İşte bu yüzden "iyilikten maraz doğuyor"Eşimden bi ton laf dinledim biraz önce oruçlu olduğumdan çokta cevap vermedim kısa kestim. İşin sonu nereye varacak bilmiyorum. Anneme söyledim bundan sonra senden bişey istemicek kapısını çalmıcaksın bidaha falan gibi şeyler söyledi. Kötü gelin durumuna ben düştüm yine. Nasıl çıkıcam bu durumdan ne yapıcam hiç bilmiyorum. Öyle bi durumdayım ki eşim rahatlıkla abisiyle konuşur bu durumu bense kimseyle konusamıyorum üzülmesinler diye.
Klasik erkek ailesi tripleri. Siz ona 7/24 baksanız da eninde sonunda "el kızı"sınız.Bu konuda hicbi sıkıntı yok zaten hep önce onun annesine gidiliyor kandillerde vs benim ailem uzak oturuyor diye bi kere gitmiş değiliz kandil oldumu onun annesine ben kendim diyorum gidelim diye. Ablamın arabasını almıştım gel seni dışarı çıkarayım dedim çıkardım mesela. Ama eşimin arabasını aldığımda annemi babamı çıkardım diye oğluna bi ton laf etti.
Seni üzmekten çekinmeyen insanları siz de üzmekten çekinmeyin. Siz akıl ve ruh sağlığınızı yitirirseniz bakin nasıl hic düşünmeden arkalarını dönüyorlar.Eşimden bi ton laf dinledim biraz önce oruçlu olduğumdan çokta cevap vermedim kısa kestim. İşin sonu nereye varacak bilmiyorum. Anneme söyledim bundan sonra senden bişey istemicek kapısını çalmıcaksın bidaha falan gibi şeyler söyledi. Kötü gelin durumuna ben düştüm yine. Nasıl çıkıcam bu durumdan ne yapıcam hiç bilmiyorum. Öyle bi durumdayım ki eşim rahatlıkla abisiyle konuşur bu durumu bense kimseyle konusamıyorum üzülmesinler diye.
Cok doğru. Iyilik olsun diye yaptıklarımız görevimiz oluyor. Birakmak istediğimizde emeklerimiz için teşekkür edileceğine nankör oluyoruz bir de.İşte bu yüzden "iyilikten maraz doğuyor"
Eşinizin gerçek yüzünü görmüş oldunuz. Buna göre bir gelecek planlaması yapın.
Kocanız bile olsa kimseye % 100 güvenmeyin.
Bakın 1 senelik emeğiniz 1 günde yok sayıldı.
Bir arkadaşınıza, kardeşinize, başka çare yoksa annenize anlatın. İçinize attıkça öfke patlaması sizi daha da yıpratır.
İyi de devamında kendi ailemde yatıya kalıyoruzSorun şu; neden onların istediği gibi olmak zorunda?
Ben bayram sabahı ilk olarak aileme gidersem neden sorun oluyor?
Bunun mantıklı izahı yok. Erkek ailesi olmak, neden üstünlük sebebi olsun, neden onlara her şey için hesap vermek zorunda olalım?
Evimin hanımı olayım ama bir gün bu sebepten üstüme iş kalırsa o zaman çalışırımevlendiğinizde neden çalışmayı bıraktığınızı anlamadım. bence iş bulup çalışın hiç olmazsa bu psikolojik eziyeti çekmeye vaktiniz olmaz
Üstünlük erkek ailesine mahsus Türkiye'de. Biz kız aldık anlayışı hala devam ettiği için bu sorunlar yaşanıyor.İyi de devamında kendi ailemde yatıya kalıyoruzönce bize gidip sonra oraya mı geçelim? Ya da bir sefer sizin istediğiniz olur bir sefer karşı tarafın. O bir örnekti sadece. Burada eşi zaten çalışıyor izin mi alsın annesine gitmek için... böyle üstünlük sebebi falan muhabbetleri yapacak olanlar nikah defterine imzayı atmasın bence
Fazla feminist gördüm sizi gerek yok. Neden hizmet etmesin kız tarafına bir erkek? Ailem geldiğinde eşim gayet de hizmet eder. Konu sahibinin eşinin de herhangi bir zor durumda ne yapıp yapmayacağını bilemeyiz. Ama şimdi kendisi yaparsa öyle bir durumda eşine hop bir dakika deme hakkı doğare gittiğinde bayramda o aileye hizmet etsin? Yok.
Konu sahibinin kocası 1 yıl boyunca gidip kaynanasının gönlünü yapar mıydı? Hiç sanmıyorum. "Senin annen, ben neden yapıyorum?" derdi. Erkek kayınvalideye bakmayınca normal, kadın kayınvalideye bakmayınca vicdansız. Bu vicdan denen şey sadece kadınlar da mı var?
vallahi çalışmak ev hanımı olmaktan daha kolay ya bu evlenince ev hanımı olayım kafasını anlamıyorum. çocuk olur da bakacak kimsen olmaz onu anlarım ama insan evlenince işi neden bırakır bunu anlayamıyorum.Evimin hanımı olayım ama bir gün bu sebepten üstüme iş kalırsa o zaman çalışırım
Ne iş yapıldığı da önemli tabii ve alışkanlıklar...vallahi çalışmak ev hanımı olmaktan daha kolay ya bu evlenince ev hanımı olayım kafasını anlamıyorum. çocuk olur da bakacak kimsen olmaz onu anlarım ama insan evlenince işi neden bırakır bunu anlayamıyorum.
Sizin eşiniz gibi istisnalar kaideyi bozmuyor. Ben feminizm olarak bakmıyorum, burada bir haksızlık var ona karşı çıkıyorum.Fazla feminist gördüm sizi gerek yok. Neden hizmet etmesin kız tarafına bir erkek? Ailem geldiğinde eşim gayet de hizmet eder. Konu sahibinin eşinin de herhangi bir zor durumda ne yapıp yapmayacağını bilemeyiz. Ama şimdi kendisi yaparsa öyle bir durumda eşine hop bir dakika deme hakkı doğar
Eşini tanımadan bence asıl haksızlığı siz yapıyorsunuz. Belki adam da bir istisna..Sizin eşiniz gibi istisnalar kaideyi bozmuyor. Ben feminizm olarak bakmıyorum, burada bir haksızlık var ona karşı çıkıyorum.
Öyle olsa "ben çalışıyorum anneme bakamam" demezdi.Eşini tanımadan bence asıl haksızlığı siz yapıyorsunuz. Belki adam da bir istisna..
evet mesela ben evde oturunca her şey daha çok gözüme batıyor ve evde olunca eşim her şeyi sen halledersin kafasında oluyor. çalışan kadından beklentiler azalıyor (en azından benim eşim bu şekilde).Ne iş yapıldığı da önemli tabii ve alışkanlıklar...
İşte konu sahibi bunu tahmin edememiş. Benim eşim akşam 18.30da çıkıyor mesaiden, ben 15.00de. Şimdi ben ona sen gel çocuklara bak diyebilir miyim... bana saçma geliyor ama bazı arkadaşlar canhıraş savunmuş. Ne bahane bulacak da izin alacak. Üstelik bu hanım çalışmıyor yani 7/24 evde. Ortak nasıl bakabilirler gerçek hayatta karşılığı yok bu beklentininevet mesela ben evde oturunca her şey daha çok gözüme batıyor ve evde olunca eşim her şeyi sen halledersin kafasında oluyor. çalışan kadından beklentiler azalıyor (en azından benim eşim bu şekilde).