• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kumar yüzünden Boşanmak isteyen ve boşanan kadınlar

Benim eski sevgilimde böyleydi. Öyle ki bütün kartlarını patlatmış, bankalardan kredi çekmiş. Ailesinden herkesten borç almış, ortak arkadaşlarımızdan almış. Hatta utanmamış benim ailemden borç istemiş benim haberim yokken. Türlü yalanlarla ailemde bana söylemeden borç vermiş. Annemin telefonunda mesajını gördüm. Kan beynime sıçradı. Anne bu ne dedim. Kadın söylemek zorunda kaldı. Aradım bir güzel ağzına ettim. Her şeyi anlattı. İlişkimizi o an bitirdim. Daha sonra kimseye olan borcunu ödememiş, ortak arkadaşlarım bana ulaştı. Borcunu ödemiyor bir şey yap diye. Ayrıldıktan sonra bile peşimi bırakmamıştı bu durum anlayacağınız. Herkese ilişkimin bittiğini, beni ilgilendirmediğini anlattım. Ama çok zordu o süreç. Kendi annesinin altınlarını bile calmıs siz düşünün. Yıllar yıllar oldu ayrılalı geçen duydum hala aynıymış. Borçtan çıkamamış davalık olmuş. Böyleleri değişmez. Yarın bir gün borçlular size de ulaşır. Kendinizi kurtarın.

Arkadaşlar merhaba kumar bağımlılığı yüzünden konu açan çok olmuş bende kendi durumumda bahsetmek istiyorum , öncelikle çocuk yok mesleğim var ve 1 buçuk yıllık evliyim. Eşimle aynı yerde çalışıyoruz ve tanıdığım kadarıyla çok beyfendi düzgün sakin anlayışlı bir insandı çevremizde de ailemde hep böyle tanıdı bildi onu. Evliliğimin birinci ayında sanal kumar oynadığını öğrendim, ben bu tarz şeylerden çok anlamadığım için kumar olarak değilde yatırım yapacakken parayı batırmak diye anlattı. Bu arada hesaplarına baktım ve sürekli büyük paralar yatırdığını kaybettiğini gördüm para gereken bir dönem olduğu için yaptığını işinin rast gitmediğini söyledi ve inandım fakat düğün yaparken 1 liranın bile kıymetinin bilinmesi gerekirken bukadar gözü kara olması beni korkuttu tabi ama dediğim gibi bu kadar ciddiye alamadım çünkü bitcoini bana çok farklı anlattı fakat kaldıran denilen bir sistem varmış bu resmen kumarmış bunu tabiki yeniyeni anlıyorum. Daha sonrasında 8 ay ses çıkmadı ama kredileri var ödüyor, para sıkıntısı biraz yaşıyoruz ama Buda benim evliliğimin sıkıntısıydı geçip gider yapacak bişey yok dedim , halbuki ben onu bir kerelik sanarken 9. Ayımda öğrendimki hiç bırakmamış devam etmiş, üzerine bir daha oldu birdaha oldu . Eşim iyi insan bu olmasa sorunum yok , bu evlilikte çıkınca pişman olmak istemiyorum dedim tedavi önerdim başladı, 7 aydır tedavi görüyordu herşey iyi gidiyor diye bahsediyordu, fakat doktoruna da yalan söylemiş aslında hiç bırakmamış yine devam etmiş ve ilk tedaviye gittiğinde doktoru durumu çok iyi sıkmayın kendinizi derken 7 ayın sonunda artık etraftan borç aldığını , başka birine kredi çektirdiğini, aylık gelirinin iki katı kadar aylık ödeme yapması gerektiğini öğrendim. Bu arada ben takılarım bileziklerim herşeyimi satmıştım, böyle şeyler yaptığını duyunca kendimi korumaya almaya çalıştım kendimce birikim yapmaya çalışıyordum ve kendi maaşıma dokundurmadım, benimde ödemem var borcum var diyerek evin giderlerini gerektiğince hallediyorum kiraya falan karışmadım çünkü zaten böyle birşey yaparken onun üzerinden kirayı bile almaya gerek yok diye düşündüm kumara parası varsa evimin kirasını ödeyecek parası da olsun dedim, zaten yapacağımı yapmıştım çünkü elimde avucumda ne varsa satıp vermiştim evlenirken bile çoğu şeyi ben almıştım. Velhasıl şuan içinden çıkılamayacak bir borçla karşımda 3-4 milyona yakın borç , 5 yıl ödeme yapması gerekiyor. Onu hep iyi bir insan diye düşündüm ama tedavi de çare olmadı , artık gözümde iyi insan olarak da kalmıyor çünkü yalan söyleyen gizli saklı iş yapan benden habersiz evdeki altınımı çalan , kumar oynayan bir insan iyi falan olamaz. Bıraktım desede inancım yok artık , asla düzeleceğini düşünmüyorum. Parası borçu bir yana 2-3 ayda bir hayal kırıklığı, depresyonu bunalımı bitmedi , sürekli bunalımda , karşısında konuşsanız bile tek düşündüğü borcu nasıl halledeceği. Kafası bende evlilikte falan değil tam bir bağımlı. Ben artık bunu kabullendim.Benim bu adamdan boşanmam gerekiyor. Sadece cesaret istiyorum, boşandıktan sonra neyle karşılaşacağımı bilmiyorum. Ailemin olduğu ilde çalışma şansım yok, şu süreçte sanırım istemem de yaşamayı, farklı bir ilde çalışıyorum evlilik öncesi de yalnız yaşıyordum işim gereği, tecrübeliyim aslında yalnız yaşamaya da fakat artık güçlü değilim tek başıma kalmak gözümü korkutuyor sağlıklı değilim sürekli sinir krizleri ve baygınlık geçiriyorum , birde boşanma aşamasına girersem nasıl ayakta duracağım bilmiyorum, belki bu adım atmadan önceki bahanemidir onu da bilmiyorum , onu hala çok sevdiğimi söyleyemem çok büyük öfkem var ve gözümde çok düşük bir yerde sadece insan tamamen söküp atamaz duygusunu ya öyle bişey hissediyorum, bir de hala pişmanlık görememenin verdiği boşluktayım hala tek sorunu borç ödenmesi ve evliliğin bozulması çok önemli değil gibi susup duruyor, belki yalvarıp yakarsa çok daha kolay bırakabileceğim onu, pişkinlik gördükçe kudurur ya insan, tam olarak öyleyim. Bir çabası da yok durumum belli battım sende kendini kurtar diyor. Bende yapacağım bunu dedim ama birgün dava açarak değil sindirerek, bu arada evde çok muhatap olmamaya çalışıyorum.psikoloğa da gidiyordum evliliği kurtarmak adına ama kurtarılmayacağını anladım o yüzden ara verdim şuan tekrar başlayacağım bu kez bana cesaret vermesi için gideceğim , o cesaretimi kırabilirsem bunu yapacağım inşalah , boşanan ve bu durumu yaşayanlar tecrübelerinizi paylaşırsanız dinlemek isterim
Sinir krizlerinize girme nedeniniz bence bu evlilik ya kurtulur yada devam edersiniz

Siz şaka mı yapıyorsunuz, yoksa içeriği okumadan mı yorum yapıyorsunuz? Hemcinsinizin mahvolmasından zevk mi alıyorsunuz hoşunuza mı gidiyor? Doktora gidiyorum,tedavi oluyorum oynamıyorum demiş doktora bile yalan söylemiş. Borç 4 milyona dayanmış. Yazık değil mi bu kıza, kapısına bankalar alacaklılar dayanacak. Kumara başlamama ihtimali?? Adam evlenmeden önce de oynuyormuş bir kez bile bırakmamış. Gebersin gitsin böyle parazitler.

Pişmanlık falan yok, onu nereden çıkardınız, kadının altınlarını bile çalmış, herkesten elden borç almış, karısının telefonundan gizlice kredi çekmeye çalışmış. Siz nasıl kocanı bırakma tavsiyesi verebiliyorsunuz, kızınız, kızkardeşiniz, ablanız, kız kuzeniniz yok mu?
Benim aklıma gelen ilk çözümü yazdım kimsenin acı çekmesinden zevk almıyorum. Sakin olun lütfen. Bu verdiğim fikirde o kişilerde işe yaradığı için yazdım. Konu sahibinin tasarrufunda olan bir durum. Bende istemem kimse üzülmesin mutlumesut evliliğini yaşasın. Ayrıca benim akrabamda da bir değişik versiyonu vardı o bu durumdan daha beterdi. Ben yakın zamanda boşandım psikolojisi bana ağır geliyor konu sahibi de bu kısımı yazmış ondan dolayı ilk çözüm fikrimi verdim.

Hiç için değil; elin herifleri kadınları lüks içinde yaşasın, lüks evlerde otursun, son model arabalara binsin, donlarını bile daha önce adını duymadığı markalardan alıp giysinler diye harcıyorlar. Gecekondu mahallesinden tripleks havuzlu villaya geçenlere el atıp maddi yardımda bulunuyorlar. Bu kadar pıtrak gibi milyonlar harcayan varoş tipler nasıl palazlandı paralanadı? Kuru bir maaşı olan, büyük kazanıcam diyen kerizlerin parasını yiyorlar. Yemin ediyorum ben sırf bu nedenle boşanırdım. Ay sonu kuruş kuruş hesap yapıcam, evimizi ekonomimizi idare edicem, bu ay yüklenmeyeyim önümüzdeki ay alırım deyip ihtiyacımı erteliycem ama koynumda beslediğim yılan benden çalıp bu varoşları karanlık tipleri zengin edecek. İyi ki çocuk yok bu konuda.

Kadınlarımız başka kadın olmayınca bunu aldatma saymıyor, eşimin yanında olayım iyi günde kötü günde dedik diyorlar. Aldatırsa defedersin boşarsın gider ama milyonluk borç senin de sırtında. Nefes alamıyorsun enerjin sıfırlanıyor gençliğin gidiyor. Ev arsa alırsın, yatırmlık altın alırsın borç altında ezilirsin ama bilirsin ki öde öde bitecek. Mal sahibi olacaksın.

I isimyok12 , bırakın naparsa yapsın, adam size ömrünüz boyu yiyeceğiniz kazıkların toplamını bir seferde atmış. Ailesi de sırt çevirirse hiç düşmez yakanızdan. Daha fazla yapış yapış olmayın gidin hemen dava açın.
Ailesi görüşmüyor zaten kendisiyle yapışmıyor da bana normal bir kafada değil, ha belki boşanacağımı çok ciddiye almıyordur onu da bilmiyorum sadece tek yaptığı susup oturmak yani artık normal bir evliliğimiz de kalmadı zaten sohbet bile etmiyorum oda edecek bir kafada değil zaten battım bittim kafasında

özgürlük gibisi yok. kuru ekmek ye. su iç. ama ruhen ve bedenen özgür ol. kimsenin yükünü çekmek zorunda değilsin. bayılmak ayılmak da ne canım. bu bence kişinin kendini korumaya alma durumu. boşanırsan ayılman bayılman da sona erecek. kocan seni hasta etmiş. ondan boşan ve iyileştiğini gör. anında düzelirsin. sıkıntın bu gereksiz evliliğin. korkma. sana faydası zaten yok. bari zararı dokunmasın def et onu.
Evet zaten normal şartlarda sağlıklı bir insanım böyle sorunum yoktu evlendim böyle şeyler yaşadığım için ataklar geçiriyorum yani iyi olduğum zamanda bir sorun yok, bu evlilik yüzünden bu hale geldim. Boşanacağım ama önce evden gitmesini istedim. Gideceğim deyip duruyor ama gitmiyor, gideceği yer olmadığını da biliyorum.nasıl olacak bakalım

Benim eski sevgilimde böyleydi. Öyle ki bütün kartlarını patlatmış, bankalardan kredi çekmiş. Ailesinden herkesten borç almış, ortak arkadaşlarımızdan almış. Hatta utanmamış benim ailemden borç istemiş benim haberim yokken. Türlü yalanlarla ailemde bana söylemeden borç vermiş. Annemin telefonunda mesajını gördüm. Kan beynime sıçradı. Anne bu ne dedim. Kadın söylemek zorunda kaldı. Aradım bir güzel ağzına ettim. Her şeyi anlattı. İlişkimizi o an bitirdim. Daha sonra kimseye olan borcunu ödememiş, ortak arkadaşlarım bana ulaştı. Borcunu ödemiyor bir şey yap diye. Ayrıldıktan sonra bile peşimi bırakmamıştı bu durum anlayacağınız. Herkese ilişkimin bittiğini, beni ilgilendirmediğini anlattım. Ama çok zordu o süreç. Kendi annesinin altınlarını bile calmıs siz düşünün. Yıllar yıllar oldu ayrılalı geçen duydum hala aynıymış. Borçtan çıkamamış davalık olmuş. Böyleleri değişmez. Yarın bir gün borçlular size de ulaşır. Kendinizi kurtarın.
Benimde öyle aslında ben 10 gün önce kendi çevremden aldığını duydum. Bakın aynı işyerinde çalışıyoruz ordan da çok kişiden almış kazanmış geri vermiş ama birine kredi çektirmiş, yani o kişi benim de birebir tanıdığım biri aslında iş arkadaşım ve onun dışında benim kendi çevremden de almış zaten olay benim çevreme kadar sıçrayınca kendisininkini tükettiğini anladım baktım da hesaplarına almış vermiş ama artık şu son aldığı 2-3 kişiye veremeyecek, şuan ben boşansam bile daha iyi olacak sanki onun için, kendisi açıklama yapmadan o kişilerin parasını vermeye gerek kalmayacak sanıyor heralde de ben boşansam dahi onun borcunu ödeyemem yani kendisini arayıp dursunlar ailesini arasınlar istesinler

sigara alkol gibi bir şey değil bu kumar illeti ve kurtuluşu çok çok zor hatta imkansız..
yol yakınken boşanmak en ideal çözüm.
zira maddi manevi her geçen saat sana zarar ki görüyorsun.
kumara bulaşan erkek daha iflah olmuyor maalesef.

Evet zaten normal şartlarda sağlıklı bir insanım böyle sorunum yoktu evlendim böyle şeyler yaşadığım için ataklar geçiriyorum yani iyi olduğum zamanda bir sorun yok, bu evlilik yüzünden bu hale geldim. Boşanacağım ama önce evden gitmesini istedim. Gideceğim deyip duruyor ama gitmiyor, gideceği yer olmadığını da biliyorum.nasıl olacak bakalım
Geçmiş olsun ve Allah inşallah sizi bir an önce kurtarsın.
Bir akrabamın eşi de kumarbaz, bir mesajınızda evlenmeden önce de oynadığını ailesinin bildiğini ama sizi uyarmadıklarını yazmışsınız, akrabamın eşi de evlenmeden önce oynuyormuş, kumarı asla bırakmadı ailesi sürekli borç kapatıyor, hatta akrabamın kazandığı para da eşinin kumar borçlarına gidiyor, onlar 15 yıllık evliler boy boy çocukları var.

Evden gitmesini istemişsiniz ama gitmez çünkü sizin blöf yaptığınızı düşünüyor, akrabam seni boşayacağım deyip blöf yapmış, ki onunki hakikaten blöftü adamın umurunda bile olmadı, kumarbazların kafalarına tek taktıkları şey borçları, borcu kapatırsa sizin normale döneceğinizi düşünüyor, o yüzden bence eşinizin evden gitmesini beklemek yerine siz adım atın ve boşanma davanızı açın çünkü eşiniz asla düzelmez, yıllar geçer adam hala kumar oynamaya borç yapmaya devam eder.

Bu arada tedavide bende görüşüyorum doktorla , bağımlılık bir beyin hastalığı ve irade kayboluyor tedaviyle irade kazandırıyoruz ve zamanla iradeyi kazanıp kontrol oldukça bu kişiler düzelebiliyor diyor fakat bağımlı insan beyin yapısı bir daha asla diğer insanlarınkiyle aynı olmaz, ömür boyu onlara bağımlı olarak bakılır çünkü 10 yıl temiz kalsa birgün ufak bir bulaşsa yine bu seviyeye gelmesi 1 haftasını alır dedi, yani gelecek vadetmiyor ne kumar ne de başka bağımlılıklar, işin kötüsü yasaklı madde falan dışarıdan anlaşılabilir belki ama bu kumar maalesef anlaşılmıyor bir noktaya kadar ben böyle bilseydim asla evlenmezdim zaten, kayıp arttıkça daha büyük yatırıp kazanmaya çalıştıkça kendini bankaları aileleri beni tüketip çevreye bulaşınca şuan insanlar anlayacak belki ama ilk etapta asla anlaşılmıyor , kızlar evlenecek olursanız mutlaka mutlaka herşeyine bakın kimin içinden ne çıkar bilinmiyor ve malesef bağımlı insanla yaşamak veya umut etmek çok zor. Hayatta değer yargılarım kalmadı, tedaviyle de inanın doktoru bana nasıl yaklaşılması gerektiğini söylüyor , hırsızlık diyorum yapabilir amaç o değil bağımlı para bulmak için yapar, yalan diyorum kumar yalan söylettirir, ya tamam da hırsızlık ( ki yüz kızartıcı dediğimiz suçlardan) yapabilir, yalan söyleyebilir , insanları kandırabilir, yarın birgün aldatsa seni seviyorum ama para bulmak içindi dese , onu da kabul etmeliyim o zaman çünkü o bi bağımlı herşey yapabilir irade kazanmasını bekleyeyim, hayır hayır hayat hiç böyle değil sınırları olan doğruyu yanlışı ayırt eden insandım şu tedavi süresince göz yumdum çok şeye sınırlarımı kaldırdım düzelene kadar görmeyeceksin olabilirmiş dedim ama günün sonunda düzelmiyorlar ve yaptıklarını kabul etmenle kalıyorsun, ama pişman değilim arkadaşlar ben daha 1 buçuk yıllık evliyim kendimi maddi açıdan üzerime bişey yapmaması için korumaya almaya çalıştım 3-5 ay daha dene ne kaybedersin , tedaviye götür , yarın birgün ayrıldığında acaba düzelir miydi iyi olur muydu diye düşünme üzülme dedim kendime ve onu da denedim ben hayatımdan bişey kaybetmedim elimden geleni yaptığıma da inanıyorum gönlüm rahat ve geldim son noktaya . Artık bitmesi gerekiyor

Bu arada tedavide bende görüşüyorum doktorla , bağımlılık bir beyin hastalığı ve irade kayboluyor tedaviyle irade kazandırıyoruz ve zamanla iradeyi kazanıp kontrol oldukça bu kişiler düzelebiliyor diyor fakat bağımlı insan beyin yapısı bir daha asla diğer insanlarınkiyle aynı olmaz, ömür boyu onlara bağımlı olarak bakılır çünkü 10 yıl temiz kalsa birgün ufak bir bulaşsa yine bu seviyeye gelmesi 1 haftasını alır dedi, yani gelecek vadetmiyor ne kumar ne de başka bağımlılıklar, işin kötüsü yasaklı madde falan dışarıdan anlaşılabilir belki ama bu kumar maalesef anlaşılmıyor bir noktaya kadar ben böyle bilseydim asla evlenmezdim zaten, kayıp arttıkça daha büyük yatırıp kazanmaya çalıştıkça kendini bankaları aileleri beni tüketip çevreye bulaşınca şuan insanlar anlayacak belki ama ilk etapta asla anlaşılmıyor , kızlar evlenecek olursanız mutlaka mutlaka herşeyine bakın kimin içinden ne çıkar bilinmiyor ve malesef bağımlı insanla yaşamak veya umut etmek çok zor. Hayatta değer yargılarım kalmadı, tedaviyle de inanın doktoru bana nasıl yaklaşılması gerektiğini söylüyor , hırsızlık diyorum yapabilir amaç o değil bağımlı para bulmak için yapar, yalan diyorum kumar yalan söylettirir, ya tamam da hırsızlık ( ki yüz kızartıcı dediğimiz suçlardan) yapabilir, yalan söyleyebilir , insanları kandırabilir, yarın birgün aldatsa seni seviyorum ama para bulmak içindi dese , onu da kabul etmeliyim o zaman çünkü o bi bağımlı herşey yapabilir irade kazanmasını bekleyeyim, hayır hayır hayat hiç böyle değil sınırları olan doğruyu yanlışı ayırt eden insandım şu tedavi süresince göz yumdum çok şeye sınırlarımı kaldırdım düzelene kadar görmeyeceksin olabilirmiş dedim ama günün sonunda düzelmiyorlar ve yaptıklarını kabul etmenle kalıyorsun, ama pişman değilim arkadaşlar ben daha 1 buçuk yıllık evliyim kendimi maddi açıdan üzerime bişey yapmaması için korumaya almaya çalıştım 3-5 ay daha dene ne kaybedersin , tedaviye götür , yarın birgün ayrıldığında acaba düzelir miydi iyi olur muydu diye düşünme üzülme dedim kendime ve onu da denedim ben hayatımdan bişey kaybetmedim elimden geleni yaptığıma da inanıyorum gönlüm rahat ve geldim son noktaya . Artık bitmesi gerekiyor

evet maalesef kumar kurtulması imkansıza yakın bir bağımlılık ve hep senden götürür.
ne yalan söyleyeyim öyle kurtulan da pek görmedim.
belli süreler ara veriyorlar sadece. sonra hop kumar yine.
üstelik yarın öbür gün borçlular kapıya dayanırsa güvenliğiniz de tehlikeye girer.

Geçmiş olsun ve Allah inşallah sizi bir an önce kurtarsın.
Bir akrabamın eşi de kumarbaz, bir mesajınızda evlenmeden önce de oynadığını ailesinin bildiğini ama sizi uyarmadıklarını yazmışsınız, akrabamın eşi de evlenmeden önce oynuyormuş, kumarı asla bırakmadı ailesi sürekli borç kapatıyor, hatta akrabamın kazandığı para da eşinin kumar borçlarına gidiyor, onlar 15 yıllık evliler boy boy çocukları var.

Evden gitmesini istemişsiniz ama gitmez çünkü sizin blöf yaptığınızı düşünüyor, akrabam seni boşayacağım deyip blöf yapmış, ki onunki hakikaten blöftü adamın umurunda bile olmadı, kumarbazların kafalarına tek taktıkları şey borçları, borcu kapatırsa sizin normale döneceğinizi düşünüyor, o yüzden bence eşinizin evden gitmesini beklemek yerine siz adım atın ve boşanma davanızı açın çünkü eşiniz asla düzelmez, yıllar geçer adam hala kumar oynamaya borç yapmaya devam eder.
Aynen zaten şuan benim sorunum bu işi çözmek diyor, para konusunu halletse benim için sorun olmayacak sanıyor. Sorun para değilki para olsa şu hayatta en kolay çözülecek şey budur, defalarca ailesi de verdi benim verdiklerim de var , yani şuan ona bişey yapmadığımı falan bile düşünüyor olabilir evet yapmıyorum ama yaptım düğünden önce kredi çektim düğün yapıyoruz sanarak, düğünden gelen tüm takılarımı sattım verdim al etraftaki borçları öde diye, son kalan bileziklerimi daha 1. Ayımda sattım, bir kolyem kalmıştı onu da kendi çaldı sattı. Yani evin kirasını ödemem ama geri kalan şeyleri alırım birgün olsun bir tişört dahi almasını istememişimdir bana mesela çünkü benim param var ve onun borçu var diye düşündüm hep, yani benden artık son beklentisi kredi çekmem, ama ben kredi çekmemek için dahi boşanırım çünkü bu normal bir evlilik değil kendi yaşayacak şartlarım kalmaz. Bunlar düzelmez etrafındaki herkesi batırıp bitirirler nereye kadar bilmiyorum

evet maalesef kumar kurtulması imkansıza yakın bir bağımlılık ve hep senden götürür.
ne yalan söyleyeyim öyle kurtulan da pek görmedim.
belli süreler ara veriyorlar sadece. sonra hop kumar yine.
üstelik yarın öbür gün borçlular kapıya dayanırsa güvenliğiniz de tehlikeye girer.
Tedavi doktor psikolog anne bana eş çocuk hiçbirşey bir bağımlıyı kurtaramaz, sadece belki gerçekten Allah'a yönelen 1 lira olsa dahi haram istemem zihniyetine girebilen çıkabilir bu işlerden , ama böyle işlerle uğraşanlar da onu yapamıyor gitgide kalpleri kararıyor, yani dışardan bir kumar diye görünür ama içerde rahat şekilde herşeye yalan söyleyebiliyor hırsızlık yapabiliyor,yani dahasıda olur maalesef bu işler insanı kendi olduğundan çıkarır olmadık şeyler yaptırır , karakteri öyle yapmaz etmez diyemiyorsunuz artık her an herşeyi yapabilir diye beklemek lazım

Tedavi doktor psikolog anne bana eş çocuk hiçbirşey bir bağımlıyı kurtaramaz, sadece belki gerçekten Allah'a yönelen 1 lira olsa dahi haram istemem zihniyetine girebilen çıkabilir bu işlerden , ama böyle işlerle uğraşanlar da onu yapamıyor gitgide kalpleri kararıyor, yani dışardan bir kumar diye görünür ama içerde rahat şekilde herşeye yalan söyleyebiliyor hırsızlık yapabiliyor,yani dahasıda olur maalesef bu işler insanı kendi olduğundan çıkarır olmadık şeyler yaptırır , karakteri öyle yapmaz etmez diyemiyorsunuz artık her an herşeyi yapabilir diye beklemek lazım

Keşke dediğiniz gibi dini bir yönü olsa ama bağımlılık olduğu için inançlı inançsızz ayrımı yapmıyor inanın ve evet kalpleri kararıyor çünkü sağlıklı düşünemiyorlar. ne dindar ne inançlı insanlar bu illete bulaşmış durumda.. çok dindar görünen pek çok kişi madde bağımlısı aynı zamanda. keşke inanca yönelmek engel olsaydı ama tabii insan öyle umuyor....

Keşke dediğiniz gibi dini bir yönü olsa ama bağımlılık olduğu için inançlı inançsızz ayrımı yapmıyor inanın ve evet kalpleri kararıyor çünkü sağlıklı düşünemiyorlar. ne dindar ne inançlı insanlar bu illete bulaşmış durumda.. çok dindar görünen pek çok kişi madde bağımlısı aynı zamanda. keşke inanca yönelmek engel olsaydı ama tabii insan öyle umuyor....
Evet aslında haklısınız tedavide söylendiği gibi bu beyin yapısını değiştiriyor bir bağımlılık ve kendi kontrol mekanizmaları yok. Yani bu işin çıkar yolu yok. Ya sürekli birilerinden borç isteyen veremeyen kişilere dönüşürler ayda kendilerine zarar verip hayatını bitirirler hala devam edip hayatta kalanlar nasıl kalıyor anlamış değilim bizimkisi öldüm bittim modunda öyle borcum var diye rahat falan da değil

Ben 1 ay önce boşandım. Kumar problemi 3 yıldır vardı bizde. Ama sadece kumar değil, içki, küfür, hakaret huzursuzluk her şey vardı. Kumar borcununun bir kısmını ailesi kapattı daha 1 hafta geçmedi tekrar yaptı 200bin daha. En son çok büyük bir kavga ettik ve ertesi gün gidip boşandım. Canım hala çok yanıyor. Aşırı yanıyor . Boşluktayım. Acaba beklesemiydim acaba düzelir miydi fazla mı acele ettim diye sürekli ağlıyorum ama değişmeyecekti. Sizin eşiniz de değişmeyecek. Biliyorum zaman geçtikçe daha iyi olacağım. En azından şu an huzurluyum. Aynı sizin gibi bende ailemin olduğunu yere değil başka bir şehir de kurdum düzenimi. Sinir krizi geçirmiyorum artık. O evden, ilişkiden çıkmak çok zor. Biliyorum. Ama eğer daha iyi olacaksanız her şeyi göze alıp çıkın bence .

Ben 1 ay önce boşandım. Kumar problemi 3 yıldır vardı bizde. Ama sadece kumar değil, içki, küfür, hakaret huzursuzluk her şey vardı. Kumar borcununun bir kısmını ailesi kapattı daha 1 hafta geçmedi tekrar yaptı 200bin daha. En son çok büyük bir kavga ettik ve ertesi gün gidip boşandım. Canım hala çok yanıyor. Aşırı yanıyor . Boşluktayım. Acaba beklesemiydim acaba düzelir miydi fazla mı acele ettim diye sürekli ağlıyorum ama değişmeyecekti. Sizin eşiniz de değişmeyecek. Biliyorum zaman geçtikçe daha iyi olacağım. En azından şu an huzurluyum. Aynı sizin gibi bende ailemin olduğunu yere değil başka bir şehir de kurdum düzenimi. Sinir krizi geçirmiyorum artık. O evden, ilişkiden çıkmak çok zor. Biliyorum. Ama eğer daha iyi olacaksanız her şeyi göze alıp çıkın bence .
Yani bizde içki problemi yok ama kumar olan bir evde zaten huzur olmuyor malesef çünkü artık eşinize güvenmiyorsunuz inanmıyorsunuz ve korkuyla yaşıyorsunuz kendi gelirim olmasa belki 1 buçuk yıla kadar bile gelmezdi bu iş bizimde defalarca borç kapatmak için para verildi ama o paralar yatırılıp tekrar kumar oynanmadı o paralar direk yatırıldı borç kapatmak kumar oynayan kişinin sadece bahanesi, inanın çok saygılı seviyeli bir ilişkim vardı ama insanın güvenini inancını kırdıkları zaman saygı falan diye bişey kalmıyor benim bile artık en ufak şeyde ona karşı tahammülüm yok ve sakin kalamıyorum. Bir yerde okumuştum kumarcının karısı dul parası pul olur diye. Bunu kabullendim herkesin sabır seviyesine göre bir yere kadar ilerleyebiliyor ilişki ama ister bir yıl ister on yıl sonra mutlaka bir yerde bitiyor çünkü kumar olan ilişkide huzur güven kalmadığı gibi bir de şu zamanda maddi sıkıntı çekmek artık evliliğe katlanır bir yan yan bırakmıyor bakın biz ikimiz de devlet memuruyuz yıllardır çalışıyorum ve arkama dönüp baktığımda koca bir hiç, boşuna çalışmışım , yalnız yaşasam maddi olarak kendi ihtiyaçlarımı çok daha rahat karşılayabilecekken bir kumar bağımlısıyla evliyseniz bırakın rahatlığı artık para borç kelimesi duymaktan ufak hesaplar yapmaktan nefret ediyorsunuz, sizi tebrik ederim başarmışsınız bende bunu yapacağım inşalah , size tek diyeceğim etrafımda bu tarz şeyler yaşayıp boşanıp yada boşanmadan kendini sevilmeyecek değersiz kullanmılmış olarak hissediyor hep kadınlar ama sorun biz değiliz sorun bir bağımlıyla evli olmak, onlar bırakın evliliği düzenli çalışma ortamına bile ayak uydurabilecek kafada değiller , aylar öncesinde bende bu düşüncelere girmiştim o yüzden burda belirttm bunu, psikolog sayesinde bu kafadan çıktım insan bazen bunca insan evlilik yürütürken ben mi beceremedim acaba olur muydu düzelir miydi diye düşünüyor ama inanın onlar bağımlı kişilerle evli değiller böyle kişilerle evli olan herkesin bir gün maalesef bitiyor evliliği , bitince bir üzüleceğimi de biliyorum ama üzerimden bir yük kalkacak diye de hissediyorum. umarım bundan sonra bizim için güzel bir hayat olur ve birgün buraya bitti ve çok mutluyum yazarız

Yani bizde içki problemi yok ama kumar olan bir evde zaten huzur olmuyor malesef çünkü artık eşinize güvenmiyorsunuz inanmıyorsunuz ve korkuyla yaşıyorsunuz kendi gelirim olmasa belki 1 buçuk yıla kadar bile gelmezdi bu iş bizimde defalarca borç kapatmak için para verildi ama o paralar yatırılıp tekrar kumar oynanmadı o paralar direk yatırıldı borç kapatmak kumar oynayan kişinin sadece bahanesi, inanın çok saygılı seviyeli bir ilişkim vardı ama insanın güvenini inancını kırdıkları zaman saygı falan diye bişey kalmıyor benim bile artık en ufak şeyde ona karşı tahammülüm yok ve sakin kalamıyorum. Bir yerde okumuştum kumarcının karısı dul parası pul olur diye. Bunu kabullendim herkesin sabır seviyesine göre bir yere kadar ilerleyebiliyor ilişki ama ister bir yıl ister on yıl sonra mutlaka bir yerde bitiyor çünkü kumar olan ilişkide huzur güven kalmadığı gibi bir de şu zamanda maddi sıkıntı çekmek artık evliliğe katlanır bir yan yan bırakmıyor bakın biz ikimiz de devlet memuruyuz yıllardır çalışıyorum ve arkama dönüp baktığımda koca bir hiç, boşuna çalışmışım , yalnız yaşasam maddi olarak kendi ihtiyaçlarımı çok daha rahat karşılayabilecekken bir kumar bağımlısıyla evliyseniz bırakın rahatlığı artık para borç kelimesi duymaktan ufak hesaplar yapmaktan nefret ediyorsunuz, sizi tebrik ederim başarmışsınız bende bunu yapacağım inşalah , size tek diyeceğim etrafımda bu tarz şeyler yaşayıp boşanıp yada boşanmadan kendini sevilmeyecek değersiz kullanmılmış olarak hissediyor hep kadınlar ama sorun biz değiliz sorun bir bağımlıyla evli olmak, onlar bırakın evliliği düzenli çalışma ortamına bile ayak uydurabilecek kafada değiller , aylar öncesinde bende bu düşüncelere girmiştim o yüzden burda belirttm bunu, psikolog sayesinde bu kafadan çıktım insan bazen bunca insan evlilik yürütürken ben mi beceremedim acaba olur muydu düzelir miydi diye düşünüyor ama inanın onlar bağımlı kişilerle evli değiller böyle kişilerle evli olan herkesin bir gün maalesef bitiyor evliliği , bitince bir üzüleceğimi de biliyorum ama üzerimden bir yük kalkacak diye de hissediyorum. umarım bundan sonra bizim için güzel bir hayat olur ve birgün buraya bitti ve çok mutluyum yazarız
İnsallah insallah benim de en büyük isteğim bu.

Aynen zaten şuan benim sorunum bu işi çözmek diyor, para konusunu halletse benim için sorun olmayacak sanıyor. Sorun para değilki para olsa şu hayatta en kolay çözülecek şey budur, defalarca ailesi de verdi benim verdiklerim de var , yani şuan ona bişey yapmadığımı falan bile düşünüyor olabilir evet yapmıyorum ama yaptım düğünden önce kredi çektim düğün yapıyoruz sanarak, düğünden gelen tüm takılarımı sattım verdim al etraftaki borçları öde diye, son kalan bileziklerimi daha 1. Ayımda sattım, bir kolyem kalmıştı onu da kendi çaldı sattı. Yani evin kirasını ödemem ama geri kalan şeyleri alırım birgün olsun bir tişört dahi almasını istememişimdir bana mesela çünkü benim param var ve onun borçu var diye düşündüm hep, yani benden artık son beklentisi kredi çekmem, ama ben kredi çekmemek için dahi boşanırım çünkü bu normal bir evlilik değil kendi yaşayacak şartlarım kalmaz. Bunlar düzelmez etrafındaki herkesi batırıp bitirirler nereye kadar bilmiyorum
Ben senın tüm söyledıklerını yaşadım 3 sene evli kaldım tüm anlattıklarının aynısı benım basıma geldı ve sen nasıl tepkı verdıysen bende öyle verdım kendıme senın dedıgın gibi bir tshırt bıle ıstemedım kendı param var dedım ama sonucta bosandık ve ben esyalarımı alamadan tüm esyaları satmıs mobılya ve beyaz esyalar dahıl onlarıda kumara vermıs ki ben esyaları almayacaktım kendı getırdıklerımı alacaktım benım getırdıgımıde satmıs yemıs bir insan bunu bıle yapıyorsa sen düşün artık kendını kurtar bır an önce kafam öyle rahatkı sana anlatamam ve vicdanende cok rahatım Allaha şükür ben hakkımı Allaha havale ettım rabbım hesabını sorar elbet . Onca verdigim senelerıme acıyorum tam 12 yılımı genclıgımı verdım elımde kalan sıfır ama pişmanmıyım bosandıgıma asla aılemle yasıyorum meslegım var paramı kazanıyorum gidip onun haram kumarına yedırmektense aılemın ıhtıyacını karsılar sevaba girerim banada en son kredı cektırmeye calısmıstı cekmedım diye benı kovmaya calıstı sonra ayaklarıma kapanıp özur dıledı ama bu sondu o aksam evıme geldım ve birdahada asla arkama bakmadım yalvarmasına ınanmadım ve sonucta gitti esyalarımızıda sattı hani düzelmişti hani anlamıstı ben gidince herseyı bıraksana kardesım hepsı yalan Allahtan korkusu olmayanın senden utanacagımı olur. Tek tavsıyem kendı yoluna bakman olur ınsallah

Ertelemek zaman kaybı ,direk terk edip boşanmak ,gençliğini heba etme

Back
X