- 7 Şubat 2022
- 893
- 1.631
- 63
- 70
- Konu Sahibi flowerworld
Ben de zaman zaman bunun gibi konuşanlara denk geldim ve her zaman ben eşim cevabını verdik.Hiç laflarının altında kalmadık.Bu insanları görünce inanın çok görüşmem.Sizinki bayağı densiz ve yobaz kusura bakmayın.Hala var mı bunlardan.İyi günler hanımlar, eşimin anne babası yurtdısında haliyle biz de aynı sehirde yasayan akrabalarıyla görüşüyoruz.Eşimde ben de hekimiz haliyle ben ev işi falan yapamıyorum yogun calısıyorum kadın geliyor bana.Neyse eşimin bir kuzeni var erkek yaşı 45 boş konusan bir adam her misafirlige gittigimizde yanımda sürekli kadın kadınlıgınu bilecek ev isi yapacak okumayacak diyor.Kendi kızlarına söylüyor güya.Kızlarını evlendirme derdinde kızların psikolojisi bozulmus.Yok ev işi bilmeyen yemek yapmayan kadın mı olur.Eşimde kızların okusunda bir halt olsunlar dedi ben cevap vermedim artık çünkü rahatsız oluyorum.Beni aradı dün sen alındın mı o gün işte karısı demis güya merve alındı diye bende dedim bu konuları acmayalaım herkesin kendi fikri.Bide diyor eşinde o gün bilmeden cevap verdi herhalde bosluguna geldi.Ama rahatsız oluyorum kafayı takmıs gibi bana anneme bile demis kadın iş yapacak annem cevabını vermis o günden beri hep bu kınuyu açıyor .Benden bir ara cay koymamı falan bekliyordu inadına ben de kılımı kıpırdatmıyorumAma rahatsız da ediyor sizce nasıl tavur almalıyım?
Ona diyeceksiniz ki.
Kızlarınıza yapacağınız en büyük iyilik onların meslek sahibi olması yarın eşin eline bakmaması.
Ev işi o bu nedir ki. Her zaman öğrenilir yapılır yapamadığında yetişmeyince bu işi yapan bir yardımcı bulursun yaptırırsın. Bu işin en kolayı.Ama meslek sahibi olmak o kadar kolay kısmı değil.Onun için yapacaksanız bırakın ev işini şunu bunu kızlarınızı okutun meslek sahibi yapın diye konuşacaksınız.