Evliliğimde çıkmazda hissediyorum.

Sizi yeterince sevseydi, sizi düşünüp hareket ederdi, sizi sevseydi, çözüm bulmaya çalışırdı, sizi sevseydi sizinle cinsellik yaşamadan duramazdı, sizi sevseydi o kadar konuşmanıza rağmen gidip arkadaşları ile takılmazdı, sizi sevseydi sizin evlilikten beklentinizin karşılanmadığını farkeder ve bunu karşılamaya çalışırdı. Beni hiç mi sevmedi demiyorum ama sizin mutluluğunuz, huzurunuzu 1. sıraya koyacak kadar sevmedi, sizinle cinsellik yaşamadığından çok üzülecek kadar sevmedi, sizi çabalayacak kadar sevmedi. Sizi evliliği öylesine sürmesini sağlayacak, evde bir kadın olmasını sağlayacak kadar , sizi işe yarar bir ev arkadaşı kadar sevdi.
Şimdi asıl sorun, si ne kadar sevgiye razısınız, evlilik sizin için içinde mutlu olmasanız da sürdürmeye değer mi, size sizin istediğiniz kadar değer vermeyen bir adamla yapmış olduğunuz evlilik üzerine sözleşme ne kadar kıymetli??
İnanın sizin bu söyledikleriniz beim kafamda 1 yıldır dönüyor. Sürekli aynı döngüdeyim bu yüzden cok bunaldık zaten.Çekip gidesim de var ama pişman olmaktan da korkuyorum. Eşim bana duygu ve düşüncelerinde hep sessiz kaldıgı için ona haksız edersem ya diye de düşünüp durdum. O yüzden hep onun açılmasını ,sorgulamasını sağlamaya calıstım bir seyleri ki o da bana geri bildirim yapsıj iyi kötü. Mesela bu ayrılma kalma degersiz hissetmes döngüsündeyken eşim diyelim ki ben kahve içiyorum diye kahve makinesi aldı. O zaman diyorum ki yok ya ona haksızlık ettim galiba.Onun sevgili dili farklı herhalde diyorum. Ama sonra bir ilgisiz davranısını görsem yine aynı degersiz hissine kapılıyorum. Ben ki ilgi manyagı bir insan asla olmadım.Ama hani bir seyler alınarak mı mutlu edilmek istiyorum yoksa kelimeler de sarılmalar da önemli değil mi diye soruyorum kendime. Evliliğimize son şans verdim o da terapiye baslamak istediği için.

Merhabalar.Eşim ve ben 30 yasındayız.2 yıllık evlilik + 6 yıllık sevgililik yani 8 yıldır birlikte oldugum bir eşim var.Çocugumuz yok.Eşim merhametli, sessiz ,sakin, kavgacı olmayan,trip atmayan, hakaret etmeyen,her isteğimi yerine getiren bir adam.Ben de aslında kavgayı sevmeyen ve trip atmayı sevmeyen konusarak çözüm bulmaya calısan biriyim.Fakat eşimin bazı davranısları beni kırdıgında sinirlendiğimde hakaret etmeden ama ses tonuö biraz yükselerek derdimi anlatmaya calısıyorum.Eşim sessiz hiç tartısmaya katılmıypr duvar gibi duruyor.Daha da sinirleniyorum.Sonrasında gelir konusur diyorum fakat sonrasında da hiç gelip sorunu çözeyim demiyor.Öyle oluruna bırakıyor.Baska bir seye canım sıkkınken mutsuz tuhaf hissediyorum diye onunla paylasmaya calıstıgımfa iki kelşmeyle gecistiryor.Ama hiç iyi hissetmem için bir sey yapmıyor.Ne bilim sevdiğim cikolatayı alabilir tarzı seyler.Eşimle evlilik öncesi de paylasımlarımız azalmıstı ama evlenince daha da koptu. Cinsellik 1 yıldır yok.Duygusal kopukluk evlilij öncesi baslamıs ben yeni yeni farkediyorum.Eşime göre ilişkimizde sorun yok.Bu arada eşim cinsellik isteyen taraf ama ben eşimin desteğine ihtiyacım oldugunda yalnız bırakıldım bazı konularda.Aşırı kırgınlıgım var.Ve degersiz hissediyorum bu ilişki de.Baska daha bir cok sey var böyle hissetmeme sebep olan ama cok uzamasın istedim konu.Bu kırgınlıklarımı unutamıyorum ve eşimi arzulamıyorum bile artık. Eşimi cok kez karsıma aldım güzelce suclamadan beklentimi hislerimi anlattım.Birlikte aşabiliriz dedi Ama hep aynı aynı.Gecen gün yine karsıma aldım ciddi konustum ayrılık bile aklımdan geciyor bak dedim o kadar bunaldım dedim.Tamam bana zaman ver bende ilişkimizi düşeneyim dedi.Ertesi gün bana tiramisu almıs sevdiğim için.Ama arkadaslarıyla dısarı cıktı.Bir de diyor ki gelince birlikte yiyelim mi? Sinirim daha da bozuldu.Daha kac kex acıkca anlatmalıyım? Bu aralar canımın sıkkın oldugunu biliyor.Psikologa gidiyorum.Yalnız hissettirdin dediğimin ertesi günü arkadaslarıyla dısarı cıktı bana tiramisu alıp.Şaka gibi. Artık kendimi daha fazla sorgulamaya basladım ben de mi suc ben mi abartıyorum diye. Bugün de kendisi bireysel terapiye gitmek istediğini söyledi.Sizce duygusal kopuklu ve cinsel kopukluk olan ilişki düzelebilir mi? Düşünüyorum da sanki eşim çabalasa da artık önemsiz geliyor. Ama bir yandan da sacmalama diyorum kendime.Diğer olumlu yanları düşünmeye calısıyorum eşimin.Ama boğuluyorum artık gibi hissediyorum.Sanki artık iyice yıprandım beklentilerden.Bazen cekip gidesim geliyor.Çok sabırlı olan ben artık hemen öfkelenir hale geldim.Neşeli olan ben artık huzursuz buruk gülen biri oldum.
Cinsellik hiç mi yok yoksa ayda yılda bir olduğu için mi yok dedin.Ben de iki yıllık evliyim.Ayda sadece bir iki kez cinselliğin olduğu zamanlarımız oluyor.İkimiz de yoğun çalışıyoruz.

Sizde de çaba yok ama anladığım kadarıyla.
Çözülemeyecek kadar büyük bir sorun görmedim.Önce bireysel,sonra çift terapisi olması daha sağlıklı zaten.
Kırgınlığınız geçmeden onu arzulayamazsınız.

Artık çabalayasım kalmadı demişsiniz.
Şuana kadar çabaladınız mı?
Çabaladıysanız bu çabalarınız nelerdi biraz bahseder misiniz?
Konunuzu okuduğumda çözüm aramaktan ziyade kurban psikolojisine girmiş gibi bir izlenim aldım.
Kesinlikle aynı fikirdeyim

Bazen erkekler böyledir. Siz niye her şeyi ondan bekliyorsunuz? Defalarca anlattım demişsiniz.
Defalarca anlatmayın, plan yapın götürün, sarılın özlediğinizi söyleyin.
Ortada "bir sorun var" "bir sorun var" modunda gezmeden biraz gevşemeye çalışın.
Eşinizi kapıda karşılar mısınız güler yüzle? Ya da işe uğurlarken kapıya kadar geçirip öper misiniz?
Bu tarz rutinleri erkekler oluşturmaz, oluşturamaz. Dişi kuş işi :KK200:

Devamını eşiniz getirir bence.
Çok egoya ve gurura binmiş ortada hiçbir şey yokken.
Sormasın neyin var diye siz gidin anlatın ya da kız arkadaşlarınızla paylaşın.
Her şeyi de eşimizle mi paylaşacağız? O bizim romantik partnerimiz.. :)
Ama sürekli ben talep edince birlikte zaman gecirmeyi onun gönlü yokmus gibi geliyor.Neden sürekli ben talep edeyim ki? Ben talep de bulduktan sonra kendisi bir talep de bulunmadı zaman gecirmek için. O yüzden bıraktım artık bir sey istemeyi. Eşim işten gelince evet hosgeldin derim karsılarım. Ama öpme sarılma seni seviyorum gibi seyler bizde yok artık.Ben önceden eşime durmadan sarılan öpen biriydim. Artık o tarafım tamamen köreldi.Eşimin yüzü asık olsa ben hemen sorarım çözüm bulalım birlikte derim konusmak ister misin derim. Aynı seyş tabi ki eşimden de bekliyorum.Aynı evde yasadıgı eşim dediği birinin evde ki sessizliğini buruk gülümsemesini anlasın isterim elbette.Merak etsin isterim sorsun isterim. Ha o sormadan anlattıgım da cok oldu zaten baska seylerle ilgili olan konuları.

İnanın sizin bu söyledikleriniz beim kafamda 1 yıldır dönüyor. Sürekli aynı döngüdeyim bu yüzden cok bunaldık zaten.Çekip gidesim de var ama pişman olmaktan da korkuyorum. Eşim bana duygu ve düşüncelerinde hep sessiz kaldıgı için ona haksız edersem ya diye de düşünüp durdum. O yüzden hep onun açılmasını ,sorgulamasını sağlamaya calıstım bir seyleri ki o da bana geri bildirim yapsıj iyi kötü. Mesela bu ayrılma kalma degersiz hissetmes döngüsündeyken eşim diyelim ki ben kahve içiyorum diye kahve makinesi aldı. O zaman diyorum ki yok ya ona haksızlık ettim galiba.Onun sevgili dili farklı herhalde diyorum. Ama sonra bir ilgisiz davranısını görsem yine aynı degersiz hissine kapılıyorum. Ben ki ilgi manyagı bir insan asla olmadım.Ama hani bir seyler alınarak mı mutlu edilmek istiyorum yoksa kelimeler de sarılmalar da önemli değil mi diye soruyorum kendime. Evliliğimize son şans verdim o da terapiye baslamak istediği için.
Kocaman adama sevmeyi öğretemezsiniz çünkü o zaten biliyor. Arkadaşlarını ne kadar seviyor gördünüz mü , çağırınca koştura koştura gidiyor, arkaşdaş ortamında pek neşeli , muhabbeti güzel ama sizinle kalınca bilgisayar oyunu , 14 gün konuşma olmayınca gelip konuşacaktım ama unuttum. Siz karşınızdaki adam hislerini anlatsın, söylesin istiyorsunuz ama işte söyledi, siz hayatında o kadar önemsiz ve değersizsiniz ki sizinle konuşmayı , barışmayı unutuyor. Aslında tüm gerçeği yüzünüze söylemiş siz hala cevap arıyorsunuz. Cevap gözünüzün önünde , size öyle sevgi bezeri ekmek kırıntıları vermiş ki , siz kahve makinası alınca ay beni seviyor sanmışsınız. 1 yıldır sizi sevişmek istemeyen adam sizi kadın olarak görmüyor , sadece evde biri olsun, toplum tarafından evli kabul edileyim ama bu kadına da fazla çaba harcamayayım, arada bir iki hediye alır, o söyleyince istediklerini alıp , istediği yere götüreyim , ay hiç sevişmek istemiyorum bu kadınla zaten demiş . Si zannediyor musunuz o psikoloğa gidilecek, hadi gidilse bile adam değişecek. Adam kendi hislerini nasıl değiştirsin.?

Hayatında başkası olması yüksek bence. Hicbir erkegin evliyken eşine dokunmamasının baska sebebi yoktur 1 seneden bahsediyoruz ya
hayır aldatmadıgına eminim.Kendi kendini tatmin ediyoe bir seyler izleyerek bunu biliyorum. O zaten cinsellik yasamak istiyor ama ben arzulayamıyorum artık.Sadece beni zorlamak istemiyor o yüzden ara sıra gelip yanaşmaya calısıyor. Bense konuyu değiştirio sıyrılmaya calısıyorum.

hayır aldatmadıgına eminim.Kendi kendini tatmin ediyoe bir seyler izleyerek bunu biliyorum. O zaten cinsellik yasamak istiyor ama ben arzulayamıyorum artık.Sadece beni zorlamak istemiyor o yüzden ara sıra gelip yanaşmaya calısıyor. Bense konuyu değiştirio sıyrılmaya calısıyorum.
Öyle olur mu belki de cinsellik olsa aranız düzelmeye de baslayacak ev arkadası gibi olmussunuz bence. Hem sadece acıkcası 31 cekmeyle evli bir erkek asla durmaz

Bu bir erkek için ciddi kavga nedeni, ama sizin ki sessiz kalıyor. Ne kadar iyi bir insan! sizi zorlamak istemediği için başka adamların, başka kadınlarla çeşitli pozisyonlarda cinsel ilişkiye girmesini izleyerek kendini mastürbasyon yapıyor. Ne kadar iyi , melek gibi adam , sakın bırakmayın, çünkü çok iyi bir insan , hiç kimseyi ( siz hariç) kırmaz, hiç kimseye bir kötülüğü yoktur ( siz hariç) , herkesle çok muhabbet ( siz hariç) , hiç kavga etmez karısıyla ( kavga etmeye bile tenezzül etmiyor , karısı kendi kendine konuşuyor sadece )

Ama sürekli ben talep edince birlikte zaman gecirmeyi onun gönlü yokmus gibi geliyor.Neden sürekli ben talep edeyim ki? Ben talep de bulduktan sonra kendisi bir talep de bulunmadı zaman gecirmek için. O yüzden bıraktım artık bir sey istemeyi. Eşim işten gelince evet hosgeldin derim karsılarım. Ama öpme sarılma seni seviyorum gibi seyler bizde yok artık.Ben önceden eşime durmadan sarılan öpen biriydim. Artık o tarafım tamamen köreldi.Eşimin yüzü asık olsa ben hemen sorarım çözüm bulalım birlikte derim konusmak ister misin derim. Aynı seyş tabi ki eşimden de bekliyorum.Aynı evde yasadıgı eşim dediği birinin evde ki sessizliğini buruk gülümsemesini anlasın isterim elbette.Merak etsin isterim sorsun isterim. Ha o sormadan anlattıgım da cok oldu zaten baska seylerle ilgili olan konuları.

En başında bunların hepsini yapıyorsanız, onun tavrı sonrasında bıraktıysanız haklısınız tabiki.
Bir yerde okumuştum, tam cümleyi hatırlamıyorum ama..
"Kadınlar eşlerine önce çok iyi davranır,
Sonrasında ise eşleri onlara nasıl davranırsa öyle davranmaya başlar" gibi bir şeydi...
Tükenmiş hissetmeniz normal :( Bir de bir gözün bilgisayarda olması, bir yandan size cevap vermesi vs bunlar çok kırıcı ya.
Tüm odağının sizde olması gerekiyor siz bir şey anlatırken..

Bence de kocasının ilşkisi var, arkadaşları ile koştura koştura buluşmaya gitmesinden belli
EŞimin telefon yazısmaları hep var durue. Arkadaslarıyla görüşmeye gittiği günler de de durur. Ordan belli zaten onlar görüşmeye gittiği.Ayrıca bana da teklif eder sen de gel diye. Bazem giderim bazense gitmem.

En başında bunların hepsini yapıyorsanız, onun tavrı sonrasında bıraktıysanız haklısınız tabiki.
Bir yerde okumuştum, tam cümleyi hatırlamıyorum ama..
"Kadınlar eşlerine önce çok iyi davranır,
Sonrasında ise eşleri onlara nasıl davranırsa öyle davranmaya başlar" gibi bir şeydi...
Tükenmiş hissetmeniz normal :( Bir de bir gözün bilgisayarda olması, bir yandan size cevap vermesi vs bunlar çok kırıcı ya.
Tüm odağının sizde olması gerekiyor siz bir şey anlatırken..
Bunları önceden sorun yapmıyordum ama bir kaç kırıcı davranısından sonra bende bir anda birşeyler basladı. Bir sorgulama basladı. Heo geriye dönüp dönüp sorguladım ilişkiyi her detayını. Sorguladıkca sanki bir seylere uyandım farkettim. Farkettikce üzüldüm, öfkelendim,kırıldım. Daha da sorgulamaya basladım.Ben beni seviyor kırmak istemiyor o yüzden tartısmıyordur, kırmak istemediği için düşğncelerini duygularını söyleyemiyordur, kırmak kaybetmek istemediği için üzerime gelmiyordur gibi gibi dşünüyordum önceden. Belki de öyle bilmiyorum eşim açılmadan da asla bilemem. O yüzden davranıslarına göre artık yorumluyorum onun duygularını. Belki de doğru olanı yapıyorum artık. Davranıslarına göre karar vermem gerekiyordur. Karsımda bir duvar olmasan ilişkiyi tartısıp bir karara varırız gelecek hakkında. Ama onu da yapamıyoruz. Ben yapmaya calısıyordum işte. Bakalım belki eşimin terapilerinden sonra yavas yavas acılır bana karsı düşünceleri hakkında hisleri hakkında. Çünkü ben ayrılacaksam bile karşı taraf ilişki hakkında suskunsa ayrılmak istemem.Karsı tarafı tamamen anlamak dinlemek isterim. Sonra helalleşirim. Sonradan pişmanlıgını yasamak istemem.

Bu bir erkek için ciddi kavga nedeni, ama sizin ki sessiz kalıyor. Ne kadar iyi bir insan! sizi zorlamak istemediği için başka adamların, başka kadınlarla çeşitli pozisyonlarda cinsel ilişkiye girmesini izleyerek kendini mastürbasyon yapıyor. Ne kadar iyi , melek gibi adam , sakın bırakmayın, çünkü çok iyi bir insan , hiç kimseyi ( siz hariç) kırmaz, hiç kimseye bir kötülüğü yoktur ( siz hariç) , herkesle çok muhabbet ( siz hariç) , hiç kavga etmez karısıyla ( kavga etmeye bile tenezzül etmiyor , karısı kendi kendine konuşuyor sadece )
Benim eşimin karakteri de öyle ama. Sadece bana karsı değil. Kimseyle tartısmaya girmez. Kavga etmek istemez.Anlıyorum siz de sinirlendiniz gibi anlattıklarıma ve bu muameleyi görmeme ragmen eşime verdiğim tepkilere. Ben de kzııyırum kendime eşime. Fakat insan olayın içinde olunca inanın tuhaf hissediyor. Ne tepkş vereceğini bilemiyorum. Doğru mu yanlıs mı diye sürekli sorguluyor ve bir karara varamıyor.

Benim eşimin karakteri de öyle ama. Sadece bana karsı değil. Kimseyle tartısmaya girmez. Kavga etmek istemez.Anlıyorum siz de sinirlendiniz gibi anlattıklarıma ve bu muameleyi görmeme ragmen eşime verdiğim tepkilere. Ben de kzııyırum kendime eşime. Fakat insan olayın içinde olunca inanın tuhaf hissediyor. Ne tepkş vereceğini bilemiyorum. Doğru mu yanlıs mı diye sürekli sorguluyor ve bir karara varamıyor.
Ben sizin gibi sakin gene kalamazdım. Beni sevmiyor musun amacın ne senin derdim yıkardım ortalıgı

Ben karsıma alıp konustugumda bemi dinleyen anlamaya calısan birini görüyorum.Ama açık açık anlatıyorum.Anladıgını düşünüp ona bırakıyorum meydanı.Ama hala aynı.Ya merak mı etmiyor beni yoksa duygusal yakınlık mı gösteremiyor adım atamıyor anlayamadım.Sevgiliyken de böyleydi gibi.Ben o zamanlar cok yogun calısmak zorundaydım.Zaten evlilij öncesi de böyle yalnız hissettiğim için konusma yapmıstım onunla yine düzelirim özür dilerim bilmiyorum böyle hissetitğini dikkatli olucam demişti.Şimdi geri bakıyorum ve sanki herşeyi net görebiliyorum ama kabullenemiyorum gibi.Ben seviyorsa ona haksızlık ediyorsam diye düşünüyorum.
Bence adam genel olarak duygusuz biri.size özel olduğunu düşünmüyorum.sesiz sakın tarzı nitelemeler olumlu olarak kullanılıyor ama altından böyle şeyler de çıkabiliyor.herşeyin fazlası zarar yani.

Bence adam genel olarak duygusuz biri.size özel olduğunu düşünmüyorum.sesiz sakın tarzı nitelemeler olumlu olarak kullanılıyor ama altından böyle şeyler de çıkabiliyor.herşeyin fazlası zarar yani.
Aynen biraz öyle genel yapısı öyle gibi. Sadece bilgisayar oyunun da sinirlendiğini gördüm.Onun dısında kolay kolay asla sinirlenmez.

Back
X