Bence de kesinlikle eşdeğer değil ikisi
Malum hamile olunca zihinsel engelli olmuyoruz. Hamile kalabilen insan şiddet gördüğü yerden uzaklaşma becerisine sahip, o zekaya sahip olmalı en azından yaş itibariyle.
Ama 2 yaşında bebek şiddet gördüğü yerden uzaklaşamaz hanımefendi.
O yüzden ikisinin kıyaslanması saçmalığın daniskası.
Konu sahibi evire çevire dövdü demiyor kimse, dikkatli ol diyoruz, sabırlı ol elini alıştırma bak 3. çocuk yolda diyoruz. Şiddetin büyüğü küçüğü olmaz.
Ben o tarz bir yorum yapmadım ama şöyle bir versusu yazmadan edemeyeceğim. X'ler konu sahibin yaptıkları, Yler kocaayının yaptiklari
Normalde iyi insan olmak X Y
O gün aşırı stresli olmak X Y
İlk kez şiddet göstermek X Y
Abartıcak derecede canını yakmamak X Y
Konu sahibi neyse eşi de o . Birinin yaptığını karalarken diğerini aklamak akıl karı mi?
Ha diyeceksiniz ki erkeğin gücüyle kadının gücü bir mi.
Ben de diyeceğim ki annenin gücüyle 2 yaşında bebenin gücü bir mi????
Küçüklüğünden beri şiddetin içinde yasayan insanlar çocuk dövmeyi normalleştiriyor. Ama ben annemden de babamdan da öğretmenimden de dayak yemedim (belki annem bazen hirpalardi). Bana çok iğrenç geliyor kendini savunmayacak kadar küçük bir çocuğa vurmak. Hatta imkansız bir şey. Bir insan nasıl boyu 1 metre bile olmayan, size asla gücü yetmeyecek birine vurabilir?? Bu nasıl normal karşılanabilir???
Bu tarz konulara hep yazan insanlar vardır ya bir de 'biz de yedik ne oldu, iki Tokattan bir şey olmaz,biz neler yedik psikolojimiz bozulmadi'.
On yıllık aktif kK kullanıcısıyim, çoğu kişiyi de tanıyorum. Bu tarz yorum atanları özellikle ilerleyen zamanlarda başka bir gözle izliyorum. Ve benim bile apaçık gördüğüm bir sürü sorunları oluyor. En basitinden güven sorunu yaşayıp kocasına sevgilisine dünyayı dar eden biri vardı, yine 'annem dövdü bize bir şey olmadi' tayfasindan. Nasıl bir şey olmamış. Bak, en güvendiğin ve muhtaç olduğun insanlardan şamar yiyip otura otura baglandigin insanlara güvensizlik hissetmissin. Ya da bir başkasınin başına gelmeyen kalmiyor evliliğinde, yine de pısıp kalıyor, kötü bir durumdan çıkacak cesareti bulamiyor.
Bunların hepsi - ve daha yazılmayan bir sürü şey psikolojik temelli sorunlar bence.
Çocuk kalbinin kırıklığı ileri yaşlarda da ortaya çıkar. Hiç de 'dövdüm bitti' lik bir durum yok.
O zaman kocamiz da dövdü, bitti,tek seferlik. Gönlümüzü alsın barışalım..