*anadoluda dugun salonlari pahali degil denmis ama ben karadeniz piyasasini biliyorum, istanbulla yarisiyor. hic ucuz degil - ki karadeniz insani cok onem vermez düğüne, adete, estetige. salona onca para verene kadar evinin bahcesinde keskek dagitmayi tercih ediyor cogu. ucuz degil kesinlikle salonlar.
güzel kardeşim apartmanda 500-600 kişi nasıl ağırlayıp
kapının önünde caddede nasıl düğün yapılacak onu soruyorum ben
anadoluda çoğu ilçede ve büyükşehir olmayan ilde başka bir alteratifin yok
ya güzel organizasyonlu havuz başı-açık hava-otel salonu vs. şeklinde yemekli, müzikli vs. düğün yapacaksın ki o zaten yüzbinlerce lira demek
ya da işte mahalle arası düğün salonu
kına+ düğün bir arada, belki bir elektro bağlamacı ya da davul zurna yerine göre artık, yemek yok, su kola belki bi' kura pasta. bitti.
nikah kıyılan yerler oda kadar, çoğu yerde insanların kendi ailesi zor sığıyor misafir davet edemezsin. öyle nikah kıydık hadi, biz burada takı da yapalım kokteyl de yapalım gibi bir konsept yok. her yer istanbul değil.
karadenizde sizin akrabalarınızın bahçeli evi vardır ev önü müsaittir bizim de köyde olsa düğünler mesela köyde kapının önünde yemek de verilir düğün de olabilir -ama ona bile artık insanlar salon tutuyor çünkü 77 göbek o köylüysen (biz öyleyiz) 1500 kişi geliyor 500 kişi değil 2 gün yemek veriyorsun. ki zaten çoğu kişi köyden taşınalı 20 sene olmuş köyde evi yok ocağı yok nasıl düğün yapsın.
ilçede ilde yaşayan insanlara kapının önünde düğün yap mı diyorsunuz yani!
ahaha çok süpermiş.
trafik de durur artık gelinle damat kapının önünde göbek atarken, onları bekler.