Garip bir evlilik

“Neden bunu bana yaptı?” Diyorsunuz çünkü siz izin vermişsiniz.
Şu an durum ne? Mesela siz borsada ne kadar pata var biliyor musunuz aylık bildirim size geliyor mu? Veya internet bankacılığı şifreleri sizde var mı?

Size şu an ne iyi gelir? Mesela birkaç gün tatil ayarlayın bırakın ödesin. Veya kendinize ister takı olarak ister yatırım olarak gidip kalıncana bi bileklik veya bilezik alın.
Sonuçta siz kendi paranızla bunları yapabilirdiniz öyle değil mi?

Papua, kimsenin ahlaken doğru şeyi yapacağına güvenme bence. Hukukçuymuşsun, sen benden iyi bilirsin insanların bir anda nasıl değişebileceğini. Aynı şekilde ailesinin senin yanında olacağına da güvenme, günün sonunda herkes kendi evladını seçer. Ha bu sana ne kaybettirir, bence hiçbir şey. Ama yine de hayal kırıklığına uğrarsın.
Ben olsam arabayı alırdım bu arada.

Sen beni aldatsan ben evden ayrılmam diyen siz değilsinizdir inşallah.
Ya ben bu güvene, bu adanışa anlam veremiyorum gerçekten. Yeri geliyor 9 ay karnında beslendiğimiz kişiye güvenmiyoruz elin doğurup büyüttüğüne bu güven, bu mecburiyet, bu adanmışlık nedir?

Böyle şeyler duyunca çarpıntım oluyor okurken nefesim kesildi. Bir insana bu kadar neden tahammül edilir anlamıyorum.Peygamber sabrı var diyorum böyle insanlar da.Maaşın var kimseye muhtaç değilsin o adamın yanında ne demeye duruyorsun

zararın neresinden dönersen kardır diyip burada bırakacaksın eşine para ödemeyi. ortak masrafları bolun gerisinde ne yaparsa yapsın diyeceğim ama o da olmuyor. çocuk da yoksa seviyorum demeden bu yoldan dönüp şöyle kendinize iyi baksanız nasıl olur??

Son cümleler ne kadar da gerçek olmuş çok, haklısınız

Bu sabır değil, başka bir şey. Biz okurken "bu kadar eziklik olmaz, pess bunu da mı yaptın?" diyoruz ama konu sahibi halinden bizim kadar rahatsız değil ki hâlâ adamın olmayan merhametini, adaletini savunuyor.

Ben olsam mesela şu saatten sonra adamın bedelli askerlik parasını düşünmezdim.
Kredi mi çekiyor ne yapıyorsa ödesin derdim. Benden ister demiş, ne münasebet? Çektiği krediyi ödeyemezse de kendi bileceği iş, sonuçlarıyla yüzleşecek yani kocaman adam.
Borsada kaybettiği her şeyin sonuçlarıyla karısını yüzleştirmiş, hiç gerçekten batmak ne demek anlamamış ki. Karısının altınları, maaşı vs. bir şekilde yine kurtarmış onu. Hiç bedel ödememiş ki adam.
O zaman bırakırdım ilk sınavını tek başına versin.

Diyorum ya zaten ben salağım kendi değerimi kıymetimi bilemedim

Ve ben o kadar zor para kazanan biriyim ki, yani sabah 8 akşam 5in ötesinde, eve iş getirmek zorunda kalan, hasta hasta çalışan biriyim sonuç bu ama:)

Bu saatten sonra kendi kendini yemenin bir anlamı yok, olan olmuş artık
Şimdiden sonrasına bakacaksın, boşanmak niyetinde değilsin anladığım kadarıyla o zaman bu adamı çekip çevireceksin, kurallar, şartlar koşacaksın. Bu yaptığı pisliği temizleyecek. Ağlayıp sızlanmak faydasız madem hakkaniyetli bir adam diyorsun önce borsayı yasaklayacaksın, sonrasında altınlarını yerine koyacak. Evin sorumluluğunu alacak, sende maaşınla istediğin yatırımı yapacaksın. Geliriniz iyiymiş, sıkı bir programla bir iki seneye toparlarsınız ancak dediğim gibi dirayetli olmak zorundasın.
Bu öneriyi boşanmayı düşünmediğin yazdım ama bu saatten sonra giden üç senem diye ağlamanın bir faydası yok, insan ömründe böyle düşüşler, gerilemeler, hatalar olabilir, 60 yaşında değilsin daha hayatın başındasın. Sen ne yapardın dersen ben 30 sene çalışmış bir kadınım, 12 yıldır da evliyim, bende evlilik öncesi ailemle yaşadım senin yaşadıklarını, herkesin arkasını topladım yıllarca büyük kayıplar verdim ama bunlara ağlamıyorum olması gerekti ve oldu. Yaşadıkça tutunmak zorundayız bu hayata ya bu deveyi güdeceksin ya bu diyardan gideceksin der eskiler. Evlilik heveslerim, heyecanlarım, yaşamak istediklerim boşa gitti diye kendini yıkıp durma, madem boşanmayacaksın, madem bu adamı seviyorsun bundan sonrasını kurtarmaya bakacaksın güçlü olacaksın. Ha buradan çıkardığın bir ders olsun bundan sonra yine gevşeme gösterirse borsa cart curt derse koy kapının önüne acıma yaşadıklarından hiç ders almamış bundan sonra hep böyle olacak demektir

Herşeyin fazlası zarar, fedakarlığın bile. Eşiniz kendisini düşünmüş, siz de kendinizi hiç düşünmemişsiniz.
Umarım bundan sonra sadece kendinizi düşünürsünüz. Zira fedakarlık zamanı eşinizde.. bırakın ona tüm sorumlulukları. Düzeltebiliyorsa düzeltsin. Eğer yapmıyorsa sizin gibi fedakar insanı haketmiyor demektir

Sakın yapma bak yanilirsin, belli ki senin karşındaki adamda para idare etme becerisi yok, ne kadar çok kazanırsa kazansın bir dikili ağacı olmaz boylelerin, sen bütün para idaresini kendi üstüne al, o maaşını sana göndersin borçları vs sen kapat, ona harçlık ver o derece, yoksa daha çok üzülürsün, bak sen zamanında ne güzel birikim vs yapmissin demek ki daha iyisin ondan bu konuda, bu şekilde kabul ederse ne ala etmezse yok, ayrıca o paradan kendi altınlarını da yap ve al, bırakma ona

bence bu kadın avukat değil
şehirde görevi süreli olduğuna ve lojmanı olduğuna göre ve askerliği kendiliğinden tecilli olduğna göre bunlar hakim/savcı (en azındna kocası kesin hakim/savcı)

valla savcı/hakim kadın da kocasına laf dinletemiyorsa biz ölelim birincisi bu.

2. si en kötü ihtimalle 80 bin maaşları var + istanbulda kira vermiyorlar ayda 150-160bin bin gelir için 500 bin kredi borcu 4-5 ayda kapatılır normalde (yani kadın maaşını veriyorken) en o yüzden de anlamış değilim nasıl bitmedik bir borçlar bunlar.

[ Bu cümleler ile
Benim eşim kötü bir insan değildir, adildir hakkaniyetlidir neden bunu bana yaptı
Hemen sonra bu cümleleri yazan kişi nasıl aynı oluyor anlayamadım. Arada kafanız doğru mu çalıyor sonra eski haline mi dönüyor ne oluyor size konu sahibi?

Ailesi hayatta senin yanında olmaz önce onu aklimdan çıkar,yalandan ah kızım canım kızım derler iki gün sonra onun da burnu havadaydi zaten,içkisi yok aldatma yok daha ne istiyorsun derler,hiç şaşmaz bu... hala uyi niyetlisin, o arabayı da al elinden hatta daha fazlasını...ve gerçekten senden olmaz hala adamin bedelli parası için benim elimdeki gider diyorsun, sen bunu kabullenmişsin bu adam seni yine sömurur, bırak nerden bulursa bulsun bedelliyi, evin giderlerini de karsilasin...rica ediyorum bu kadar adama yüz vermeyin,

ay sinir oldum gerizekali cok anliyormus gibi tüm parasini gömmüs borsaya.
bugunden itibaren ne kira ne bir sey. eve bir kurus para vermeyin herseyi o yapsin. alismis asalak gibi yasamaya. biraz da o size baksin. belki 3 yil 1 kurus maas vermez sadece kendinize harcarsaniz hinciniz gecer

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…