Eşimle Araba Yüzünden Tartıştık.. Sizce Ne Yapmalı ?

çok haklısınız.. bende aynen eşime dedim
haa almıyormusun öyle mi tamam bunu diyebiliyorsan bu senin art niyetli olduunu gösterir almassan alma dedim kapattım teli..

işte eşim böyle düşünmüyor neden boşu boşuna fazla para verecekmiş ne gerek varmış

ikimizn adına olmuyormuş..
rehin koydurmak için de miktarı kadar ücret ödüyorsun
örneğin 30 bin tl arada diyelim 15 bin tl rehin konulacak 450 tl bir ücret alıyorlar sigortadan daha da yüksek anlayacğaınız
Anladım ozaman sıkıntı sanki eşinizin de bu sizin adınıza yaptırma durumu zoruna gitmiş eğer bu araba meselesi yüzünden aranızda soruna çıkacaksa konuyu kapatın gitsin uzatirsaniz aranız iyice açılacak gibi gorunuyor

Benim uzerime olan arac ve esimin uzerine olan arac arasindaki fiyat farki neredeyse 400tl civariydi. Benimde yasim esimden baya kucuk. 400tl az bir miktar degil ben o kadar fark oldugunu bilmiyordum. Sirf benim ustume olsun diye 400tl odemek istemezdim.
Esimle asla bosanmam diyemem ama kotu bile ayrilsak esim hak yemez ve para mal duskunu bir insan olmadi hic o yuzden esimden eminim. Bosanma esigine de gelsem mal kacirmayi dusunmem.
Evlilikte alttan alttan herkes kendino garantilemeye calisiyorsa o evlilik bitmistir.

Çalışıyor musunuz bilmiyorum ama 350TL az bir para değil. Siz evlisiniz ve arabanın kimin üzerine kayıtlı olduğu hiç önemli değil. Malınız ortaktır. Boşu boşuna huzursuzluk çıkartmışsınız.

Biz aldığımız evi benim üzerime yaptık,olur da başka bi hatuna aşık olup ayrılmak istersen çocuklarımla otururum dedim,önce bi itiraz etti ama sonra kararlı olduğumu görünce kabul etti,kaygılarınızı anlıyorum,ben de yıllardır çalışıyorum iyi para kazanıyorum,bu benim hakkım dedim,olur da bi dandiklik yapmazsan beraber yeriz gelecek kirayı şuan tüm kazandığımızı beraber yediğimiz gibi,kadının bişeyleri olmalı çünkü olası boşanma durumunda hep mağdur olan kadın oluyor.

Sen haklısın,sakin geri adim atma.
İki kez boşanma eşiğine gelmişsiniz ki bu çok önemli bir ayrinti,üçüncüsünün olmayacağının garantisi yok,İkinizin de birbirinize tam olarak guvenememeniz çok normal.

Burada çoğunluk pek iyimser yaklaşmış,sanırsın tüm eşler melaike :) Benim eşim asla yapmazcilar.

30 bini küçümseyenler olmuş,öte yandan 300 liraya yazık degil mi denmiş :)

bilmiyorum bu konuda eşimi tanıyamıyorum ve anlam vermeiyorum
yok demesinin sebebide sigortanın yüksek cıkmasıymış boşu boşuna neden yüksek miktar ödensinmiş
açıklaması bu
Eşin hakli sende haklisin bizde yüksek sigorta ödememek için arabayi yengesinin üxerine yapmiştik..

Çok saçma bir diyalog olmus. Annem ben eşim üçümüz katarak ev aldık. Annemin üzerine yaptık nezaketen. Bu boyledir. Bayana yapılır benim bildigim. Annem vefat etti hic konusmadan kendi üzerime aldim. Benim ugrasacak halim bile yoktu ama o acıyla yine de böyle yaptırdı eşim. O sizin dedi. Eşim ben demedi bile. Bir arsamız vardi ufak o da benim üzerime. Sonucta cocugum var onlar icin bence kadında durmalı. Ama kagıt onemli degildir. Araba almayı dusunuyoruz. Eşim alacak ama o da benim üstüme olsun demedi. Ben sen hallet dedim. Kendim bıraktım. Bakarız dedik kaldı. Bu sey tabıkı guven oldugunda boyledir. Normali budur diye anlattım. Eger bir sıkıntı varsa kesınlıkle yapmamalısın. Bosanma lafi geçmiş sizde bir kere..
Umarım kısa zamanda halledersiniz.

Esinizin aciklamasi mantikli aslinda ama iste diger olay olunca ve boşanma esiginden dondugunuz icin de insan bi kararsiz kaliyor su hakli demekte. Ama eger icinize sinmiyorsa ustune almasi aldirmayin.

Altinlarini bozup zaten araba alıp onun üzerine yapmışsın o zaman güven sorunu olmamışta şimdi ikinci araba için niye eşin laf söylüyor biz ev aldik eşim ben senin üzerine almak istiyorum dedi bende sen bilirsin dedim üzerime aldı evi arkadaşları salakmisin neden öyle yaptın yarin öbür gün bosanirsan ne yapcan demişler oda aynen benim yuvam yıkılıp boşandıktan sonra ben evi ne yapayım demiş insanın önce karakteri düzgün olsun gerisi fasa fiso

Bence de olması gereken budur.

hiç zannetmiyorum ben ondan ilk defa birşey istedim bana bunu yaptıgı için asıl kendisi art niyetli değil mi ?
Size ne yaptı? İsteğinizi kabul etmediği için mi? Kendi kendinizi şüpheye sokuyorsunuz " dünyanın binbir türlü hali var ya ayrılırsak, ya şöyle olursa ya böyle olursa " diye. Eşinize güvenin. Yoksa 3. boşanma eşiği kapıda gibi görünüyor. Para eşlerin bile arasına giriyor nasıl bir şey bu ya.

aranızda bu şekilde boşanma konuları olmasa saçma olurdu ama bence siz haklısınız çok yakın bir tanıdığım beraber ev aldılar adam avukattı boşanmadan önce evi başkasına hemen devretti kadın kaç yıl uğraştı bunun için normalde melek gibi olan adamlar boşanma aşamasında mal kaçırma derdine düşüyorlar araba alırsanız bendede sizin üstünüze olsun ztn size takılan takılarla alınmış bir araba

bunun yerine bana diyemezmiydi 300 tl fark olacak ne gerek var ama yinede istiyorsan yaparız diye ?
Saygılarımı sunarak bir şey sormak istiyorum siz çalışıyor musunuz? Eğer çalışıyorsanız paranın yerden toplanmadığını çok iyi biliyorsunuz. 300 lira az para değil asgari ücretle geçinen bir ailenin 1 aylık mutfak masrafı. Öyle sen istiyorsan böyle olsun diyip ufak bir mevzudan dolayı harcanmaz yani. Ama büyük bir şey olurda insan o zaman yüz binleri gözden çıkarır. İki sene önce bir ev aldı bir akrabamız. Kadına ciddi manada nazar değdi. Kadın aldıkları eve giremedi aylarca hasta kaldı kafasının ağrısından uyuyamıyordu eşi bu durumda zararla evi satmak zorunda kaldı. Zarar öyle 300 küsür Tl falan da değil. Adam eğer diretseydi aldırdın madem oturacaksın geçer diye o kadına hastalıktan ne olurdu? Lütfen böyle şeyler için evliliğinizi harcamayın. Çok iyi biliyorsunuz değil mi giden güvenin geri gelmeyeceğini? Telafi edin lütfen. Kolay gelsin.

Bosandiktan sonra o 15 bin sizin olsa ne olur ki? Bos yere tartisma cikmis.

Diyelim ki eşiniz sizden boşanmadan önce hesabını kitabını yaptı ve arabayı bir arkadaşına devretti. Mahkemede bu ortaya çıkar. Siz de arabayı arkadaşına satmasının karşılığında aldığı parayı talep edersiniz. Öyle ya, 30000 tl. Arada harcandı gitti diyemez. Banka dekontuyla falan sattığını kanıtlaması gerekir. Yani bu işte bir hile olduğu açığa çıkar zaten. Hakkınızı yine alırsınız yani. Müsterih olun bence.

Araba zaten kadının altınları ile alınmış. Niye onun üzerine olmasın? Araba onun üzerine olunca, zamanla sigortası düşecek zaten.

Verdiğiniz örnekte adam karışı için binlerce TL’yi gözden çıkarmış. Konu sahibinin eşi de karısının haklı isteği için 300 TL’yi gözden çıkarmalı.

Veya örnekle, “bakın ne dertler var” demek istiyorsanız, konu sahibinin “araba benim üzerime olmasın yoksa nazar değer” mi demesi gerekiyor.

Böyle şeyler için evliliğini harcama, giden gelmez diyorsunuz da bunu konu sahibinin kocasına söylemek lazım. Araba kadının altınlarıyla alındıysa araba kadının üzerine olmalı. Adam da gurur yapıp tamam diyeceği yerde “araba almayacağım (eski araba da benim üzerime nasılsa)” diyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…