Hala şoktayım (Eşim bana tokat attı)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Siz saçma görebilirsiniz ben saçma görmüyorum.
Tekrarlıyorum doktor otur dese dahi oturmam.
Siz nasıl karşı tarafa yazdığım yorumu kıyaslamayin diyorsanız benim fikrimi de siz kıyaslamayın lütfen.
Evet herkesin yaşadığı kendine de konu açılıyorsa her türlü yorum gelir.
Sizlere göremi şekillenelim...

Son düzenleme:
Ben anlamıyorum burda yok çocuğunu dovmussun yok eşin haklı diyen insanların hepsi, çığlık çığlığa yerlerde yuvarlanan çocuklarına "bu yaptığın hiç medenice değil çocuğum, şimdi git ve mola paspasinda ne kadar yanlış bişey yaptığını düşün" mu diyor? Çocuğunu dovmussun, çocuğu sertçe koltuğa koymak da şiddet, sen çocuğa vurmussun kocan da sana vurmuş. Gerçekten saçma sapan şeyler yani. Annelik, peygamber sabriyla birlikte mi geliyo nedir yani? Anne olunca insan olmaktan cikilmadigini unutmuş herkes galiba, insanlar anneyken de ofkelebilir, kadına çocuğun ağzını burnunu kanatmis gibi davranıp suçlu hissettiriyosunuz. Oldu olucak kocasına ben hakettim bana bı tane daha tokat at desin. Kendinize gelin ya

Öncelikle geçmiş olsun. Tekrar söylüyorum %700 ölüm riski olan bir gebelik geçirmenize tüm kalbimle söylüyorum üzüldüm ama buna rağmen fazla rahat davrandığınızı söylemeden geçemeyeceğim. Hamilelik hastalık olmasa bile sorumluluk gerektiren bir durum . Canınızda can taşıyorsunuz. Hayati riskinizde varmış . Tekrar doktorların dediğine uymanızı tavsiye ederim. Hoşçakalın

Ya ben gerçekten buradaki insanları anlayamıyorum burada çocuk kendini yerlere atacak saçma sapan bağıracak allah aşkına kimse bir şey demeyecek mi kıçına terliği yemeyecek mi yaa

Başlarım arkadaş 2 yaş sendromundan. Edepli olacak o çocuk

Anneye sanki çocuğuna işkence etmiş gibi muamele etmeyin

Gerekirse terlik de yer şaplak da yer sanki biz yemedik iyi ki de yedik iyiki de korktuk

Saçmalamayın çocuk yetiştiriyorum diye.

Çocuklar adamına göre muamele ediyor onu bilin.

Şiddet şiddettir.
çocuklar malımız değildir.

eh o zaman konu sahibesi de gerektiği için şaplak yemiş diyelim geçelim..
kaldı ki kadın sertçe oturttum yazmış. terlik yok şaplak yok.

konu sahibesi sana gelince eşinin zaten öfke kontrol sorunu varmış sonunda dışa vurmuş.
bil ki o el tekrar kalkacak. ne yapacağına ona göre karar ver.

ne yorumlar gelmiş dehşetle okudum
kimse her konuda hemfikir olmak zorunda değil olayı farklı yönlerinden bakabiliriz ancak;
bir erkeğin kadına uyguladığı şiddetle,
bir annenin çocuğunun poposuna vurmasına eşdeğer diyorlar aklım almıyor ya
ve benim gibi bunu belirten kişilere de "evet ikisi de aynı şiddet" diye cevap verebiliyorlar

ki konu sahibi demiş ki, "sert bir şekilde oturttum sadece" "çocuğumun nefesi kesilmedi, eşim biraz abarttı"
buna rağmen yorumlarda "çocuğu öyle sert atmışsın boynu kırılabilirdi" yazan var inanamıyorum
gerçekten gözünüzle mi okuyorsunuz ???

kendileri hiç annesinden tokat, terlik yememiş gibi, kendi çocuğunun poposuna bir tane şaplak atmamış gibi
ben diyecek bir şey bulamıyorum

Son düzenleme:
Başlarım arkadaş 2 yaş sendromundan. Edepli olacak o çocuk
2 yaşındaki çocuk edepli durmaktan ne anlar?
Şimdi diyeceksiniz ki o lafın gelişi,
söz dinlemeyi kastettim.
2 yaş çocuğu ondan da anlamaz.
Söz dinlemek, kurallara uymak sosyal ve duygusal gelişimle, çocuğun,
kendisinin ve başkalarının duygularını
fark etmesiyle çok yakından ilgilidir.
Söz dinleme/edepli olma beklentinizin gerçekleşmesi de bu nedenle
o yaştaki bir çocuk için imkansız.
Gelişim basamakları ve ilkeleri söylüyor bunu ben söylemiyorum.
Aslında erken çocukluk uzmanı olarak
ben de söylüyorum.

Şu çocukların poposuna vurmakta,
terlik yapıştırmakta, yatağa-koltuğa sertçe atmakta beis görmeyenler;
bebeklerin-çocukların bu tip olumsuz deneyimleri bilinçaltına attığını ve bunun ileriki yaşlarda yansımaları olacağını keşke okuyup düşünseler.

Eve yeni bir eşya alınca yetkili servis çağırıp eşyanın kullanma kılavuzunu okuruz, yemek yaparken lezzetli olsun diye açar tariflere bakarız ama ne hikmetse çocuk yetiştirken
ne uzman dinleriz, ne de iki satır kitap okuruz.
Evdeki eşya kadar ehemmiyeti yok sanırım çocukların, ne acı.

Şiddet şiddettir.
çocuklar malımız değildir.
Adamın eşine tokat atmasını kesinlikle mazur gormemekle beraber çocuğa şiddet uygulamayı "analık hakkı " gibi gören yorumculari görmek beni çok şaşırttı..oysa aynı çocuğa aynı davranışı yapan çocuğun bakıcısı olsaydı asilsın diyecek arkadaşlar şimdi "aslında tüm gün çocukla uğraşmak da çok zor tatlım" edasındalar

Hay Allah razı olsun.
Bu yorumundan hareketle el arttırıyorum ve
'Analık hakkı' gibi gören arkadaşlara soruyorum.
Bebeğinizi/çocuğunuzu emanet ettiğiniz bakıcınız; sinirlerine hakim olamadı ve çocuğunuzun poposuna vurdu ya da
sertçe koltuğa oturttu,
kimler bunu hoşgörecek?
'Ay kadın da tüm gün yoruluyor, bizim çocuğumuz da çok hareketli, arada olur böyle şeyler' diyecek?
Ya da çocuğunuzu emanet ettiğiniz kv veya görümceniz yapsa aynı şeyi?

Çocuğunuz var mı?

Vuran el farkı işte. Çocuk “Aa annem vurdu çok da sorun değil” diye düşünüp yaralanmıyor sanıyorlar.

Katılıyorum
Tam yeni nesil baba profili
Çok nadir farklı profil baba görüyorum
Sürekli höt zöt davranma arada vicdanı sızladığı için ne isterse verme
Hiç bir şeye hayır dememe
Aslında ilgiliymiş gibi davranıp ne bir kural ne bir saygı öğretme
Anneye bilenip kavgaya yer aramış
Hoş anne de farklı değil
Çocuklara sabrı tükenmişken üst üste 3 çocuk

Sizin çok terlik yediğiniz o kadar belli ki.
O yüzden böyle şiddeti normalleştiriyorsunuz.
Keşke şöyle bir öz eleştiri yaparak yediğiniz terliklerin sonucunda ne olduğunu görebilseniz ama çok zor.

Karantina dönemi çok fırtınalı geçecek anlaşılan
Sonunda boşananlar
Birbirine tahammülü kalmamış evliler
Üstüne sürekli kavgalı evliliklerin çocukla taçlandırılması
Ben bu karantina en çok ekonomiyi vuracak dedim ama en çok aileleri vuracak sanırım

Bununla ilgili bir yazı ve bazı istatistikler okudum iki üç gün önce.
Ülkemizde, son iki ayda yoğun değilmiş boşanma başvuruları.
Sonrasında özellikle de normalleşme süreci başlayınca nolur bilemem tabii...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…