Hala şoktayım (Eşim bana tokat attı)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben uzun zamandır merak ettiğim bir soruyu konunuz vasıtasıyla sormuş olacağım izninizle.

Arkadaş 2 yaş sendromu 3 yaş sendromu 4 yaş sendromu.
Mübarek her yaşın bir sendromu var.
Hiç rahatlık yok o zaman öyle mi?

Biz çocukken de var mıydı bu sendromlar, yoksa bizi totosuna takan olmadı mı?
Annemin 6 çocukla sendrom mendrom uğraşacağını sanmıyorum da :)
bir kuzenim var ben 9 yasimda falandim oda maksimum 2.5 dayim bizi aldi bakkala goturdu kuzenim abur cubur bir sey istedi ama aksama kadae abur cubur yedigi icin dayimin hayir demesiyle kendini yere atmasi bir oldu.
kafasini boyle betona betona vuruyor ozaman tabi nerde sendrom bilenler anlamaya calisanlar ozaman ki egitim sekli sen kal burda biz gidiyoruz seklinde.
dayim cidden kizi orda birakti cikti bakkaldan bizimki kendini yere atan baskasiymis gibi guzel guzel geldi hemen.
simdi dusununce sendrom atlatiyomus demek ki diyorum.
kizimdada 2 yas sendromu var boyle kendini yere atarak aglama yok ama eminim biraz gevsek biraksam onuda yapar.
dovmuyorum tabiki kisitlamiyorum oyun oynarken istedigi kadar ozgur disarda canina zarae gelmedigi her alanda istedigi kadar ozgur ama kurallar cocuklarda cok ise yariyor ona eminim.
cocuguna soyle kaşıni bile catmamis her yaptigi seye gülen eğlenen bir iki tanidigimin cocuklari aynen bu sekilde kafasini duvarlara falan vuruyor basinda bekliyorlar siniri gecsin diye belki dogru belki yanlis kimin yaptigi dogru bilmem ama disiplinde şart bana göre

Konuyu neden esinizin ilgili vs olduğunu söyleyerek açtınız? Konulariniza baktım da sürekli eşinizden şikayet etmişsiniz. Bir çok defa sizi şiddetle de tehdit etmis. Hatta başkasını bulurum iması bile var. Bunların üstüne 3. Çocuğa hamile kalmissiniz . Evet iş işten geçmiş ve hamilesiniz ama çocuk doğurmak evliliği kurtaran bir durum değil.

Sizin aranızdaki problem konuya yazdığınızda sınırlı değil . 3 çocuğunuz olacak yakında ve bu çocuklar ileride toplum içine girecek .

Acilen aile terapisi almanız gerekiyor esinizle. Çünkü düşünme biçiminiz garip. Sonunu düşünen kahraman olamaz diyeceksiniz neredeyse. Ölmeyi bayilmak zannediyorsunuz. Çocuk yetiştiriyorsunuz ama evcilik oynamiyorsunuz.

Siz size yapılan şeylere kendi rizanizla katlanıyor olabilirsiniz ama o çocukların seçim hakkı yok. O yüzden bir psikologla görüşüp bu durumu enikonu inceleyip bir sonuca varmanız lazım. Kk bdv de 50 kusur konunuz var sanirim. Demek ki problemleriniz buraya yazmakla tukenmiyor. Artık gerçekçi çözümlerle uğraşın lütfen.
Konuların tarihlerine de baksaydınız madem o kadar incelemişsiniz. Biz eşimle ciddi olan bir çok konuyu hallettik. Uzun zamandır gayet güllük gülistanlık bir evliliğimiz var ve çocuklarımızda çok mutlu binlerce kez şükürler olsun. 2 aydır evdeyiz ilk kavgamız diyebilirim. Ufak tefek olmuyor mu oluyor ama en fazla yarım saat süren lafta tartışmalar. Konuyu lütfen farklı yerlere çekmeyelim. Ben danışacağım anlatacağım bir çevrem olmadığı için buraya yazıyorum yaşadıklarımı. 8 yıldır evliyiz 50 küsür konu az bile ki o kadar olduğunu da sanmıyorum abartı olmuş biraz!

Sanılanın aksine travma yeni çıkan bir kavram değil. Bizim ninelerimiz, annelerimiz zamanında da vardı. Ama o zaman çoğu aile 5 6 7 kardeş olduğu için umursanmiyordu veya fark edilmiyordu. Çağ değisti. Internette artık cok bilgi var. Anneler daha bilinçli.Ve şu an ailelerde çocuk sayısı nispeten az. O yüzden travma konusu gündeme geliyor artık.

0 -3 yaş Freud'a göre insan kişiliğinin belirlendiği yaştır. Yani çocukta bir hasar kalıyorsa bilinçaltına atılıyor. Ve yıllar yıllar sonra çıkabiliyor. O yüzden çok dikkatli olunmalı. Dayak asla olmamalı. Asla..

Tabi ki isteyerek çocuğunuzu itmediniz. Ama buradaki tüm sorunlar eşiniz ve sizin aşırı yorulmanızın ve sinir yıpranması olmanızın sonucu. Tabi ki eşiniz dayak atmamalıydı ve siz de çocuğunuza fiziksel sertlik uygulamamalıydınız. Bunun nedeni tükenmişlik hissi bence.

Size tavsiyem artik çocuk yapmayı bırakmanız. Büyük çocuğunuz tahminen 4 5 yaşında. Ortanca 2 yaşında. Ve bir yeni doğan geliyor. Çok çocuklu ailelere baktığımda bu durumu çok görüyorum. Artık tükenmiş durumdalar. Çocuklarına ne verimli vakit ayırabiliyorlar ne tam anlayış gösterebiliyorlar. Çünkü ruhsal ve fiziksel olarak tükenmiş durumdalar. Evde 3 tane küçük cocuk..Hatta biri bebek olacak. Bu durumu yaşayanlara sordum. Hep beraber büyüsün diyorlar. Peki tamam büyüsünler. Ama ruh sağlıkları iyi büyüsünler..
Böyle beraber büyümek çok da sağlıklı değil..

O yüzden bence 3ten sonra ya çocuk sahibi olmayı bırakın. Ya da 3 çocuğunuz büyüyene kadar ara verin. Bakın 3 çocuk için diyorum bunu. Daha sizi ve eşinizi olaya katamadım. Bence bir evlilikte eşler de birbirine kaliteli zaman ayırmalı. Siz onu bile şu an yapamıyorsunuzdur.

Kolaylıklar diliyorum.

Son düzenleme:
Konuların tarihlerine de baksaydınız madem o kadar incelemişsiniz. Biz eşimle ciddi olan bir çok konuyu hallettik. Uzun zamandır gayet güllük gülistanlık bir evliliğimiz var ve çocuklarımızda çok mutlu binlerce kez şükürler olsun. 2 aydır evdeyiz ilk kavga
mız diyebilirim. Ufak tefek olmuyor mu oluyor ama en fazla yarım saat süren lafta tartışmalar. Konuyu lütfen farklı yerlere çekmeyelim. Ben danışacağım anlatacağım bir çevrem olmadığı için buraya yazıyorum yaşadıklarımı. 8 yıldır evliyiz 50 küsür konu az bile ki o kadar olduğunu da sanmıyorum abartı olmuş biraz!

Screenshot_2020-05-04-01-18-00-247.jpeg
Screenshot_2020-05-04-01-18-14-820.jpeg
Screenshot_2020-05-04-01-18-24-528.jpeg

Bunlar sadece bdv deki konularınız. Bende bı üye daha yazmış eski konularınız var diye o şekilde baktım. Ve farkettiyseniz eşim şiddete meyilli mi diye konu açıp belli bir zaman sonra tokat attı konusu acmissiniz

Evliliğiniz daha güzel de olsun kötü ya da iyi ikisinin de cefasini yahut sefasını süren ben değilim. Ama sizin 3 çocuğunuz var. Her şey çok mükemmel havasından çıkıp biraz yaşantınıza objektif gözle bakmalısınız. Az önceki mesajımda da belirttiğim gibi siz yetiskinsin kendi rizanizla bunları yaşıyorsunuz ama onlar çocuk ve yaşadıkları şeylere tepki gösteremezler alıp başlarını gidemezler. Sadece ileride bunlari hatırlayıp sonra aşmakta zorlanırlar.

Eklentiler

• Screenshot_2020-05-04-01-18-00-247.jpeg
    Screenshot_2020-05-04-01-18-00-247.jpeg
    127,7 KB · Görüntüleme: 56
Pff ne abartilmis gene ya. Kadin ne yapmis cocuga alt tarafi kanepeye otutturmus. Biraz disiplin lazim cocugun biraz korkmasi lazim haddini hududunu bilsin azcik ne var bunda. Tutturmuşlar bi sendrom sendrom. Ortalik şımarık asalak z kusagiyla dolu hala ayni kafada devam. Bu konuda kavga edecek bisey de yok. Sorun sadece adamin karisina adil davranmayisi. Ayni hareketi kendisi fazlasiyla yapar ama kadın yapınca mesele oluo. Mesele bu. Kadin zaten bosanmak istemiyor. Ne vikvik affi yok tokat bile olsa saçmalıyorsunuz. Bogazini kesti sanki. 2 aydir evdeyiz diyor olur o kadar. Konu sahibi sen de bu son olsun bak artik dogurma olsun bitsin xD ya 3 cocuga bakacak parayi nerden buluosunuz. Ben 1 cocuga 1.5 milyon tl hazirlamadan asla girismem. Hic korkmuo musunuz?

Şuradaki en güzel yorum.
Öte yandan annemiz bize terlik ile sayisiz vurmustur. Bu anneleri kotu mu yapar? Hayır. Cunku kosulsuz sevgisini biliyorduk cocuk da olsak. Niyeti can acıtmak değildi.
Ama tokat atan eş ile anneyi aynı kefeye koyan olmuş. Şaşkınım. Dilerim yarın bir gün çocuğunuz sınırları zorlandığında ve tepki verdiğinizde kocanızın size şiddet uygulamasını normal görmezsiniz. 🙏
Hamileyken tahammül sınırları zorlanıyor kaldı ki riskli gebelik yaşıyorsunuz, eşiniz ilgileneydi o zaman çocukla madem bu kadar beğenmiyor tavrınızı.
Evet kötü anne yapar. Sevgimiz değişmez. Ama şiddet uygulamak nasıl ki kocaları kötü koca yapar, anneleri de kötü anne yapar. Şiddet bize uygulanınca karşıyız, çocuklara uygulanınca aman canım ne olacak ki. Annelerin şiddet uyguladığını kabul edip, çocuğuna hem fiziksel, hem psikolojik zarar verdiğini, anne çocuk arasındaki güveni sarstığını fark etmesi lazım. Basitleştirilecek bir şey değil. Şiddet uygulayan annelerin eli alışıyor. Alışkanlık oluyor bir müddet sonra. Bu kadar tahammülsüzsek dünyaya çocuk getirmememiz lazım. Bazı konularda senin doğrun, benim doğrum diye bir şey yoktur. Toplumsal ahlak kuralları ve uzmanlar doğrunun ne olduğunu söyler biz de uygularız. O kadar uzman çocuklara şiddet uygulamayın diyorsa bir bildikleri var sanırım.
Aynı terlikle aynı şekilde gelip komşu kadın vursun, öğretmen de vursun o zaman. 3. Bir kişi şiddet uygulayınca kabul etmiyorsanız, siz de uygulamayacaksınız.

Pff ne abartilmis gene ya. Kadin ne yapmis cocuga alt tarafi kanepeye otutturmus. Biraz disiplin lazim cocugun biraz korkmasi lazim haddini hududunu bilsin azcik ne var bunda. Tutturmuşlar bi sendrom sendrom. Ortalik şımarık asalak z kusagiyla dolu hala ayni kafada devam. Bu konuda kavga edecek bisey de yok. Sorun sadece adamin karisina adil davranmayisi. Ayni hareketi kendisi fazlasiyla yapar ama kadın yapınca mesele oluo. Mesele bu. Kadin zaten bosanmak istemiyor. Ne vikvik affi yok tokat bile olsa saçmalıyorsunuz. Bogazini kesti sanki. 2 aydir evdeyiz diyor olur o kadar. Konu sahibi sen de bu son olsun bak artik dogurma olsun bitsin xD ya 3 cocuga bakacak parayi nerden buluosunuz. Ben 1 cocuga 1.5 milyon tl hazirlamadan asla girismem. Hic korkmuo musunuz?
3 son olacak inşallah.. Kendi isteğimizle başka çocuk düşünmüyoruz

Kimse anneliğinizi yargılayacak pozisyonda değil. Hele şu eve kapandığımız zamanda olağanüstü durumlar olabiliyor.
Hepimiz yeri geliyor kızıyoruz bağırıyoruz keşke olmasa ama yapıyoruz insansız.

Fakat eşinizin hareketi tamamen yanlış.
Ne demek ya hu karnında senin bebeğini taşıyan ağzı burnunda bir hanımefendiye el kaldırmak?

Şimdi kesin tavır göstermez iseniz bu durum devam eder hatta Allah korusun ilerler.

Şiddet şiddettir azı çoğu olmaz.

Senin yaşadığın gerilimi eşimle defalarca yaşadık çocuk ağlayınca hemen gelir müdahale eder bende sinirlenirim . Seni anlıyorum ama sonradan sinirlerine hakim olamayıp çocuktan cikarmissin o da senden çıkarmış ikiniz de aynı hatayı yapmışsınız yani ikinizinki de şiddet. Daha sakin bı zamanda sen ilgilenirken karismamasini söyle. Tokat mevzuau çok kötü olmuş kabul edilebilir bişey değil

Bu arada 2 yaş sinirini çok yaşadım çocuk nefes alamiyo fln olayı hikaye onlar ağlamak için sebep ariyo bazen her istediğini yapsak da sinir krizi geçirmek için sebep bulurdu oğlum sakinlestiremezdik. Konuşmaya başlayıp kendini ifade edince duzeliyor

Siz hatalısınız.
Gergin ortamı daha da germemeyi hayat tarzı olarak evliliğinize uygulasanız.
Herkesin evinde gerginlik oluyor.
Ben gergin ortamı daha germeyerek ortalığı yatıştırıyorum.
Sonra konu neyse konunun neresi beni huzursuz ettiyse konuşuyorum.

Yanlız çocuğunuza karşı lütfen hiddet davranışı yapmayın çocuğun nefesi kesilmiş, nasıl fırlattınız.
Benimde 13 aylık oğlum var. 18 haftalık gebeyim. Benim hamileliğim yüksek riskli perinatoloji kontrolünde gebelik ve ben iş de yapıyorum yemekte yapıyorum yerde siliyorum. Oğluma hamileyken oturmustum sürekli doğumdan sonra neler çektim bı Allah bı ben biliyorum. Şu an doktor bana otur dese dahi oturmam ve yatmam. Benim ki de evi talan ediyor, arada huysuzluk huzursuzluk yapıyor.
Ben bebeğimi rahat bırakarak onu yatıştırmayi tercih ediyorum.
Babasının ders kitaplarını geçen gün almış eline oraya buraya koşuyor ağzına alıp eziyor.
İnan hiç kızmadım kitaplar babasının babasının gözü önünde oldu olay e kizacaksa babası kızmalı.
Benim okuduğum kitabı aldı geçen gün aldım elinden.
Yani her olayda her durumda kendinizi yormayın.
Vergi bilmemnesi kalın bı kitap şu an hala ortada hiç oralı dahi olmuyorum babasına lazım, demek eşim kızmıyor kitabı yirtarsa yenisini alacak o yüzden hiç karışmadım.

Siz hatalısınız.
Gergin ortamı daha da germemeyi hayat tarzı olarak evliliğinize uygulasanız.
Herkesin evinde gerginlik oluyor.
Ben gergin ortamı daha germeyerek ortalığı yatıştırıyorum.
Sonra konu neyse konunun neresi beni huzursuz ettiyse konuşuyorum.

Yanlız çocuğunuza karşı lütfen hiddet davranışı yapmayın çocuğun nefesi kesilmiş, nasıl fırlattınız.
Benimde 13 aylık oğlum var. 18 haftalık gebeyim. Benim hamileliğim yüksek riskli perinatoloji kontrolünde gebelik ve ben iş de yapıyorum yemekte yapıyorum yerde siliyorum. Oğluma hamileyken oturmustum sürekli doğumdan sonra neler çektim bı Allah bı ben biliyorum. Şu an doktor bana otur dese dahi oturmam ve yatmam. Benim ki de evi talan ediyor, arada huysuzluk huzursuzluk yapıyor.
Ben bebeğimi rahat bırakarak onu yatıştırmayi tercih ediyorum.
Babasının ders kitaplarını geçen gün almış eline oraya buraya koşuyor ağzına alıp eziyor.
İnan hiç kızmadım kitaplar babasının babasının gözü önünde oldu olay e kizacaksa babası kızmalı.
Benim okuduğum kitabı aldı geçen gün aldım elinden.
Yani her olayda her durumda kendinizi yormayın.
Vergi bilmemnesi kalın bı kitap şu an hala ortada hiç oralı dahi olmuyorum babasına lazım, demek eşim kızmıyor kitabı yirtarsa yenisini alacak o yüzden hiç karışmadım.
İyi de sizin durumunuzla benim ki hiç bir değil... Evet sakin kalabilmek konusundaki temennileriniz gayet güzel lakin çocuğunuz şu an 13 aylık,onu bir de 22 aylık olunca gözlemleyin sonra konuşalım bence. Benim oğlum çok sakin hiç ağlamayan,yatağında kendi başına yatan,her şeyini kendi yapan bir çocukken adeta evrim geçirdi 1 ay içinde . Küçük oğlumun elinde abisinin kitabı vardı ve abisi onu uyaracak veya düzgünce kitabı elinden alacak yaşta değil henüz. Kitap yırtılsa bırak yırtılsın yeaa diye rahat konuşan eşim,sonrasında siz kıymet bilmiyorsunuz deyip laflanacak olan da eşim... Bundan kaynaklı üsteledim. Bir sebebi de her istediğini ağlayarak elde etmesin diye. Çünkü bu süreç daha çok yeni,eğer şimdi alışırsa sonra önüne geçemeyebilirim. Nefes kesilme konusuna gelirsek,benim yaptığımla hiç alakası yok sadece fazlaca ağladı. Eşim de durumu abarttı.
Bende riskim olduğunu bile bile hiç bir şey olmayacak gibi ev temizledim,her işimi yaptım ve sonra ne mi oldu ? Şu virüslü günlerde,hastanede yatmak zorunda kaldım hem de 2 evladımı evde bırakarak :KK43:
Onun için memnun olsam da olmasam da doktor riskim olduğunu ve ağır iş yapmamamı söylüyorsa,buna harfiyen uymalıyım. Cahillik edip uymazsam ve bir sorun olursa bunun sorumluluğunu kaldıramam. Ya bebeğim sırf ben hareket etmek istiyorum diye erken doğsa ve ölse! (Allahım korusun)
Benim de size nacizane bir tavsiyem olsun. Doğum sonrasında hareketsiz kalmaktan kaynaklı veya daha ağır bir sorun dahi yaşamış olsanız bile eğer riskiniz var ve doktorlar bunu tasdik ediyorsa,söylenilenlere uyun lütfen. Sonra pişman olmaktansa önleminizi alın. Hayırlı doğumlar dilerim 🙏

İyi de sizin durumunuzla benim ki hiç bir değil... Evet sakin kalabilmek konusundaki temennileriniz gayet güzel lakin çocuğunuz şu an 13 aylık,onu bir de 22 aylık olunca gözlemleyin sonra konuşalım bence. Benim oğlum çok sakin hiç ağlamayan,yatağında kendi başına yatan,her şeyini kendi yapan bir çocukken adeta evrim geçirdi 1 ay içinde . Küçük oğlumun elinde abisinin kitabı vardı ve abisi onu uyaracak veya düzgünce kitabı elinden alacak yaşta değil henüz. Kitap yırtılsa bırak yırtılsın yeaa diye rahat konuşan eşim,sonrasında siz kıymet bilmiyorsunuz deyip laflanacak olan da eşim... Bundan kaynaklı üsteledim. Bir sebebi de her istediğini ağlayarak elde etmesin diye. Çünkü bu süreç daha çok yeni,eğer şimdi alışırsa sonra önüne geçemeyebilirim. Nefes kesilme konusuna gelirsek,benim yaptığımla hiç alakası yok sadece fazlaca ağladı. Eşim de durumu abarttı.
Bende riskim olduğunu bile bile hiç bir şey olmayacak gibi ev temizledim,her işimi yaptım ve sonra ne mi oldu ? Şu virüslü günlerde,hastanede yatmak zorunda kaldım hem de 2 evladımı evde bırakarak :KK43:
Onun için memnun olsam da olmasam da doktor riskim olduğunu ve ağır iş yapmamamı söylüyorsa,buna harfiyen uymalıyım. Cahillik edip uymazsam ve bir sorun olursa bunun sorumluluğunu kaldıramam. Ya bebeğim sırf ben hareket etmek istiyorum diye erken doğsa ve ölse! (Allahım korusun)
Benim de size nacizane bir tavsiyem olsun. Doğum sonrasında hareketsiz kalmaktan kaynaklı veya daha ağır bir sorun dahi yaşamış olsanız bile eğer riskiniz var ve doktorlar bunu tasdik ediyorsa,söylenilenlere uyun lütfen. Sonra pişman olmaktansa önleminizi alın. Hayırlı doğumlar dilerim 🙏
Eşinizi tokat attı attığı için savunmuyorum ama siz hatalisiniz.
Siz bence eleştiriye de açık değilsiniz.
Siz de hayırlı doğumlar.

Eşinizi tokat attı attığı için savunmuyorum ama siz hatalisiniz.
Siz bence eleştiriye de açık değilsiniz.
Siz de hayırlı doğumlar.
Eleştiriye açık olmasam o kadar yazmazdım bile beğenmeye basar geçerdim. Doğru yapılan,isabetli eleştiriye açığım. Herkes kendi şartlarına göre eleştiri yaparsa bu adil olmaz. Sizin çocuğunuzla,eşinizle,riskli gebeliğinizle benimkini birmişçesine eleştirmenizden bahsediyorsak evet böyle adil olmayan bir eleştiriye açık değilim. İyi günler

Eleştiriye açık olmasam o kadar yazmazdım bile beğenmeye basar geçerdim. Doğru yapılan,isabetli eleştiriye açığım. Herkes kendi şartlarına göre eleştiri yaparsa bu adil olmaz. Sizin çocuğunuzla,eşinizle,riskli gebeliğinizle benimkini birmişçesine eleştirmenizden bahsediyorsak evet böyle adil olmayan bir eleştiriye açık değilim. İyi günler
İyice eşiniz haklı olduğuna ve sizin eski konularınızı eleştiren üyelerinde çok çok haklı olduğuna kanaat ettim.
Siz çok hırslı ve hırslı olunca gözü dönün bı yapınız var.
Hanım efendi ben %700 ölüm riski ile gebelik geciriyorum. Size yaşadıklarımı yazmak istemiyorum.
Dünya da tek riskli gebelik geçiren siz degilsiniz. Son da olmayacaksınız.
Biraz ılımlı olmanızı tavsiye ederim.

Şuradaki en güzel yorum.
Öte yandan annemiz bize terlik ile sayisiz vurmustur. Bu anneleri kotu mu yapar? Hayır. Cunku kosulsuz sevgisini biliyorduk cocuk da olsak. Niyeti can acıtmak değildi.
Ama tokat atan eş ile anneyi aynı kefeye koyan olmuş. Şaşkınım. Dilerim yarın bir gün çocuğunuz sınırları zorlandığında ve tepki verdiğinizde kocanızın size şiddet uygulamasını normal görmezsiniz. 🙏
Hamileyken tahammül sınırları zorlanıyor kaldı ki riskli gebelik yaşıyorsunuz, eşiniz ilgileneydi o zaman çocukla madem bu kadar beğenmiyor tavrınızı.
Niye sınırları zorlayan çocuk olunca terlik geliyor da eşten gelen tokat büyük olay oluyor. Kimi aldatan kadını sınırı zorlamak olarak tanımlar, kimi tuzsuz yemek yapanı. Çocuğa şiddet kadına şiddetten çok daha korkunçtur. Çünkü çocuk gidemez, kadınlar kulübünde ne kadar gururunun kırıldığını anlatamaz.

İyice eşiniz haklı olduğuna ve sizin eski konularınızı eleştiren üyelerinde çok çok haklı olduğuna kanaat ettim.
Siz çok hırslı ve hırslı olunca gözü dönün bı yapınız var.
Hanım efendi ben %700 ölüm riski ile gebelik geciriyorum. Size yaşadıklarımı yazmak istemiyorum.
Dünya da tek riskli gebelik geçiren siz degilsiniz. Son da olmayacaksınız.
Biraz ılımlı olmanızı tavsiye ederim.
Eski konularını bilmiyorum ne demişler ne eleştirmişler bilmiyorum ama bu konuda Bu taraf yüzde yüz haklı gibi bi durum yok. Ayrıca siz her işi kendiniz yapıyorsunuz diye karşıdaki de yapacak değil bide doktor otur dese de oturmam dediğiniz şey cahil cesareti bence bunu yapmayın ağır sonuçlar olabilir Allah korusun. Artı sizin tek çocuğunuz var bayanın 2 çocuğuymuş gebelik haftası da önde 4,5 aylık da gebeliğin ağırlığı bile olmaz varsa mide bulantısı ve halsizlik falan olur en fazla o da o haftalar da geçmeye başlamıştır 8 ayşık hamilelikte ekstra bide vücut ağırlığı falan oluyor kıyaslamanız çok yanlış ve saçma görünüyor karşıdan bakınca herkesin yaşadığı kendine

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X