• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailemle ilgili bir sorunum var

Bunu dusunmek sizi ailenizden ve ablanizdan sogutmaktan baska bir ise yaramaz. Madem cok zor bir durumunuz da yokmus, bosverin gitsin. Allah kotu gun yasatmasin. İki cocukla bosanmis olmak cok zordur. Eminim sizin elinizde olsa siz de ablaniza verirdiniz.

"Birgun ben de dussem, zor gunum olsa, bana kucak acacak, destek olacak ailem var" diye sevinin hatta. Allah dusurmesin.

Ben bu kadar saat calisiyorum,o parayi alamiyorum gibi dusunceleri kafanizdan uzaklastirin. Hayat her konuda adil de bu konuda mi eksik kaliyor? Siz iki kisisiniz, kocaniz ile birlikte, bunun verdigi guven ve huzur bile baska seyle mukayese edilemez.

Kalbinizi temiz tutun, hem ailenize hem ablanize karsi.

Merhaba,

Olabildiğince kısa yazmaya çalışacağım. Okuyan yorum yapan herkese şimdiden teşekkürler.

İki kardeşim. Benden 2 yaş büyük bir ablam var. Ailemi çok seviyorum o konu ayrı tabi ama sorun şu ki ablam 3 sene önce evliliğini bitirdi. Evliliğinden çok güzel 2 tane de çocuğu oldu. Nafaka bağlandı ortalama 8 bin lira civarıydı 2 sene önce şuan kaç bilmiyorum.

Her neyse ailem maddi durumu ortalama üstünde sayılır. Ablam da çalışmıyor iki çocuk da olunca annem emekli maaşını komple ablama devretti. Zaten annemgille yaşıyor ablam da. Tüm masrafları ailemiz karşılıyor. Öteki evimizin kirasını da alıyor kendine ev tuttu ayrı ama pek kalmıyor orda. Eski evliliğinden bir arabası kaldı (yaklaşık değeri 850.000tl )bir de borsadan gelen para vardı bankada yaklaşık 700 bin lira kadar. Geçen sene babam kredi çekip ablama sıfır araba aldılar bankadaki parayla birlikte 1.200.000 tl'ye almışlar (500.000 lira çekmiş ben sonradan öğrendim). (evliliğinden kalan araba satılmadığı için bu işlem yapılmış arabayı satınca babam geri alacak diye söylediler bana). Yeğenlerimi canımdan çok seviyorum hiçbirine ses etmedim. Ben evliyim bu arada istanbul'da çalışıyorum 3 senedir. Kendi yağımızda kavruluyoruz çok şükür. Parayla sıkıntım yok ailemden bir para talebim de olmadı zaten.

Ama sorun şu ki ablam eski arabasını da satıp parasını bankaya yatırdı ve ortalama ayda 40.bin lira faiz getiriyor ben günde 10 saat çalışarak aynı parayı kazanıyordum. Ablam babama parasını geri vermedi. Bu senenin parasıyla yaklaşık 750 bin lira ediyor sanırım. Annemgille konuştum bu durumu onlar da ablan tekrar evleninceye kadar bekle dediler biz haksızlık yapmayız dediler. Neyse ablam sevdiği adamla önümüzdeki hafta evlenecek ve dün konuştuğumda annem o para ablanla çocukların hakkı diyor. Benim derdim parayı almak değil. Ya o parayı size geri versin ya da adil şekilde bölüştürün adalet olsun diyorum. Ama maalesef sadece tartıştığımla kaldım.

Okuyan arkadaşlarım sizce ben mi abartıyorum yoksa ortada gerçekten de bi adaletsizlik var mı?
Bence haklısınız. Ama elden gelen birşey de yok

Ailem her zaman abime sayisiz kez yardim etti . Evlerini almaya yardim etme , kendi kiralarini onlara verme her ay! Yüz binlerce lira aldilar asla da geri ödemediler .Kari koca tesekkur etmediler bile . Suan icimizde en iyi durum abimin ve eşinin erkek kardesine 500 bine yakin borç vermişler. Babam istediginde de yok suan baba ben bakicam vs demis babam cok uzuldu. O zaman sadece soyledim baba umarim birgun akillanirsiniz diye . Ben ailemden para aldigimda borc olarak aliyorum abim oyle aldi yedi icti. Haksızlık mi evet sinir oldum mu evet ama umurumda degil bunu düsünüp uzemem kendimi çalisiyorum ayaklarimin üzerinde duruyorum çok şükür. Sizde kendi önünüze kariyerinize bakin bosverin.

Benim ablam da çocuklarıyla boşandı. İşi de yok maalesef. Boşanınca bi ev kaldı çok az miktarda nafaka alıyor. Biz tüm kardeşler biraz biraz destek atıyoruz. Çok şükür güzelce geçiniyolar. Ama ablam bi daha asla evlenmeyi düşünmüyor. Sizinkiler de tamam maaşı vermiş geçinsin diye. Ama tutup yatırım yapmaları bariz size haksızlık. Üstelik ablanız yeniden evleniyo. Tabi ki evlensin mutlu olsun ama o yeni eşine iki arabayla evle gidecek. Siz de bi ev almak için yıllarca uğraşacaksınız. Bariz haksızlık. Sırf boşandı diye bu kadar her şeyi önüne yığmaları( tabiri caizse) hiç hoş değil. Bi şey deseniz kıskandı olacak adı. Durumunuza üzüldüm.

Merhaba,

Olabildiğince kısa yazmaya çalışacağım. Okuyan yorum yapan herkese şimdiden teşekkürler.

İki kardeşim. Benden 2 yaş büyük bir ablam var. Ailemi çok seviyorum o konu ayrı tabi ama sorun şu ki ablam 3 sene önce evliliğini bitirdi. Evliliğinden çok güzel 2 tane de çocuğu oldu. Nafaka bağlandı ortalama 8 bin lira civarıydı 2 sene önce şuan kaç bilmiyorum.

Her neyse ailem maddi durumu ortalama üstünde sayılır. Ablam da çalışmıyor iki çocuk da olunca annem emekli maaşını komple ablama devretti. Zaten annemgille yaşıyor ablam da. Tüm masrafları ailemiz karşılıyor. Öteki evimizin kirasını da alıyor kendine ev tuttu ayrı ama pek kalmıyor orda. Eski evliliğinden bir arabası kaldı (yaklaşık değeri 850.000tl )bir de borsadan gelen para vardı bankada yaklaşık 700 bin lira kadar. Geçen sene babam kredi çekip ablama sıfır araba aldılar bankadaki parayla birlikte 1.200.000 tl'ye almışlar (500.000 lira çekmiş ben sonradan öğrendim). (evliliğinden kalan araba satılmadığı için bu işlem yapılmış arabayı satınca babam geri alacak diye söylediler bana). Yeğenlerimi canımdan çok seviyorum hiçbirine ses etmedim. Ben evliyim bu arada istanbul'da çalışıyorum 3 senedir. Kendi yağımızda kavruluyoruz çok şükür. Parayla sıkıntım yok ailemden bir para talebim de olmadı zaten.

Ama sorun şu ki ablam eski arabasını da satıp parasını bankaya yatırdı ve ortalama ayda 40.bin lira faiz getiriyor ben günde 10 saat çalışarak aynı parayı kazanıyordum. Ablam babama parasını geri vermedi. Bu senenin parasıyla yaklaşık 750 bin lira ediyor sanırım. Annemgille konuştum bu durumu onlar da ablan tekrar evleninceye kadar bekle dediler biz haksızlık yapmayız dediler. Neyse ablam sevdiği adamla önümüzdeki hafta evlenecek ve dün konuştuğumda annem o para ablanla çocukların hakkı diyor. Benim derdim parayı almak değil. Ya o parayı size geri versin ya da adil şekilde bölüştürün adalet olsun diyorum. Ama maalesef sadece tartıştığımla kaldım.

Okuyan arkadaşlarım sizce ben mi abartıyorum yoksa ortada gerçekten de bi adaletsizlik var mı?
Böyle konularda anne-baba parasına karışma hakkımız olup olmadığını düşünüyorum hep. Yani sizden kısıp vermemişler hali hazırda ellerinde olanı vermişler. Bu da onların arasında. Heee bana yapılsaydı ne yapardım, ablanızın yerinde olsam ben borç olarak görür geri öderdim. Sizin yerinize olsam, hakkım varsa da Allah bilsin der hayatıma devam ederdim.

durumlari varmis ki almislar. hayatin neler getirecegi belli degil ki. belki yarin sen de cok zor durumda iki cocukla ailene siginirsin o zaman da senin refahın icin ellerinden geleni yaparlar.
para onlarin parasi. kardesine vermeyip yiyedebilirlerdi kendi paralarini. hatta mallari mulkleri satip emekliliklerini daha güzel harcama karari da alabilirlerdi.
para onlarin parasi, tasarrufu da kendilerine aittir. kafanizi böyle seylerle doldurmayim. kuruşu kurusuna kadinin bankadaki parasini bile bilmeniz normal degil

Merhaba,

Sizin haklılık payınız var. Araba almak isteseniz size destek çıkarlar mı ya da aynı durumu yaşasanız.

Cok haklısınız ben olsam bende üzülürdüm bariz haksızlık yapılmış
Yerinizde olsam bende araba talep ederdim bir araba da size alınsın madem ki yine eşit olmuyor ev ve bankada para kira geliri yatırım hesabı vs vs ama bir araba alınsın madem görelim aile ayrımcı mi değil mi
Evet bir kadının boşanma 2 çocukla baba evine dönmesi hayli zor anlıyorum fakat bunu bu denli ödüllendirmek ne bileyim
Dediğim gibi bir araba talebiniz olsun bakalım ne söylenecek

Back
X