Evlilikte sorunlar,abartiyo muyum

Ben bi gelişme okuyayım dedim kayınvalide evi temizliyorsun ve eve yorgun geliyorsun,Y a p m a.
Ben kayınvalidemlerde değilmtemizlik su derim getirirler. Acıktım derim sofra kurulur elimi hiç birşeye sürmem görümceler yapar.yanyana gelince konuşuruz saygım sonsuz ama zannetmiyorum ki birbirimizi sevelim. Güleriz eğleniriz vs vs ama hiç arayıp sormayız birbirimizi.
Tam tersi onlar da ki bu beş sene de 2 kere evime geldiler asla ellerini birşeye sürdürmem hizmetimi ederim tek kalır mıyım hyır kalmam bazen ama her evin düzeni kuralı ne ben ona karışayım ne o bana karışsın.
Herkes kendi çöplüğünde oynamalı yani.
Bu sadece erkek tarafı için değil kız tarafı içinde geçerli...
Ben kız tarafı olarak aman annemdir kırmayayım babamdır vs dedim eşimin ailesine karşı olduğum gibi olmadım mokoko oldum gençler aman diyeyim.
Evlendiyseniz iki kişisiniz siz bir ailesiniz konu tartışmaya kapalıdır.
10 sayfalık roman gibi haklısınız derdiniz var yazmışsınız lakin herşeyin bir ağırlığı var belli edeceksiniz kendinizi. Çünkü iyi niyet her zaman bırakın suistimali artık kan bağı olanla bile düşman ettirir unutmayın.
Sonucu okumadan yükseldim şu an inişe geçiyorum sevgili kulüp üyelerim teşekkürler

Vuran vurur; aldatan aldatır! Klasik bakış açım budur. Kocanız ordan ayrılmaz ve maalesef siz bu evlilikte mutlu son yazamazsınız. Görünen köy klavuz istemez. Hala aileniz size sahip çıkıyorken boşanın gençsiniz, nafaka vs ailenizin evinde bir şekilde yaşarsınız. Şiddet gördüm demişsiniz mahkemede kullanmak için darp raporu alıp eşinizden şikayetçi olmalısınız. Ya da bir kavganızda polisi arayacak ve şikayetçi olacak uzaklaştırm çıkartıp resmi evrakları davanıza dayanak yapacaksınız. İsteyeceksiniz tazminatınızı ve altınlarınızı baba evinde güzel güzel büyüteceksiniz çocuğunuzu. Angut kocanızda ne istiyorsa onu yapacak kiminle istiyorsa onunla yoluna devam edecek. Sizde Oh, be! Dünya varmış! diyeceksiniz. Ya da buraya yıllarca konu açmaya devam. Ama duyacağınız tek şey bu sizin seçiminiz ve siz kendiniz için adım atmazsanız kimse buradan size bir şey yapamaz. Çocuğunuza da yazık üzüldüm. Bu noktada ya boşanıp annenizle büyüteceksiniz çocuğunuzu ya da kavga gürültü içinde kocanız ve onun her işinin içinde olan ailesiyle birlikte büyüteceksiniz. Son seçenek ise kocanız (ki çok zor) evi ayıracak ve siz de eski konuları gündeme getirmeyerek yeni bir başlangıç yapacaksınız. Allah yardımcınız olsun.

Canım hakkımda hayırlısı olsun

Allah askina bebegim icin katlaniyorum ne ya ne demek bu daha kendi evinin faturalarini odemeyen adam anasinin agzina bakan adam baba olsa ne olcak olmasa ne olcak.Sende varya sanki kraliyet ailesine cocuk vereceksin gbi bebegim icin katlaniyorm diyip durmussun ya bu ailenin icjnde cocuk yetistirilirmi !!! Sen yiceksin dayagi cocugun izleyecek sora sen fedakar anne mi olacaksin? Gecin bunlari artik yeter!

Normalde her konuyu sabırla okurum bunu hiç okuyamadım. Nasıl bir yazış tarzı, internet ortamında olsanız bile bir insana hitap ediyorsunuz. Neyse ben de atlaya atlaya baktım klasik sorunlar yaşamışsınız üstelik 25 yaşında evlenmişsiniz, ben hala tekrardan Üniversite sınavına mı girsem diyorum. Kesinlikle destek alın önce, psikolojiniz hiç iyi değil. Evlilikteki sorunlarınızı konuşarak halletmeye çalışın ve sorunlar aşılana kadar ASLA HAMİLE KALMAYIN.

Sizin için çok üzüldüm... din adı altında iyice iyice sömürülüp bastırılmışınız... dayak atmak ne demek.. boğdu beni öldürebilirdi ne demek? Çocuğum için ne demek? Anneniz babanız da arkanızda nedir bu.. yaşadığınız hayat değil çok üzgünüm... siz ve bebeğiniz değerli kimseye meze etmeyin hayatınızı.
Geçin annenizin evine bebek az bişey büyüsün çalışırsınız da eve para da getirirsiniz gül gibi yaşarsınız en kötü nafaka alırsınız zaten...
Dayanmayın değişmeyecek, o arkanızdan konuşur diye korktuklarınız siz cefa içinde yaşadığınız için alkışlamayacak sizi. Yapmayın kendinize ve bebeğinize bunu

Bugün hepsini okudum...Senin kafan karmakarışık, psikolojin duman olmuş, sadece şikayet edip yine aynı hayatı yaşamaya devam edenlerdensin..

Kv evlenirken kuaföre gitmeye gerek yok, görümce nin kızı mı ne haltsa o yapar demiş sen de ok demişsin...Her seye susup katlanmışsın..Korona yüzünden davetiyeler elimizde kaldı ama 3 ay sonra düğün oldu demişsin, korona geçti mi ki düğün yaptınız o da ayrı ilginç...Kv elinde defterle masa masa gezip takı toplamış ve el koymuş, rezalet resmen. Sende kalan birkaç bileziği almak için de ellerindeki anahtarla evine girip arama yapıyorlar yine susuyorsun...

Şimdi bebek için katlanıyorum diyorsun ama bebekten once de susmuşsun...Eşin olacak hırbo hamilelikten önce şiddet uygulamış....Sonra sen hamile kalmışsın..Psikolojik ve fiziksel şiddet uygulayan biriyle aynı yatağa bile girilmez, girilemez yani içi almaz insanın ya.
.Hadi girdin nasıl istemeden hamile kalınıyor? Neden korunmadın mesela istemiyorsan madem cocuk?

Annen bu yürümeyecek gel demiş sana, gidip tekrar tekrar dönmüşsün..En son boşanacağım demişsin, eşin altınları vermen şartıyla demiş...Ne şartı ya, sen açarsın davanı, takılan altınların video kayıtlarını sunarsın mahkemeye, sendekileri almayı bırak elindekileri vermek zorunda yani..

Bu konu fake falan değilse cidden yazık..Sen bebek için neye katlanıyorsun? Annesinin ezildikçe ezildiğini, sürekli şiddet gördüğünü görsün, bu ortam içinde bunları normal sansın, sonra büyüdüğünde kendisi de şiddet gösteren biriyle evlensin diye mi? Bunun olacağı budur...
Sen cocuk için bişiler yapmak.istiyorsan derhal o evden ayrılmalı boşanmalı ve cocugu huzurlu bir ortamda büyütmelisin...Yani bu tarz kv ler gelin alıp durmadan işkence etmekten ne anlar, evlendirmeyin o zaman oğullarınızı, 3-5 altına konacağız diye değer mi? Ya da bundan zevk alıyorlar

Atlaya atlaya okudum bütün bu hengamenin icinde korunmayip hamile kaldigi için konu sahibi en suçlu gözümde. Zaten bitecek olan bir evlilik ve bu rezil ortami kimse kendi cocuguna layık gormemeli.
Konu sahibi ayrilmazsa eşi kendisini eninde sonunda bosar Zaten görünen köy kılavuz istemez

Özet; kocasi annesine bagimli tip
Kocasi kadina siddet uyguluyor
Kadin hamile
Suan bosanmak icin karar vermis galiba orayi tam anlamadim
Diger kisimlar kv kp gorumce elti ile maceralar

Gerçekten eşinden hamile halinle dayak yiyorsan neden katlaniyorsun.Birde senin imanina dindar olmana karışıyorlar,Evlilik hemen öyle istenildigi gibi gitmiyor alışma süresi var ama sevgi aşk yoksa sabırla bekleyemezsin, şiddet varsa katlanamazsin.Eşin ailesini karşısına alip konuşsun her tartışmanıza aileler karışmış bu şekilde biraz zor .Allah yardimciniz olsun en iyi karari yaşayan yani siz verirsiniz.

Ilk defa bu kadar dalgaya alinmis bi konu gordum , anlayamadim. Nokta ,virgul bile sorun olmus , pess . Bizlerde degilse de , ailemizde teyze, hala vs...mutlaka boyle zor sartlarda yasamak zorunda kalanlar vardir.7sulalemiz , dört dörtlük mü yasamis? Ha ,onayladim mi arkadasi? Hayir.Ewlenmeyecekti , kv evine gitmeyecekti,1sene birikim yapilsin derken, ne yikimlar olmus.Kaldi ki, Corona zamaninda , 1senede bu dunya sartlarinda ne kadar birikim yapilirdi? Degermiy di? Ki, faturalarini odeme gucune sahip degil eş. En cok da , anne ilginc. Kendi yillarca kv.den ceken bir Anne, nasil izin vermis anlayamadim.

Okulda öğretmiyorlarmi,

Yazdıklarınızı sonuna kadar okudum ve çok şaşırdığım yerler de oldu üzüldüğüm yerlerde gerçekten okurken dayanamadım ya yaşarken nasıl zordur siz bilirsiniz ancak. Yani açıkcası ya ayrılacaksınız yada bu dengesizlerin arasında hayatta kalabilmek icin bunlar gibi dengesiz olmanız gerekiyor yoksa başka türlüsü zor :// hayata bir kere geliyoruz ya çekmeye değmez evli olmaya devam ederseniz yaşayacaklarınız bunlardır işte değişen biçey olmaz anan boşanırsanız en kötü ben olabilir ki ? Allah yardımcınız olsun sizi tanımıyorum ama çok dua edicem

Kusura bakma ama kocan adam değil, küçük bir oğlan çocuğu. Bir de bu 'çocuğa' çocuk vermişsin. Yazık.
Kolay kolay kimseye boşan demem ama sen boşan, bir de bu faturasını ödemekten aciz adamın dayağını mı yiyecekin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…