Telefonuma bişey oldu gel, tv ye bişey oldu gel, bana şu lazım gel bu oldu gel. Onu ve oğullarını mutlu ederken kendim mutsuz oluyorum halbuki. Sanırım en mantıklısı evet işe geri dönmek gibi gözüküyor. Değişime ihtiyacım var. Son 2 seneye kadar her zaman çalıştım ve şuan bu durumlarla uğraşmak daha yorucuymuş bunu farkettim. Bekar insanlara bakıp ne güzel hiç böyle derleri yok diye halime ağlıyorum. İşe döneyim evet ama bu durumu eşiminde anlaması gerekiyor ne şekilde konusayım derdimi anlatayım bilmiyorum. Yazımda dediğim gibi belkide psikolojik bi destek almalıyım duruma göre eşimi de çağırır psikolog diye düşündüm.
Kaynananız her aradığında açmasanız eşinizin gelmesine yakın arasanız temizlik yapıyodum, hastaydım, uyuyordum vs deseniz ya eşiniz gider sizinle ya da ertesi güne bırakırsınız gitme işini.. Gidince de çok konuşmadan misafir gelecek deyin arkadaşım felanTelefonuma bişey oldu gel, tv ye bişey oldu gel, bana şu lazım gel bu oldu gel. Onu ve oğullarını mutlu ederken kendim mutsuz oluyorum halbuki. Sanırım en mantıklısı evet işe geri dönmek gibi gözüküyor. Değişime ihtiyacım var. Son 2 seneye kadar her zaman çalıştım ve şuan bu durumlarla uğraşmak daha yorucuymuş bunu farkettim. Bekar insanlara bakıp ne güzel hiç böyle derleri yok diye halime ağlıyorum. İşe döneyim evet ama bu durumu eşiminde anlaması gerekiyor ne şekilde konusayım derdimi anlatayım bilmiyorum. Yazımda dediğim gibi belkide psikolojik bi destek almalıyım duruma göre eşimi de çağırır psikolog diye düşündüm.
Bu ortamdan kendimi uzaklaştımam gerekiyor tüm mesajlardan yola çıkarak vardığım sonuç şimdilik bu sanırım. Tekrar çalışmalıyım. Tekrar çalışma konusunu eşime açtığımda neden ne oldu diye soracak buna iyi bi cevabım olmalı ki içinde bulunduğum durumu da bi nebze olsun anlasın.Unuttuğunuz şu: Hiçbir insana haddinden fazla iyilik yapmayın. Bu kişi kocanız da olsa, annesi de olsa.
Yarın birgün psikolojiniz çöküp, depresyon ilaçlarıyla ayakta kaldığınızda size ne diyecekler biliyor musunuz?
"yapmasaydın, zorla mı yaptırdım, madem bu kadar zor geliyordu geri çekilseydin"
Sonra da karım depresif, evde huzur yok diye başka limanlara akarlar.
Gayet basit. Pandemi yüzünden eve kapandım. Psikolojim bitik. Kendimi iyileştirmek için çalışmam gerek.Bu ortamdan kendimi uzaklaştımam gerekiyor tüm mesajlardan yola çıkarak vardığım sonuç şimdilik bu sanırım. Tekrar çalışmalıyım. Tekrar çalışma konusunu eşime açtığımda neden ne oldu diye soracak buna iyi bi cevabım olmalı ki içinde bulunduğum durumu da bi nebze olsun anlasın.
Arada yaptığım oldu çok nadir de olsa. Ama kaç gün bahane bulacağım ki çocuğum falan olsa sürekli gitmem çocuk var sonucta her dk oraya mı taşınacağım. O da yok şuan ve tabi ki çocuğum olmasını da sırf bu yüzden istiyorum sanmayın. Pandemi dönemi malum evden çıktığımız yok. Ramazan da geldi şimdi de koluyla ayağını incitti düşmüş. Bir süre yemek yapıp götürdüm sonra eşim annesine kendin yapmaya çalış bizden alma covid vs. Yüzünden dedi. Bi hafta öyle geçti. Bugün yine sen yap yemeğimi dedi. Ramazan ayı da böyle geçecek sanırım. Bazen yemek yapmıyorum dışardan söylüyoruz. Kafamıza göre takılıyoruz ramazan da bir de yemek taşıyacağım sanırım. Her gün yüküme yeni bir şey ekleniyor.Kaynananız her aradığında açmasanız eşinizin gelmesine yakın arasanız temizlik yapıyodum, hastaydım, uyuyordum vs deseniz ya eşiniz gider sizinle ya da ertesi güne bırakırsınız gitme işini.. Gidince de çok konuşmadan misafir gelecek deyin arkadaşım felan
Evet bunu bu akşam söyleyeceğim sanırım. Çok teşekürler değerli görüşlerinizi paylaştığınız için.Gayet basit. Pandemi yüzünden eve kapandım. Psikolojim bitik. Kendimi iyileştirmek için çalışmam gerek.
Bitti.
Aslına bakarsanız kayınvalidemle bu kadar ilgilenmesem evde bi problemim yok. İşime gücüne bakıyorum arada dışarı çıkıyorum eşim geliyor onunla ilgileniyorum. Evimde mutluyum. Sadede kayınvalidemin işlerinden biraz uzaklaşmak istiyorum. Herşeyi bana yüklemelerinden bıktım.Fikrim şu:
Pandemi döneminde siz ve kayinvalideniz herkes gibi çok bunalmış ve başka mesguliyetler olmadiği için birbirinize sarmişsiniz bence.
Ben olsaydim bu durumdan dolayi evliligimi sorgulamak yerine icsel olarak beni ve cekirdek ailemi ne mutlu edecek diye düşünürdüm.
Bence kendinize bu dönemi saglikli gecirmek için bir mesguliyet bulun. Online kurslara okullara katilabilirsiniz mesela.
Bu durumda siznde kısıtlı zamaniniz olur ve bu durumu mesele haline getirecek kadar düşünmemiş olursunuz.
Aslına bakarsanız kayınvalidemle bu kadar ilgilenmesem evde bi problemim yok. İşime gücüne bakıyorum arada dışarı çıkıyorum eşim geliyor onunla ilgileniyorum. Evimde mutluyum. Sadede kayınvalidemin işlerinden biraz uzaklaşmak istiyorum. Herşeyi bana yüklemelerinden bıktım.Fikrim şu:
Pandemi döneminde siz ve kayinvalideniz herkes gibi çok bunalmış ve başka mesguliyetler olmadiği için birbirinize sarmişsiniz bence.
Ben olsaydim bu durumdan dolayi evliligimi sorgulamak yerine icsel olarak beni ve cekirdek ailemi ne mutlu edecek diye düşünürdüm.
Bence kendinize bu dönemi saglikli gecirmek için bir mesguliyet bulun. Online kurslara okullara katilabilirsiniz mesela.
Bu durumda siznde kısıtlı zamaniniz olur ve bu durumu mesele haline getirecek kadar düşünmemiş olursunuz.
Haklısınız. Bu durumda bile eşim işten geldi kötüydüm sabahtan beri mutsuz olduğum için. Ne oldu dedi işten yorgun argın geliyor canını sıkmayayım diye yorgunum yatıcam dedim. Onu üzmemek için. Artık ben fazlasıyla üzülmeye başladığımdan bu da evliliğimizi zamanla etkileyecektir.Hayır anlamadığınız şu. Annelere evlatları hizmet eder, gelinler ya da damatlar değil.
İnsan annesi için "görev" demez, diyemez.
Neden siz buna mecbur olasınız ki?
Ayrıca sağlıklı evlilik sağlıklı insanlar içindir. Siz sağlığınızı yitirirseniz evlilikte zaten huzur, mutluluk kalmaz.
İnanır mısınız hepsi var. Hepsini kullanıyor. Görüntülü konuşmalar mesajlaşmalar.Bence akıllı telefon kullanmayı , görüntülü sohbeti öğretin . Akrabaların , arkadaşlarının ve konu komşunun numaralarını kaydedin . Otursunlar konuşsunlar sabahtan akşama kadar .
Sonra eğer Kuran okumayı biliyorsa bir kaç tane hatim uygulaması indirin . Dinlesin dinlesin otursun .
Okuma yazması varsa kelime oyunu gibi şeyler yükleyin telefona . Veya eşleştirme oyunu da olabilir .
Bir kaç tane de podcast öğrettin mi tamamdır . Telefon bağımlısı yap kadıncağızı
İhtiyaçlarını da haftalık alırsınız yeter .
İlerleyen zamanlarda da mutsuz evlilikler. Kendi kendime oğluyla mı ilgilenmek için evlendim annesiyle mi diyorum.Turk erkeklerinin "anneme bakiyorum" ayagina tum olayi geline yuklemesi ve sonuc mutsuz gelinler
O zaman işe gitmen lazım senin ya da bacı - kardeş yanına götürmeniz lazım ki bu da geçici çözüm olur .İnanır mısınız hepsi var. Hepsini kullanıyor. Görüntülü konuşmalar mesajlaşmalar.
Kuran da okuyor ama illaki bana yaptıracak bişeyi çıkıyor. Oyunları da var telefonda yüklüyor bişeye bastım yanlıslıkla para gitmesin gel bak diyor öyle çağırıyor. İhtiyac konusunda da iki günde bir bana şunu al diyoe mutlaka yani hep yeni bişey çıkıyor.
Kocanız da olsa hayır demeyi bilin. Siz bakıcı değilsiniz.İlerleyen zamanlarda da mutsuz evlilikler. Kendi kendime oğluyla mı ilgilenmek için evlendim annesiyle mi diyorum.
Şu an ki tek çözüm işe gitmek gibi görünüyor evet. En azından her gün bunları düşünüp depresyona girmem. TeşekkürlerO zaman işe gitmen lazım senin ya da bacı - kardeş yanına götürmeniz lazım ki bu da geçici çözüm olur .