• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin bana olan güveni, iyi mi kötü mü?

Sorunun cevabı yazdığınızın içinde. Sizin böyle biri olduğunuzu bildiği için sıfırı çekme gibi bir düşüncesi ya da derdi yok. Ne de olsa bir akış var. Gelen bir gelir ve bunun hesabını yapan karısı var. Gamsız bir tip.
Size parasal anlamdaki güvenini kesmek istiyorsanız musluğu kisacak ya da kapatacaksınız. Ben de para yok yapamam diyeceksiniz. Çocuğun masrafını sen karşıla diyeceksiniz. Maddi olarak yükü ona vereceksiniz bakalım o zaman dengeler nasıl değişiyor. Bunu yapmadığınız müddetçe laf ile anlatma ile bu durumu değiştiremezsiniz.
Evet sanırım lafla değil de icraatla halletmem gerekiyor. Çok yüz veriyoruz biz bu erkolara ya

Anladım. Yani elimde var ana ekstra harcama çıkabilir biraz dikkat edeyim demiyor .o zaman size geldiğinde siz de yok diyeceksiniz.
Evet aynen öyle, bekarken ben de böyleydim çünkü evin ihtiyaçlarını ben karşılamıyordum bu konuların muhatabı babamdı sorumluluk ondaydı. Evlendiğimden beri düşünmeye başladım. Belki fazla düşünüyorum fazla temkinliyim bilmiyorum. Ev hali bu, bir şey bozulur ne biliyim misafir ağırlanır düzen dışı alışveriş yapmak gerekir vs vs. ben bunları düşünürek hareket ederim.

Bütçeyi tamamen sen kontrol edince de senden isteyecek ama. Yine bitişi kontrol edemez gibi geldi bana. O nedenle onun kart limitini düşürün. Madem olmayınca harcayamıyor. Ya da çoklu kredi kartı varsa onu azaltın hani limit düşürmek istemezseniz. Ek kart şeklinde sınırlı kullanım yapabilirsiniz. Borçlar bitene kadar bu şekilde borçları siz ödeyin ona da sınırlı kullanımlı kart verin. Sizden istediğinde vadeliye attım ya da altın aldım gibi şeyler söyleyin. Yatırımda olsun yani o para sizde öyle duruyor diye istiyor rahatça
Off bu da olabilir bu sefer her dk para isterse sinirim bozulur hsjsjsjs 2 kartı vardı birini kapattık şükür. İsteme lüksü de olmayan bi birikim şekli bulmam lazım.

Valla kanka erkek dediğin cekip cevirmeli mıymıntı, beceriksiz erkege tahammülüm yok. Hayatımı kolaylastırmayacak evliliği niye yapayim😑😑
Ayy hiç böyle değildi işte, işsiz kaldığı dönemde bir sağlık problemi de yaşadı o zaman ben evin iç dış tüm işlerini halletmek zorunda kaldım çünkü eksik ve geciken işlere tahammülüm yok. Fazla sorumluluk yüklendim o rahatlığa da alıştı. Babam gibi olmasını da istiyor olabilirim, annem bugüne kadar bi kere babama şu faturayı ödedin mi diye sorma ihtiyacı hissetmemiştir mesela.

Off bu da olabilir bu sefer her dk para isterse sinirim bozulur hsjsjsjs 2 kartı vardı birini kapattık şükür. İsteme lüksü de olmayan bi birikim şekli bulmam lazım.
İşte böyle ben yaparım ben hallederim tavrımızdan dolayı adamlar prensesimiz olacak nerdeyse 😂

Ayy hiç böyle değildi işte, işsiz kaldığı dönemde bir sağlık problemi de yaşadı o zaman ben evin iç dış tüm işlerini halletmek zorunda kaldım çünkü eksik ve geciken işlere tahammülüm yok. Fazla sorumluluk yüklendim o rahatlığa da alıştı. Babam gibi olmasını da istiyor olabilirim, annem bugüne kadar bi kere babama şu faturayı ödedin mi diye sorma ihtiyacı hissetmemiştir mesela.

Kanka o zaman rahata alışmış yayılmış kalmış. En iyisi tutuştur faturaları eline yapsın her şeyi.

kira, fatura, mutfak masrafı gibi temel ihtiyaçları karşıladıktan sonra birikim için para ayırmıyor mu eşiniz hiç? Eğer ayırıyorsa çok sorun etmeyin, acil bir durumda oradan kullanırsınız ama sıfıra sıfır ayı bitiriyorsa masraflardan sonra birikim için de biraz köşeye ayırsın ay başında.

Aynı durum bizde de oluyor. Sanki beni anlattınız. Eşim çok para harcıyor, bense daha tutumlu ve tedbirliyim ama eşim maalesef, oto moka para harcar, sonra da kredi kartı borcunu kapatamaz benden ister. Bir kaç kere bende de yok dedim. Ama işte ben de borcu sevmediğim için, bazen dayanamıyorum ve veriyorum bir sonraki aya sarkmasın diye. Ben çözemedim değişmiyorlar :(

O rahatlığı bi sağlayamadım ben kendimde işte borçsa borç diyemiyorum bi türlü diyebilsem her şey daha kolay olacak 😂 benimki de para varsa harcanır yoksa da harcanmaz mantığında mesela 2 günde harcayabileceği parayı bi günden harcar 2. gün parasının olmaması onun için sorun değil ama ben parasız kalamam 😂

İşte normalde aynıyız bende kenarda mutlaka olacak ayağımı yorganıma göre uzatıcam meraklısı. Kocam varken yiyim yokken zaten yok kafası.
En son saldım çayırada birleştik 🫣

kira, fatura, mutfak masrafı gibi temel ihtiyaçları karşıladıktan sonra birikim için para ayırmıyor mu eşiniz hiç? Eğer ayırıyorsa çok sorun etmeyin, acil bir durumda oradan kullanırsınız ama sıfıra sıfır ayı bitiriyorsa masraflardan sonra birikim için de biraz köşeye ayırsın ay başında.
birikim alışkanlığı yok işte olsa zaten böyle olmaz

Aynı durum bizde de oluyor. Sanki beni anlattınız. Eşim çok para harcıyor, bense daha tutumlu ve tedbirliyim ama eşim maalesef, oto moka para harcar, sonra da kredi kartı borcunu kapatamaz benden ister. Bir kaç kere bende de yok dedim. Ama işte ben de borcu sevmediğim için, bazen dayanamıyorum ve veriyorum bir sonraki aya sarkmasın diye. Ben çözemedim değişmiyorlar :(
Ben de dedim yok demeyi ama dişimi sıkamıyorum o borcun varlığını bilmek beni rahatsız ediyor aynı sizin gibi

Bizde de böyle hatta ek kartım onda bazen de maaşımı direkt atıyorum yapacak bir şey yok borcumuz çok ailede de ortak bütçeye inanıyorum onun maaşı 5inde yatıyor benim 25i. Onun maaşı ile borçları ödüyoruz benim maaşımla da ihtiyaçlarını alıyor. Eskiden borç bir yerde olsun diye onun kartını kullanıyordum benimkiyle borcu öderdik. Ama bizde parayı çok harcayan benim. Borçtan da birikmiyor. Borçta ev araba borcu. O da mesaisi yatar bana verir ikramiye yatar promosyon yatar bana verir. Gereksiz borç olsa bu kadar rahat olmazdım

ne kadar isterse yarısını verin sonraları bende de yok diyin alıştırin böyle böyle kendine sahip çıkmayı öğrensin bir adam kendi parasını yöntemiyorsa olmuyor ya. Eşten böyle para isteyen erkeklerden soğuyor kadınlar. Zaten yardım ediyor be adam bırakta kalaniyla o birikim yapsın.

Back
X