Hala şoktayım (Eşim bana tokat attı)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yorumum ben şokta değilim.
Bugün bolca vaktim vardı.eşinizle ilgili tüm konularınızı özetle okudum.zaten tehditler,kavgalar,çocuklarla ilgili de yaşanan sorunlar varmış ben şok geçirmedim.
Sizin çocuğa karşı tavrinizi da yanlış buldum.Esinizin size karşı tavrını da yanlış buldum.

Tamam iste okusun diye alıntıladım verdim
Hiçbir ayrıntıyı atlamasın kimse aman yine benim dediğim yere geliyor işte taş atmaya müsait olan birinin eline malzeme vermek değil de ne bu yapılan?
Size göre karşılıklı sohbet olsun sıkıntı değil

Olumlu olumsuz yorum yapan herkese teşekkür ederim. Yapıcı olarak beni uyaran yapmam gerekenleri söyleyenlerden Allah razı olsun. Biraz olsun sayenizde kafamı toplayıp nasıl davranmam gerektiğine karar verdim.
Herkes kendi yaptığından sorumludur.
Benim evlatlarıma karşı vicdanım rahat kötü bir anne olmadığımı düşünüyorum.
Sadece yaptığım davranış doğru değildi ve herkes kendi zihniyetine göre cevap verdi çok takılmıyorum.
Ben alacağım dersleri aldım. Taşlama veya SOHBET serbest konumu kapattırmıyorum. Hepinize Hayırlı ramazanlar

Ucuncu cocuk dogunca ne yapacaksınız soruma boyle bir cevap verdi hanımefendi.

Bana da ilginc geldi herseyi hesaplasak birsey sahibi olamayiz demiş.
Hadi ilk cocuğa birsey demiyorum insan üreme ic gudusune karsi koyamiyormuş duşunmeden üreyebilir neyse de 2.-3. cocugu bari insan bir dusunur hesaplar yani, ne zorunlulugu var o kadar cocugun, hadi 2. Olan 1.ye kardeş...
3?

"Size ne istersem 10 tane dogururum" da diyebilirsiniz konu sahibi, tabi biz size sinir koyamayiz biz sizin bileceginiz iş sadece mantik yurutmeye calisiyordum.

Size Tokat mı attı ben başlıktan bunu anlamadım ama bu cümlelerde biraz kayboldjm açıkçası.. öyle ise tabiki hatalı.. sizde kendinizi suçlamayın hamilelik yorucu bi psikoloji..

Her şeyi bir bir hesaplasak dedim.
Tabi ki eksisini artısını düşünmeli ki ben gerektiği kadarını hesaplayıp düşündüğümü de yaZdım okumadınız sanırım. Mesela çok sabırlı bir insanımdır özellikle çocuklara karşı ama insanlık hali işte kimse herhangi bir konudan %100 emin olamaz. Hayatta yapmam dediğiniz şeyleri çocuklar yaptırabiliyor maalesef. Zamanla sinirler de yıpranabiliyor. Örneğin hamileliklerim kolay geçerken bu fazlasıyla zor oldu. Hiçbir şeyin garantisi yok biz hesap kitap yapalım duralım. Bu benim görüşüm tabii katılmayabilirsiniz bir bayan soru sordu bende cevap verdim kendimce. Alınan cevapta yargılanacaksa neden soruluyor ? Siz sorun ben cevaplayayım ama size göre bir cevap olmaz ise yargılayın ne güzelmiş gerçekten. Madem alınan cevaptan memnun kalınmayacak soru sormayıp fikrinizi belirtin dimi ama .!
Son yazdığım soruyu soran hanım efendiye

Benim de 2,5 yaşında küçük oğlum birkaç aydır zorluyor bizi siz bir bebek daha bekliyoruz Allah yardımcınız olsun ne diyim çok zor bir yola girmişsiniz.Ben büyük çocuklara da üzülüyorum arkadan bir çocuk başka bir bebek daha geldi derken büyük çocuğa yazık oluyor umarım siz 3 çocuğa her anlamda yetebilirsiniz...Yasadiginiz gerginlikleri çok büyütmeyin zira okula giden bir çocuk 2 yaşında bir bebek ve yeni doğan bir bebekle uğraşırken fazlasıyla stresli zamanlariniz olacak stresinizi yönetmeyi öğrenin lütfen.

Bu nasil bir bakis açisidir. Siddeti mesrulastiran. Bunun neresi komik? Babasinin yaninda ne yaptigini biliyormusun? Ve dahasi o baba korkusundan dolayi o kiz sevgiyi, sevkati sevgililerde ariyor, kürtajlar oluyor. Babasinin yaninda bile aglayamiyor.

Bu mu gurur duyululasi çoçuk egitimi?

O kadar çok sey yazabilirim ki fakat yazmiyorum. Sikayet ediyorum. Ben özgür konusmanin en büyük savunucusuyum fakat çoçuga karsi siddeti mesrulastirmayi, komik birseymis gibi anlatmasini asla savunamam.

Ben mesrulastirmadim zaten hanimefendi. Okuduğunu anlamayanin alıntı yapmasıni istemediğimi de belirtmiştim.

Engelinizi derhal koyuyorum. Lütfen siz de beni engelleyin.

Buradaki taş atmaya müsait kişi ben miyim
Bizler büyüklerimiz bize akıl verip yol gösterdiğinde hiç böyle demedik
Taş atmak ne demek
Ev sizin es sizin hayat sizin çocuk sizin
Ben sadece ileriye dönük hesaplar yapıp öyle hareket etmeli insan dedim çocuk dogurmanin bir sınırı yok taş catlasın 10 ayda bir bebek doğurabilirsiniz ama aslolan bu değil dedim
Neyse sözlerimi taş olarak niteleyecek birine yazmanın da pek mantığı yok

Konuşmalarınız fazla yargılayıcıydı bundan kaynaklı öyle bir izlenim yarattınız. Daha çocuğuna bir tane yaklaşımından çocuğunu hırpalayan kötü davranan bir anneymişim tavrıyla sizin gibi yargılayıcı biçimde yol gösterecekse büyüklerim göstermesin ya zahmet olur. Yazmayın zaten memnun olurum

Şuradaki en güzel yorum.
Öte yandan annemiz bize terlik ile sayisiz vurmustur. Bu anneleri kotu mu yapar? Hayır. Cunku kosulsuz sevgisini biliyorduk cocuk da olsak. Niyeti can acıtmak değildi.
Ama tokat atan eş ile anneyi aynı kefeye koyan olmuş. Şaşkınım. Dilerim yarın bir gün çocuğunuz sınırları zorlandığında ve tepki verdiğinizde kocanızın size şiddet uygulamasını normal görmezsiniz.
Hamileyken tahammül sınırları zorlanıyor kaldı ki riskli gebelik yaşıyorsunuz, eşiniz ilgileneydi o zaman çocukla madem bu kadar beğenmiyor tavrınızı.

Erkekler her zaman birbirini tutar. Ve "kadin soyle yapmali, boyle yapmali" diye ahkam kesmeye bayilirlar. Kac kere hamile olmus da kadinin hamile bile olsa cocuguna kizamayacagini soyluyor?

Konuyu neden esinizin ilgili vs olduğunu söyleyerek açtınız? Konulariniza baktım da sürekli eşinizden şikayet etmişsiniz. Bir çok defa sizi şiddetle de tehdit etmis. Hatta başkasını bulurum iması bile var. Bunların üstüne 3. Çocuğa hamile kalmissiniz . Evet iş işten geçmiş ve hamilesiniz ama çocuk doğurmak evliliği kurtaran bir durum değil.

Sizin aranızdaki problem konuya yazdığınızda sınırlı değil . 3 çocuğunuz olacak yakında ve bu çocuklar ileride toplum içine girecek .

Acilen aile terapisi almanız gerekiyor esinizle. Çünkü düşünme biçiminiz garip. Sonunu düşünen kahraman olamaz diyeceksiniz neredeyse. Ölmeyi bayilmak zannediyorsunuz. Çocuk yetiştiriyorsunuz ama evcilik oynamiyorsunuz.

Siz size yapılan şeylere kendi rizanizla katlanıyor olabilirsiniz ama o çocukların seçim hakkı yok. O yüzden bir psikologla görüşüp bu durumu enikonu inceleyip bir sonuca varmanız lazım. Kk bdv de 50 kusur konunuz var sanirim. Demek ki problemleriniz buraya yazmakla tukenmiyor. Artık gerçekçi çözümlerle uğraşın lütfen.

Erkekler her zaman birbirini tutar. Ve "kadin soyle yapmali, boyle yapmali" diye ahkam kesmeye bayilirlar. Kac kere hamile olmus da kadinin hamile bile olsa cocuguna kizamayacagini soyluyor?
Henuz bn hamile kalamadim kalayim o psikoloji yi anlayacak zaten kuzum hepsi duz mantik iste bilemiolar.

Oğlunuzu çok şımarık buldum, eşinizi de hödük, size üzüldüm. hamile halinizle burda size laf sokulmasını da etik bulmadım tamam ben de 3 çocuk yapmam ama şuan bu eleştirilerin Bi faydası yok

Buarada bugun tokadı sindirirseniz yarın dayak gelir, önce tokat sonra saç çekme sonrası yumruk ve dayak genelde böyle gelişiyor

Sasirmamak lazim erkek ne de olsa .. asla elini alistirmasina iizn verme devamı gelebilir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…