• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Borç

İntihar etmeyi düşünüyorum ardımda da bir not bırakıp gideceğim. 4 aylık bebeğim var annem bakar
Şahsen bu ölüm lafı bana hiç geçmedi. Eşinin bırak öldürmeyi, boşayacağını bilen bir kadın gamsız kedersiz 700k yemez, yiyemez. Acil bir durum olsa, bir yakınınız dara düşse tamam diyeceğim. Mesela aileniz borç içinde olsa siz de böyle mantıksız bir hareket yapsanız saçmalamış ama mecbur kalmış diyeceğiz. Siz bildiğiniz adamın 3 yıllık emeğini çar çur etmişsiniz. Ben ve bebeğim en iyisini hak ediyoruz diyip yıllarca adamı kandırıp ıvır zıvır almışsınız, herhalde bu yalanları söylerken adamın sorun değil aşkım demesini beklemiyordunuz.
Kısacası illa ki büyük bir kavga çıkacak ama onu bu işe kalkışmadan düşünecektiniz. Yine de öldürecek olsa buna cesaret edemezdiniz. Kendinizi gazlamayın, kendimi öldüreceğim de demeyin. Her şeyin en iyisini hak eden bebeğiniz anneyi de hak ediyor. Eşinize dürüstçe söyleyin. Kavga edersiniz, bir süre başınıza kakar.
Yine de o ab gözü döner vurmaya kalkar diyorsanız bence annenizin evine gidin orda telefon açıp söyleyin falan belki daha iyi olur🤷🏻‍♀️

En kısa zamanda eşine durumu anlatmaktan başka bir çaren yok, anlatmayayım diye borç üstüne borç ekleyeceksin en son eve icra gelebilir. Yaptığın çok çok yanlış, para kolay kazanılmıyor, o parayı kazanmak için ne kadar emek var. Sırf bunu düşünerek bile eşinizin biriktirdiği miktara habersiz dokunmamanız lazımdı. Artık olan olmuş, bir an önce söyleyin ki ona göre bir plan yapılsın. Kimin emeği harcansa çok büyük tartışma çıkarır siz de harcarken bunu göz önüne almışsınız şimdi anlatmayayım zarar verir diye düşünüyorsunuz. Zarar verecek biri olsaydı harcarken eliniz titrerdi göz göze gelince hemen söylerdiniz. En büyük zararı siz ona maddi olarak vermişsiniz zaten, sizin azar yemeniz ona verdiğiniz zararın yanında hiçbir şey olur. Anlatmayarak eşinize daha da büyük zarar vermeyin.

Merhaba. Eşimin Bundan 3 yıl önce bankaya yatırdığı bir para var benim hesabıma, hesapta birtek bende açık normalde de. Asla bakmaz sadece sorar söylerim. Normalde 1 milyon olması gereken para şuanda 300 bin çünkü lazım oldukça oradan harcadım fazla gereksiz masraf yaptım. Kredi kartı borcum vardı onlara yatırdım, vergi borcum vardı onlara yatırdım. Şimdi eşim parayı çekelim diyor yarın, normalde işe başlıyorum kredi de çeker hissettirmeden kapatırım demiştim ama ani çekme kararı aldı. Söylemekten de korkuyorum öldürür beni ne yapmalıyım? Ailemin durumuda yok
Yani 700 bin harcayana kadar ne yaptınız hiç mi farkedilmedi? Ben eşim bana 500 lira verse sakla şunun için dese saklar yerinide unutup dokunmam. Bu nasıl bi cesaret yani. Kusura bakmayın boşanma sebebi bu

Merhaba. Eşimin Bundan 3 yıl önce bankaya yatırdığı bir para var benim hesabıma, hesapta birtek bende açık normalde de. Asla bakmaz sadece sorar söylerim. Normalde 1 milyon olması gereken para şuanda 300 bin çünkü lazım oldukça oradan harcadım fazla gereksiz masraf yaptım. Kredi kartı borcum vardı onlara yatırdım, vergi borcum vardı onlara yatırdım. Şimdi eşim parayı çekelim diyor yarın, normalde işe başlıyorum kredi de çeker hissettirmeden kapatırım demiştim ama ani çekme kararı aldı. Söylemekten de korkuyorum öldürür beni ne yapmalıyım? Ailemin durumud
Bu doğru bir davranış değil
siz baya baya eşinizden para çalmışsınız
öyle 700 bin ipotek vermeden çekebileceğiniz bir meblağ değil mecbur söyleyecek sonuçlarına katlanacaksınız

Tepkisi ne kadar sert olursa olsun bunu ona açık açık söylemeniz en iyisi olur çünkü battıkça batarsınız. O kadar miktarı kısa sürede kapatamazsınız, kapatmak için iyice borca batabilirsiniz. En azından bi ailenizle paylaşın durumu önceden, eğer eşinizin tepkisinin çok sert olacağını düşünüyorsanız onların da önden haberi olsun. Saklamak ve kendi başınıza durumu çözmeye çalışmak maddi olarak sizi daha da zora sokabilir, bu da daha kötü sonuçlara yol açar.

Hamileyken o kadar çok online alışveriş yapıyordum ki, kendi param olmasına rağmen eşimden gizlemeye başlamıştım. İadeleri de uyku tutmuyor diye geceleri yapıyordum... bir gece saat 3 gibi bilgisayar başında iade yaparken eşim bastı 😂😂😂 'bu saatte napıyorsun?' deyince aklim çıkmıştı.
Ay çok güldüm. Sevgilisiyle konuşurken basılır gibi online alışveriş sitesinde basılmışsın :KK70:

Back