Evliliğimde çıkmazda hissediyorum.

Yani en son cinselliğinizi 1 sene önce mi yaşadınız?
Son cinsellikten sonra bariz bir şey oldu mu?
1 sene mümkün değil ya çok ütopik geldi.
Ne kırgınlıkmış arkadaş..
Yemek sofralarında vs gülüşüp sohbet ediyor musunuz?
Hiç mi mutlu an, güzel bir sarılma olmadı da cinselliğe dönmedi?
Gerçekten merak ettim.

Aynı fikirdeyim. Ya alternatifi var, ya çok ciddi bir problemi. Sonuç olarak ikiside problem. Kadın da kendini kadın hissetmek ister. Zor bi durum yani.
Tabii ki. Sağlık problemi olsa doktora gidilir, çözüm aranır o süreçte tabii ki bende eşime destek olurum. Ama sağlık sorunu yok yine de 1 sene olmazsa arıza çıkarırım. 1 sene hatta bence çok uzun süre. (Hamilelik dışında-risk olabilir) Sadece erkeklerin ihtiyacı gibi yansıtılıyor Türkiye’de. Güzel bir seks hayatı her kadının hakkı.

Kendinize haksizlik ediyorsunuz. Evliliginizde cinselligin en aktif olacagi zamanlar bile ondan sogumuşsunuz. Sadece lafla gosteriyor cabasini bir icraat yok kendinizi daha fazla yipratmayin.
Son şans verdim artık evliliğimize. Ben de mükemmel değilim. Ben de onu kırdım travma yasadıgım bir dönemde.Sinirli davrandım önceden sevgiliyken.Ama onu bile sorun yapmadı hiç.Sana ne oluyor sen iyi değilsiz gel konusalım bile dememişti.İşte birikti sanırım bende ve artık tasıyamıyorum.Kendisi terapi almak istedi Sanırım bu da bir çaba sayılır? Sadece bıraktım zamana ve izlemek istiyorum.Bu sürecte ama benim hiç çabalayasım kalmadı artık. Sanırım ondan adım görmek istiyorum ben artık. Belki o zaman çabalayasım gelir

Son şans verdim artık evliliğimize. Ben de mükemmel değilim. Ben de onu kırdım travma yasadıgım bir dönemde.Sinirli davrandım önceden sevgiliyken.Ama onu bile sorun yapmadı hiç.Sana ne oluyor sen iyi değilsiz gel konusalım bile dememişti.İşte birikti sanırım bende ve artık tasıyamıyorum.Kendisi terapi almak istedi Sanırım bu da bir çaba sayılır? Sadece bıraktım zamana ve izlemek istiyorum.Bu sürecte ama benim hiç çabalayasım kalmadı artık. Sanırım ondan adım görmek istiyorum ben artık. Belki o zaman çabalayasım gelir

Artık çabalayasım kalmadı demişsiniz.
Şuana kadar çabaladınız mı?
Çabaladıysanız bu çabalarınız nelerdi biraz bahseder misiniz?
Konunuzu okuduğumda çözüm aramaktan ziyade kurban psikolojisine girmiş gibi bir izlenim aldım.

Peki terapistten randevu almis mi yoksa bu da mi sadece lafta ona bakin. Hakkinizda hayirlisi olsun.

Tamam da zorunlu okunan bi durum yok ki. Cinsellik zevk için yapılır. Size psikolojik olarak iyi davranmadığında yaklaşmak istememeniz çok normal bunları biz de yaşıyoruz fakat acaba talep etmeyi azaltsanız mı. O çıkıyorsa dışarı siz de çıkın hiçbir şey sormayın muhatap olmayın lensinizde odaklanın bi süre sonra kendi gelecektir
Ben dısarı cıksam peşime takılır ben de geleceğim diye.Ben bilerek bir kez onu test etmek için tartısma sonrası14 gün hiç konusmadım onunla.Tabi daha ömcesinde de karsıma alıp beklentimi hislerimi paylasmıstım.O konusmaya calıstı ama sorunu çözmek için değil günlük seylerden bahsetmeye calıstı ne yaptın ettin gibi sorular.Arkadası aradı canı sıkkınmıs hemen gitti cıktı evden o dönemde mesela. Kendimi cok kötü hissetmiştim. Ya anlamıyorum duygu körü mü bu adam? Yoksa umursamıyor mu? Yoksa duygusal ilişki de nasıl adım atacagını mı bilemiyor? Artık kendi hislerimi bıraktım onu çözmeye anlamaya calısır hale geldim.

Ben dısarı cıksam peşime takılır ben de geleceğim diye.Ben bilerek bir kez onu test etmek için tartısma sonrası14 gün hiç konusmadım onunla.Tabi daha ömcesinde de karsıma alıp beklentimi hislerimi paylasmıstım.O konusmaya calıstı ama sorunu çözmek için değil günlük seylerden bahsetmeye calıstı ne yaptın ettin gibi sorular.Arkadası aradı canı sıkkınmıs hemen gitti cıktı evden o dönemde mesela. Kendimi cok kötü hissetmiştim. Ya anlamıyorum duygu körü mü bu adam? Yoksa umursamıyor mu? Yoksa duygusal ilişki de nasıl adım atacagını mı bilemiyor? Artık kendi hislerimi bıraktım onu çözmeye anlamaya calısır hale geldim.

Aynı evde 14 gün küsmek nedir... Bu evliliği kurtarmaya çalışıyor gibi değilsiniz

Artık çabalayasım kalmadı demişsiniz.
Şuana kadar çabaladınız mı?
Çabaladıysanız bu çabalarınız nelerdi biraz bahseder misiniz?
Konunuzu okuduğumda çözüm aramaktan ziyade kurban psikolojisine girmiş gibi bir izlenim aldım.
Cinsellik konusunda çabalamadık hiç cünkü artık içimden gelmiyordu.Eşimi cok kez karsıma alıp bak bizim ilişkimiz de sorun var.Ben böyle hissediyorum.Sen böyle yapınca ben böyle hissediyorum.Senin bende hosuna gitmeyen seni kıran tavırlarımı da söyle. Ne hissediyorsan düşünüyorsan acıkca söyle. Kırılırım diye düşünme. İçine atma. Sonra bak daha kötü oluruz gibi bir sürü soru cevap seklinde konusarak onunda sorgulamasını saglamak istedim. Sürekli aynı konular ama artık anlatıs tarzını kelimeleri değiştiriyordum. Onun benden hiç şikayeti yokmus öyle diyor. Ama ben kendi hatalarımı da gördüm. Buna ragmen nasıl onu kıran bir sey olamaz? Dürüst olmadıgını dğşünüyorum duyguları ve düşüncesi hakkında.Neden degersiz hissetiğimi falan aklınıza gelebilcek her seyi ona belirttim cok kez. Kırmadan suclamadan yapmaya calıstım sakince. Artık zaman geciremediğimiz paylasımımız olmadıgını kac kez belirttim. Ama ona ragmen hafta sonları tatilken bile evde yat uyu oyun oyna modunda takıldı.Ha bazen yemeğe gideriz ya da ev alısverişine bizim zaman gecirme seklimiz bu oldu artık. Ben onu bir kaç film izleyelim diye teklif ettim izledik. Ama ondan hiç öyle talep de göremedim konusmama ragmen.

İyi de cinsellik olmadan hiçbir evlilik yürümez, diğer türlüsü kendini kandırmak olur bana göre. Adam zaten sizden çok daha farklı bir alemde yaşıyor, iyi yanı ne olabilir ki?
Her isteğimi dediğimi yerine getiriyor. Asla hayır olmaz dediğini duymadım.İllah bir sey satın almasından bahsetmiyorum.Şuraya gidelim desem tamam der götürür. Ne bilim iyi niyetli bir insan kimseye karsı kötülğk düşünmeyen biri. Ve elalem ne der diye düşğnmeyen biri de. Saygılı biri de hakaret etmez bana da kimseye de

Ben karsıma alıp konustugumda bemi dinleyen anlamaya calısan birini görüyorum.Ama açık açık anlatıyorum.Anladıgını düşünüp ona bırakıyorum meydanı.Ama hala aynı.Ya merak mı etmiyor beni yoksa duygusal yakınlık mı gösteremiyor adım atamıyor anlayamadım.Sevgiliyken de böyleydi gibi.Ben o zamanlar cok yogun calısmak zorundaydım.Zaten evlilij öncesi de böyle yalnız hissettiğim için konusma yapmıstım onunla yine düzelirim özür dilerim bilmiyorum böyle hissetitğini dikkatli olucam demişti.Şimdi geri bakıyorum ve sanki herşeyi net görebiliyorum ama kabullenemiyorum gibi.Ben seviyorsa ona haksızlık ediyorsam diye düşünüyorum.
Sizi yeterince sevseydi, sizi düşünüp hareket ederdi, sizi sevseydi, çözüm bulmaya çalışırdı, sizi sevseydi sizinle cinsellik yaşamadan duramazdı, sizi sevseydi o kadar konuşmanıza rağmen gidip arkadaşları ile takılmazdı, sizi sevseydi sizin evlilikten beklentinizin karşılanmadığını farkeder ve bunu karşılamaya çalışırdı. Beni hiç mi sevmedi demiyorum ama sizin mutluluğunuz, huzurunuzu 1. sıraya koyacak kadar sevmedi, sizinle cinsellik yaşamadığından çok üzülecek kadar sevmedi, sizi çabalayacak kadar sevmedi. Sizi evliliği öylesine sürmesini sağlayacak, evde bir kadın olmasını sağlayacak kadar , sizi işe yarar bir ev arkadaşı kadar sevdi.
Şimdi asıl sorun, si ne kadar sevgiye razısınız, evlilik sizin için içinde mutlu olmasanız da sürdürmeye değer mi, size sizin istediğiniz kadar değer vermeyen bir adamla yapmış olduğunuz evlilik üzerine sözleşme ne kadar kıymetli??

Cinsellik konusunda çabalamadık hiç cünkü artık içimden gelmiyordu.Eşimi cok kez karsıma alıp bak bizim ilişkimiz de sorun var.Ben böyle hissediyorum.Sen böyle yapınca ben böyle hissediyorum.Senin bende hosuna gitmeyen seni kıran tavırlarımı da söyle. Ne hissediyorsan düşünüyorsan acıkca söyle. Kırılırım diye düşünme. İçine atma. Sonra bak daha kötü oluruz gibi bir sürü soru cevap seklinde konusarak onunda sorgulamasını saglamak istedim. Sürekli aynı konular ama artık anlatıs tarzını kelimeleri değiştiriyordum. Onun benden hiç şikayeti yokmus öyle diyor. Ama ben kendi hatalarımı da gördüm. Buna ragmen nasıl onu kıran bir sey olamaz? Dürüst olmadıgını dğşünüyorum duyguları ve düşüncesi hakkında.Neden degersiz hissetiğimi falan aklınıza gelebilcek her seyi ona belirttim cok kez. Kırmadan suclamadan yapmaya calıstım sakince. Artık zaman geciremediğimiz paylasımımız olmadıgını kac kez belirttim. Ama ona ragmen hafta sonları tatilken bile evde yat uyu oyun oyna modunda takıldı.Ha bazen yemeğe gideriz ya da ev alısverişine bizim zaman gecirme seklimiz bu oldu artık. Ben onu bir kaç film izleyelim diye teklif ettim izledik. Ama ondan hiç öyle talep de göremedim konusmama ragmen.

Bazen erkekler böyledir. Siz niye her şeyi ondan bekliyorsunuz? Defalarca anlattım demişsiniz.
Defalarca anlatmayın, plan yapın götürün, sarılın özlediğinizi söyleyin.
Ortada "bir sorun var" "bir sorun var" modunda gezmeden biraz gevşemeye çalışın.
Eşinizi kapıda karşılar mısınız güler yüzle? Ya da işe uğurlarken kapıya kadar geçirip öper misiniz?
Bu tarz rutinleri erkekler oluşturmaz, oluşturamaz. Dişi kuş işi :KK200:

Devamını eşiniz getirir bence.
Çok egoya ve gurura binmiş ortada hiçbir şey yokken.
Sormasın neyin var diye siz gidin anlatın ya da kız arkadaşlarınızla paylaşın.
Her şeyi de eşimizle mi paylaşacağız? O bizim romantik partnerimiz.. :)

Her isteğimi dediğimi yerine getiriyor. Asla hayır olmaz dediğini duymadım.İllah bir sey satın almasından bahsetmiyorum.Şuraya gidelim desem tamam der götürür. Ne bilim iyi niyetli bir insan kimseye karsı kötülğk düşünmeyen biri. Ve elalem ne der diye düşğnmeyen biri de. Saygılı biri de hakaret etmez bana da kimseye de
Siz belki iyi bir adamla evlendiğinizi söyleseniz bile ( bence öyle değil , dedikleriniz ortalama , boşvermiş, görev adamı, her söyleneni yapan, pasif, ezik, robot biri) size kadın , aşık , sevgili, hayat arkadaşı olarak değer vermeyen biriyle evlenmişsiniz.
İyi insan ! Olduğu için evliliğe devam edecek gibi duruyorsunuz, bu kadar psikolojik sağlığınızı kaybedene kadar boşanmadıysanız bundan sonra zor sizin boşanma karararı almanız.

Yani en son cinselliğinizi 1 sene önce mi yaşadınız?
Son cinsellikten sonra bariz bir şey oldu mu?
1 sene mümkün değil ya çok ütopik geldi.
Ne kırgınlıkmış arkadaş..
Yemek sofralarında vs gülüşüp sohbet ediyor musunuz?
Hiç mi mutlu an, güzel bir sarılma olmadı da cinselliğe dönmedi?
Gerçekten merak ettim.
Elbette gülüştüğümüz anlarımız oldu.Ama kendisi aynı zaman da bilgisayar oyunu oynayan biri de. İşten gelip naptın nasıl gecti günün gibi seylerden bahsedip. Oyun oynuyor yatana kadar. Ha ben desem ki gel film izleyeliö suraya gidelim. Oyun kapatır gelir. Ama sürekli ben talep ediyorum o ise uymak zorunda kalıyor gibi hissettim ve artık saldım ben de 1 yıldır.Kendisi nadiren hafta sonu yemeğe gidelim suraya gidelim der. Sanki onu da görev gibi yapıyor. Geldiğimizde de yine oyuna oturur falan. Arkadaslarıyla da birlikte zaman gecirdij bir kaç kez. Eşim arkadas ortamında daha fazla konusır ve güler onu görüyorum.Sarılma diyorsanız. Sarılmalarımız oldu evet ama sanki iki ruhsuz insan sarılıyor gibi hissettim hep 1 yıl içinde. Gecen gün de bilgisayar karsısındaydı onun instagramında ki arşivine bakıyırdum bir yandan da ona gösteriyordum hatırlıyor musun şu günü falan diye. Bazen gülümsüyordu iki kelime ediyor bir yandan bilgisayara bakıyordu. Sonra dedim sıkıldın mı bakmaktan. Yani evet biraz sıkıldım dedi. Mesela buna bile artık alınır hale geldim. Aşırı duyarcı biri olmaya basladım. Kendimi tanıyamıyorum ben.

Aynı evde 14 gün küsmek nedir... Bu evliliği kurtarmaya çalışıyor gibi değilsiniz
İyi de ben bir cok konusmadan sonra onun ne yapacagını görmek istediğim için konusmadım onunla.Çabalayacak mı söylediklerimi anlamıs mı kafasında yer etöiş mi bir adım bir sey görmek istedim.

Siz belki iyi bir adamla evlendiğinizi söyleseniz bile ( bence öyle değil , dedikleriniz ortalama , boşvermiş, görev adamı, her söyleneni yapan, pasif, ezik, robot biri) size kadın , aşık , sevgili, hayat arkadaşı olarak değer vermeyen biriyle evlenmişsiniz.
İyi insan ! Olduğu için evliliğe devam edecek gibi duruyorsunuz, bu kadar psikolojik sağlığınızı kaybedene kadar boşanmadıysanız bundan sonra zor sizin boşanma karararı almanız.
Yok benim son zamanlar da aklımdan geciyor ayrılmak ciddi ciddi.Eşimden de gizlemedim bunu söyledim gece gün karsıma alıp yine bir konusma yaparak. Son kez denemek için. Bu yüzden eşim de terapiye gitmek istediğini söyledi.Bilmiyorum artık zamana bıraktım. Daha fazla olmuyorsa zorlamayacagım

Gördünüz mü peki ?
Görmedim işte 14 gün sonunda ben yine gittim ilişkimiz hakkında konustum. Niye gelmedin diye sordum. Gelcektim unuttum diye salakca cevap verdi. Kendimi daha da degersiz hissettim.Nasıl unuttun saka mısın sen dedim.İşte cevirmeye calıstı ordan lafı.Ona da dedim yine her istediğimi yaoman asla hayır dememen evet güzel bir davranıs ama sevgiyi göstermenin tek yolu bu değil diyip resmen öğretmeye calıstım.Ben mi abartıyorum diye kendimi sorguluyorum. Ben de hata yaptım onu kırdım zamanında farkındayım. O da mı kırgınlıklarını söyleyemiyor diye kendi derdimi bıraktım onun açılmasıyla ugrasmaya basladım.Açılsın düşünceleri duyguları söylesin ki ben de iki arada kalmayayım derdine düştüm.

Back
X