• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin bana olan güveni, iyi mi kötü mü?

Dişil enerjisinizi düşürür bu durum. Roller değişilmiş gibi duruyor. Siz kontrol eden, geleceği düşünen pozisyonda eşiniz anı yaşayan pozisyonda. Şimdi olmasa bile bir süre sonra eril, dişil dengesi bozulup evliliğinizi tüketmeye başlayabilir. Bence gayet güzel kendinizi ifade edebiliyorsunuz. Aynı açıklıkla eşinizle de konuşun. Kırılacağı bir şey yok bunda eşimize de rahatsızlıklarımızı dile getiremeyeceksek kime getireceğiz
Düşüyor zaten hissediyorum artık bunu o yüzden rahatsız oluyorum, hele ki çocuktan sonra sorumluluğum iyice artmışken daha da sorumluluk üstlenmek istemiyorum. En azından maddi konuları ben düşünmeyeyim. Bazen diyorum ki maaşını eşine gönderip gerisine karışmayan kadınlar daha mı rahat onlar mı doğru olanı yapıyor 😬

ama ayni para kadından da cikiyor. o nasil beceriyor parasini tutmayi?
kadin belki alacagini almiyor, belki kampanya bekliyor bir sekilde eve eşit parayi verdiği halde ay sonunda hala kenarda kosede parasj kaliyor.
bazi insanlar para tutmayi, ikiyi üç yapmayi bilmezler. bence boyle bir durumda kocasi. ve karisina guveniyor. "bende bitse de onda vardir nasilsa" rahatlığı var. yoksa güvenmese - acikta kalacağını bilse olan parasini cok daha dikkatle harcardi.
ben olsam yerinde ben de sinir olurum. iki kisi denk para aldigi halde (adam daha az alsa söylerdi heralde, daha az alanin parasinin erken bitmesi daha normal) - eve ayni parayi kattigi halde biri ay bitmeden dibi görüyorsa diğerinin hala ötekine borc verecek kadar birikmisi varsa demek ki biri cebindeki paraya göre fazla harciyor dmektir
O kadar iyi anlıyorsunuz ki beni teşekkür ederim 🙏🏻 Bu durum böyle olmadan önce çok güzel birikim de yapardım, işsiz kaldığı dönem sonrası değişti bu durum bir kaç ay benim maaşıma güvenince daha da önünü alamadım, fazla bir şey istemiyorum aslında ben bi harcama yaparken düşünüyorsam o da düşünsün.
Yanlis düşünüyorsunuz adamin keyfi harcamasi yok mus ki araba ortak sadece esi keyif icin binmiyor çocuğuna evine esine alisveris hastahane islerinde kullaniyordur hanımefendi önceki rahatlığı ariyor borc var bebek var birde kira varsa zaten bu ekonomide insanlarin gecinmesi cok zor evine bagli bir adamsa zaten birikim yapmayı ister tamam kötü erkekler var kumar oynayan sürekli gereksiz harcama yapan ama genelleyip her erkege tü kaka diyemeyiz
Tamam keyfi harcaması yok ama benim de yok? Bahsettiğim yemek konusu mesela, 300 liraya da doyabilirsin. Ben bu tür harcamalardan bahsediyorum.

Bu konularda biraz geleneksel düşünüyorum. Eşiniz ev işi, bebek bakımı konusunda nasıl bilmiyorum ama ortak olmaya da çalışsa, kadının özellikle annelik sonrasında ev düzeni, yemek konularında yükü daha fazla oluyor genel olarak. Çalışan da bir kadınsınız maddi meselelerin derdi de sizde olmamali. Her şeyi siz mi düşüneceksiniz? Sizde para kalıyorsa eşinizde de kalabilir pekâlâ. Ama o hiç böyle streslere girmeyip karımda vardır rahatlığında. Ben bu rahatlığın kadının hakkı olduğunu düşünüyorum. Erkekler de onu da almasınlar bir zahmet.

Son düzenleme:
Evet destek çıkıyorum o da bunun farkında ve rahatlığında, o desteği kesmek istiyorum bu birikim yolunu deneyebilirim en azından isterse kalanı altın yaptık ya derim.
O desteği kestiğin zaman eşin tekrar kart bataklığına düşse peki?
Bu sefer elindeki birikimi vermek zorunda kalmayasın.

Merhaba kızlar,
Eşim maddi anlamda bana çok güveniyor. Bu da beni artık sinir etmeye başladı. İkimiz de çalışıyoruz, saçma sapan kredi kartı borçları olmasa iyi de bir gelirimiz var aslında.
Bir türlü şu kredi kartı borçlarını kapatamıyoruz, eşim geçtiğimiz yıl 3-4 ay kadar işsiz kaldı beklenmedik bir şeydi ve o güne kadar evliliğimin ‘prime’ dönemini yaşıyordum ve o ay hamile olduğumu öğrendim. Eşim iş bulduktan sonra toparlandık bebek için alışveriş sürecimiz başladı ki erken doğum yaptım evdeki hesap çarşıya uymadı ve ekstra masraflarımız oldu doğal olarak sonra tekrar sar başa olduk. Şimdi yine toparlanıyoruz aslında. Öyle ödenmeyecek borçlarımız yok ama ben borçtan nefret ettikçe sanki iyice başıma geliyor gibi hissediyorum.
Çok da uzaktmak istemiyorum ama konu anlaşılsın ben yanlış anlaşılmıyım istiyorum. Eşimle olan durum şu aslında ben parayı daha iyi yöneten tarafım o aylık bana bir miktar para gönderir ortak ödemeleri ben yaparım. Onun da nereye ne ödediğini bilirim. Ay sonuna kadar da idare edecek param ve kartlarımda limitim kalır ama eşimin hiç kalmıyor. Öyle havadan sudan şeyler için değil tabi elzem şeyler için para gerekiyor. Ayın belli bir gününden sonra arabanın yakıtı bitiyor benden istiyor, ee bende de yoksa? Arabanın bi arızası oluyor ben veriyorum, kızımın bi ihtiyacı oluyor ben çıkarıp veriyorum vs vs. Şimdi diyebilirsiniz ki kızın için araba için tabi harcayacaksın evet harcıyorum da ama durum o değil, ben bunu öngörebiliyorum mesela ona göre hesabımı yapıyorum. Eşimin de bu hesabı yapmasını istiyorum aslında. Benim sıfırı çekmek gibi bi lüksüm yok çünkü biliyorum ki ben sıfır çekersem onda zaten yoktur. ‘Param yok’ lafından çok sıkıldım. Bana bu konuda güvenmesin istiyorum çünkü her ay hesap yapmaktan da çok sıkıldım. Kendimden kısmak zorunda kalıyorum ister istemez. Eşim sorun olmadığını düşünüyor çünkü kırmadan ve yanlış anlaşılmadan nasıl konuşabilirim bilmiyorum. Ben mi gereksiz abartıp takıntı yapıyorum onu da bilmiyorum. Ne yapabilirim bunun için?
Senin benim param mevzusuna girmişsiniz çoktan ve o güvenceyide çoktan vermişsiniz. Elimde avucumda olanı verdim benden daha bir pul bile çıkmaz, evimizde büyümesi gereken bir bebek var diyip kenara çekilin. Zaten bu araba mevzuları bizde de var aldığmızdan beri okadar arızalandı ki hiç sorma heveslenip alıyolar sonra arzalanınca da arabayı değişelim elimizde kalır gibi salakca şeyler çıkıyor ağızlarından. Zarar etmemek mantıklı ama baştan mantıklı karar vermek lazım allah sabır versin varsın tek derdin maddi olsun allah kötü hastalıktan kötü insanlardan hertürlü kötülüklerden.. siz bunu da aşarsınız inşallah

Bu konularda biraz geleneksel düşünüyorum. Eşiniz ev işi, bebek bakımı konusunda nasıl bilmiyorum ama ortak olmaya da çalışsa, kadının özellikle annelik sonrasında ev düzeni, yemek konularında yükü daha fazla oluyor genel olarak. Çalışan da bir kadınsınız maddi meselelerin derdi de sizde olmamali. Her şeyi siz mi düşüneceksiniz? Sizde para kalıyorsa eşinizde de kalabilir pekâlâ. Ama o hiç böyle streslere girmeyip karımda vardır rahatlığında. Ben bu rahatlığın kadının hakkı olduğunu düşünüyorum. Erkekler de onu da almasınlar bir zahmet.
O konularda yardımcı hakkını yiyemem, aslında şu konu dışında şikayet edebileceğim hiçbir şeyi de yok. Ama benim sorumluluklarımla da kıyaslayınca en azından dediğiniz gibi bunu da ben düşünmeyeyim artık diyorum. Bi yerden sonra tükenmek istemiyorum.

Benim sıfırı çekmek gibi bi lüksüm yok çünkü biliyorum ki ben sıfır çekersem onda zaten yoktur. ‘Param yok’ lafından çok sıkıldım. Bana bu konuda güvenmesin istiyorum
Sorunun cevabı yazdığınızın içinde. Sizin böyle biri olduğunuzu bildiği için sıfırı çekme gibi bir düşüncesi ya da derdi yok. Ne de olsa bir akış var. Gelen bir gelir ve bunun hesabını yapan karısı var. Gamsız bir tip.
Size parasal anlamdaki güvenini kesmek istiyorsanız musluğu kisacak ya da kapatacaksınız. Ben de para yok yapamam diyeceksiniz. Çocuğun masrafını sen karşıla diyeceksiniz. Maddi olarak yükü ona vereceksiniz bakalım o zaman dengeler nasıl değişiyor. Bunu yapmadığınız müddetçe laf ile anlatma ile bu durumu değiştiremezsiniz.

Senin benim param mevzusuna girmişsiniz çoktan ve o güvenceyide çoktan vermişsiniz. Elimde avucumda olanı verdim benden daha bir pul bile çıkmaz, evimizde büyümesi gereken bir bebek var diyip kenara çekilin. Zaten bu araba mevzuları bizde de var aldığmızdan beri okadar arızalandı ki hiç sorma heveslenip alıyolar sonra arzalanınca da arabayı değişelim elimizde kalır gibi salakca şeyler çıkıyor ağızlarından. Zarar etmemek mantıklı ama baştan mantıklı karar vermek lazım allah sabır versin varsın tek derdin maddi olsun allah kötü hastalıktan kötü insanlardan hertürlü kötülüklerden.. siz bunu da aşarsınız inşallah
Evet aşılmayacak bir konu değil Allahtanki sadece en doğru yöntemi arıyorum.

Bütün bütçeyi kontrol altına al. Maaşın tamamını sana yollasın, her ay kk extresi yollasın, tek tek her harcamayı kontrol et ve kibarca uyar, önlem al (öğle yemeğini yanında goturmesi için termos hediye et mesela) yaptığın birikim de senin adına olsun.
Bunu teklif ederim kabul de eder işine gelir çünkü 😬 bir kaç ay böyle yapsak hiçbir sorun da kalmaz şu anki durumumuzda

Evet aşılmayacak bir konu değil Allahtanki sadece en doğru yöntemi arıyorum.
Yani doğrı yöntem kesinlikle konuşmak konuşarak , sakin kalmak ama doğru yolu ve mantıklı işlerin yapmasını sağlamak mantıklı düşünmesi gerekir hesap kitap yapın ama biraz birak sıkıntıya girsin tek başına mücadele etsin ödeyemicek zaten tek başına bırak zora girsin biraz. Sen el uzattıkca değşmez bi dönem eşimde öyleydi hata etti araba konusunda ama bizi de batırdı yapcak bişey yok önemli olan artık akıllanmaları zaten

Ay benim adamın laciverti 😂
Anı yaşamaya başladım rahatım borçsa borç ortak nasılsa. Battı balık yan gider mod onum artık 🫣
Bendeki çözüm bu ha evimiz ve borçlu arabanız var ondan bu rahatlık yoksa tam bir stres kaynağı ömür törpüsü.

Bugün ki olayı anlatayım mesela bu sene üstüme hiç bişey almadım çocuklara aldım dipteyim ve değişecek şeyler var gidelim dedim totosunu kaldırmadı. 1-2 saat sonra bana diyor ki (erkek markası) şu markada indirim varmış. Yani bana alalım. Ölür müsün öldürür müsün hadi. Kış başında toplu alışverişini yapmamız ve yakın zamanda yeğenimin düğünü olması tuz ve biber 🤦🏼 Bu modeller böyle diyip geçiyorum artık.

ben bu konuda çok farklı düşünüyorum. eşime paramı vermem. ondan alırım ama ona vermem. erkek sonuçta. halletsin işinin adı ne. para kazanmıyorum ama kazansam 5 kuruş vermem. gıcık oluyorum kadına maddi anlamda yük binmesine. evin yükünü erkek çekmeli. erkek adı üstünde. çeksin işinin adı ne. öff be. sevmem öyle erkek ben. zaten sevmediğimden evlenmedim kaç yaşıma kadar. karşıma hep mıymıntılar çıktı. benim parama ve gücüme güvenenler çıktı. dehledim.

Ay benim adamın laciverti 😂
Anı yaşamaya başladım rahatım borçsa borç ortak nasılsa. Battı balık yan gider mod onum artık 🫣
Bendeki çözüm bu ha evimiz ve borçlu arabanız var ondan bu rahatlık yoksa tam bir stres kaynağı ömür törpüsü.

Bugün ki olayı anlatayım mesela bu sene üstüme hiç bişey almadım çocuklara aldım dipteyim ve değişecek şeyler var gidelim dedim totosunu kaldırmadı. 1-2 saat sonra bana diyor ki (erkek markası) şu markada indirim varmış. Yani bana alalım. Ölür müsün öldürür müsün hadi. Kış başında toplu alışverişini yapmamız ve yakın zamanda yeğenimin düğünü olması tuz ve biber 🤦🏼 Bu modeller böyle diyip geçiyorum artık.
O rahatlığı bi sağlayamadım ben kendimde işte borçsa borç diyemiyorum bi türlü diyebilsem her şey daha kolay olacak 😂 benimki de para varsa harcanır yoksa da harcanmaz mantığında mesela 2 günde harcayabileceği parayı bi günden harcar 2. gün parasının olmaması onun için sorun değil ama ben parasız kalamam 😂

Bunu teklif ederim kabul de eder işine gelir çünkü 😬 bir kaç ay böyle yapsak hiçbir sorun da kalmaz şu anki durumumuzda
Sana zul geldiğini biliyorum ama inan bana başka yolu yok. Görev dağılımında basit bir değişiklik gibi düşün ona da böyle anlat, artık ev temizliği komple sende, para yönetimi komple bende gibi... Üstelik birkaç ay için değil kalıcı yap bunu,
Hem kafan hem kesen rahat edecek bak görürsün.

Offf yanlış anlaşılmak istemiyorum o yüzden zor ifade ediyorum kendimi şu an hsjsjs mesela öğle yemeklerini dışarda yiyor, 500 liralık değil de 300 liralık da yenebilir bu bana göre gereksiz bi harcama ben bu harcamayı yapmam onun da yapmamasını istiyorum aslında.
Anladım. Yani elimde var ana ekstra harcama çıkabilir biraz dikkat edeyim demiyor .o zaman size geldiğinde siz de yok diyeceksiniz.

Merhaba kızlar,
Eşim maddi anlamda bana çok güveniyor. Bu da beni artık sinir etmeye başladı. İkimiz de çalışıyoruz, saçma sapan kredi kartı borçları olmasa iyi de bir gelirimiz var aslında.
Bir türlü şu kredi kartı borçlarını kapatamıyoruz, eşim geçtiğimiz yıl 3-4 ay kadar işsiz kaldı beklenmedik bir şeydi ve o güne kadar evliliğimin ‘prime’ dönemini yaşıyordum ve o ay hamile olduğumu öğrendim. Eşim iş bulduktan sonra toparlandık bebek için alışveriş sürecimiz başladı ki erken doğum yaptım evdeki hesap çarşıya uymadı ve ekstra masraflarımız oldu doğal olarak sonra tekrar sar başa olduk. Şimdi yine toparlanıyoruz aslında. Öyle ödenmeyecek borçlarımız yok ama ben borçtan nefret ettikçe sanki iyice başıma geliyor gibi hissediyorum.
Çok da uzaktmak istemiyorum ama konu anlaşılsın ben yanlış anlaşılmıyım istiyorum. Eşimle olan durum şu aslında ben parayı daha iyi yöneten tarafım o aylık bana bir miktar para gönderir ortak ödemeleri ben yaparım. Onun da nereye ne ödediğini bilirim. Ay sonuna kadar da idare edecek param ve kartlarımda limitim kalır ama eşimin hiç kalmıyor. Öyle havadan sudan şeyler için değil tabi elzem şeyler için para gerekiyor. Ayın belli bir gününden sonra arabanın yakıtı bitiyor benden istiyor, ee bende de yoksa? Arabanın bi arızası oluyor ben veriyorum, kızımın bi ihtiyacı oluyor ben çıkarıp veriyorum vs vs. Şimdi diyebilirsiniz ki kızın için araba için tabi harcayacaksın evet harcıyorum da ama durum o değil, ben bunu öngörebiliyorum mesela ona göre hesabımı yapıyorum. Eşimin de bu hesabı yapmasını istiyorum aslında. Benim sıfırı çekmek gibi bi lüksüm yok çünkü biliyorum ki ben sıfır çekersem onda zaten yoktur. ‘Param yok’ lafından çok sıkıldım. Bana bu konuda güvenmesin istiyorum çünkü her ay hesap yapmaktan da çok sıkıldım. Kendimden kısmak zorunda kalıyorum ister istemez. Eşim sorun olmadığını düşünüyor çünkü kırmadan ve yanlış anlaşılmadan nasıl konuşabilirim bilmiyorum. Ben mi gereksiz abartıp takıntı yapıyorum onu da bilmiyorum. Ne yapabilirim bunun için?
2-3 ay da sen param yok de mesela ne olacak görelim

ben bu konuda çok farklı düşünüyorum. eşime paramı vermem. ondan alırım ama ona vermem. erkek sonuçta. halletsin işinin adı ne. para kazanmıyorum ama kazansam 5 kuruş vermem. gıcık oluyorum kadına maddi anlamda yük binmesine. evin yükünü erkek çekmeli. erkek adı üstünde. çeksin işinin adı ne. öff be. sevmem öyle erkek ben. zaten sevmediğimden evlenmedim kaç yaşıma kadar. karşıma hep mıymıntılar çıktı. benim parama ve gücüme güvenenler çıktı. dehledim.
Bu kadar katı düşünceli değilim, masraflar birlikte karşılanmalı ama şuna katılıyorum ben gerekli desteği sağladıktan sonra gerisini eşim düşünmeli.

Bütçeyi tamamen sen kontrol edince de senden isteyecek ama. Yine bitişi kontrol edemez gibi geldi bana. O nedenle onun kart limitini düşürün. Madem olmayınca harcayamıyor. Ya da çoklu kredi kartı varsa onu azaltın hani limit düşürmek istemezseniz. Ek kart şeklinde sınırlı kullanım yapabilirsiniz. Borçlar bitene kadar bu şekilde borçları siz ödeyin ona da sınırlı kullanımlı kart verin. Sizden istediğinde vadeliye attım ya da altın aldım gibi şeyler söyleyin. Yatırımda olsun yani o para sizde öyle duruyor diye istiyor rahatça

Back
X