• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kumar yüzünden Boşanmak isteyen ve boşanan kadınlar

Yaklaşık 8 ay önce bi anda gece yarısı evi barkı toplayıp başka şehire taşındı kuzenim kimsenin haberi yoktu eşi kumara bulaşmış elde avuçta ne varsa kaybetmiş meğerse.Onun da eşini herkes parmakla gösterirdi. Taşındıkları şehirde orda burda tanıdıkların evinde sığıntı olarak yaşıyorlardı remsen sonra kızın ailesi yardım edip ev kiralayıp bütün eşyalarına kadar yardım ettiler .Kuzenim boşanmadı bile sizin yerinizde olsam boşanırım kumar iletinden kurtulan kimseyi duymadım.
Zaten kurtulmayı bırakın 3-5 binlerle başlayan bu iş şuanda tek seferde 300-400 bin yatırmakla devam ediyor tedaviye rağmen, elde olmayan parasıyla , tüm bankalardan blokeli ailesi borç ödüyor onlara da çektirmişti en son arkadaşına çektirmiş ve ödeyemedi şuan, yani herkes çok iyi bilirken bende bıraktı diye düşünürken 10 gün önce öğrendim başkalarına borç yaptığını ve şuan ödeyemedi yavaş yavaş etraftan dolandırıcı olarak duyulmaya başlayacak, belki duyulursa daha rahat bile olur boşanmam diye de düşünüyorum yani bilmiyorum hiç sorunlarını yansıtan biri değilim herkes hayat sana güzel der bir anda herkesin çok iyiydiniz nasıl boşandın diye sormasını dahi istemiyorum böyle duyuldukça bile daha cesur hareket edebilirim belki

Eşim çok eve bağlı biridir sürekli beraberiz hiç ayrı kalmadık, ben evden çıkıp dava açıp bitirmek yerine biraz ayrı kalıp sonra dava açmak istiyorum, zaten evli gibi değiliz resmiyette de bitsin demek daha kolay gelecek
Bir avukata danışın. Her şeyi bilip ona rağmen evli kalmak sorun olur mu, veya adıma kredi çekmeye çalıştı yapamadı dediğiniz krediyi çekebilir. Telefon şifrenizi bulabilir. Eşim hasta kimseye duyurmak istemiyoruz özel hastane doktor masrafı vs bir sürü yalan söyleyip elden para topluyorlar. Bence beklemeyin uzatmayın hemen boşanın. 3-4 milyon dediğiniz borç bugün ödenecek rakam. Faizi, gecikme cezası eklene eklene 7-8 milyonu bulur. Hadi ailesinden oradan buradan buldu borcu kapattı desen o borçları nasıl ödeyecek? Hepsinden kötüsü kumar borcu sıfırlanınca tekrar oynayacak. İkiniz yemeden içmeden çalışsanız bitiremezsiniz ödeyemezsiniz. Ailesini falan hiç düşünmeyin, yakmışlar başınızı rezil sorumsuz insanlar.

Geçen bir üye benimle polemik yaşadı burada. Onun da kocası kumarın dibine batmış, tedaviye başlamış, söz vermiş yemin etmiş oynamayacakmış... ama yük sorumluluk bizde, biz denetleyip kontrol edeceğiz vs vs sayıklıyordu. Al sana yük. Evliliğe katkıları olmadığı gibi bir şeyden habersiz, kocasını evliliğini seven kadının boynuna da geçiriyorlar o ipi.

Kirayı ödediğinden emin misiniz, bir anda kapıya koymasınlar sizi?

Yok zaten öyle bir beklentim yok verebilecek durumu da yok zaten , hiç süreci uzatmaya da niyetim yok dava açarsam anlaşmalı hemen olup bitsin istiyorum. Dediğiniz gibi gözümde çok büyütüyorum sanki, aslında dediğim gibi hep bir umut belki bırakır bir iki yıl öder geçeriz sonrasında güzel olur herşey diye düşünüp durdum şuan beni borçlandırmasından korktuğum için acilen boşanmalıyım diye düşünüyorum, yani çalışmasam farklı olurdu belki ama çalışınca beklentileri oluyor sanırım şuan durumum yok demesini bile ben hallederim yardım ederim desem tamam diyecek gibi görüyorum , ama zaten diğer kadınlar gibi koca parası yemedim şu güne kadar hep kendi gelirimle yaptım herşeyi, bir de üstüne ona destek olmak falan istemiyorum çünkü oldukça bitmeyeceğini de anladım
Bunun hiç karşı tarafa güveni falan yok benim gördüğüm. Yıllarca karısını çocuklarını bir kez tatile götürmemiş bir akşam yemeğe çıkarmamış tüm birikimiyle bir ev alıp onu da bu gerzek kumarda kaybeden salak yakınlarımız da oldu, iş adamlarından olup elden 20-30 bin gibi komik paralara arkadaşlarından isteye isteye adını çıkaran zengin tanıdıklarımızda.
Anasının babasının evini kaptıran da.
Ne olacak ki ? Güvenip çocuk yapsan yapılmaz,10 sene borç ödeyip en güzel yaşlar bittikten sonra yıpranmış bu evlilikten hayır mı gelecek?

Eşimde intihar araştırmaları yapmıştı bu yüzden de çok üzüldüm yanında olmaya çalıştım da , artık ona bile bişey diyemiyorum benim yüzümden olmayacak yani bu benim hayatımı da kendininkini de mahvetti öyle bişey yapsada bunun sorumlusu ben değilim , sırf kendine zarar vermesin diye yanında durdukça ben kendi sağlığımdan olmaya başladım. İnanın şurda çok sağlıklı bir kafayla yazıyorum gibi görünüyor belki ama bütün hayat enerjimi inancımı herşeyimi kaybettim, çaresiz hissediyorum bir adım atmak çok zor geliyor ölüm bile daha kolay geliyor bir anda herşey son bulur benim düşünmeme gerek kalmaz diye bile çok düşündüm
Bizim tanıdık kendini metro önüne attı misal. Koca adam. Ne oldu karısı çocukları perişan.
Ölmek daha kolay falan değil. Hiç mi sevmiyorsun kendi hayatını ya Hu. Karpuzu kestin çürük çıktı oturup yiyecek misin mecbur artık kestik diye?

Zaten kurtulmayı bırakın 3-5 binlerle başlayan bu iş şuanda tek seferde 300-400 bin yatırmakla devam ediyor tedaviye rağmen, elde olmayan parasıyla , tüm bankalardan blokeli ailesi borç ödüyor onlara da çektirmişti en son arkadaşına çektirmiş ve ödeyemedi şuan, yani herkes çok iyi bilirken bende bıraktı diye düşünürken 10 gün önce öğrendim başkalarına borç yaptığını ve şuan ödeyemedi yavaş yavaş etraftan dolandırıcı olarak duyulmaya başlayacak, belki duyulursa daha rahat bile olur boşanmam diye de düşünüyorum yani bilmiyorum hiç sorunlarını yansıtan biri değilim herkes hayat sana güzel der bir anda herkesin çok iyiydiniz nasıl boşandın diye sormasını dahi istemiyorum böyle duyuldukça bile daha cesur hareket edebilirim belki
Öyle bir hale gelmişti ki eşi nerdeyse alacaklılar kapıya dayanmıştı çok kötü bi durum ilk başta küçük meblağlarda başlayıp sonradan çok büyük paralar yatırıp işin içinden çıkamıyorlar.Umarım bir an önce kurtulursunuz sizin için dua edicem Allah yardımcınız olusun.Kimse sizi yargılamaz boşanma davası yüzünden her şey ortada şimdi biraz üzülürsünüz sonra iyi ki kurtulmuşum dersiniz .Allahtan çocuk yokmuş sizin

Bir avukata danışın. Her şeyi bilip ona rağmen evli kalmak sorun olur mu, veya adıma kredi çekmeye çalıştı yapamadı dediğiniz krediyi çekebilir. Telefon şifrenizi bulabilir. Eşim hasta kimseye duyurmak istemiyoruz özel hastane doktor masrafı vs bir sürü yalan söyleyip elden para topluyorlar. Bence beklemeyin uzatmayın hemen boşanın. 3-4 milyon dediğiniz borç bugün ödenecek rakam. Faizi, gecikme cezası eklene eklene 7-8 milyonu bulur. Hadi ailesinden oradan buradan buldu borcu kapattı desen o borçları nasıl ödeyecek? Hepsinden kötüsü kumar borcu sıfırlanınca tekrar oynayacak. İkiniz yemeden içmeden çalışsanız bitiremezsiniz ödeyemezsiniz. Ailesini falan hiç düşünmeyin, yakmışlar başınızı rezil sorumsuz insanlar.

Geçen bir üye benimle polemik yaşadı burada. Onun da kocası kumarın dibine batmış, tedaviye başlamış, söz vermiş yemin etmiş oynamayacakmış... ama yük sorumluluk bizde, biz denetleyip kontrol edeceğiz vs vs sayıklıyordu. Al sana yük. Evliliğe katkıları olmadığı gibi bir şeyden habersiz, kocasını evliliğini seven kadının boynuna da geçiriyorlar o ipi.

Kirayı ödediğinden emin misiniz, bir anda kapıya koymasınlar sizi?
Evet hesabına baktım, kira ödenmiş. Aynen öyle zaten tedavide bile tüm hesapları alın kontrol edin herşey sizin adınıza olsun banka hesaplarına kendi numaranızı ekleyin falan diyorlar , şimdiye kadar eşim vermemişti şifrelerini zaten oynayacak param yok diyordu şimdi verdi kendi de bilmiyor şifrelerini ama çıkılacak bir durumu da yok, yani çıksa bile sürekli kontrol gerektiriyor bukadar uğraşmalı mıyım bu çok zor bir hayat yani oyüzden devam edemem, yıllarca evli kalsam eşimi böyle tanımasam belki daha çok savaşırdım o böyle biri değil derdim de 1. Ayımda hayatımın şokuyla karşılaştım hala da aynı yani bitmiyor malesef böyle biriymiş ben tanıyamamışım bu yüzden inanmıyorum düzeleceğine o hep böyleymiş

Öyle bir hale gelmişti ki eşi nerdeyse alacaklılar kapıya dayanmıştı çok kötü bi durum ilk başta küçük meblağlarda başlayıp sonradan çok büyük paralar yatırıp işin içinden çıkamıyorlar.Umarım bir an önce kurtulursunuz sizin için dua edicem Allah yardımcınız olusun.Kimse sizi yargılamaz boşanma davası yüzünden her şey ortada şimdi biraz üzülürsünüz sonra iyi ki kurtulmuşum dersiniz .Allahtan çocuk yokmuş sizin
Allah razı olsun çok teşekkür ederim umarım bian önce bitirir ve mutlu olurum

Bizim tanıdık kendini metro önüne attı misal. Koca adam. Ne oldu karısı çocukları perişan.
Ölmek daha kolay falan değil. Hiç mi sevmiyorsun kendi hayatını ya Hu. Karpuzu kestin çürük çıktı oturup yiyecek misin mecbur artık kestik diye?
Hahah 😂 çok haklısın Vala , çok sağlıklı düşünemiyorum sanırım şuan. Aslında ben buraya boşanmalı mıyım falan diye yazmadım bu tür yazıları çok okudum kendi düşüncelerimi direk yazdım sizlerin de yorumlarıyla okudukça bu işi uzatmayıp daha çok ciddiye almak ve harekete geçmek istedim iyi ki de öyle yapmışım iyi geldi çok teşekkür ederim

Arkadaşlar merhaba kumar bağımlılığı yüzünden konu açan çok olmuş bende kendi durumumda bahsetmek istiyorum , öncelikle çocuk yok mesleğim var ve 1 buçuk yıllık evliyim. Eşimle aynı yerde çalışıyoruz ve tanıdığım kadarıyla çok beyfendi düzgün sakin anlayışlı bir insandı çevremizde de ailemde hep böyle tanıdı bildi onu. Evliliğimin birinci ayında sanal kumar oynadığını öğrendim, ben bu tarz şeylerden çok anlamadığım için kumar olarak değilde yatırım yapacakken parayı batırmak diye anlattı. Bu arada hesaplarına baktım ve sürekli büyük paralar yatırdığını kaybettiğini gördüm para gereken bir dönem olduğu için yaptığını işinin rast gitmediğini söyledi ve inandım fakat düğün yaparken 1 liranın bile kıymetinin bilinmesi gerekirken bukadar gözü kara olması beni korkuttu tabi ama dediğim gibi bu kadar ciddiye alamadım çünkü bitcoini bana çok farklı anlattı fakat kaldıran denilen bir sistem varmış bu resmen kumarmış bunu tabiki yeniyeni anlıyorum. Daha sonrasında 8 ay ses çıkmadı ama kredileri var ödüyor, para sıkıntısı biraz yaşıyoruz ama Buda benim evliliğimin sıkıntısıydı geçip gider yapacak bişey yok dedim , halbuki ben onu bir kerelik sanarken 9. Ayımda öğrendimki hiç bırakmamış devam etmiş, üzerine bir daha oldu birdaha oldu . Eşim iyi insan bu olmasa sorunum yok , bu evlilikte çıkınca pişman olmak istemiyorum dedim tedavi önerdim başladı, 7 aydır tedavi görüyordu herşey iyi gidiyor diye bahsediyordu, fakat doktoruna da yalan söylemiş aslında hiç bırakmamış yine devam etmiş ve ilk tedaviye gittiğinde doktoru durumu çok iyi sıkmayın kendinizi derken 7 ayın sonunda artık etraftan borç aldığını , başka birine kredi çektirdiğini, aylık gelirinin iki katı kadar aylık ödeme yapması gerektiğini öğrendim. Bu arada ben takılarım bileziklerim herşeyimi satmıştım, böyle şeyler yaptığını duyunca kendimi korumaya almaya çalıştım kendimce birikim yapmaya çalışıyordum ve kendi maaşıma dokundurmadım, benimde ödemem var borcum var diyerek evin giderlerini gerektiğince hallediyorum kiraya falan karışmadım çünkü zaten böyle birşey yaparken onun üzerinden kirayı bile almaya gerek yok diye düşündüm kumara parası varsa evimin kirasını ödeyecek parası da olsun dedim, zaten yapacağımı yapmıştım çünkü elimde avucumda ne varsa satıp vermiştim evlenirken bile çoğu şeyi ben almıştım. Velhasıl şuan içinden çıkılamayacak bir borçla karşımda 3-4 milyona yakın borç , 5 yıl ödeme yapması gerekiyor. Onu hep iyi bir insan diye düşündüm ama tedavi de çare olmadı , artık gözümde iyi insan olarak da kalmıyor çünkü yalan söyleyen gizli saklı iş yapan benden habersiz evdeki altınımı çalan , kumar oynayan bir insan iyi falan olamaz. Bıraktım desede inancım yok artık , asla düzeleceğini düşünmüyorum. Parası borçu bir yana 2-3 ayda bir hayal kırıklığı, depresyonu bunalımı bitmedi , sürekli bunalımda , karşısında konuşsanız bile tek düşündüğü borcu nasıl halledeceği. Kafası bende evlilikte falan değil tam bir bağımlı. Ben artık bunu kabullendim.Benim bu adamdan boşanmam gerekiyor. Sadece cesaret istiyorum, boşandıktan sonra neyle karşılaşacağımı bilmiyorum. Ailemin olduğu ilde çalışma şansım yok, şu süreçte sanırım istemem de yaşamayı, farklı bir ilde çalışıyorum evlilik öncesi de yalnız yaşıyordum işim gereği, tecrübeliyim aslında yalnız yaşamaya da fakat artık güçlü değilim tek başıma kalmak gözümü korkutuyor sağlıklı değilim sürekli sinir krizleri ve baygınlık geçiriyorum , birde boşanma aşamasına girersem nasıl ayakta duracağım bilmiyorum, belki bu adım atmadan önceki bahanemidir onu da bilmiyorum , onu hala çok sevdiğimi söyleyemem çok büyük öfkem var ve gözümde çok düşük bir yerde sadece insan tamamen söküp atamaz duygusunu ya öyle bişey hissediyorum, bir de hala pişmanlık görememenin verdiği boşluktayım hala tek sorunu borç ödenmesi ve evliliğin bozulması çok önemli değil gibi susup duruyor, belki yalvarıp yakarsa çok daha kolay bırakabileceğim onu, pişkinlik gördükçe kudurur ya insan, tam olarak öyleyim. Bir çabası da yok durumum belli battım sende kendini kurtar diyor. Bende yapacağım bunu dedim ama birgün dava açarak değil sindirerek, bu arada evde çok muhatap olmamaya çalışıyorum.psikoloğa da gidiyordum evliliği kurtarmak adına ama kurtarılmayacağını anladım o yüzden ara verdim şuan tekrar başlayacağım bu kez bana cesaret vermesi için gideceğim , o cesaretimi kırabilirsem bunu yapacağım inşalah , boşanan ve bu durumu yaşayanlar tecrübelerinizi paylaşırsanız dinlemek isterim
Bu evlilik kurtulmaz , kumar bağımlılığı çok zor , daha fazla borca batmadan kurtulmaya bakın...

Yok kullanmıyorum
Belki faydası olur kendinizi toparlayana kadar. İsterseniz bir nörolog ya da psikiyatrist ile görüşün. Kolay değil ki yaşadıklarınız. Onca hayal kurdunuz, inandınız, şimdi tüm bunlardan vazgeçmek elbette ki çok zor. Ama eğer adım atmazsanız ileride daha zorluklar yaşayabilirsiniz. Keşke böyle olmasaydı. Umarım sonrasında daha iyi bir adam çıkar karşınıza.

Karısı 100-200 binlik altın beğense hediye almak için yüreği ağzına gelen adamlar 3-4 milyonu hiç için harcıyorlar. Vallahi gerizekalı bunlar. Allah çoluğumuzu çocuğumuzu ,eşimizi dostumuzu korusun..
Hiç için değil; elin herifleri kadınları lüks içinde yaşasın, lüks evlerde otursun, son model arabalara binsin, donlarını bile daha önce adını duymadığı markalardan alıp giysinler diye harcıyorlar. Gecekondu mahallesinden tripleks havuzlu villaya geçenlere el atıp maddi yardımda bulunuyorlar. Bu kadar pıtrak gibi milyonlar harcayan varoş tipler nasıl palazlandı paralanadı? Kuru bir maaşı olan, büyük kazanıcam diyen kerizlerin parasını yiyorlar. Yemin ediyorum ben sırf bu nedenle boşanırdım. Ay sonu kuruş kuruş hesap yapıcam, evimizi ekonomimizi idare edicem, bu ay yüklenmeyeyim önümüzdeki ay alırım deyip ihtiyacımı erteliycem ama koynumda beslediğim yılan benden çalıp bu varoşları karanlık tipleri zengin edecek. İyi ki çocuk yok bu konuda.

Kadınlarımız başka kadın olmayınca bunu aldatma saymıyor, eşimin yanında olayım iyi günde kötü günde dedik diyorlar. Aldatırsa defedersin boşarsın gider ama milyonluk borç senin de sırtında. Nefes alamıyorsun enerjin sıfırlanıyor gençliğin gidiyor. Ev arsa alırsın, yatırmlık altın alırsın borç altında ezilirsin ama bilirsin ki öde öde bitecek. Mal sahibi olacaksın.

I isimyok12 , bırakın naparsa yapsın, adam size ömrünüz boyu yiyeceğiniz kazıkların toplamını bir seferde atmış. Ailesi de sırt çevirirse hiç düşmez yakanızdan. Daha fazla yapış yapış olmayın gidin hemen dava açın.

Benim aklıma şu geldi. Okuduğum kadarıyla bıraksa devam edeceksiniz. Psikoloğa nasıl davranmanız gerektiğini danışsanız olmaz mı? Tamam bırakan çok aşırı nadir ama belki bir yolyordamı vardır. Bir arkadaşımın anlattığı birisi vardı buna benzer bişey yaşamış eşiyle açık açık konuşmuş, devam etmek istersen eğer evliliğine ve kumardan kurtulmakta istersen bütün kazancını kartlarını telefonunu ben kullanacağım demiş her şeyi kadın yönetmiş o süreçte. Eşiniz şuan batalıkta kendi kendine debelendiği için çıkamıyor. Belki bu durumu kabul eder her şey sizin elinizde olursa hem kumara başlayıp başmama ihtimali sizin elinizde olur. Ve samimi olup olmadığını anlarsınız böylece (size pişmanım haklısın dwrken.) inşallah kabul eder ve aşarsınız. Eğer böyle olursa aranızdaki bağ daha kuvvetli olacağına inanıyorum.

Benim aklıma şu geldi. Okuduğum kadarıyla bıraksa devam edeceksiniz. Psikoloğa nasıl davranmanız gerektiğini danışsanız olmaz mı? Tamam bırakan çok aşırı nadir ama belki bir yolyordamı vardır. Bir arkadaşımın anlattığı birisi vardı buna benzer bişey yaşamış eşiyle açık açık konuşmuş, devam etmek istersen eğer evliliğine ve kumardan kurtulmakta istersen bütün kazancını kartlarını telefonunu ben kullanacağım demiş her şeyi kadın yönetmiş o süreçte. Eşiniz şuan batalıkta kendi kendine debelendiği için çıkamıyor. Belki bu durumu kabul eder her şey sizin elinizde olursa hem kumara başlayıp başmama ihtimali sizin elinizde olur. Ve samimi olup olmadığını anlarsınız böylece (size pişmanım haklısın dwrken.) inşallah kabul eder ve aşarsınız. Eğer böyle olursa aranızdaki bağ daha kuvvetli olacağına inanıyorum.
Siz şaka mı yapıyorsunuz, yoksa içeriği okumadan mı yorum yapıyorsunuz? Hemcinsinizin mahvolmasından zevk mi alıyorsunuz hoşunuza mı gidiyor? Doktora gidiyorum,tedavi oluyorum oynamıyorum demiş doktora bile yalan söylemiş. Borç 4 milyona dayanmış. Yazık değil mi bu kıza, kapısına bankalar alacaklılar dayanacak. Kumara başlamama ihtimali?? Adam evlenmeden önce de oynuyormuş bir kez bile bırakmamış. Gebersin gitsin böyle parazitler.

7 aydır tedavi görüyordu herşey iyi gidiyor diye bahsediyordu, fakat doktoruna da yalan söylemiş aslında hiç bırakmamış yine devam etmiş ve ilk tedaviye gittiğinde doktoru durumu çok iyi sıkmayın kendinizi derken 7 ayın sonunda artık etraftan borç aldığını , başka birine kredi çektirdiğini, aylık gelirinin iki katı kadar aylık ödeme yapması gerektiğini öğrendim
bir de hala pişmanlık görememenin verdiği boşluktayım

Pişmanlık falan yok, onu nereden çıkardınız, kadının altınlarını bile çalmış, herkesten elden borç almış, karısının telefonundan gizlice kredi çekmeye çalışmış. Siz nasıl kocanı bırakma tavsiyesi verebiliyorsunuz, kızınız, kızkardeşiniz, ablanız, kız kuzeniniz yok mu?

Hiç için değil; elin herifleri kadınları lüks içinde yaşasın, lüks evlerde otursun, son model arabalara binsin, donlarını bile daha önce adını duymadığı markalardan alıp giysinler diye harcıyorlar. Gecekondu mahallesinden tripleks havuzlu villaya geçenlere el atıp maddi yardımda bulunuyorlar. Bu kadar pıtrak gibi milyonlar harcayan varoş tipler nasıl palazlandı paralanadı? Kuru bir maaşı olan, büyük kazanıcam diyen kerizlerin parasını yiyorlar. Yemin ediyorum ben sırf bu nedenle boşanırdım. Ay sonu kuruş kuruş hesap yapıcam, evimizi ekonomimizi idare edicem, bu ay yüklenmeyeyim önümüzdeki ay alırım deyip ihtiyacımı erteliycem ama koynumda beslediğim yılan benden çalıp bu varoşları karanlık tipleri zengin edecek. İyi ki çocuk yok bu konuda.

Kadınlarımız başka kadın olmayınca bunu aldatma saymıyor, eşimin yanında olayım iyi günde kötü günde dedik diyorlar. Aldatırsa defedersin boşarsın gider ama milyonluk borç senin de sırtında. Nefes alamıyorsun enerjin sıfırlanıyor gençliğin gidiyor. Ev arsa alırsın, yatırmlık altın alırsın borç altında ezilirsin ama bilirsin ki öde öde bitecek. Mal sahibi olacaksın.

I isimyok12 , bırakın naparsa yapsın, adam size ömrünüz boyu yiyeceğiniz kazıkların toplamını bir seferde atmış. Ailesi de sırt çevirirse hiç düşmez yakanızdan. Daha fazla yapış yapış olmayın gidin hemen dava açın.
Aynen öyle. Valla eşimin kuzeni yedi bu haltı. Bi de parası olsa parası da yok. Kötü bir arabası vardı satıldı,güç bela aldığı bir ev vardı satıldı. Daha da borç ne alemde bilmiyoruz. Uçan kuştan borç istemiş. Karısı iki çocuğu ömründe tatile gitmemiş yaşam telaşesinde adama bak. Karısı ve çocukları görseniz pırlanta pırlanta. Bizim oğlanda iş yok ama. Vallahi hepimiz kadına dedik ki bırak git bu adamı. Al çocuklarını memleketine dön. Nafakanı al bununla uğraşma.
Boşamadı ama evliliği de evlilik mi şimdi değil.
Geçenlerde bir davette gördüm sanki 10 yaş yaşlanmış ikisi de

Arkadaşlar merhaba kumar bağımlılığı yüzünden konu açan çok olmuş bende kendi durumumda bahsetmek istiyorum , öncelikle çocuk yok mesleğim var ve 1 buçuk yıllık evliyim. Eşimle aynı yerde çalışıyoruz ve tanıdığım kadarıyla çok beyfendi düzgün sakin anlayışlı bir insandı çevremizde de ailemde hep böyle tanıdı bildi onu. Evliliğimin birinci ayında sanal kumar oynadığını öğrendim, ben bu tarz şeylerden çok anlamadığım için kumar olarak değilde yatırım yapacakken parayı batırmak diye anlattı. Bu arada hesaplarına baktım ve sürekli büyük paralar yatırdığını kaybettiğini gördüm para gereken bir dönem olduğu için yaptığını işinin rast gitmediğini söyledi ve inandım fakat düğün yaparken 1 liranın bile kıymetinin bilinmesi gerekirken bukadar gözü kara olması beni korkuttu tabi ama dediğim gibi bu kadar ciddiye alamadım çünkü bitcoini bana çok farklı anlattı fakat kaldıran denilen bir sistem varmış bu resmen kumarmış bunu tabiki yeniyeni anlıyorum. Daha sonrasında 8 ay ses çıkmadı ama kredileri var ödüyor, para sıkıntısı biraz yaşıyoruz ama Buda benim evliliğimin sıkıntısıydı geçip gider yapacak bişey yok dedim , halbuki ben onu bir kerelik sanarken 9. Ayımda öğrendimki hiç bırakmamış devam etmiş, üzerine bir daha oldu birdaha oldu . Eşim iyi insan bu olmasa sorunum yok , bu evlilikte çıkınca pişman olmak istemiyorum dedim tedavi önerdim başladı, 7 aydır tedavi görüyordu herşey iyi gidiyor diye bahsediyordu, fakat doktoruna da yalan söylemiş aslında hiç bırakmamış yine devam etmiş ve ilk tedaviye gittiğinde doktoru durumu çok iyi sıkmayın kendinizi derken 7 ayın sonunda artık etraftan borç aldığını , başka birine kredi çektirdiğini, aylık gelirinin iki katı kadar aylık ödeme yapması gerektiğini öğrendim. Bu arada ben takılarım bileziklerim herşeyimi satmıştım, böyle şeyler yaptığını duyunca kendimi korumaya almaya çalıştım kendimce birikim yapmaya çalışıyordum ve kendi maaşıma dokundurmadım, benimde ödemem var borcum var diyerek evin giderlerini gerektiğince hallediyorum kiraya falan karışmadım çünkü zaten böyle birşey yaparken onun üzerinden kirayı bile almaya gerek yok diye düşündüm kumara parası varsa evimin kirasını ödeyecek parası da olsun dedim, zaten yapacağımı yapmıştım çünkü elimde avucumda ne varsa satıp vermiştim evlenirken bile çoğu şeyi ben almıştım. Velhasıl şuan içinden çıkılamayacak bir borçla karşımda 3-4 milyona yakın borç , 5 yıl ödeme yapması gerekiyor. Onu hep iyi bir insan diye düşündüm ama tedavi de çare olmadı , artık gözümde iyi insan olarak da kalmıyor çünkü yalan söyleyen gizli saklı iş yapan benden habersiz evdeki altınımı çalan , kumar oynayan bir insan iyi falan olamaz. Bıraktım desede inancım yok artık , asla düzeleceğini düşünmüyorum. Parası borçu bir yana 2-3 ayda bir hayal kırıklığı, depresyonu bunalımı bitmedi , sürekli bunalımda , karşısında konuşsanız bile tek düşündüğü borcu nasıl halledeceği. Kafası bende evlilikte falan değil tam bir bağımlı. Ben artık bunu kabullendim.Benim bu adamdan boşanmam gerekiyor. Sadece cesaret istiyorum, boşandıktan sonra neyle karşılaşacağımı bilmiyorum. Ailemin olduğu ilde çalışma şansım yok, şu süreçte sanırım istemem de yaşamayı, farklı bir ilde çalışıyorum evlilik öncesi de yalnız yaşıyordum işim gereği, tecrübeliyim aslında yalnız yaşamaya da fakat artık güçlü değilim tek başıma kalmak gözümü korkutuyor sağlıklı değilim sürekli sinir krizleri ve baygınlık geçiriyorum , birde boşanma aşamasına girersem nasıl ayakta duracağım bilmiyorum, belki bu adım atmadan önceki bahanemidir onu da bilmiyorum , onu hala çok sevdiğimi söyleyemem çok büyük öfkem var ve gözümde çok düşük bir yerde sadece insan tamamen söküp atamaz duygusunu ya öyle bişey hissediyorum, bir de hala pişmanlık görememenin verdiği boşluktayım hala tek sorunu borç ödenmesi ve evliliğin bozulması çok önemli değil gibi susup duruyor, belki yalvarıp yakarsa çok daha kolay bırakabileceğim onu, pişkinlik gördükçe kudurur ya insan, tam olarak öyleyim. Bir çabası da yok durumum belli battım sende kendini kurtar diyor. Bende yapacağım bunu dedim ama birgün dava açarak değil sindirerek, bu arada evde çok muhatap olmamaya çalışıyorum.psikoloğa da gidiyordum evliliği kurtarmak adına ama kurtarılmayacağını anladım o yüzden ara verdim şuan tekrar başlayacağım bu kez bana cesaret vermesi için gideceğim , o cesaretimi kırabilirsem bunu yapacağım inşalah , boşanan ve bu durumu yaşayanlar tecrübelerinizi paylaşırsanız dinlemek isterim
16 yıllık evli birisi olarak yazıyorum. Her gün ağlayacağına iletide çocuklarını perişan edeceğine boşan 3 gün ağlarsın geçer. 1.5 yıl çok çabuk bir süre tükenmek için. Asla düzeleceğine inanmıyorum 7 ay doktora kim bilir ne paralar döktün yazık değilmi?
Biraz cesaret gelir umarım. Ailesi düşünsün naparlarsa yapsınlar

Malesef bende artık öyle olduğunu düşünmüyorum, ve ailesi de biliyormuş daha önce borçlarını kapatmışlar evlenir artık yapmaz demişler bunu da ben yaşayınca söylediler, yani bi uyarı bile yapmadılar hesaplarına bak kontrol et diye
geçmiş olsun

kumardan kast ettiğiniz sanırım kaldıraçlı crypto-para işlemleri yapıyor ?

ben evlenmeden vs. bunu nasıl anlamıyorsunuz o kısmı çok merak ediyorum. evleninceye kadar bu adamların aldığını verdiğini bilmiyor musunuz?

adını kumar diye koymuşsunuz zaten, çünkü burada başka bir üye vardı, eşinin benzeri işlemlerle batırdığı paraları kumar gibi görmüyordu. siz buna kumar dediniz eşinizi bağımlı gördünüz zaten işin büyük kısmı bu. diğer büyük kısmı da şu: bu bir bağımlılık ve maalesef geçmiyor. sanırım siz bunu da artık kabullendiniz ?

doktora filan gitmesi e yazık ki çözüm olmuyor. varsa çözüm bulan gelsin ben duymadım hiç, zaten beeelki bir ihtmal kurtulur diye umarak yaşayıp milon milyon borçlarıa içine gömülmek akıl karı değil.

işiniz var
daha önce yalnız yaşamışınız, asla aciz güçsüz değilsiniz, sindiremiorsunuz durumu şu anda hepsi bu.
üzüntünüzü, hayal kırıklığınızı neden ben demenizi
hepsini anlıyorum ama zararın neresinden dönerseniz kar

boşanınca iyi ki kurtuldum şükür diyeceksiniz ben inanıyorum.

Adam bağımlı..Ondan empati.minnet,değer,dürüstlük beklemeyin..İyi insan yanından geçmez onun..O kumarı asla bırakmayacak..Bu hayatı kendınıze değer görüyorsanız devam edin..Değeriniz bu adam mı? Karar vermelisiniz.O asla değişmeyecek.Şeker yanarda siyahlaşır asla eski şeker olmaz ya..Bu öyle bişey..Çayınızı katranlı içmek yada içmemek sizin tercihiniz.Eşiniz şizofren değil.Yaptıklarının ve sonuçlarının farkında.Ama o kadar zevklı kı..Vazgeçmek istemiyor..Benım dayımın çocuğu kendini vurdu..Dayım akşamına kumar masasına oturdu..Duygu vss anlamsız burda..Sevmek nasıl desem elmayı sev mesela..En azından sana zarar vermez.Bu seni maddı-manevi,psıkolojik,sosyal anlamda bitirir..

özgürlük gibisi yok. kuru ekmek ye. su iç. ama ruhen ve bedenen özgür ol. kimsenin yükünü çekmek zorunda değilsin. bayılmak ayılmak da ne canım. bu bence kişinin kendini korumaya alma durumu. boşanırsan ayılman bayılman da sona erecek. kocan seni hasta etmiş. ondan boşan ve iyileştiğini gör. anında düzelirsin. sıkıntın bu gereksiz evliliğin. korkma. sana faydası zaten yok. bari zararı dokunmasın def et onu.

Back
X