• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Maddi olarak sevgilime çok mu yükleniyorum?

Kusura bakma ama senin durum tam " ayranı yok içmeye..." durumu.

Çevreniz zengin değilse bu devirde kimse kimseye altın takmıyor zaten, ancak dayı, teyze, hala vs altın takarsa takar. O yüzden sırf 3_5 kişi altın takacak diye 2 düğün yapmak aşırı mantıksız, zararınız olur.

Düğün fiyatlarına çok hakim değilim ama 2 düğünün masrafını karşılayıp üstüne para kalması için düğüne her katılan kişinin gram altın takması gerekir muhtemelen. Bakın aile demiyorum , kişi. Bir aile 5 kişi olsa o aileden sadece gram altın çıksa masraflar karşılanmaz sanki.

Sevgiline bu konuda mahcup olmana gerek yok, çünkü bunlar yapması gereken şeyler.

Daha olmayan maaşının planını yapmanı doğru bulmuyorum. Ayrıca maaşının hepsini kocaya vermeyi hiç doğru bulmuyorum.

Nereden tutsan elinde kalan bir konu. Kendinizi yok yere sıkıntıya sokuyorsunuz.

2 Düğün olmasını babam istiyor çok fazla köylü akrabası var kınaya gelmezler düğün yapalım yoksa bişey takmazlar dedi.

Atanamazsam bile başka işlere girerim çalışmak istiyorum çünkü.

Babam borcunu emekli ikramiyesi ile ödeyecek maaşı ile değil.

Sevgilimde bende beklemek istemedik.
Babana deseydin gereksiz masraf olacak iki tarafta borca girecek diye.Adamın zorla düğün yaptıracak hali yok ya sana hava hoş tabi ekmek elden su gölden .Çeyizini de ailen mi yaptı bari onu sen yapsaydın

Çalışmak isteyen evlenmeden çalışır bu arada senin çalışmaya gönlün yok.Evlenincede yıllarca Kpss çalışır atanamayınca da işe girmezsin sen

Baban verebildigini versin ama takılan altınları neden babana veriyorsunuz ki ben onu anlamadım. Tabi ki babanız ama anladıgım kadarı ile o size 100 bin verecek siz ona takılan altınları bana manasız geldi. Kendi altınlarınızı bozdurup kendi düğün borçlarınızı öderdiniz. Bu durumda mahcup olmanız dogal bence ki bana göre kimse evliliğe eşe borclu baslamamalı.

Arkadaşlar merhaba sevgilimle Nisan ayında nişanımız var haziranda da düğün farklı şehirlerde yaşadığımız için 2 düğün olucak benin memleketimde olanı biz karşlıcaz tabiki. Şimdi geleyim konuya çok ani gelişti bizim evlilik kararımız babam yeni ev almıştı borç ile hazırlıksız yakalandı sevgilim de evlilik için birikim yapmış ama yeni yuva kurmak evde ki hesap çarşıya uymuyor. Babam sevgilimin nişan kıyafetleri saat damatlık tabiki bunları karşilicak ama ev alisverisinde yarı yarıya destek olamıyor borç harçla 100 bin tl verebilirim dedi ve ev için altın borçlanmıştı babam bizim şehirde olan düğündeki Altınları borç olarak almak istediğini söyledi bir yıl içinde emekli olucak fazlasıyla öderim dedi sevgilim de kabul etti sonuçta böyle böyle aile oluyoruz ne demek falan dedi.
Ancak sevgilim esnaf çocuğu babası işleri ona bırakmış bu zamana kadar doğru düzgün bir borcun altına girmemiş bu düğün ev derken hayatında ilk defa maddi olarak bu kadar sıkıntıya girdi bende çok mahcup hissediyorum kendisi devamlı benim maddiyatım olmasa sizin olsa aynı şeyi sende yapardın eminim canını sıkma beraber dişimizi sıkar atlatırız diyor bi akıl verin kendimi çok mahcup hissediyorum ben atama bekliyorum çalışmıyorum şuan ataninca tüm maaşım senin diyorum devamlı
Saçma salak konuşup maaşım senin falan demeyi bırakın. Ikinizi yuvası için borca giriyor, borçsuz yapmak istiyorsanız bekleyip para biriktireceksiniz. Sevgilinize karşı mahcup olacağınıza babanız zaten borç içindeyken bi de düğün dernek işi çıkardığınız için mahcup olun madem. Erkeklere karşı bu kadar ezik büzük olmayın. Yarın ağlarsınız atandım maaşımdan bir lira harcayamıyorum diye.

kendisi devamlı benim maddiyatım olmasa sizin olsa aynı şeyi sende yapardın eminim canını sıkma beraber dişimizi sıkar atlatırız diyor
Şapkayı önünüze koyup düşünün
Kpiniz altın borç istese verir miydiniz?
Durumu ona göre değerlendirin. Ben kvniz olsam ,durumum yoksa ne o düğünü yaparım ne de damadımdan ya da gelinimden altın borç isterim. Ne münasebet ,çok ayıp bir şey. Düğün şart mı? Yapın nikahınızı evlenin arkadaşım. Bu kadar basit.

Bu 2.yapilan düğünler zaten ucuz salonlar oluyor. Maksat altın takılması ve masrafını hep çıkarıyor benim çevremden bildiğim. Sadece borç takıları almak için yapıldığından ben mantıklı buluyorum.

Ama sınav önü bu tantanaya niye giriyorsunuz onu anlamadım. Rahat rahat ders çalışıp sınava girip sonra evlenseniz çok da geç olmaz zaten 🫠 Eskiden çoğu şeyi erkek tarafı yapardı, bu kadar eşit olsun diye ezilmenize gerek yok.

Arkadaşlar merhaba sevgilimle Nisan ayında nişanımız var haziranda da düğün farklı şehirlerde yaşadığımız için 2 düğün olucak benin memleketimde olanı biz karşlıcaz tabiki. Şimdi geleyim konuya çok ani gelişti bizim evlilik kararımız babam yeni ev almıştı borç ile hazırlıksız yakalandı sevgilim de evlilik için birikim yapmış ama yeni yuva kurmak evde ki hesap çarşıya uymuyor. Babam sevgilimin nişan kıyafetleri saat damatlık tabiki bunları karşilicak ama ev alisverisinde yarı yarıya destek olamıyor borç harçla 100 bin tl verebilirim dedi ve ev için altın borçlanmıştı babam bizim şehirde olan düğündeki Altınları borç olarak almak istediğini söyledi bir yıl içinde emekli olucak fazlasıyla öderim dedi sevgilim de kabul etti sonuçta böyle böyle aile oluyoruz ne demek falan dedi.
Ancak sevgilim esnaf çocuğu babası işleri ona bırakmış bu zamana kadar doğru düzgün bir borcun altına girmemiş bu düğün ev derken hayatında ilk defa maddi olarak bu kadar sıkıntıya girdi bende çok mahcup hissediyorum kendisi devamlı benim maddiyatım olmasa sizin olsa aynı şeyi sende yapardın eminim canını sıkma beraber dişimizi sıkar atlatırız diyor bi akıl verin kendimi çok mahcup hissediyorum ben atama bekliyorum çalışmıyorum şuan ataninca tüm maaşım senin diyorum devamlı
Henüz 25 yaşındaymışsınız. İşiniz ve birikiminiz yokken neden evlilik ve 2 düğün ? Çalışın 1-2 sene, birikim yapın; sonra kendi yağınızla kavrulup, evlenin.

Düğünde gelecek takıya bel bağlamanız da çok mantıksız. Takı takan kişinin 2 ay sonra düğünü olursa ne yapacaksınız; sizin de aynı takıyı onlara götürmeniz gerekecek.

2 Düğün olmasını babam istiyor çok fazla köylü akrabası var kınaya gelmezler düğün yapalım yoksa bişey takmazlar dedi.

Atanamazsam bile başka işlere girerim çalışmak istiyorum çünkü.

Babam borcunu emekli ikramiyesi ile ödeyecek maaşı ile değil.

Sevgilimde bende beklemek istemedik.
Takacak olan nikâh yapsan da gelip takar, benim eşimin yakın arkadaşı ta uzaktan kargoyla çeyrek göndermişti

Ayrıca siz kız tarafısınız kınaya neden gelmesinler

Başta babanız sıkıştığınız yerde size yardımcı olsun sonra takılarla siz düğün masraflarını öderseniz ortada pek borç durumu da olmaz

Baba kendi ev borcunu ödeyebilmek için düğün olsun da altın gelsin ben de onları borç alayım istiyor doğru mu anladım? Aynısını erkek ailesi teklif etse yer yerinden oynardı burda söyleyeyim. 😅

Son düzenleme:
Takacak olan nikâh yapsan da gelip takar, benim eşimin yakın arkadaşı ta uzaktan kargoyla çeyrek göndermişti

Başta babanız sıkıştığınız yerde size yardımcı olsun sonra takılarla siz düğün masraflarını öderseniz ortada pek borç durumu da olmaz
o eşinizin arkadaşı. genç nesil, iş-okul arkdaşı vs. farklı

çoğu ailenin aile dostu olan kişi, ya da köydeki Mahmut emmi kargoyla çeyrek filan göndermez
herkes kendi çevresini bilir
en fazla konu komşu takısını getirir o getiren de anne-babaya verir, sonra bu sefer de baban-annen takıları verdi/vermedi meselesi çıkar. Salon düğünü bu işleri de engelliyor

+Ankarada filan kınalar herkes bir oluyor mesela ama
anadoluda her yerde kınaya erkek gitmez

bu kız da demiş zaten kınaya gelmezler diye ,bizde de kınaya aile erkek gitmez sadece genç kızlar ve yakını olan kadınlar (teyze vs) gider kına kız kıza eğlence olayıdır.

Çalışıp kendi ayakları üstünde durmak yerine atanmayı uman kız ve iş hayatı babasının esnaflığını sürdürmek olan genç evliliği...

Siz düşerken yükseklerden uçurumlara aşkınız inş tutar ellerinizden ummadığınız anda.

Hmm çok güzel bir hayat sizi bekliyor.

o eşinizin arkadaşı. genç nesil, iş-okul arkdaşı vs. farklı

çoğu ailenin aile dostu olan kişi, ya da köydeki Mahmut emmi kargoyla çeyrek filan göndermez
herkes kendi çevresini bilir
en fazla konu komşu takısını getirir o getiren de anne-babaya verir, sonra bu sefer de baban-annen takıları verdi/vermedi meselesi çıkar. Salon düğünü bu işleri de engelliyor

+Ankarada filan kınalar herkes bir oluyor mesela ama
anadoluda her yerde kınaya erkek gitmez

bu kız da demiş zaten kınaya gelmezler diye ,bizde de kınaya aile erkek gitmez sadece genç kızlar ve yakını olan kadınlar (teyze vs) gider kına kız kıza eğlence olayıdır.
kargoyla göndersinler demedim zaten. Vermek isteyen zaten veriyor dedim.
Ben memlekette kına düğün şeklinde yaptım ama erkekleri almadım. Davetiyeye de kına düğün yazıldı. Erkekler takısını ya karısıyla verdi ya da babama getirdiler

Benim konu sahibine önerim düğün takılarıyla düğünün ödenmesi, babayı zor duruma sokmamak. Böylece baba düğüne para ödemezse zaten takıları da istemez (inşallah)

Ülkenin yarısından çoğunun g.tüne alacak donu yok. Ne altını , ne kargosu Allah seni! 🤣

O sizin arkadaşa has bir davranışmış.

Ülkenin yarısından çoğunun g.tüne alacak donu yok. Ne altını , ne kargosu Allah seni! 🤣

O sizin arkadaşa has bir davranışmış.
Hayatım takacak olan takar diyorum, kına diyip de takmamazlık yapmaz, nikahta takı töreni yapan bile oluyor
Kargoyla göndersinler demiyorum örnek verdim :D

Anladım onu. Ama bu ekonomide zor görünüyor.
Aileden aileye, hatta memleketten memlekete değişen bir olay bu.
Biz iki memlekette de salon tuttuk, aileden kimse altınlarımıza ellemedi bize teslim ettiler. Sadece düğün giderlerini ödedik.
Ama burda bi öğretmen arkadaş evlendi. Bizimkini duyunca çok şaşırdı. Kendisi takı bile istemiyordu takınca tekrar götürüyorsun diye. Milletten takı istemiyorlardı yani.
Ama bazı yörelerde mutlaka bir taraf faha önceden takmışsa öbürü de takar. Maddi durumu çok kötüyse bir düşüğünü takar ama mutlaka takar. Belli ki konu sahibi de o tarz bir kültüre sahip. Yani kına olsun düğün olsun bir kere salon tutmaları lazım takıyı almaları için

Takmaya niyeti olan nikahta da takar. Çevreniz çok zengin değilse altın için düğün işine girmeyin önüne gelene çeyrek takmak eskidenmiş.Ekside kalırsınız ben söyleyim. Kız tarafında nikah yapıp geçin bence.

Altın borç işi çok yaş kimse vermek istemez kayın tarafına. Düğün yaptı ondan veriyoruz olmaz adı, adı soğuk bir kere düğünde takılan altınları vermenin.

Nerden tutsam konu elimde kaliyor.siz neden calismiyorsunuz ? Asgari ucretlide olsa bir ise girebilirdiniz dugun arefesei deseniz uc ay bile calisam icin kârdir derim. İkincisi ev almis babaniz adam zaten borc harc icinde neden iki dugun oluyor. Ucuncusu nisanliniz anlayisli bu guzel birsey ama ilerisi icin ne olur bilemem nastan bu islere alacak verecek davasina girilmemeliydi derim

Back
X