Evliliğim mi ? Psikolojim mi ?

İş hayatına döndüğünüz zaman sadece sizin sorumluluğunuz olmayacak kayınvalide. Aslında şu anda da olmamalı ama neyse. Sorumluluk bölününce zaten sıkıntılarınız hafifleyecek büyük ölçüde.

Kaynananız her aradığında açmasanız eşinizin gelmesine yakın arasanız temizlik yapıyodum, hastaydım, uyuyordum vs deseniz ya eşiniz gider sizinle ya da ertesi güne bırakırsınız gitme işini.. Gidince de çok konuşmadan misafir gelecek deyin arkadaşım felan

Bu ortamdan kendimi uzaklaştımam gerekiyor tüm mesajlardan yola çıkarak vardığım sonuç şimdilik bu sanırım. Tekrar çalışmalıyım. Tekrar çalışma konusunu eşime açtığımda neden ne oldu diye soracak buna iyi bi cevabım olmalı ki içinde bulunduğum durumu da bi nebze olsun anlasın.

Gayet basit. Pandemi yüzünden eve kapandım. Psikolojim bitik. Kendimi iyileştirmek için çalışmam gerek.
Bitti.

Fikrim şu:

Pandemi döneminde siz ve kayinvalideniz herkes gibi çok bunalmış ve başka mesguliyetler olmadiği için birbirinize sarmişsiniz bence.

Ben olsaydim bu durumdan dolayi evliligimi sorgulamak yerine icsel olarak beni ve cekirdek ailemi ne mutlu edecek diye düşünürdüm.

Bence kendinize bu dönemi saglikli gecirmek için bir mesguliyet bulun. Online kurslara okullara katilabilirsiniz mesela.

Bu durumda siznde kısıtlı zamaniniz olur ve bu durumu mesele haline getirecek kadar düşünmemiş olursunuz.

Arada yaptığım oldu çok nadir de olsa. Ama kaç gün bahane bulacağım ki çocuğum falan olsa sürekli gitmem çocuk var sonucta her dk oraya mı taşınacağım. O da yok şuan ve tabi ki çocuğum olmasını da sırf bu yüzden istiyorum sanmayın. Pandemi dönemi malum evden çıktığımız yok. Ramazan da geldi şimdi de koluyla ayağını incitti düşmüş. Bir süre yemek yapıp götürdüm sonra eşim annesine kendin yapmaya çalış bizden alma covid vs. Yüzünden dedi. Bi hafta öyle geçti. Bugün yine sen yap yemeğimi dedi. Ramazan ayı da böyle geçecek sanırım. Bazen yemek yapmıyorum dışardan söylüyoruz. Kafamıza göre takılıyoruz ramazan da bir de yemek taşıyacağım sanırım. Her gün yüküme yeni bir şey ekleniyor.

Gayet basit. Pandemi yüzünden eve kapandım. Psikolojim bitik. Kendimi iyileştirmek için çalışmam gerek.
Bitti.
Evet bunu bu akşam söyleyeceğim sanırım. Çok teşekürler değerli görüşlerinizi paylaştığınız için.

Aslına bakarsanız kayınvalidemle bu kadar ilgilenmesem evde bi problemim yok. İşime gücüne bakıyorum arada dışarı çıkıyorum eşim geliyor onunla ilgileniyorum. Evimde mutluyum. Sadede kayınvalidemin işlerinden biraz uzaklaşmak istiyorum. Herşeyi bana yüklemelerinden bıktım.

Bence akıllı telefon kullanmayı , görüntülü sohbeti öğretin . Akrabaların , arkadaşlarının ve konu komşunun numaralarını kaydedin . Otursunlar konuşsunlar sabahtan akşama kadar .
Sonra eğer Kuran okumayı biliyorsa bir kaç tane hatim uygulaması indirin . Dinlesin dinlesin otursun .
Okuma yazması varsa kelime oyunu gibi şeyler yükleyin telefona . Veya eşleştirme oyunu da olabilir .
Bir kaç tane de podcast öğrettin mi tamamdır . Telefon bağımlısı yap kadıncağızı
İhtiyaçlarını da haftalık alırsınız yeter .

Aslına bakarsanız kayınvalidemle bu kadar ilgilenmesem evde bi problemim yok. İşime gücüne bakıyorum arada dışarı çıkıyorum eşim geliyor onunla ilgileniyorum. Evimde mutluyum. Sadede kayınvalidemin işlerinden biraz uzaklaşmak istiyorum. Herşeyi bana yüklemelerinden bıktım.
Haklısınız. Bu durumda bile eşim işten geldi kötüydüm sabahtan beri mutsuz olduğum için. Ne oldu dedi işten yorgun argın geliyor canını sıkmayayım diye yorgunum yatıcam dedim. Onu üzmemek için. Artık ben fazlasıyla üzülmeye başladığımdan bu da evliliğimizi zamanla etkileyecektir.

İnanır mısınız hepsi var. Hepsini kullanıyor. Görüntülü konuşmalar mesajlaşmalar.
Kuran da okuyor ama illaki bana yaptıracak bişeyi çıkıyor. Oyunları da var telefonda yüklüyor bişeye bastım yanlıslıkla para gitmesin gel bak diyor öyle çağırıyor. İhtiyac konusunda da iki günde bir bana şunu al diyoe mutlaka yani hep yeni bişey çıkıyor.

O zaman işe gitmen lazım senin ya da bacı - kardeş yanına götürmeniz lazım ki bu da geçici çözüm olur .

Konuyu okudum.Yorumlari okuyamadim.Sanirim katlanamazdim.Sadece anne,babam icin yaparim bunlari.O da boynumun borcu.Ne es,ne gecim gozum gormez.Imkan varsa calisin.Esiniz evde oturmanizdan memnun.Uzerinize gorunmez yukler yukluyor.74 yasinda annem gerektiginde cikiyor ben gidemedigimde.Ciksin ne tatli canı varmiş.

O zaman işe gitmen lazım senin ya da bacı - kardeş yanına götürmeniz lazım ki bu da geçici çözüm olur .
Şu an ki tek çözüm işe gitmek gibi görünüyor evet. En azından her gün bunları düşünüp depresyona girmem. Teşekkürler

İhtiyaçlarını gidip tek bir yerden alin,kapiya birakin o kadar ,pandemi var tek tek gezemem diyin,bisi anlatacagi zamana basim agriyo gidiyorum diyin,sınırlı iyilik yapin ,kendi bjnyenizi sarsmayacak sekilde ,bunaldiginizi esinize de soyleyin beni annene kole yaptin iyice diyin,bu sorumlulugu gecti ,yetti net diyin ve bir is bulun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…