• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ikinci evlillik ileriye dönük yatırımlar miras aklım karışık

arkadaslar mevzu farklı yerlere gidiyor sorun kanun neyse onu yap diyen değil yarısı senin yarısı kızmın diyen bir es var vasiyet eder gibi.... bu yüzden yorumlardan da cıkardığım sonuç hem onun üzerine hemde eşimin üzerine olmasını isteyecem sadece kendi üzerime alıp bu sorumluluğu istemiyorum ve ileride ne kadar iyi niyetli olsamda farklı yorumlanacagı aşikar bunu bile bile üstüme kabul etmeyecem .... kötü niyetli olsam üstüme alır ve daha sonra da ailmin üzerine yapar kızını hak talep etmesini engelleyabilrim böyle secenek var...bunu insanlara düşündürmek istemiyorum ...yarı yarıya yaptıracam....

değer verip yorum yaptıgınız için hepinize tsk ediyorum ...RABBİM HERKESİN EVİNİ BEREKET MUTLULUK HUZR VERSİN İNŞ...

ama ben de kızım 18 yaşına gelince babasının donuna kadar alıcam diğer çocuklarını düşünmeden kızına sahip çıkmadığı için
ihtiyacımdan değil sadece inadımdan

bu cümlenize hayretle baktım eşinizi ve sizin yasadıklarınızı bilemem bu yuzden yorum yapamacagım ama diğer cocukarının düşünmeden kendinizi düşünmeyin...

ben onun kızınıda düşünüyorum normalde boşandıklarında kadın 50 tl gibi bir nakafa talep etmiş ki eşim 10 yıldır bekar ve tüm aldığına kızına harcamış yani sorumsuz değil hep yanına almak iliglenmek istemiş izin verilmemiş sizin durumunuzla eşimin durumu bir değil yapılmayan değil aksıne daha cok yapılan var ki ben bile çoğu kez para gönderiyorum hakkı neyse alsın ..babası bazen ne cok harcıyor diye göndermek istemzken ben göndereceksin sorumluluğun diyorum...ama iste karsı taraf eşimin kızı ve eski eşi tarafından bu iyi niyet kullanılıyor keşke iyi nyetli olup sağol ya gönderiyorsun dese ilgileniyorsun dese bencillik yapılmasa benim bencillik yapmadığım gibi bu dünya belki 80 yıl ama öbür dünyasıda var benim ve eşimin vicdanı son derece rahat o tarafın rahat mı bilemem inş rahattır...eşim ölse ben kızıyle yine ilgilenir onu koruyup kollarım eşime sevgimden ve saygımdan
siz anlamıyorsunuz
neyse anlamak istediğiniz gibi anlayın
ben zaten dedim eşiniz adil birine benziyor
kızımın babası sorumsuz diye

arkadaslar mevzu farklı yerlere gidiyor sorun kanun neyse onu yap diyen değil yarısı senin yarısı kızmın diyen bir es var vasiyet eder gibi.... bu yüzden yorumlardan da cıkardığım sonuç hem onun üzerine hemde eşimin üzerine olmasını isteyecem sadece kendi üzerime alıp bu sorumluluğu istemiyorum ve ileride ne kadar iyi niyetli olsamda farklı yorumlanacagı aşikar bunu bile bile üstüme kabul etmeyecem .... kötü niyetli olsam üstüme alır ve daha sonra da ailmin üzerine yapar kızını hak talep etmesini engelleyabilrim böyle secenek var...bunu insanlara düşündürmek istemiyorum ...yarı yarıya yaptıracam....

değer verip yorum yaptıgınız için hepinize tsk ediyorum ...RABBİM HERKESİN EVİNİ BEREKET MUTLULUK HUZR VERSİN İNŞ...
Boyle birseyi kabul etmeyin. Öyle olursa babasinin payi tamamen kizina kalir. Sizin evladiniza kalmaz. Şartlar eşit olmali.

Öyle birşey yok alınan arsa yada ev ister konu sahibinin üzerine olsun,isterse olmasın yeni kanuna göre alınan mallar ortaktır,tapu kimin üzerine olursa olsun fark etmez olası bir durumda yani babanın vefat durumunda ilk evlilikten olan kız mirasçı olarak babasının hakkını alır,hatta diyelim ki konu sahibi ilk evlililiğini yapmış olsun ilk evliliğinden çocuğu olmuş olsun o çocuk bile annesinin mirasçısı olur.
Mantıkta söylediğiniz doğru olabilir. Uygulamada söylediğinizin yanlış olduğunu bizzat yaşadım. Bilgilendirmeniz yanlış. Yeni eş kendim çalıştım ödedim diyebilir (nitekim 50sinden sonra evlenmiş hayatında hiç çalışmamış üvey babannem böyle söyledi:) traji komik). Yeni eş iyi niyetli deilse ki anlıyorum konu sahibi kızı da zarar görmesin derdinde. Dava açıp, yığınla emsal gösterip önceki evliliklerden olan çocukları men ettirebiliyor.

avukat üye yok mu yada yakınları avukat olan yardımcı olsa...benim kararım kesinleşti ama belki benim durumda olan baska insanlar vardır onlara aydınlatıcı olsun

avukat üye yok mu yada yakınları avukat olan yardımcı olsa...benim kararım kesinleşti ama belki benim durumda olan baska insanlar vardır onlara aydınlatıcı olsun

Ilk sayfada bir arkadas gayet güzel aciklamis. Ama onun yorumunu gormemissiniz galiba. Avukat olabilir. Bi bakin tekrar.. kacirdiginiz yorumlar var.
Onun yorumuna göre eğer sizin adiniza olursa sadece kendi cocugunuza miras kalirmis. Ama erkegin adina olursa esine ve bütün cocuklarina kalirmis diyordu. Bi okuyun onu bence. .

Taşınmaz kızı ve sizin üzerinize yapılmışsa evet hisseniz oranında eşinizin vefatı halinde kızına ve size geçecek, sizin çocuğunuz hak sahibi olmayacak. Siz vefat ederseniz sizin payınız çocuğunuza geçecek, kızının burada herhangi bir hakkı olmayacak. Sonuçta siz ve eşiniz vefat ettikten sonra yarı yarıya çocuklar taşınmazın sahibi olacaklar. Siz ille çocuğum babasından o taşınmaz üzerinde miras hakkına sahip olsun diyorsanız kızının hissesini düşük miktarda tutup, eşinizi de taşınmaz mülkiyetine ortak ettirin.
Babadan 2 çocuğa da miras kalacak, kızın kendi payı olacak, sizin hakkınız çocuğunuza geçecek. E tabi 2 çocuk olursa işler değişir. :KK59:

kızın üzerine almıyoruz.... 2 seçenek var
1) tamamen benim üzerime olsun ( eşim böyle istiyor ama yarısını kızma ver diyor böyle olunca benim hakkım bana tamam ama benim çocugumun hakkı nerede sadece benimkinden alacak babasınınkinden değil )
2) eşim ve benim üzerime ortak alalım diyorum ( ki benim evladımda babasından ve benden hakkını alsın)

eşimin istediği 1. secenek... benim istediğim 2, seçenek ama daha bunu eşime söylemedim tam olarak çünkü beni yanlış anlasın istemiyorum

Mantıkta söylediğiniz doğru olabilir. Uygulamada söylediğinizin yanlış olduğunu bizzat yaşadım. Bilgilendirmeniz yanlış. Yeni eş kendim çalıştım ödedim diyebilir (nitekim 50sinden sonra evlenmiş hayatında hiç çalışmamış üvey babannem böyle söyledi:) traji komik). Yeni eş iyi niyetli deilse ki anlıyorum konu sahibi kızı da zarar görmesin derdinde. Dava açıp, yığınla emsal gösterip önceki evliliklerden olan çocukları men ettirebiliyor.
Babaanneniz hangi tarihte evlendi,verdiğim bilginin yanlış olduğunu düşünmüyorum çünkü 2001 ve 2002 den sonra kanun değişti olaki ölüm olayında anne- babanın ölümünde ilk evliliklerden olan çocuklar mirasçıdır.Anne ve babalarının paylarında.

Babaanneniz hangi tarihte evlendi,verdiğim bilginin yanlış olduğunu düşünmüyorum çünkü 2001 ve 2002 den sonra kanun değişti olaki ölüm olayında anne- babanın ölümünde ilk evliliklerden olan çocuklar mirasçıdır.Anne ve babalarının paylarında.
2005 evlendiler 2007 de dedem vefat etti. Davalar yeni sonuçlandı. Belki bizimki istisnaidir bilemem

1) tamamen benim üzerime olsun ( eşim böyle istiyor ama yarısını kızma ver diyor böyle olunca benim hakkım bana tamam ama benim çocugumun hakkı nerede sadece benimkinden alacak babasınınkinden değil )
2) eşim ve benim üzerime ortak alalım diyorum ( ki benim evladımda babasından ve benden hakkını alsın)

eşimin istediği 1. secenek... benim istediğim 2, seçenek ama daha bunu eşime söylemedim tam olarak çünkü beni yanlış anlasın istemiyorum
Canım evlilik sözleşmesi yapmadı iseniz isteseniz de istemesenizde sizinde üzerinize olsa eşinizin de üzerine olsa ortakta olsa o ev ikinize bölünmüş olacak zaten. Ha diyelim ki yarı yarıya tapularını aldınız, vefat durumunda; sizin pay zaten yine sizin oluyor, eşinizin üzerindeki pay zaten çocuğu ile size bölüştürülüyor. yani siz her koşulda fazla almış olacaksınız zaten... Yani kız %25 alıyorsa siz %75 almış olacaksınız sonuç itibari ile.

Allah rahmet eylesin canım.
Çok sağol:). Bu 4. eşiydi. Son eşi baya bir mal geçirdi üzerine. Benim babam ilk eşinden. İkinci evliliğinden olan amcama hiç birşey düşmedi. Bizimkilere de kendi babannemden düşmüş.

Arsa ikiye bölünüp bir sizin bir de kızının olsa..
Kıza kalan pay zaten aslında babanın olan payı olacak babanın vefatı durumunda..
Peki sizin çocuğunuz olunca kıza kalan pay baba sebebiyle ikiye bölünüp iki çocuk toplam arsadan çeyrek pay alacak yarım olan pay ise zaten sizin üstünüze..
Bu durumda sizin vefatınızda sizin çocuğunuz o yarım olan sizin payıda alacak ve bu sefer eşinizin kızı arsanın 1/4 alırken sizin çocuğunuz 3/4 alacak.. Çıngar çıkar kıza koca arsadan çeyreği kalacak sadece ama üvey kardeş yarısının çoğunu alacak.

Canım evlilik sözleşmesi yapmadı iseniz isteseniz de istemesenizde sizinde üzerinize olsa eşinizin de üzerine olsa ortakta olsa o ev ikinize bölünmüş olacak zaten. Ha diyelim ki yarı yarıya tapularını aldınız, vefat durumunda; sizin pay zaten yine sizin oluyor, eşinizin üzerindeki pay zaten çocuğu ile size bölüştürülüyor. yani siz her koşulda fazla almış olacaksınız zaten... Yani kız %25 alıyorsa siz %75 almış olacaksınız sonuç itibari ile.

Aaa bak ben bunu hiç aklıma getirmedim babanın payı iki çocuk arasında bölünecek diye ama ikinci karısıda hak sahibi..
O zaman babanın payı 3e bölüncek direk kız %25 bile almicak..
Ama ikinci evlilikten olan çocuk babadan kendi payınıda alcak annesi vefat edince annesinin paynıda alcak artı anneninde babadan aldığı payıda alcak..
Yani kıza atıyorum tam hesap yapmadım %20 gibi bir hak kalırken üvey kardeş %80 alacak....

Bu arada eşinizin talebi yarısının size yarısının kızına kalması..
İlerde çocuklarını düşünmüyor değildir belki sizde kalan yarısını çocukları için bırakıyordur belki, direk size değil, onu düşünüyordur belki...
Bu hesaplarla kocanızın karşısına gitseniz iyi karşılanmazsınız çünkü üstte arkadaşında dediği gibi eşinizin payı kızın sizin ve çocuğunuzun arasında bölünecek..
Bu sefer kıza hiç bir şey kalmicak bir babada bunu kabul etmemeli bana göre..
Neredeyse arsanın tamamı ikinci çocuğuna kalacak sizin istediğiniz gibi olursa ama kocanız bunu istemiyor.

Bunda yanlış anlayacak bir şey yok eşiniz nasıl ki kızını düşünüyor sizde çocuğunuzu düşünmek zorundasınız.ilerde bizim çocuğumuz olunca ne olacak peki onun hakkı ne olacak diye sorun senin payını alır derse siz de babasının payından almayacak mı diye sorun ne cevap verirse ona göre hareket edersiniz

Senin için çok zor bir durum elbet kızında hakkı var fakat herşey hesaplı olmalı.
Benim annem babam ayrı babamın üzerinde bir kaç birikim ve ev araba vs var.

Israrlarıma ragmen kesinlikle evlenmek istemediğini mirasın bir baskasıyla bölüşmeyip tamamen bana kalmasını istediği için böyle yaptıgını söylüyor.
Keşke evlense neticede yalnız bir adam.
Ama eşinin kızına yardım yapması cok dogal paracı vs o kızı ile onun arasında şöyle bir durum var evin giderlerini, evin ihtiyaclarını tamamen karsılayıp kalan para onu ve kızını ilgilendirir isterse hepsini versin önce evin ihtiyaclarını giderip yani kızı sürekli para istiyorsa babasından istiyor sıkıntı göremedim.
Ama birikim acısında arsa da kızın da hakkı olacak elbette alırsanız ikiye bölünür. cocugunuz olursa 3e bölünür vs vs durum böyle.
Çocuklu biri ile evlenmek ıcın 10 kez dusunmek gerek diye dusunuyorum

Aaa bak ben bunu hiç aklıma getirmedim babanın payı iki çocuk arasında bölünecek diye ama ikinci karısıda hak sahibi..
O zaman babanın payı 3e bölüncek direk kız %25 bile almicak..
Ama ikinci evlilikten olan çocuk babadan kendi payınıda alcak annesi vefat edince annesinin paynıda alcak artı anneninde babadan aldığı payıda alcak..
Yani kıza atıyorum tam hesap yapmadım %20 gibi bir hak kalırken üvey kardeş %80 alacak....
evet benim istediğim bu çünkü bende çalışıyorum ve bu arsayı sadece eşimin parasıyla değil benim altın ve maasimlada alincak .... Eğer ben calidmasaydim o zaman eşimin dediğini yapardım.....Ama ben çalışıyorum kisiyorum belki sıkıntı cekecem aman borcumuz var diye ama kizi ve eski eş brahat rahat harcayacaklar ve gelip emek verdiğime konacaklar haklari değil ki....kızının hakkı sadece babasının mal varlığı benimkinden değil ......benim cocugu da babasından hakkını alsın ......zaten eski eşinin üzerinde 3 katlı ev var direkt kızında mağdur olacak değil.....benim ve çocuğumun hakkını almasın yeter

Lütfen benim yorumlarimi okuyp sonra. Yorum yapın ben kızın harcadigindan şikayetçi değil im ve ortada bir yatırım olacaksa elbette hakkı ben bunu kabul etmiyor değilim ki ....Ama bu arsada benimde emeğin var ve bu emek te kızının hakkı olabilir mi .....Ben calismasaydim eşimden miras hakkım var cicugumunda var kizininda o zaman üçe bolunsun....Ama ben çalışıyorum zaten yarisi kendi param o benim zaten....analatamiyorum ya neyse karışık iyice ......Ben ikimiz üzerine yaptiracam bunda kesin kararliyim

Back