• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle Araba Yüzünden Tartıştık.. Sizce Ne Yapmalı ?

Aranızdaki olay cidden çok çirkin olmuş.
Açıkçası, ben araba alacak olsam, eşim arabayı üstüme yap dese, bende tamam ama sigortası fazla tutar desem bunun üzerine eşim araştırıp bana 350 TL fark varmış dese, alınırım, kızarım. Bana inanmayıp araştırma yapmış olmasına kızarım. Bu kadar ince detaya kızarım.
Zaten edindiğiniz mallar ortak. Hadi diyelim ki sizden mal kaçırmak için başkasına devretti, sizde hileli satış yapıldı diyerek hakkınızı tekrar alırsınız.
Tamam kendinizi düşünün buna bir şey dediğim yok ama gidişatınız yanlış gibime geldi.

Aranızdaki olay cidden çok çirkin olmuş.
Açıkçası, ben araba alacak olsam, eşim arabayı üstüme yap dese, bende tamam ama sigortası fazla tutar desem bunun üzerine eşim araştırıp bana 350 TL fark varmış dese, alınırım, kızarım. Bana inanmayıp araştırma yapmış olmasına kızarım. Bu kadar ince detaya kızarım.
Zaten edindiğiniz mallar ortak. Hadi diyelim ki sizden mal kaçırmak için başkasına devretti, sizde hileli satış yapıldı diyerek hakkınızı tekrar alırsınız.
Tamam kendinizi düşünün buna bir şey dediğim yok ama gidişatınız yanlış gibime geldi.
ama öyle olmuyor işte..
örnekleri var çevremde.. başkasına satıyor arabayı eşi hak talep edemiyor rehin koydurmadğı için çok var örneği dediğim gibi..
ben eşimden ilk defa birşey istedim 300 tl için bunu yapmasına bizi bu noktaya getirmesine değermiydi ?
şimdide bana diyor ki almayacağım araba felan bende sana güvenmiyorum sen art niyetlisin diyor..
almassa almasın hayret birşey ya.

İki kere boşanma aşamasına gelmişsiniz ben haklı olarak eşinize güvenmediğinizi düşünüyorum biraz kendinizi kandırıyorsunuz güveniyorum diyerek sanırım.
Haklısınız ama tepkiniz anlamsız olmuş bu devirde kimsenin kimseye tamamen güvenmemesi lazım eş meş hikaye. Ama bu kadar açık oynamamanız lazımdı suçlu siz olmuşsunuz şimdi.

Durduk yere huzurunuzu bozmussunuz.
Ya bosanirsam diye korku sarmis ama ya bosanmazsaniz?

Bence araba sigortasi icin 350 ekstra odemek fazla bence ben olsam birakirdim dusmezdim pesine.

İki kere boşanma aşamasına gelmişsiniz ben haklı olarak eşinize güvenmediğinizi düşünüyorum biraz kendinizi kandırıyorsunuz güveniyorum diyerek sanırım.
Haklısınız ama tepkiniz anlamsız olmuş bu devirde kimsenin kimseye tamamen güvenmemesi lazım eş meş hikaye. Ama bu kadar açık oynamamanız lazımdı suçlu siz olmuşsunuz şimdi.
peki ne yapmalıyım ? bana bir yol gösterin lütfen nasıl bir duruş sergilemeeliyim olan oldu artık

Durduk yere huzurunuzu bozmussunuz.
Ya bosanirsam diye korku sarmis ama ya bosanmazsaniz?

Bence araba sigortasi icin 350 ekstra odemek fazla bence ben olsam birakirdim dusmezdim pesine.
ben eşimden ilk defa birşey istedim böyle mi yapması gerekirdi sizce ? şimdide arabayı almayacağım diyor..

peki şimdi ben ne yapayım nasıl bir yol izleyim kendini üste çıkartıp beni suçlu durumuna düşürdüü
araba felan almıyorum sen art niyetlisin diyor bende snaa güvenmiyorum madem diyor..
güzellikle halledebilirsin ama eşin de haklı aslında
sigorta için fazla ödemek mantıksız .

Otuz bin liralık bir araba için mi düştünüz birbirinize ? Otuz bin ne seni zengin eder ne onu fakir .. yalnız aradaki saygıyı ,güveni yok eder o net ..etmiş çünkü ..
evet öyle oldu ama görüyoruz duyuyoruz neler var neler.. üstelik eşimden ben ilk defa birşey istemiştim. artık hiç güven vermiyor eşim bana.

Merhaba en başından anlatmak istiyorum beni anlamanız açısından.
Eşimle evlendikten kısa bir süre sonra altınlarımı bozdurdum evde durmasını istemedik ( şimdiki aklım olsa bozdurmazdım ) eşim kendi hesabında durmasını istedi... tamam dedim birşey diyemedim çünkü eşime güveniyordum. aklıma en ufak birşey gelmedi allah var..
1 bucuk yıl önce bir araba aldık bankadaki paramız ile ; eşimin üzerine kesildi sigortası eşimin üzerineydi araba.
Bundan 6 evvel eşimin bir arkadaşı eşinden ayrıldı.. Arabası kendi üzerindeymiş, eşi hak talep etmesin diye arabayı boşanma davası acılmadan ve tedbir konulmadan başkasının üzerine devretmiş sanırım tam detaylı bilmiyorum, eşi araba üzerinden hak talep edememiş sadece burasını net biliyorum.
Neyse eşim ile 2 kez boşanmanın eşiğinden döndük ve 3. olmayacak dedik kendimizce..
eşim bu arkadaşı ile ilgili mevzuda bana demişti ki ; allah hepimizi iyi insanlarla karşılaştırsın, insan niyetini bozduktan sonra herşeyi yapar demişti..''
Ben bu mevzudan sonra ve boşanma eşiğinden döndüğümüz için birde evladımız olduğu için birşeyleri garantilemek istedim yalan söyleyemem, bu hayatta kimseye güven olmaz.. olmuyorda zamanında hakkımızı çok yediler neyse..
Yeni bir araba alacağız bu arabamızı satıp 30. bin değerinde.
Eşime dedim ki bu alacağımız arabanın benim üzerime olmasını istiyorum
Eşim; istiyorsan senin üzerine olsun fark etmez ama senin üzerinde daha önce hiç araba kayıtlı olmadığı ve yaşın küçük olduğu için sigortası yüksek çıkar ne gerek var yüksek sigorta ödeyeceğız boşu boşuna vs. dedi.
Bende sanki ne kadar yüksek çıkacak dedim.. Tam bilmiyorum dedi..
Bugün bir sigorta acentesi ile görüştüm örneğin eşime 700 tl çıkıyorsa banada maksimum 1050 tl çıkarmış yani 350 tl bir fark olurmuş.. 350 tl fark için kıvırdı gibi geldi bana..
Bende bunu eşime söyledim
Eşim sinirlendi sen bana güvenmiyormusun ? 300 500 herneyse neden fazla para vereyim ?
Arabada istemiyorum birşey de istemiyorum senin üzerine olsun , hatta notere gideyim dilekçede vereyim hak talep etmiyorum diye dedi!!
Madem sen bana güvenmiyorsun bende sana güvenmiyorum bu saatten sonra asıl sen art niyetlisin dedi arabada almıyorum dedi tartıştık..
Ben ;
İyi madem öyle ise almassan alma ben şimdiye kadar sana güvendim, altınlarımı bozdurdum sana verdim araba aldın üzerine oldu hiç birşey söylemedim ilk defa senden birşey istediğim için mi kötü oldum ? sende güvenme bu saatten sonra madem dedim.
şimdi diyeceksiniz ki sen eşine güvenmiyormusun ? ha onun üzerine olmuş ha senin üzerine ?
ben eşime güveniyorum güveniyorum ki ilk araba onun üzerineydi hiç de aklıma gelmemişti
ama diyorum ya içime bir kurt düştü birden bire.. dünyanın binbirtürlü hali var
Sizce şimdi nasıl bir yol izlemeylim evlilikte bunlar çok çirkin şeyler işte ama oldu birkere..
bu sözlerinden sonra arabanın eşimin üzerine olmasını istemiyorum artık.. sizce ben haksızmıyım ben art niyetlimiyim eşimin dediği gibi ?

Sadece trafik sigortası değil kasko da yüksek çıkıyor, geçen yıl 2. el bir araba aldık benim üzerime yapıldı, trafik sigortası da kaskosu da yüksek çıktı. Özellikle kaskoda 700 TL gibi bir rakam fark etti bence eşiniz bunları kast etmiş ama diyaloglarınız çok çirkinleşmiş bu saatten sonra ne yapılır bilemedim

Biz geçen yıl ev aldık eşim kendi üstüne yaptırdı evi bişi demedim ama araba falan alınca ona söyledim benim üzerime olacak diye oda senin eşin gibi mırın kırın etti bende o zaman sana verdiğim tanesinin değeri 3 bin olan 7 tane bileziği geri verirsin bende bankaya atarım en azından bir güvencem olur dedim bakalım bekliyorum napacak.

Merhaba en başından anlatmak istiyorum beni anlamanız açısından.
Eşimle evlendikten kısa bir süre sonra altınlarımı bozdurdum evde durmasını istemedik ( şimdiki aklım olsa bozdurmazdım ) eşim kendi hesabında durmasını istedi... tamam dedim birşey diyemedim çünkü eşime güveniyordum. aklıma en ufak birşey gelmedi allah var..
1 bucuk yıl önce bir araba aldık bankadaki paramız ile ; eşimin üzerine kesildi sigortası eşimin üzerineydi araba.
Bundan 6 evvel eşimin bir arkadaşı eşinden ayrıldı.. Arabası kendi üzerindeymiş, eşi hak talep etmesin diye arabayı boşanma davası acılmadan ve tedbir konulmadan başkasının üzerine devretmiş sanırım tam detaylı bilmiyorum, eşi araba üzerinden hak talep edememiş sadece burasını net biliyorum.
Neyse eşim ile 2 kez boşanmanın eşiğinden döndük ve 3. olmayacak dedik kendimizce..
eşim bu arkadaşı ile ilgili mevzuda bana demişti ki ; allah hepimizi iyi insanlarla karşılaştırsın, insan niyetini bozduktan sonra herşeyi yapar demişti..''
Ben bu mevzudan sonra ve boşanma eşiğinden döndüğümüz için birde evladımız olduğu için birşeyleri garantilemek istedim yalan söyleyemem, bu hayatta kimseye güven olmaz.. olmuyorda zamanında hakkımızı çok yediler neyse..
Yeni bir araba alacağız bu arabamızı satıp 30. bin değerinde.
Eşime dedim ki bu alacağımız arabanın benim üzerime olmasını istiyorum
Eşim; istiyorsan senin üzerine olsun fark etmez ama senin üzerinde daha önce hiç araba kayıtlı olmadığı ve yaşın küçük olduğu için sigortası yüksek çıkar ne gerek var yüksek sigorta ödeyeceğız boşu boşuna vs. dedi.
Bende sanki ne kadar yüksek çıkacak dedim.. Tam bilmiyorum dedi..
Bugün bir sigorta acentesi ile görüştüm örneğin eşime 700 tl çıkıyorsa banada maksimum 1050 tl çıkarmış yani 350 tl bir fark olurmuş.. 350 tl fark için kıvırdı gibi geldi bana..
Bende bunu eşime söyledim
Eşim sinirlendi sen bana güvenmiyormusun ? 300 500 herneyse neden fazla para vereyim ?
Arabada istemiyorum birşey de istemiyorum senin üzerine olsun , hatta notere gideyim dilekçede vereyim hak talep etmiyorum diye dedi!!
Madem sen bana güvenmiyorsun bende sana güvenmiyorum bu saatten sonra asıl sen art niyetlisin dedi arabada almıyorum dedi tartıştık..
Ben ;
İyi madem öyle ise almassan alma ben şimdiye kadar sana güvendim, altınlarımı bozdurdum sana verdim araba aldın üzerine oldu hiç birşey söylemedim ilk defa senden birşey istediğim için mi kötü oldum ? sende güvenme bu saatten sonra madem dedim.
şimdi diyeceksiniz ki sen eşine güvenmiyormusun ? ha onun üzerine olmuş ha senin üzerine ?
ben eşime güveniyorum güveniyorum ki ilk araba onun üzerineydi hiç de aklıma gelmemişti
ama diyorum ya içime bir kurt düştü birden bire.. dünyanın binbirtürlü hali var
Sizce şimdi nasıl bir yol izlemeylim evlilikte bunlar çok çirkin şeyler işte ama oldu birkere..
bu sözlerinden sonra arabanın eşimin üzerine olmasını istemiyorum artık.. sizce ben haksızmıyım ben art niyetlimiyim eşimin dediği gibi ?
Valla bizim ev eşimin adına arabada hiç aklıma benim adıma olsn die bşe gelmedi belkide şmdiye kdar hçbirşeyim olmadığı içindr
Ayrıca bende ev için bileziğimi paramı falan vrdim ama asla lafını etmem sevmem öle para davalarını

şimdide diyor ki araba felan almıyorum.. bende sana güvenmiyorum sen art niyetlisin diyor bana

Araba alip almamak yalnizca esinizin karari mi? Ben bu evde neyim, benim soz hakkimi nasil cignersin diye olay cikarirdim ben olsam 'araba falan almiyoruMMM' lafinin ustune. Ve evet 2 defa bosanma esigine gelmissiniz ben sizi hakli buldum. 350tl cok kucuk bir miktar, lafi edilmez.

Bu isteğini reddetmesi tabiki saçma fakat konunun ilerleyip buralara kadar gelmesi daha saçma .
peki şimdi ne yapmalıyım sizce ? bana en son kullandığı cümle araba felan almıyorum sen art niyetlisin asıl oldu
Sadece trafik sigortası değil kasko da yüksek çıkıyor, geçen yıl 2. el bir araba aldık benim üzerime yapıldı, trafik sigortası da kaskosu da yüksek çıktı. Özellikle kaskoda 700 TL gibi bir rakam fark etti bence eşiniz bunları kast etmiş ama diyaloglarınız çok çirkinleşmiş bu saatten sonra ne yapılır bilemedim
kaskodan haberim yok.. ama dediğinz gibi artık olan oldu bu saatten sonra bu kararımda durmalımıyım yoksa geri adım mı atmalıyım bilemiyorum

ben arabami kendi üzerime yaptım.
çünkü altınlarimi sattim üstüne kredi çektim. ben ödüyorum.
o yüzden kendi üzerime olsun istedim. arabayi da eşim kullaniyo. her an bi sıkıntı yok. çok şükür yine araba alsam yine benim üzerime isterim emegim var arabada.

Valla bizim ev eşimin adına arabada hiç aklıma benim adıma olsn die bşe gelmedi belkide şmdiye kdar hçbirşeyim olmadığı içindr
Ayrıca bende ev için bileziğimi paramı falan vrdim ama asla lafını etmem sevmem öle para davalarını
bizde şimdiye kadar hiç etmiyorduk aslında ama eşimin bu tutumu ve davranışlarından sonra artık art niyetli olduğunu düşünüyorum.

Benim anlamadığım evlilikten sonra satın alınana tüm maller ortak değil mi sizin ya da onun üzerine olunca ne değişecek. Sonuçta sizin de üzerinize olsa yarısı onun ben mi yanlış biliyorum ?

Back