Sadece başlığa bakmasanız belki daha iyi anlarsınız beniBaşlığa bakarak söylüyorum, sizce? Yani daha mantıksız bir soru görmedim.
Çocuğum yok olmasını istiyorum ama olsa sanki hayatımı daha çok etkileyecek gibi düşünüyorum. Ve sanırın çocuktan önce çözmem gereken içsel problemlerim var.Bu olay insanı aşırı gergin yapar.
Çocuğunuz var mı ona karşı tutumunuzu nasıl etkiliyor
Bu olay sizin canınızı haliyle sikarÇocuğum yok olmasını istiyorum ama olsa sanki hayatımı daha çok etkileyecek gibi düşünüyorum. Ve sanırın çocuktan önce çözmem gereken içsel problemlerim var.
Yavaş yavaş arayı açın. Kendinize başka meşgaleler bulun.Çocuğum yok olmasını istiyorum ama olsa sanki hayatımı daha çok etkileyecek gibi düşünüyorum. Ve sanırın çocuktan önce çözmem gereken içsel problemlerim var.
Pandemiden önce yoktu böyle şeyler pandemi ile yük tamamen üzerime bindi yalnız diye üzülüyorum her istediğini yapmaya çalışıyorum ama artık bitkin hissediyorum batmaya başladı bu durum. Eşime bu şekilde söyleyemem benden soğur diye bunu da kaldıramam şuan. Pandemiden sonra eski hale dönülür belki diyorum ama bitmiyor şu lanet virüs. Bugün dedimki keşke korona olsam da bi 15-20 gün uzak kalsam herkesten herşeyden.Bu olayi
Bu olay sizin canınızı haliyle sikar
Çünkü zor bir durum.
Pandemi bitince sorun bitecek mi
Geçici süre ise ve birdaha olmayacaksa idare edilir ama sürekli asla çekilmez.
Unuttuğunuz şu: Hiçbir insana haddinden fazla iyilik yapmayın. Bu kişi kocanız da olsa, annesi de olsa.Pandemiden önce yoktu böyle şeyler pandemi ile yük tamamen üzerime bindi yalnız diye üzülüyorum her istediğini yapmaya çalışıyorum ama artık bitkin hissediyorum batmaya başladı bu durum. Eşime bu şekilde söyleyemem benden soğur diye bunu da kaldıramam şuan. Pandemiden sonra eski hale dönülür belki diyorum ama bitmiyor şu lanet virüs. Bugün dedimki keşke korona olsam da bi 15-20 gün uzak kalsam herkesten herşeyden.
Çok teşekkürler bunu da düşünüyorum tekrar çalışayım diyorum bu sefer de neden bu durum yüzünden çalışmak zorundayım diyorum. Belkide en azından pandemi bitene kadar çalılsam uzaklaşsam dediğiniz gibi iyi gelecek.evlendikten sonra çalışmadım demişsiniz. evlenmeden önce çalışıyordunuz yani. bence sizin evden ve o kayınvalideden uzaklaşıp bir işe girmeye ihtiyacınız var. hem eve katkınız olur, bağımsız olursunuz hem de onun kapısına gitmemek için bahaneniz olur. sevgilerle.
Çok teşekkürler yorumunuz için ilişkimizin başından beri eşim babası vefat ettiği için senden tek bişey istiyorum annemle iyi geçin der. Yaşlı görmezden gel der. Bende onu kırmamak adına hep alttan aldım. Çok yoğun çalışıyor eve gelip bir de ben darlamıyım dedim çoğu zaman. Şimdi ise korkum bunları oturup eşime anlatırsam beni yanlış anlayıp uzaklaşır yada soğur mu diye. Aslında birbirimizi çok seven iyi anlaşan bi çiftiz çok şükür ama annesi mevzu olunca biraz tabuları var gibi o yüzden nasıl konusmalıyım bilmiyorum. Kırmadan dökmeden.Eşinizi güzelce karşınıza alın derdinizi anlatın.
Elbette birbirinize yardımcı olun..ama bu ara sizi mazur görmesini rica edin.
Kendi annenize yapmayıp eşinizin annesine yapıyor (psikolojik siddettle yapmak zorunda bırakılıyor olmaniz) cidden insanin asabini cok bozar. Bunda sizinle hemfikirim.
Eşiniz bazı günler annesinin ihtiyaçlarını kendisi götürsün. Siz marketten alın. Eve getirin. O götürüp versin. En azindan kapi önü muhabbet seansindan kurtulmaya bakın.
Yazınızdan yumuşak huylu bir kız olduğunuz belli. Istemediginiz şeyleri kendinizi zorlayarak ust üste yapmayın. Bu sizi bunaltır. Ben nedense eşinizin bu konuda üstünüze geldiğini hissettim.
Derdinizi güzelce anlatın. Anlamazsa tekrar anlatın. Kavga etmeden anlatın.
Şu an boşanmalik bir mevzu yok ama eşiniz sizi anlamamakta israr ederse, zorlarsa,psimolojik şiddete maruz birakirsa o zaman düşünürsünüz.
Allah hepimizin yardımcısı olsun
Evlenmeden önce muhasebeciydim. Eşim de mali müşavir yani ofiste gel çalış başka yerde elalemle mi uğraşacaksın der. Gel takıl kafana göre diyor tam bir kaç gün gittim vaka sayıları artınca bi süre evde dur gelme düzelsin ortalık dedi ortalık düzelirken ben kötüleşiyorum gibi. Bir de bir arkadaşı ile pizzacı alma durumu var aslında bugün düşündüğüm pizzacıyı alalım bende orda çalışayım diyeceğim. Neden diyecek. Annenle ilgilenmekten sıkıldım diyemeceğim ama bu durumuda biraz anlamasını da isterim.Evlenmeden önce çalıştığınız sektörde iş bulabiliyorsaniz çalışın. Kimse sizi darlayamaz o zaman. Şimdi aman nasılsa evde boş günde 2-3 saatini kayınvalidesine harcasa ne olacak diye bakıyor esin ve annesi.
"Esime bu sekilde soyleyemem benden sogur diye bunu da kaldiramam su an"Pandemiden önce yoktu böyle şeyler pandemi ile yük tamamen üzerime bindi yalnız diye üzülüyorum her istediğini yapmaya çalışıyorum ama artık bitkin hissediyorum batmaya başladı bu durum. Eşime bu şekilde söyleyemem benden soğur diye bunu da kaldıramam şuan. Pandemiden sonra eski hale dönülür belki diyorum ama bitmiyor şu lanet virüs. Bugün dedimki keşke korona olsam da bi 15-20 gün uzak kalsam herkesten herşeyden.
Telefonuma bişey oldu gel, tv ye bişey oldu gel, bana şu lazım gel bu oldu gel. Onu ve oğullarını mutlu ederken kendim mutsuz oluyorum halbuki. Sanırım en mantıklısı evet işe geri dönmek gibi gözüküyor. Değişime ihtiyacım var. Son 2 seneye kadar her zaman çalıştım ve şuan bu durumlarla uğraşmak daha yorucuymuş bunu farkettim. Bekar insanlara bakıp ne güzel hiç böyle derleri yok diye halime ağlıyorum. İşe döneyim evet ama bu durumu eşiminde anlaması gerekiyor ne şekilde konusayım derdimi anlatayım bilmiyorum. Yazımda dediğim gibi belkide psikolojik bi destek almalıyım duruma göre eşimi de çağırır psikolog diye düşündüm.Yani böyle iyi kalpli, iyi niyetli insanları çileden çıkartıyorlar ya, sinir oluyorum. Günde 2-3 saat kayınvalide çekilir mi yahu? Alışveriş yapılır, kapıya bırakılır, 10 dakika hal-hatır sorulur. Bu yapıldıktan sonra başka hiçbir yükümlülüğünüz yok kayınvalideye karşı.
Kesinlikle işe geri dönmelisiniz. Sadece bu durum yüzünden değil. İnsan çalışınca ev dışında bir hayatı oluyor, iş arkadaşlarından oluşan bir çevresi oluyor, kendi parasını istediği gibi harcıyor.
İki oğlu var benden hariç bir gelini daha var. Onlar biraz daha uzağımızda oturuyorlar. Eltim çalışıyor çocukları da var o yüzden bana sarmış durumda.Yavaş yavaş arayı açın. Kendinize başka meşgaleler bulun.
Eşime en ufak bişey söylesem ben çok çalışıyorum bu görevi de sen üzerimden al diyor
Bu ne biçim laf? Eşinizin annesi, ne demek senin görevin?
Ana oğul onlar. Kendi anasının gönlünü evladı yapmalı, siz değil.
Hayır anlamadığınız şu. Annelere evlatları hizmet eder, gelinler ya da damatlar değil.İki oğlu var benden hariç bir gelini daha var. Onlar biraz daha uzağımızda oturuyorlar. Eltim çalışıyor çocukları da var o yüzden bana sarmış durumda.