Hala şoktayım (Eşim bana tokat attı)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bununla ilgili bir yazı ve bazı istatistikler okudum iki üç gün önce.
Ülkemizde, son iki ayda yoğun değilmiş boşanma başvuruları.
Sonrasında özellikle de normalleşme süreci başlayınca nolur bilemem tabii...
Şu an kimse bir yere kaçamadığı için devam ediyordur evlilikler bence
Adliyeye gitmeleri lazım mal paylaşımı yapmaları gerekiyor.
Üstüne bir diğerinin yeni ev bulup taşınması falan zor olur.
Bu yüzden millet sinir krizi geçire geçire evde oturmaya devam ediyorlardı.
Ayrıca ekonomi herkesi vurmaya başladı tek başına ev geçindirmek daha da zorlaştı.
Kimsenin çok gözünü karartabileceğini sanmıyorum

Ya ben gerçekten buradaki insanları anlayamıyorum burada çocuk kendini yerlere atacak saçma sapan bağıracak allah aşkına kimse bir şey demeyecek mi kıçına terliği yemeyecek mi yaa

Başlarım arkadaş 2 yaş sendromundan. Edepli olacak o çocuk

Anneye sanki çocuğuna işkence etmiş gibi muamele etmeyin

Gerekirse terlik de yer şaplak da yer sanki biz yemedik iyi ki de yedik iyiki de korktuk

Saçmalamayın çocuk yetiştiriyorum diye.

Çocuklar adamına göre muamele ediyor onu bilin.
Kesinlikle katılmıyorum 👎

Bununla ilgili bir yazı ve bazı istatistikler okudum iki üç gün önce.
Ülkemizde, son iki ayda yoğun değilmiş boşanma başvuruları.
Sonrasında özellikle de normalleşme süreci başlayınca nolur bilemem tabii...
Erkeklerin de evde kalıp ev halini gözlemlemesi adına bu karantina iyi oldu aslında. Sabahtan akşama kadar evdesin oturuyorsun, ne yapıyorsun ki şeklindeki düşünceleri bir nebze olsa yok olmuştur diye düşünüyorum.
Bunlardan birisi de benim eşimdi. Hafta sonu kısıtlamalarından sonra işyerinde bu kadar yorulmuyorum ben dedi :KK53:
Hatta sen uyu ben bakarım çocuklara diyor. 🤷‍♀️

Ya ben gerçekten buradaki insanları anlayamıyorum burada çocuk kendini yerlere atacak saçma sapan bağıracak allah aşkına kimse bir şey demeyecek mi kıçına terliği yemeyecek mi yaa

Gerekirse terlik de yer şaplak da yer sanki biz yemedik iyi ki de yedik iyiki de korktuk

Oğlum 3 yaşında ne krizler geçirdi kıçına terlik fln da yemedi , büyüdükçe uyarının dozu artıyor ve toleransimiz azalıyor sadece. 2 yaşındaki çocuk bazı seyleri anlamaz sadece şiddet gördüğünü anlar ve korkar dilerim sizin düşüncenizle çocuk yetiştiren fazla kalmamıştır artık

Başkalara "sacmalamayin" derken ancak bu kadar sacmalanir bravo.

Öğretmenmişsiniz öğrencilerinize böyle mi davranıyorsunuz?

Evet adamına göre muamele edıyorlar. mesela senın gibi sevgısız annelerin yetiştirdiği cocuklar buyuyunce annelerine de ıcten ıce saygı duymuyor ve sıddete egılımlı sevgısızz oluyor. Bu forumdakı bir çok ogretmenin cahillik seviyesi nedir böyle ya ? Asıl sen sacmalama. Edebi adabı kıcına terlık attırarak öğretemezsin vizyonsuz kadın!

Konu sahibi esim tokat atti diye konu actin sonraki yorumlarinda esini ove ove bitirememissin. Eski konularin da hep evliligindeki sorunlarla ilgili. Sinirliyken konu acip sinirin gecince evliliginin, esinin cok iyi olduguna inaniyorsan neden konu acip insanlari mesgul ediyorsun?
Kangren olmus iliskilerinizi bitirmeye cesaretiniz yoksa acmayin konu. Sadece sizin icin degil,burada fikir sorup sonra hic dikkate almayan herkes icin diyorum

burada erkeğin kadına uyguladığı şiddetle,
bir annenin çocuğunun poposuna vurması aynı şey değil diyip yırtınsak da,
"çocuğunu dövmek analık hakkı değildir"ci tayfa yok mu....
kimse demiyor ki o annedir istediği zaman döver de sever de

evet şiddete karşıtısınız, keza ben de.
ama buradaki kimse eziyet çektirsin her şımardığında dövsün demedi.
konu sahibi de ben çocuğumu eşşek sudan gelene kadar dövdüm demedi.

sanki annesi çocuğun 2 kulağından tavana çivilemiş gibi cevaplar vermeniz sadece duyar kasmanızdan bana göre

eleştirirsiniz zaten forumun amacı bu
ama çocuğu hortumla dövüp ayaklarından bağlamış tavana asmış gibi de yorumlar yapmayın bari
şimdi bu yorumuma da sayısız dislike atacaksınız

ama annenin popoya attığı acıtmayan bir tokatıyla
hamile bi kadına atılan, belki de yere devirecek kadar sert bir tokatla eşdeğer olmadığının
bence siz de farkındasınız

burada erkeğin kadına uyguladığı şiddetle,
bir annenin çocuğunun poposuna vurması aynı şey değil diyip yırtınsak da,
"çocuğunu dövmek analık hakkı değildir"ci tayfa yok mu....

evet şiddete karşıtısınız, keza ben de.
ama buradaki kimse eziyet çektirsin her şımardığında dövsün demedi.
konu sahibi de ben çocuğumu eşşek sudan gelene kadar dövdüm demedi.
sanki annesi çocuğu 2 kulağından tavana çivilemiş gibi cevaplar vermeniz sadece duyar kasmanızdan bana göre

eleştirirsiniz zaten forumun amacı bu
ama çocuğu hortumla dövüp ayaklarından bağlamış tavana asmış gibi de yorumlar yapmayın bari
şimdi bu yorumuma da sayısız dislike atacaksınız

ama annenin popoya attığı acıtmayan bir tokatıyla
hamile bi kadına atılan, belki de yere devirecek kadar sert bir tokatla eşdeğer olmadığının
bence siz de farkındasınız

Bence de kesinlikle eşdeğer değil ikisi
Malum hamile olunca zihinsel engelli olmuyoruz. Hamile kalabilen insan şiddet gördüğü yerden uzaklaşma becerisine sahip, o zekaya sahip olmalı en azından yaş itibariyle.
Ama 2 yaşında bebek şiddet gördüğü yerden uzaklaşamaz hanımefendi.
O yüzden ikisinin kıyaslanması saçmalığın daniskası.

Konu sahibi evire çevire dövdü demiyor kimse, dikkatli ol diyoruz, sabırlı ol elini alıştırma 3. çocuk yolda diyoruz. Şiddetin büyüğü küçüğü olmaz.

Malum hamile olunca zihinsel engelli olmuyoruz. Hamile kalabilen insan şiddet gördüğü yerden uzaklaşma becerisine sahip, o zekaya sahip olmalı en azından yaş itibariyle.

Konu sahibi evire çevire dövdü demiyor kimse, dikkatli ol diyoruz, sabırlı ol elini alıştırma bak 3. çocuk yolda diyoruz. Şiddetin büyüğü küçüğü olmaz.
Ben o tarz bir yorum yapmadım ama şöyle bir versusu yazmadan edemeyeceğim. X'ler konu sahibin yaptıkları, Yler kocaayının yaptiklari
Normalde iyi insan olmak X Y
O gün aşırı stresli olmak X Y
İlk kez şiddet göstermek X Y
Abartıcak derecede canını yakmamak X Y
Konu sahibi neyse eşi de o . Birinin yaptığını karalarken diğerini aklamak akıl karı mi?
Ha diyeceksiniz ki erkeğin gücüyle kadının gücü bir mi.
Ben de diyeceğim ki annenin gücüyle 2 yaşında bebenin gücü bir mi????
Küçüklüğünden beri şiddetin içinde yasayan insanlar çocuk dövmeyi normalleştiriyor. Ama ben annemden de babamdan da öğretmenimden de dayak yemedim (belki annem bazen hirpalardi). Bana çok iğrenç geliyor kendini savunmayacak kadar küçük bir çocuğa vurmak. Hatta imkansız bir şey. Bir insan nasıl boyu 1 metre bile olmayan, size asla gücü yetmeyecek birine vurabilir?? Bu nasıl normal karşılanabilir???
Bu tarz konulara hep yazan insanlar vardır ya bir de 'biz de yedik ne oldu, iki Tokattan bir şey olmaz,biz neler yedik psikolojimiz bozulmadi'.
On yıllık aktif kK kullanıcısıyim, çoğu kişiyi de tanıyorum. Bu tarz yorum atanları özellikle ilerleyen zamanlarda başka bir gözle izliyorum. Ve benim bile apaçık gördüğüm bir sürü sorunları oluyor. En basitinden güven sorunu yaşayıp kocasına sevgilisine dünyayı dar eden biri vardı, yine 'annem dövdü bize bir şey olmadi' tayfasindan. Nasıl bir şey olmamış. Bak, en güvendiğin ve muhtaç olduğun insanlardan şamar yiyip otura otura baglandigin insanlara güvensizlik hissetmissin. Ya da bir başkasınin başına gelmeyen kalmiyor evliliğinde, yine de pısıp kalıyor, kötü bir durumdan çıkacak cesareti bulamiyor.
Bunların hepsi - ve daha yazılmayan bir sürü şey psikolojik temelli sorunlar bence.
Çocuk kalbinin kırıklığı ileri yaşlarda da ortaya çıkar. Hiç de 'dövdüm bitti' lik bir durum yok.
O zaman kocamiz da dövdü, bitti,tek seferlik. Gönlümüzü alsın barışalım..

Konu sahibi evire çevire dövdü demiyor kimse, dikkatli ol diyoruz, sabırlı ol elini alıştırma 3. çocuk yolda diyoruz. Şiddetin büyüğü küçüğü olmaz.
sizin gibi söyleseler ne mutlu
rastgele okuduğum sayfalarda birçok yorum gördüm
"o da şiddet bu da şiddet, siz çocuğunuzu dövmüşsünüz adam da sizi dövmüş" diyen
aynı şey mi ya bunu izah etmeye çalışıyorum
aynı gücü uygulamıyorlar ki, anne çocuğuna vururken gücünü kullanmıyor ki
ikisini birbiriyle kıyaslıyorlar
nerdeyse adamı haklı çıkaracaklar
benim anlatmaya çalıştığım bu

benden hemen önce yorum yapmışsınız sizi de etiketliyeyim
en azından kendi adıma ne demek istediğimi burda belirttim yenGEnC yenGEnC

Son düzenleme:
Bunu niye diyelim?
Anne olmak istediğimizde çocuklarımızı dövme hakkı mı veriyor bize?
Bir çocuğu doğurmuş ve büyütüyor olmak istediğinizde sevip, istediğinizde/kızdığınızda dövme/hırpalama hakkı vermiyor kimseye.
Bunu nasıl yazabiliyorsunuz?
Gerçekten anlayamıyorum.
Şaşkınlık içersindeyim.

Bunu niye diyelim?
Anne olmak istediğimizde çocuklarımızı dövme hakkı mı veriyor bize?
Bir çocuğu doğurmuş ve büyütüyor olmak istediğinizde sevip, istediğinizde/kızdığınızda dövme/hırpalama hakkı vermiyor kimseye.
Bunu nasıl yazabiliyorsunuz?
Gerçekten anlayamıyorum.
Şaşkınlık içersindeyim.
ay neye şaşırdınız acaba ??????
kimse böyle bişey dememiş diyorum. çocuğunu dövsün dememişler diyorum
ne yazdığımı okumamışsınız
bide anlamadan yorum yazmışsınız bi daha okuyun bence laf anlatmak istemiyorum çünkü

Son düzenleme:
Kaç yıldır sorunlu olan kocanızı iki aydır sorun çıkarmıyordu diye yerlere göklere sığdıramamışsınız, sanırım konuyu gazınızı alsınlar diye açtınız, sarılıp öpüşüp barışacağınız çok açık. Karşılıklı tokatlaşıp ödeşmişsiniz zaten kocaniz sizi tokatlayip bir köşeye atmamış ki. Iki aydır melaike ama öncesinde sinyalleri de veriyormuş zaten . Yani bu durumda yapılacak tek şey 4. yapmadan önce 3.nün iki yaş sendromunu atlatmasını beklemek

ay neye şaşırdınız acaba ??????
kimse böyle bişey dememiş diyorum. çocuğunu dövsün dememişler diyorum
ne yazdığımı okumamışsınız
bide anlamadan yorum yazmışsınız bi daha okuyun bence laf anlatmak istemiyorum çünkü
Şİmdi anladım.
Anlam kayması olmuş cümlede.
Daha önceki yorumunuzda da durumu normal karşıladığınızı düşünerek bunu da öyle algıladım,
ben yanlış yorumlamışım kusura bakmayın.
Ayrıca zaten yıl 2020,
'annedir sever de döver de' anlayışı çoktan tarih olmalı ve gündeme bile gelmemeli.
Azarlamanıza da gerek yoktu ama canınız sağolsun.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X