• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle Araba Yüzünden Tartıştık.. Sizce Ne Yapmalı ?

Eşinizin üzerine olsun ama sizin izniniz olmadan satılamasin şeklinde bir sözleşme var mı acaba olursa bu da mantıklı bir çözüm gibi.

Eşiniz haklı ve gayet mantıklı. Asıl siz bize itiraf ettiğiniz üzere boşanma ihtimalini düşünerek arabayı üstünüze istiyorsunuz.

Merhaba en başından anlatmak istiyorum beni anlamanız açısından.
Eşimle evlendikten kısa bir süre sonra altınlarımı bozdurdum evde durmasını istemedik ( şimdiki aklım olsa bozdurmazdım ) eşim kendi hesabında durmasını istedi... tamam dedim birşey diyemedim çünkü eşime güveniyordum. aklıma en ufak birşey gelmedi allah var..
1 bucuk yıl önce bir araba aldık bankadaki paramız ile ; eşimin üzerine kesildi sigortası eşimin üzerineydi araba.
Bundan 6 evvel eşimin bir arkadaşı eşinden ayrıldı.. Arabası kendi üzerindeymiş, eşi hak talep etmesin diye arabayı boşanma davası acılmadan ve tedbir konulmadan başkasının üzerine devretmiş sanırım tam detaylı bilmiyorum, eşi araba üzerinden hak talep edememiş sadece burasını net biliyorum.
Neyse eşim ile 2 kez boşanmanın eşiğinden döndük ve 3. olmayacak dedik kendimizce..
eşim bu arkadaşı ile ilgili mevzuda bana demişti ki ; allah hepimizi iyi insanlarla karşılaştırsın, insan niyetini bozduktan sonra herşeyi yapar demişti..''
Ben bu mevzudan sonra ve boşanma eşiğinden döndüğümüz için birde evladımız olduğu için birşeyleri garantilemek istedim yalan söyleyemem, bu hayatta kimseye güven olmaz.. olmuyorda zamanında hakkımızı çok yediler neyse..
Yeni bir araba alacağız bu arabamızı satıp 30. bin değerinde.
Eşime dedim ki bu alacağımız arabanın benim üzerime olmasını istiyorum
Eşim; istiyorsan senin üzerine olsun fark etmez ama senin üzerinde daha önce hiç araba kayıtlı olmadığı ve yaşın küçük olduğu için sigortası yüksek çıkar ne gerek var yüksek sigorta ödeyeceğız boşu boşuna vs. dedi.
Bende sanki ne kadar yüksek çıkacak dedim.. Tam bilmiyorum dedi..
Bugün bir sigorta acentesi ile görüştüm örneğin eşime 700 tl çıkıyorsa banada maksimum 1050 tl çıkarmış yani 350 tl bir fark olurmuş.. 350 tl fark için kıvırdı gibi geldi bana..
Bende bunu eşime söyledim
Eşim sinirlendi sen bana güvenmiyormusun ? 300 500 herneyse neden fazla para vereyim ?
Arabada istemiyorum birşey de istemiyorum senin üzerine olsun , hatta notere gideyim dilekçede vereyim hak talep etmiyorum diye dedi!!
Madem sen bana güvenmiyorsun bende sana güvenmiyorum bu saatten sonra asıl sen art niyetlisin dedi arabada almıyorum dedi tartıştık..
Ben ;
İyi madem öyle ise almassan alma ben şimdiye kadar sana güvendim, altınlarımı bozdurdum sana verdim araba aldın üzerine oldu hiç birşey söylemedim ilk defa senden birşey istediğim için mi kötü oldum ? sende güvenme bu saatten sonra madem dedim.
şimdi diyeceksiniz ki sen eşine güvenmiyormusun ? ha onun üzerine olmuş ha senin üzerine ?
ben eşime güveniyorum güveniyorum ki ilk araba onun üzerineydi hiç de aklıma gelmemişti
ama diyorum ya içime bir kurt düştü birden bire.. dünyanın binbirtürlü hali var
Sizce şimdi nasıl bir yol izlemeylim evlilikte bunlar çok çirkin şeyler işte ama oldu birkere..
bu sözlerinden sonra arabanın eşimin üzerine olmasını istemiyorum artık.. sizce ben haksızmıyım ben art niyetlimiyim eşimin dediği gibi ?
Bosanma esiginde olmasamda. Hersyi en guzeli ortak alma. Evliyken bile kendi kafasina gore bisyler yapablrler. Bende guvenyrm. Ama ilerde nolur kim bilir.

Şurda o kadar evlilik hikayesi okuyoruz ne gelirse başımıza “ şu benim eşim yapmazcılardan geliyor” yahu ben yedi yıllık evliyim ne maddi ne manevi eşimi aldatmadım ama yüzde yüz aldatmam diyemiyorum Allah fırsat vermesin sonucta hayat bu ne olur bilemem diyorum ayy üç kuruşa tamah etme eşine güven bla bla diyenleri anlamıyorum,kadının içine kurt düşmüş ki arabayı istiyor alıp satacak mı hayır belki sadece kendini -güvende- hissedecek,ayrıca eşiniz de olsa güvenmeyin gerekirse,o da hata yapabilen bi insan nihayetinde peygamber filan değil ki günahları olan bazen yanlış yapan tökezleyen doğru yolu arayan bi insan aziz filan degil yani.

Bence güvenme.Benim eşimde saçma sapan bahanelerle evi ve arabayı üzerine yaptı.Bende hiç sorgulamadım.Ki araba parasını ben bakarken biriktirdim.Sonra arkadaş birini bulmuş benden boşanma istedi.Arabayi arkadaşının üzerine geçirmiş.Evi de satacaktı. Ben aile şerhi koydurup satışı durdurdum.Benim eşimde hiç malda mülkte gözü yok havasında takılırdı.Yok güven yoksa evlilik olmazmış bunlar boş laflar.Bunlari yazanlara sorsan ev araba onların uzerinedirAile serhi yoksa evi bile satabiliyor .Sırf uste çıkmak seni suçlu hissettirmek için yapiyor.

ikiniz de birbirinizi kırmışsınız aslında. yani kötü niyeti varsa eşinizin size en küçük bi şey bile vermeden kapıya koyar. evet adalet hak hukuk var ama bazen çirkeflikler oluyor maalesef. en güzeli oturup konuşmak ama eşinizi biraz olsun tanımış olmalısınız öyle bi kurnazlık yapabilecek karakterde değilse gerek yok sizin üstüne yapmasına. bizim araba da eşimin üstüne ama hiç öyle konular açılmadı.
Ha ikinci araba alacak olursak biri benim üstüme olsun derim o zaman :)

Kesinlikle eşiniz haklı neden fazladan 350tl odeyesiniz ki..Ortak bir hayat yasıyorsunuz neden ille de kendi uzerinize almak istemeniz? Esinize mi guvenmiyorsunuz? Şahsen benim umrunda olmazdı, ha benim o onun uzerine ne fark eder ki.. Konuşulması bile hoş diil. Ileride de esimin art niyetli biri oldugu ortaya ciksaydı yine de tenezzul etmezdim.

Biz de ilk arabamızı sizin gibi aldık. Benim bilezikleri falan satarak. Ben kendim istemedim üstüme almayı çünkü uğraşamam noterle sigorta ile falan diye. Hoş, eşim istersen senin üstüne yapabiliriz demişti.Ben eşine bu konularda güvenen kesimdeyim. Böyle durumlar sizin aranızdaki iletişimle alakalı. Sizin olayınızda bana tek garip gelen sizin kendi üstünüze istemenizde eşinizin gönlünün olmaması..
araba alırsanız eşinizin üstüne de arada arabanın ruhsatını kontrol edersiniz

Iyi de arabaya neden 300tl gibi fark ödiyim ki? Esimin uzerine olsun az ödiyim. 300tl az bi para degil bna göre.. ha eşim ha ben, ne fark eder?

Eşim daha once benim üzerime araba almıştı ama şimdiki aracımızı aynı gerekçeyle kendi üstüne aldı bence eşiniz haklı kim olsa 350 lira ekstradan ödemez diye düşünüyorum güvenmemeniz cok kötü :( ınsallah duzelirsiniz

Erkekleri hiç. Bİr bedelin yükseğini ödemek istemez genelde paraları kıymetlidir bunun babası nasıl?

Altınlarla ne yaptığınız farketmez, boşanırken zaten sana verilir. Araba da evliyken alındığı için kimin üstüne alınırsa alınsın yarısı senin olur. Burada kaybedeceğin bişi yok aslında. Ayrıca aynı şey için neden fazladan para ödensin ki. Sigortası ve kaskosu ayrı fazla para. Benim arabam kayınbabamın şirketinin üstüne mesela. Bu tamamen güvenle alakalı gerçekten.

Bizim de arabamız eşimin üstüne.Ruhsat kimin üstüne olsun diye konusmadik bile.Ben ev tapusu seviyorum:KK53:

Ne çirkin muabettler, zaten bence bir evlilikte bu tür muabettlere yer veriliyorsa ciddi sorunlar vardır.
Benim için mesela eşinin söylediği hiçte yanlış gelmedi niye fazla ödeyelim ki

Eşiniz ondan habersiz gidip araştırma yapmanıza ona inanmayıp acentye sormanıza kızmış belli. Nırmalde bu konuda haklı eşiniz 100 tl bile eksiğini ödemek varken ne gerek var yüksek ödemeye. Amaaaa... 18 senelik evliyim 2 de öocuğum var. 21 senedir aralıksız çalışıp 1 ev ve 1 araba aldım. Eşim hep benden az kazandı ve sürekli iş değiştirdi. Uzun zamandır problemlerimiz vardı ve yakın zamanda boşanmak istediğimi söyledim. 18 senelik eşim 2 çocuğuma rağmen evin arabanın yarısını istiyor. Ben arabayı al git dedim (60 bin tl) kabul etmedi. Üstelik kalacak yeride var. Yani bu devirde babana bile güvenmiyceksin diye boşa dememişler. Sen al kocanı karşına anlat durumunu. Endişeni anlat sonuçta 2 badire atlatılmış kendini garantiye almak istemen çok normal.

İnsanlar başta böyle diyor da sonra boşanma aşamasına gelince çok çirkinleşebiliyor. Yine de karakter meselesi. Kendini bozmayan bozmaz.
Zaten normalde senin veya eşinin üzerine olmuş farketmez. Boşanma durumunda hepsi ortak oluyor.

Ortak olduğunu biliyorum ama sonuçta eşimin düşünüp bu teklifi yapması yeter bana iş senin benime girerse zaten aile diye birşey kalmaz ortada

Back