vardı sizce aldattım mı? Diye konu açan ...evlenince hemen hemen başına gelebilecek şeyler bunlar. Bende onun sevgilisinin ailesinden bu ailenin kaynana kayınpeder hissini alıyorum.

Yazık olmuş tektaşınıza..
Kvler bize en son geldiğinde patates oturtma pilav ve salata yapmıştım.
Ertesi gün makarna yapıp yedik hayatımda hiç sarma borek yapmadım.
Yemek seçen yiyip gelsin ayrıca. ayrı yemekle uğraşacak vaktim de bütçem de yok

Son düzenleme:
Bi zahmet onlar getirsin hiç duymadım bana her gelen mutlaka yiyeceğini getirir

Yöre fark ediyormu. Tük halkı misafirperverdir. Neyse teşekkür ederim yorumlarınız içşn
Misafirperverlik ile bazı şeyleri karıştırıyorsunuz. Evinize ilk defa gelen birisi olur veya yılda bir iki kere gelen birisi olur evet özenirsin.yaptığın yemeklere ama bu misafirperverlikten çıkıyor üzgünüm.. Ayrıca bir laf var ; " Misafir umduğunu değil bulduğunu yer." Türk halkı bunu da bilir ve kimseyi zor durumda bırakmamak icin aman ne uğraşıyorsun 1 bardak cay bir güler yüz, hoş sohbet yeter der.. Sizin suç eşinizde. Belki eş ailesi ete mete değil hoş sohbetinize geliyor ama işi yokuşa babam yemez onu bunu alalım diye o sürüyor.. Benim eşim de etsiz yemek yemez. Ama bir yere gittiğimiz zaman ne verilirse onu yer.. Bu böyledir.. Gırtlakta kalmıyor herhalde etsiz yemek mideye inebiliyor

Son düzenleme:
Yöre fark ediyormu. Tük halkı misafirperverdir. Neyse teşekkür ederim yorumlarınız içşn

Misafirperverlikten kuş sütü eksik sofra kurmak mı anlıyorsun. Sen böyle devam edersen yakında misafirperverliğin m’sini uygulayamazsın. İnsanlara yaranmaya mı çalışıyorsun yoksa gösteriş mi yapıyorsun, sen biliyorsun; vazgeç bu huyundan.

Pes artık bu ne sız nıye yuzugunuzu verıyırsunuz. 7/24, saat dana kavurmamı yiyorlar cok merak ettim. Boşver ya bu yiyici kan emıcılerı

Ayda bir gelmeleri cok gibi konusmusunuz ama değil. 15 te bir de cok degil. Gelmeyenilirler ama gelmeyi seviyorlar demek ki.
Ama her seferinde bu kadar etine metine kadar yapmak gereksiz. Bakliyat yapin sebze yemegi yapin surekli geliyorlar sonucta

Eşinize kızacaktım ailesini böyle alıştırdığı için, ama sırf iyi ağırlamak uğruna yüzüğünüzü kendi elinizle verdiğinizi okuyunca vazgeçtim.. Ailesi maddi olarak zor durumda olup ta onlara destek olmak için verseydiniz anlardım, ama her türlü doyurulabilecek bir ağırlama için yüzük bozdurmak anlaşılır gibi değil.

Yok borç almadık. Ama bir keresinde emrivaki yapıp geldiler. Çok sıkışıktış. Tek taşımı verdim git bozdur hem annemleri ağırlarız hemde ayı çıkarırız diye. Gelmeseler o ayı çıkarırdım ama yüzüğüm gitti işte.
Oha yani afedersiniz ama .. insan yüzüğünü bozdururmu gözleri doyacak diye? Niye böyle alıştırdınız ki. Benim kv kp 3 yıldır evliyim 3 kez gelmişlerdir toplasan senin gibi hazırlık yapmışımdır ama ayda bir gelseler hiçte umrumda olmaz yani. Kendimize ne kuruyosam onu kurarım. Hem pilav kuru çorba da ne var anlamadım içinde et olmasa yiyemezmiymiş kp denen şahıs... Ama suç eşinde canım sanki çook faydaları varmış gibi her seferinde paşa ağırlar gibi ağırlamanın mantığı yok ben olsam yapmazdım kavga da çıkarırdım
He sana kavga çıkar demiyorum ama al karşına konuş yani gelirken 2 gr bişey getirsinler bi zahmet o zaman çok düşünüyorlarsa oğullarını

Ayrıca, mercimek çorbası pirinç pilavı kuru fasulye ve salata koysan suratmı asıcaklar?? Eşin bundan mı korkuyo? Eğer öyleyse çok terbiyesiz insanlarmış.. eşinde amma gururluymuş. Borcun altına giren insan niye kendine toz konduramaz bide zenginmiş gibi ağırlamaya çalışır anlamam. Açıkça söylesin annesine borcunuzun olduğunu vs. Yılda bir kaç kez gelse okey anlarım ama... Her ay her ay da ne manası var bunca masrafın

Haberli geldikleri için mecbur. Ben habersiz giderim genelde çat kapı. Makarna patates oturması yediğimiz oldu. Ben çokmu abartıyorum her gelşşlerinde diye düşünmeden edemedim. Kp de herşey yemiyor çorba ile masadan kalksın istemiyorum
Her şeyi yemiyorsa mok yesin, ay ekran başında ben çatladım.

Sofra kurucam diye yüzük bozdurmak. Siz gerçekten iyi değilsiniz evde ne varsa o yapılır imkan dahilinde. Eşiniz babam onu yemez diyorsa ben bunu biliyor bunu yapıyorum der başka da bir şey yapmazdım. Sizin yerinizde olsam ne böreği ne sarması iyi misiniz siz ya. Her şeye evet derseniz olacağı bu. Her gekdiklerinde agir yemekli sofra kurarsanız olacağı bu yani. Benim kv kpfarkli şehirden uzaktan geldiler ben de çalışıyorum öyle tatlı börek yaomadim yapmam da.

Arkadaşlara verdiğiniz cevapların hepsinde dile getirmiş olduğunuz misafire önem veririm böyle yetiştim,eşim mutlu olunca mutlu oluyorum,misafirperverlik önemli. Haklımısınız peki evet.

Ama atladığınız bir şey var. Misafirperverlik gereksiz fedakarlık ile yokluk içinde bolluk oluşturmaya çalışmak değildir. Kaldı ki ülkemizde misafir önüne parça et,tavuk,kıyma çıkmazsa sofra mükellef olmaz diye bir kaide de yok. Belli bir evreden sonra evinize sık gelen birine sebze,bakliyat yanı pilav salata çorba da gayet iyi bir sofradır. Ve birine bakliyat pişirmek onu önemsemediğiniz anlamına gelmez. Çünkü aynı yemeği siz de yiyorsunuz normalde kendinizi önemsemiyor değilsiniz ya. Evinize gelen kişinin yemek seçme huyu varsa da kişi kendini size göre ayarlayacak belli bir ekonomik durumda siz sürekli başkalarına göre ayarlayamazsınız. Allah ömür verirse yıllarca evliliğiniz nedeni görüşeceğiniz insanlar bunlar sürekli gönlüm razı olmaz çorba ile kalkmasına derseniz suçlu olan kp değil siz olursunuz. Olayı ince eleyen sizsiniz çünkü. Onlar o kadar anlayış göstermezken haddinden fazla hürmet yarın bir gün sizi yorar eşinizden dahi soğursunuz.

Eşiniz kısmına gelince valla kusura bakmayın babam onu yemez et lazım diyen insan annesi alınmadı ise bile o kendince alındı kesin çağıralım hemen demiş vicdan yapmış olabilir. Konuda anlayışsızlığı ile kp ne kadar tuhafsa misafirperverlik için yüzük satan siz ve Eşiniz de o kadar tuhaf davranıyorsunuz. Lütfen bu konuda bi durun ve düşününün. Eş mutlu olsun,kp aç kalkmasın,misafirperver olayım derken süreç boyu nasıl davrandığınızı. Yarın bir gün anne baba olacak bir evladın sorumluluğunu alacaksınız.

Bunları diyorum ama muhtemelen bana da ben böyle gördüm içim asla el vermez biri soframdan aç kalksın istemem,eşim üzülür vs diyeceksiniz ama olsun şansımı denemek istedim.

Sizin evinizdeki bolluğu gördükten sonra durumunuzun kötü olduğunu sizce düşünürler mi?Bir sürü tutarsızlık var yazınız da.Kaynana kayınbaba ağırlayacağım diye yüzük satılır mı?yok artık.Hem onlar yabancı değil ki.Bayram sofrasına ne gerek var.Siz kendiniz ne yapacaksanız onlarda onu yer.Yemeyen kayınbaba da çok da umrumda olmaz açıkçası.Bence sıkıntı sizde.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X