Garip bir evlilik

kafamı duvarlara vurmak istiyorum.

Kafanı duvara vursanda aklınız başınıza gelir mi hiç emin değilim.
Düğünümü kendim yaptım, takı istemedim, şu borcunu kapattım, bunu kaptım vallahi fenalık bastı beni. Konu sahibi siz niye evlendiniz gerçekten merak ediyorum? Çünkü orta koca diye bir şey yok, sizi maddi manevi sömüren bir adam var. Ayrıca bu kadar borç yapması bana hiç mantıklı gelmedi, bana daha çok adam sizden gizli, sizi sömürerek birikim yapıyor gibi geldi. Yarın sizden farklı bir hayat yaşadığına yada yaşamak için alt yapısını hazırlamış olarak görürseniz şaşırmayın.

Böyle bir adamdan baba olmaz. Bu adamdan çocuğun olsa bu sefer seni çocuğunla bir başına bırakır, hem maddi hem manevi...

Erkeğin karakteri elbette en önemlisi ama insanın standartları ve beklentileri olması gerekiyor. Ben de evlenirken spesifik olarak “x isterim” demedim ama gelinliğimi de kendim alacak değilim, ayıp yani. Eski bardağımı da gelin geldiğim eve kullanmam, bu kadar da kıymetsiz olmamalı. Düğünün yarısını ben vereceksem neden düğün yapayım mesela, bir zahmet koca adam ya düğün yapsın ailesiyle veya durumu yoksa da hiç yapmasın sade nikahla evlenirim. Onu istemem bunu istemem eskiyi kullanırım diye diye bu kıçıkırık işe yaramaz herifler iyice çoğaldı. Kendi rahatımı bozup evleneceğim bir de herif paralarımı yiyecek, e oldu.

Adam karısını el üstünde tutacağına g.t üstünde tutuyor.

Kimse kusura bakmasın, böyle adama aha da bu cümle yazılır.

Cidden kaç gündür farklı kişiler hep aynı konuları açıyor; koca ya issiz ya da kazandığını çarçur ediyor.

7-8 sene önce böyle konular açılmazdı. O zamanki konularda erkek ne kadar sorunlu da olsa evine ekmek getirirdi, kumarı borsası olmazdı. 10 senede ülke çok değişmiş.

Ben de diyorum niye bu kadar çok nazlı, tripli erkek var. Küsüyorlar, evi terk edip annesine gidiyorlar, karısıyla konuşmuyor asdfg oldu olacak regl de olun tam olsun. Ama böyle olması yine hem cinslerimdenmiş adama '' evlen yeter ki hiçbir şey istemem '' moduna sokup kadın rolüne büründürürsen olacağı bu :) Kadın erkek eşittir derken bunu kastetmemiştik

Maalesef öyle. Tamam ekonomi şartları aynı değil kadının da çalışması gerektiği dönemdeyiz ancak zaten çoğu kadın çalışıyor artık zaten değişmeyen tek şey hala çocukla ve ev işleriyle, yemekle uğraşanın hala yine kadın olduğu. Kadın çalışıyorsa bunlara da ortak olacak. Yükünü azaltıcaksın. Önce kadınların çalışmasını istemediler, zırladılar şimdi ise çalışsınlar diye zırlıyorlar ama aynı zamanda altınlarına maaşına göz dikiyorlar. Yamyam olmuşlar bu süreçte. Bu halini kabul edip evlenen olunca totoları kalkıyor tabi.

Ben de buradaki konuları okudukça evlenmeden ev, araba sahibi olayım da kocam kelek çıkarsa ayrılma durumunda bekarlıkta taksidini ödemeye başladığım mallara konmasın diye düşünüyorum.

Buradaki konular beni bu hale getirdi işte.

Bizi bu modernlik bitirdi ya, bu salak herifleri de tembelleştirdi. Kadınlar da güçlü kadın olayım derken pehlivana dönüştü. Çalışmak para kazanmak müthiş bir doyum aksini düşünemiyorum bile ama kocama sırtımı yaslayamadıktan sonra evliliğin hiçbir önemi yok benim için. Annem de her anlamda babamdan çok güçlüydü, hala öyledir ve mutlu olsalar bile bilirim annemin içten içe prenses olmak istediğini. Böyle bir dinamikte mutluyum diyen kadın dürüst değildir bence

Rosa 3 senem daha kaldı, yani zorlanırım ama geçinirim zaten kocam bakmıyor ki bana. İşte başladım ama 3 senedir kendime bir çanta almamışım inan körelmişim alışveriş yapmayı dahi unuttum ben. Yiyorum içiyorum, biraz biriktiriyorum. Ona kuruş vermiyorum. maaşlarımız allahtan iyi ve kira giderimiz yok gibi bir şey bir sitede bize tahsisli lojmanda oturuyoruz aidat vs ödüyoruz bu sebeple hala her şeye rağmen geçinebiliyoruz sanırım:) ben iradesiz bir adam istemiyorum tüm harcamaları o yapsın ben birikitreyim de demiyorum harcamalarımızı yapalım ve yetişkin insanlar gibi kenara bir miktar para da atalım çünkü hastalanabiliriz çünkü başımıza bir şey de gelebilir.. kocam bunu kendi iradesiyle düşünsün istiyorum.

Ben çok hatalıyım diyorum ya kendime daha kızgınım bu kadar kendi hakkıma girdiğim için. Eşime sakin sakin anlatmıyorum bunu sürekli kafasına kakarak öc almaya çalışıyorum bak normal insanların hayatına bir de benimkine bak paçavraya döndüm diyorum. Senin yüzünden yaşadığım hayata bak hayata dair hiçbir hevesimi gerçekleştiremedim, şimdi de gerçekleştirmek için kuruş param kalmadı:) enerjim kalmadı gençliğim hevesim kalmadı.
Beni ailem yanlış yetiştirmiş ben birinden bir şey talep etmeye alışkın değilim, onda yok bende var o zaman ben alırım sonuçta evliyiz diye düşündüm ya da kocamın borcu varken kendi keyfime bakamadım ama diyorum ya bakmalıydım o benim kocamdı beni zor anımda onun kalkındırması lazımdı.
Şimdi keyfime bakıyorum. İstesem bana sabit para da gönderir her ay ama ben iradesiz güçsüz bir koca da istemiyorum ki. Normal bir eş istiyorum.
Bundan sebep işte tatile gidicez biletleri alıyorsa oteli ben alıyorum ya da eve büyük kalem bir şey aldıysa diğerini ben alıyorum. Ödemeleri yapsın kenara para atsın insan gibi yaşadıktan sonra istiyorum tıpkı normal insanlar gibi.
Sözde pişman güya üzgün özürler diliyor ama vah ki gidene

Güçlü olmak ayrı erkeğin prenses rolüne bürünmesi ayrı gerçekten. Dediğin gibi olmasa cinsiyet farklılığı olmazdı ne anlamı kaldı ki o zaman? Güç dediğin sadece fiziksel olmuyor tabi. Kadının maddi gücü adaletin de gram bulunmadığı ülke de şart tabi kii. Ancak erkekte evlilikte baba figürünü, koruma iç güdüsünü hissettirmeli. Hayır bir de kadını sömürürken kendi ailesine ev araba alan var tövbe ya evlerden ırak.

Ben şu an bekarım. İleride evlenirsem her şey ultra lüks olsun, koltuk takımı şu marka olsun, şu kadar gr bilezik takılsın gibi isteklerim muhtemelen olmaz. Amaaa şu an kullandığım eşyaların çoğu o zaman sağlam olsa bile yeni bir yemek takımı, nevresim takımı, havlu ve benzeri şeyler almak isterim.

Konu sahibi o zaman farkına varmamis ama düğün ve diğer maddi konularda bu kadar verici olmasa karşı tarafa ne yazık ki şu mesajı veriyor " ben kusurluyum. Senden iyisini bulamam. Seninle evlenemezsem benimle evlenecek başka birini bulamam".

Kısacası, konu sahibi, zamanında sırf evlenmek için varını yoğunu seren bir kadın profili çizmiş.

Bence siz böyle düşündüğünüz için eşiniz 'nasıl olsa parasını vermekte sorun görmüyor' gibi düşünmüş. Sizin düşüncenizi anlıyorum yine öyle düşünmeye devam edin ama net büyük bir sınır çizerseniz eşiniz anca sizin kafanıza gelecektir. Malum erkekler biraz geriden geliyor. Hatta yine de aynı kafaya gelmez ama yaklaşır biraz daha.

Aileden ziyade birazda yapınız bu gibi geldi bana. Kendi ayaklarınızın üzerinde durmanız, birbirinize destek olmak için çabalayışınız çok güzel bunda sorun yok zaten ancak karşınızda ki sizin iyi niyetinizi kullanıp kocalık vazifesini de hiçe sayıp kullanmış. Evlenmeden önce bile böyleymiş zaten. Umut ederek evlenmek bence çok büyük yanlış gerçekten değişmiyorlar. Bunu kumar bağımlılığı gibi düşünün. Sorumluluk bilinci olmayan birine sonradan bu bilinç yüklenmiyor. Hadi evlendiniz altınlarınızı, paranızı vermeseydiniz keşke o noktada zorda kalıp bir çıkar yolu bulmak için uğraşmalıydı. Borsa şuan bahane. Ki o bahsettiği de borsaysa tabi.

Yönetmek istemiyorsun, çünkü bu çok yorucu ve gerçek değil gibi geliyor değil mi?
Yani kurmalı robot gibi sürekli ne yapacağını söyleyince yaşadığın şeyin değeri kaçıyor.
Ben de demeden yapan, güçlü karakterli erkekleri severim. İşte insan dengine gelecek. Tüm mesele bu.
Bana da inadına hep piremses adamlar denk geldi. Bir yere gidilecek olur, bana sorulur. Her şeyi ben bilmek zorunda olurum. Yoruldum, bıktım yani. O sebeple artık hiçbir şeyi bilmiyorum, yapmıyorum. Ve de talep ediyorum, yapılmayınca da küsüp olay çıkarıyorum. Hadi bakalım.

Aynen dediğiniz gibi. Ben evlendikten sonra sizin söylediğiniz kafaya gelmeye başlamıştım, nişanlıyken vs hep aman kocacım düşünmen yeter modundaydım da sonradan akıllandım allahtan :) sizin daha bekarken böyle düşünmeniz çok güzel bence. Herkes imkanlar dahilinde en güzelini hak eder, eski püskü şeyleri kullanıp gelinliğimi maaşımdan verecek değilim valla.

Bu şekilde düzelecek mi? Adam çöp ama sizde de hata var. Hatta hatanın başı sizsiniz. Ödünüz kopmuş eşim ve ailesi bana kuruş harcayacak diye. Nişana kınaya tamam da gelinliği niye kendiniz aldınız? Onu ben öderim bunu ben öderim aman senin borcun olmasın al benim birikimimi arabam bile sana feda... Eşiniz fırsatçı hain biri ama birikimi parayı zorla elinizden almamış değil mi? Bir gidip ailece babasından istemediğiniz kalmış. Siz kıyamamışsınız ama o size kıymış. Benim eşim zor durumdaysa borsada para tutmam tutamam. Bakın düzgün haysiyetli merhametli ve eşine değer veren insan empati yapar. Ben keyfimdeyim ama eşim sıkıntıda der utanır. Sizinki prenses modunda.

Bu söylenmelerin anlamı yok, siz sitem ediyorsunuz sanıyorsunuz ama adam her an arkasını dönüp gidebilir. Gamsız çünkü. Senin yüzünden şöyle senin yüzünden böyle diye diye yıpranacağınıza boşanın. Boşanmayı düşünmüyorsanız da evin masrafıyla ilişiğinizi kesin. Gerekirse buzdolabı boşsa gidin dışarıda yiyin. Evlenmeden önceki maddi durumunuza erişene kadar elinizi sürmeyin bir şeye.

Ayrıca bu çakalların en sevdiği şey evlenmeden önce alınmış malı sattırıp yenisini aldırmak. Çünkü yenisi alınırken üç kuruş verince ortak oluyorlar o mala.

Benimde esim borsada çok oynadı aynı şekilde kaybetti şuan uzaktan kendince takip ediyor ama oynadığı zamanlar resmen kabus gibiydi kumardan farkı yok, bu surecte çokça ders çıkardım, önce kendim sonra iliskime değer vermem gerektiği, bir tane toka bile almayan ben şuan canım ne isterse alıyorum evin zihinsel bütün yükünü çekmiyorum artık, bana danışmadan yaptığı şeylerin sorumluluğunu alamam sizde borcum var diyip kendi birikiminizi yapın bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…