- 27 Nisan 2012
- 15.512
- 18.515
- 498
olan olmuş artıkHaklısınız artık önceliğim kendim ama yıllarım heba oldu önce kendimi sonra onu affedemiyorum
bence[
Bu cümleler ile
Hemen sonra bu cümleleri yazan kişi nasıl aynı oluyor anlayamadım. Arada kafanız doğru mu çalıyor sonra eski haline mi dönüyor ne oluyor size konu sahibi?
Benim eşim merhametsiz bir insan değil,
Adam yağlı kapı bulmuş bırakmaz.'Eşim merhametsiz değil' dediğinizde insanı sinir basıyor. Yahu bu adam 3 senelik evliliğin boyunca sana borcunu kapatma hesabı yaptıra yaptıra hayatını berbat etmiş, maddi manevi sürmüş daha ne kadar merhametsiz olacak?
Konunuzdan anladığım iki şey var bir, sizin çalışkan bir kadın olduğunuz ve eşinizin ise bunu kullanmak için sizinle evlendiği, diğeri ise, eşinizin siz maddi desteği kestiğinizde hayatınızdan çıkacağı oldu.
bence
dışarıya karşı olan hali ile
evde kendisi ile olan halinin arasındaki fark bu
yani benim anladığım
bu adam hakim/savcı
dışarıdan iyi eğitimli, iyi aile babası, adil merhametli, kariyeri olan ve bir ağırlığı da olan bir adam
kesin evlenmeden önce de o pozlardaymıştır
sorsan kesin herkes aa x bey mi çok iyi adamdır, merhametlidir diyordur, o adam bu yani. efendi düzgün erkek.
evlenince de karısının altınları yemiş, eve 1 kuruş faydası olmamış işte....
saygın bir mesleği olduğunu düşünmüyorum mu demek istediniz?Ben saygın bir mesleği olduğunu düşünüyorum. Evlenirken konu sahibine bir bardak bile almamış birisi. saygın bir mesleği olsaydı kumarbaz bile olsa yine bir şeyler yapardı diye düşünüyorum.
Evetsaygın bir mesleği olduğunu düşünmüyorum mu demek istediniz?
tayinciler, zaten tayinciyiz diye ev dizmemiş tekrar, olanı kulanmış.
tayinciler, zaten tayinciyiz diye ev dizmemiş tekrar, olanı kulanmış.
yani adam devlette- onun olduğu şehre onun ljomanına taşınmışlar. (kadının beni aldatsan ben burdan gidemem 1 kuruşum yok demesi de bundan lojman adamın aldatılsa, ayrılmak istese kadın evden gitmek zorunda kalacak, böyle çok örnek gördük.)
askerliği otomatik tecilli, bunun olduğu 3-5 meslek grubu var zaten (borsa filan deyince polis mi dedim ben ilk hatta, polis memurları bayılır bu işlere)
lojmanları var ve
hukukçuyuz diye kendisi dedi
+
meslekle ev dizmenin ne alakası var
en güzel evleri inşaat ustası abiler, toptancı kabzımal abiler filan diziyor, karılarına da dirseğe kadar bilezik diziyor....
asıl saydığım bu mesleklerde adamlarla asla ve kata evlenmeyecek olan
belli mesleklerde kadınlar benim de param var diye istemiyor evlenirken bişey ve bazen de sonuç bu olabiliyor.
ya şu anki profille herşey olurBu konu bana çok garip geldi. Normalde kumar oynayan adamlar kötü anlamda cesur ve cömert olurlar. Ama bu konuda adam cimri. Bir kere daha kumar oynayıp bir şeyler yapabildi ki kumarbaz adamlardan beklenen hareket bu fakat 3 sene boyunca hiç bir şey yapmamış olması insanı düşündürüyor. Bilemedim bana sanki farklı bir hayatı var gibi geldi.
Heh evet, bir nevi kumar gibi bu olay da. Kumarbaz koca konularında da karısı, ailesi falan borcunu kapatıyor ilkin. Sonra adam yine başa sarıyor.Konunun gidişatı çok ilginç geldi. Neden derseniz konu eğilip bukulse de, baska haksızlıklara uğramış olsanız da özünde kumar konusu. Burada bir kumar konusu olup da bir şekilde toparlanır diye davranılan ilk kişi olabilirsiniz. Başta da konuyu biraz eksik anlattığınız ve konunun kumar olduğunu bir türlü anlayamadiginiz için böyle oldu diye düşünüyorum. Siz sitede kumarla ilgili başlıkları bugün bir girip okuyun tekrar değerlendirin durumunuzu derim.
"3 sene boyunca hiç bir şey yapmamış olması insanı düşündürüyor" derken ne demek istediniz bilmiyorum
Evet bizim saygın mesleklerimiz var, dışarıdan herkes imreniyordur muhtemelen ama ben öğrenci iken bile böyle rezil yaşamamıştım.
Eşim gerçekten kötü bir insan değil ben bir yatırım yaptım ama tutmadı yanlış yaptım bunları telafi edeceğim diyor, 4 aydır tatil organizasyonları, kartımı vereyim alışverişe çık vs evde de keza öyle beni mutlu etmek için çabalıyor ama o kadar kırgınım ki. Kendisi de farkında hiç iyi olmadığımın. Bu arada hiç dememiştir bana alma/gezme/harcama. Ama ben kocam dibim dibindeyken bunları yapamazdım ki. İçimde korku vardı sürekli, kıtlık anksiyetesi yaşadım her an batabilir elimde tutayım ve eşime vereyim diye.
Bilmiyorum keşke böyle olmasaydı. Başkası anlatsa ben de direkt boşan derim, yaşayınca öyle olmuyormuş. Ben içimi dökmek ve akıl almak istedim. Gözlerimdeki perde kalktı 4 aydır..
Yani kadın gelip düzgünce yazdigi, konuyu da illa borsa yatırımı diye anlattığı için az tepki geldi bence de. Ama bu kadar işi bilmeyip, krediler çekilip, eksi bakiyelerle borsa demek bildiğin kumar oynamak demek. Bu saatten sonra kumarın verdiği heyecanı hazı bırakacağını sanmıyorum. Yok illa ayrılmam diyorsa bunun bir karşılığı olması lazım. Alsın arabayı üstüne, adamı da essek gibi göndersin askere. Parası olmayan adamın bedellide işi ne? Gitsin biraz düşünmeye vakti olsun ben ne yaptım diye. Bu erkek milletini 18inde okuldan da önce vercen hakkaten askere bak bakalım nasıl adam oluyorlar. Annelerinin prensesi, sorumluluk almamış, iki kurusu bile idare edemeyen heriflerden gına geldi.Heh evet, bir nevi kumar gibi bu olay da. Kumarbaz koca konularında da karısı, ailesi falan borcunu kapatıyor ilkin. Sonra adam yine başa sarıyor.
O yüzden kumarbazın borcunu ödemeyin diye bir ton yorum yapılıyordu o konulara. Neden? Çünkü adam her battığında çıkaracak biri olunca batmaktan çekinmiyor.
Papua, bence de durumun kumar konularıyla epey benziyor.
Şimdi bile arabayı almamak, eşinin merhametine çok güvenmek, askerliğine kadar düşünmek gibi durumun vehametine uymayan fikirler içindesin. Hemcinsin olarak kötülüğünü istemeyiz, bunları bil diye söylüyoruz. Bil ki önlem al.
Ben de parası olmayanın bedelli askerlik isteğini anlamsız buluyorum. O konuda sana katılıyorum açıkçası.Yani kadın gelip düzgünce yazdigi, konuyu da illa borsa yatırımı diye anlattığı için az tepki geldi bence de. Ama bu kadar işi bilmeyip, krediler çekilip, eksi bakiyelerle borsa demek bildiğin kumar oynamak demek. Bu saatten sonra kumarın verdiği heyecanı hazı bırakacağını sanmıyorum. Yok illa ayrılmam diyorsa bunun bir karşılığı olması lazım. Alsın arabayı üstüne, adamı da essek gibi göndersin askere. Parası olmayan adamın bedellide işi ne? Gitsin biraz düşünmeye vakti olsun ben ne yaptım diye. Bu erkek milletini 18inde okuldan da önce vercen hakkaten askere bak bakalım nasıl adam oluyorlar. Annelerinin prensesi, sorumluluk almamış, iki kurusu bile idare edemeyen heriflerden gına geldi.
ya o iş öyle olmyor Cherry yaPapu kızım milleti çıldırttın artık sende hiç akıl yok mu??? Sen bu kafayla ve pasif kişilikle nasıl avukatlık yapıyorsun, diğer insanların haklarını nasıl savunuyorsun Allahın aşkına? Umarım boşanma davalarına bakmıyorsundur müvekkileleri de ezdirirsin ... gerçekten şaşkınım avukat dediğin ultra dişli insanlardan oluşan bir meslek grubu, sen etrafındaki diğer avukatlara da mı bakmadın hiç, hiç mi akıllanmadın onları d ageçtim sürünmeyi 3 yıl nedne kabul ettin ... Allah akıl fikir versin. Paraları geri iste bir şekilde topla zararını en aza indir kaç bundan daha mantıklı bir çıkış yolu yok senin için. Boşanamam şu bu diye zırıldanacaksan da bir daha konu açma gözünü seveyim.
Ve siz hala bu adamın bedelli askerlik parasını düşünüyorsunuz!!Konunun gidişatı çok ilginç geldi. Neden derseniz konu eğilip bukulse de, baska haksızlıklara uğramış olsanız da özünde kumar konusu. Burada bir kumar konusu olup da bir şekilde toparlanır diye davranılan ilk kişi olabilirsiniz. Başta da konuyu biraz eksik anlattığınız ve konunun kumar olduğunu bir türlü anlayamadiginiz için böyle oldu diye düşünüyorum. Siz sitede kumarla ilgili başlıkları bugün bir girip okuyun tekrar değerlendirin durumunuzu derim.
Yok ben illa boşanmam, zorda kalirim diyorsanız da şöyle bir şey olabilir; eşiniz askerliğini yapsın. Bedelli yapmasın. Bu sürede hem biraz burnu sürtülür hem paranın ne kadar zor kazanildigini ve önemli durumlarda birikim olması gerektiğini anlar hem de bir süre kumandan uzak durur. Siz de en azından bu 6 ay yine ucuz lojmanda tek yaşayıp boşanma provasını yapmış olursunuz. Belki kendiniz diyeceksiniz ki ben böyle yalnız daha iyiyim. Ben olsam bu durumu evliliğin devamı için şart koşardım.
Aşırı ılgıncEşimle 3 sene flört ardından evlendik, 3 senelik evliyiz, meslektaşız, iyi denilebilecek gelirlerimiz var, ailesini çok sever sayarım, eşimi de bu saydıklarım haricinde çok seviyorum, ama…
Evlenirken kenarda bir lirası yoktu, yalnızca bol arızalı bir arabası vardı. benim bir miktar birikimim vardı, arabam eşyalarım vs vardı, borcum yoktu.
Nişanı tamamen kendim karşıladım elbisesi organizasyonu yemesi içmesi. Düğün için de gelinliğimi dahi kendim aldım, davetiye, balayı cartcurt karşıladım. Düğün salonu ödemesi için de kendisine destek oldum yarısını ödedim diyebilirim. Takı toka istemedim. Ailesi ne uygun gördüyse taktılar. Benim için çok önemli de değildi. Fuzuli hiçbir şeye de para harcamadık her şey olması gerektiği gibi hatta olması gerektiğinden daha basitti.
Evlenince onun yaşadığı şehire geldim, onun evine yerleştik ev tutma maliyetimiz olmadı. Benim bekarken aldığım eşyaları getirdim, eve bir su bardağı almadım. Tayinciyiz gerek yok dedim zira onun yine parası yoktu, ıvır zıvır borçları vardı, açıkçası ben de birikimin eşyaya gitmesini istemedim, borca girmek de istemedim çünkü eşimle gezip tozup yiyip içmek istedim.
Kendisi o dönem bir miktar birikim yaptı benim birikimimden katkat fazlasını borsada değerlendiriyordu.
Evlendikten 3 ay kadar sonra eşimin arabasının büyük masrafları olmaya başladı, yüksek meblalara tamir ettirdik, arabasını sattık, elimdeki tüm birikimi verdim, üzerine kredi çektik, ona yeni bir araba aldık ve kıtkanaat günlerimiz başladı.. inanın bu gelirle bir çorap almayı lüks sayıyordum.. maaşımızın çoğu krediye gidiyordu, onun borsadaki parasına ise dokunmamıştık:) 6 ay sonra rahatlayacağımızı söylemişti…
Yemeden, gezmeden tozmadan, görmeden geçen aylar…bu arada benim eşşek gibi çalışırken böyle yaşamaktan bıktım kredi çekip kart borcumu kapatacağım ve insan gibi yaşayacağım diye ağladığım bir gece, dişimizi sıkalım 6 ay idare edelim, kart borcu için kredi çekilmez diye beni avuturken birkaç gün sonra evde bulunan 15 kadar çeyrek altını bozup kredi kartını kapattı ben borçlarla devam etmek zorunda kaldım…
evliliğimizde 9. Ayı tamamlamış tam elim azcık rahatlamışken, kendisi hala borç döngüsü içinde debelenmeye devam ediyordu, çünkü tüm gelirini borsaya akıtıyordu. kocamın borçları artık bende anksiyete yaratmaya başlamıştı, patladı patlayacak gibi düşünüyordum ve elimde ne varsa ona göndermekten, ona krediler çekmekten yine kendime ve evime faydam olmuyordu. Maaşımın hayrını göremeden aylar aylar geçti..Bu arada onun borsadaki parası katlanmaya devam ediyordu:)
Evliliğimizin 2. Senesinde artık borsadan çıkıp parasıyla borçlarını kapatmasını söyledim, zira ayda 50 bin tl eksi hesap faizi ödediği için eve de bana da hiçbir faydası yoktu. Bende de kocam her an patlatacak anksiyetesi başlamış kendimi kıstıkça kısmıştım.. inanın sigara haricinde masrafım yoktu. Çünkü kocamın maaşı yok gibi bir şeydi o kadar borcu vardı ki.. hesaplarıma göre borsadaki parası eksi hesaplarını da kredilerini de kapatıyordu..
borsadan çıkması konusunda İkna edemedim, borsaya ve eksi hesaplarına ayda 50 bin lira faiz ödemeye devam etti.. bir sene sonra artık borsadaki para kuşa dönmüş, eksi hesaplarını kredilerini döndüremeyen kocam benden düğün altınlarımı da istedi:)
Düğün altınlarımı da bozup verdim.. elimde bir lira kalmadı..
Birikimimle, arabamla borçsuz evlendiğim bir adamla 3 sene sonra elimde bolca kredi borcundan başka hiçbir şey kalmadı. 3 senelik evliliğimde bu kadar geriye gittiğimi görünce kafamı duvarlara vurmak istiyorum.
Tüm masrafları ortaklaşa üstlenerek, sırf erkek diye karşı tarafa yük olmaktan imtina ederek çıktığım bu yolda kendine 3 senedir bir çanta dahi alamamış bir kadın görüyorum..
Eşimin çok çok borcum var ağlamalarına kanıp tüm gelirimi ona verdiğime inanamıyorum… eşşek gibi çalışırken kendimi bu kadar ihmal ettiğime, kendi hakkıma bu kadar girdiğime inanamıyorum…
Eşim güya pişman, güya üzgün, güya artık benim mutluluğum için uğraşıyor ama her şey boş geliyor. Bana 3 senede varlık içinde bu kadar yokluk yaşattığı için onu affedemiyorum.
Ben ailemle yaşarken, bekarken, öğrenciyken yaşamadığım bir sefaleti evliliğimde yaşadım. Sabit gelirlerimiz bu kadar yüksek olmasına rağmen belki asgari ücretli iki çiftten daha alt düzeyde bir hayata layık görüldüm..
Her şeyi yerine koyacağım diyor peki bana evliliğimin üç senesini verebilecek misin? Çok yıprandım, standartlarım yükselsin diye evlenmemiştim ama bu kadar düşeceğini bilsem yüzüne bakmazdım…
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?