Evliliğim mi ? Psikolojim mi ?

Kocanız da olsa hayır demeyi bilin. Siz bakıcı değilsiniz.
Kafam karman çorman. Doğru söylüyorsunuz. Bu şekilde düşünerek bile vicdansız bi gelinmiş imajından korkuyorum. Malum kendinizden ne kadar ödün verirseniz verin bişeye hayır diyin hemen yapıştırırlar yaftayı.

Eskiden ilerde böyle bi insan olacaksın. Karşındakine cevap veremeyeceksin içinden geçeni söyleyemeyeceksin deseler gülerdim. Öyle dobra tanırdı herkes beni. Şu an halime üzülmekten başka bişey yapamıyorum. Nasıl böyle oldum diye.

Sindirilmiş gibiyim. Kabuğuna çekilmiş bi kaplumbağa gibi. İçeride boğuluyorum dışarıdan herşey günlük gülistanlık. Herkesi mutlu et kendini mutsuz. Sıkışıp kalmışım tartışma olmasın kavga etmeyelim diye içime kapanmaktan nefes alacak yerim kalmamış. Bugün burada tüm yazılanlara baktığımda önce kendimi düşünmem gerekiyor biliyorum ama yapamıyorum. Böyle bi insan değildim. Nasıl böyle oldum bilmiyorum. Ve an itibarıyla tek çözümüm çalışıp burdan uzaklaşmak. Bugün sonuca vardığım şey bu oldu. Teşekkür ederim.

İyi de kendi öz annesine bakmayan evlat olarak eşiniz vicdansız bu durumda.
Annesine bakmayı elmiş gibi "görev" diye tanımlayan eşiniz vicdansız.

Konunuzu okudum, aklıma annemin bir sözü geldi:
"Yaptığın bir iyilik, kısa zamanda görevin haline gelir"
O yüzden herşeyi dozajında bırakmak iyidir, herşeyin fazlası zarardır yani, iyiliğin bile..

Yerinizde olsam zamanla mesafe koyarak, görüşme süresini ve sıklığını azaltmaya çalışırdım. Eşime de bunaldığımı hissettirirdim.
Tabi çalışmak da iyi bir çözüm olabilir.

K.bakmayın ama sorun eşinizde gelin bile olsa bu kadar sorumluluk almak zorunda degil.Birde kayınvalidenzde bir tuhaf hem alısverisini yaptırıyo hemde hizmetçi varmış gibi kendi istediği yerden aldırtıyo hepsini aynı yerden alın verin dinlemeyin

Ya biz bile bunaldik evde. O kadin napsin? Dayan lutfen Bizde o yaslara gelicegiz insallah

Orta yolu bulmak sizin için iyi olur her gün uğramayın 3 4 günde 1 gidin istedogi markete gidemedim surdan aliverdim diyin. sizi lafa tuttuğunda annecim şu isim vardı deyin kısadan kesin bazen de he diyip geçin dediklerine. Yaşlı insandır boşverin. Takmayın çok fazla. Kendinize iyi gelen uğraşlar bulun onlarla ilgilenin iyi gelecektir size..

Annesinin 2 3 gunde bir ne gibi market ihtiyacı oluyor ki? Ben de tek yasiyorum haftada on gunde bir online siparis veririm getirirler siz de öyle yapin parasini da o ödesin size ya da esinizin kredi kartından yapin
Yakinda market bakkal varsa ekmegi her gün kac tane yiyorsa onlar götürsün parasını kapida odesin ya da siz toplu ödeyin yani her gun gitmek mecburiyetinde degilsiniz
Esinize de annen senin sorumlulugunda deyin
Erkekler genel olarak hep kadinlar alttan alsin bisey demesin hep pispislasin istiyor ama ilk darlanmada da baska ufuklara yelken aciyorlar onun da bahanesi beni cok bogdun oluyor halbuki kadinlarin ne kadar darlanip yoruldugunu düşünmüyorlar
Annesinin de dertlerini dinlemeyin verin dönün anne isim.var anne yemek yok vs dinlemeyin yani
Bu süreçte hepimiz yıprandık herkesin anlatmaya ihtiyaci var ama kimse dert dinlemek zorunda değil ayrica anneler çocuklarından ilgi bekliyor gelin ya da damattan değil

bu durumda bence de kendinize gelebilmek için çalışmanız gerekiyor, en azından daha huzurlu bir hayatınız olur. aynı durumda kim olsa fazla gelir, kendinize yüklenmeyin. madem annesi pandemi yüzünden evden çıkamıyorsa siz de iki günde bir markete gitmek zorunda değilsiniz, size de pandemi var. en azından konuşup, bir market günü ayarlayın tüm ihtiyaçları yazılsın ve tek bir günde alınsın. fazla yapılan iyilik, bir süre sonra görev haline gelir, eşiniz de annesi de bu sizin göreviniz diye bakar. acil bir şey olsa neyse ama oyun için, tv için vs sürekli çağırılmak, istediği yerden istediğini aldırmak istemek can sıkıcı. böyle devam ederse kendi sağlığınız da etkilenecek. eğer şu an çalışma imkanınız da yoksa eşinize sakince kendinizi iyi hissetmediğinizi anlatın.

A101 in migrosun online uygulamaları var biz onu kullanıyoruz ne istiyorsa ordan sipariş versin çokda basit uygulamalar kulllananilir yani

Diğer arkadaşların aksine ben bir işe girin diyemeyeceğim. Çalışmak istiyorsanız tabii ki girin ama aslında öyle bir isteğiniz olmadığı halde sırf kayınvalideden kaçmak için bunu yapmanız, buradaki esas sorun olan sınır çizme meselesini çözmek yerine maskelemeniz anlamına gelecek. Çözülmeyip üstü örtülen sorunlar da tekrar tekrar, başka biçimlerde karşımıza çıkar bilirsiniz.

İçinizden gelmediğinde ve kayınvalidenizin gerçekten önemli bir ihtiyacı söz konusu da değilse, taleplerine hayır diyebilmelisiniz. Sebep göstermenize ya da mazeret bulmanıza dahi gerek yok, bu sizin en doğal hakkınız. Bu arada önemli ihtiyaçtan kastım aç kalmak, susuz kalmak gibi şeyler, can sıkıntısı değil. Biliyorum hayır demek her zaman kolay değil, eşiniz size destek olmak yetine vicdanınıza ve sorumluluk bilincinize oynarken hiç değil. Ama bir kere hayır demeye alışınca çok keyifli, insanı özgürleştiriyor. Yavaş yavaş pratik edin, devamı gelir zaten.

Kardesim vebal almaktan cok korkarim
Ben fikirlerimi söyleyeceğim ama sen en doğru karari zaten vereceksin inşallah. Bir kere esinin ben çalışıyorum bu yüküde sen üstümden al demesi malesef ki bencilce. Ama bunu arti niyetli bi bencillik olarak yapmiyor bence..bir siz alıştırmişsiniz bu denli ilgilenmeye ikide sizin bu kadar yiprandiginizi bilmiyor yada kabul etmek istemiyor. Siz ilgilenirsiniz Ok ama kendi pskolojinizi bir kenara atip onu harap edipte annesinin pskologluguna burunemezsiniz. Hem o kadar anlatacak hemde kalbinizi kiracak ustelik. Kalbinizi kirmasa bile siz genc yasinizda yasli muhabbetini saatlerce dinlemek zamaninizdan ve pskolojinizden olmak zorunda degilsiniz. Kapi önünde o kadar uzun anlatmakta bencilce bence. Neyse guzel dille söyleyin esinize pskolojinizin etkilendigini emin bi sekilde ve birden kesin bu sacmaligi. Net. Bence boyle yinede dedigim gibi vebal almak istemem. Allah en doğru sekilde harejet etmeyi nasip etsin

İyi de kendi öz annesine bakmayan evlat olarak eşiniz vicdansız bu durumda.
Annesine bakmayı elmiş gibi "görev" diye tanımlayan eşiniz vicdansız.
Evet biraz önce tartıştık bu konu yüzünden. Dün konuşamadık kendimi iyi hissetmiyordum. Bu sabah ısrarla ne olduğunu sordu bende sakin bir şekilde biraz da siz ilgilenin ben yoruldum sıkıldım artık dedim. Aldığım tepki tam da beklediğim gibiydi. Herşeyde anlayışlı bi koca bu konuda asla beni anlamayacak bi kez daha anladım. Bana verdiği cevap " tamam sen yorulma ben yorulurum söylicem bidaha senden bişey istemicek ben işimi bırakır gelir yaparım. Ben çalışıyorum abim çalışıyor eşi çalışıyor sen evdesin diye senden istiyoruz. Bundan sonra kimse bişey istemicek senden."

Ben de çalışmıyorum diye herşey bana mı kalmak zorunda dedim. Ki çalışmamam konusunda kendisi de desteklerdi. Ofise gitmek için hazırlandım bende gelicem dedim. Yine verdiği cevap " durma evde dün bişey istedi ya tesadüf olur bugün de ister" çok nadiren olan bişeymiş gibi benim artık annesinin anlattığı aynı şeylerden sıkılmış olduğumu sürekli arkadaşlarının yatalak eşinden hayırsız evlatlarından bahsetmesinden sürekli bir nasihat dinlemekten sıkılmamı asla anlamayacak gibi. "ben bu konuda bana yardım ediyosun diye hep seni onure etmiyomuyum teşekkür etmiyomuyum allah razı olsun demiyomuyum" dedi. Ben de artık teşekkür istemediğimi söyledim. "Hayatta herkes yalnızmış onu anladım ben " dedi. Bende evet benim gibi dedim. Baksana içimden geçen en ufak bişeyi söylediğimde bile aldığım tepkiyi görüyorum dedim. "Tamam bugüne kadar yaptıkların için teşekkürler bundan sonra yapmazsın" dedi ve gitti.

Eşimle konuşmaya çalıştığımda beklediğim gi tepkiyi aldım. Yukarıda B Began isimli arkadaşımıza yazdığım cevaba bakarsanız ne demek istediğimi göreceksiniz. Ve söylediğiniz gibi annemle bile çok kısa konuşurken ki sevmiyorum yaşlı muhabbetini 2 saat 3 saat elalemin sıkıntılarını dertlerini dinlemekten sıkıldım artık. Ama malesef bunu anlamaysn bi eşim var. Daha önce bi arkadaşın yorumuna cevap olarak yazmıştım annesi ile alakalı tabusu var ne olursa olsun onunla alakalı sıkıntımı paylaşamıyorum. Ve içimde dağ gibi büyüypr. Bir iki kez paylaştım aldığım cevap "yaşlı işe ne diyeyim annem. Görmezden gel" nereye kadar böyle sürecek ?

Bana her annesi konusu olduğunda aynı duygusal baskıyı uyguluyor. Babam yok biliyosun annemle ilgilenmek zorundayım o benim annem. Sanki ben annesiyle ilgilenmesine karışıyorum gibi. Ama şunu anlamıyor evet o senin annen. Benden onun kızıymışım gibi ilgilenmemi herşeyini görmezden gelmemi bekleyemezsin ki. Sürekli söylüyorum hatta anneni aradın mı bugün eve gelirken uğra vs. Şeklinde hep söylüyorum ama nasılsa bunları ben yaptığım için rahat. Kendisi annesiyle telefonda 5 dakika konusur. Evine gitse yarım saat durur gelir. Çünkü annesi nazı geçiyor vs. Benim öyle mi ? Hemen bak bak kaçıyor konusmuyor demeye baslarlar arkamdan. Ama kapısında 3 saat 2 saat dikilip konuşursam dünyanın en iyi insanı benim. Ha artık sandalye vereyim otur diyor :))) içime su serpiliyor öyle olunca. Daha uzun kalabileyim diye.

Gerçekten öyle oldu. Bugün de bu konu hakkında sakince dile getirdim dünden beri soruyordu ne oldu diye. Neler olduğunu Began isimli arkadaşımıza yazdığım cevapta okuyabilirsiniz. Duygusal şiddet hissediyorum üzerimde. Anlaşılamıyorum. En çok üzülmesin diye hep içime attığım eşim bu konuda asla beni anlamıyor ve sanırım anlamayacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…