Eşimle Araba Yüzünden Tartıştık.. Sizce Ne Yapmalı ?

Benim kuzenimin eside aynisini yapmisti boşanırken. Mahkeme aracin sigorta bedelinin yarisini kuzenime verdi. Ustelik mahkeme 40 gun icinde odenecek diye zamanda verdi. Onlarda da kuzenin esi daha ortada dava yokken satmisti mal kacirmak icin. Ustelik bankadan cuzi bir mebla gosterip kalani elden almisti. Bosuna kavga etmissiniz.

Eşinin " araba benim üzerime nasılsa " dediğini nereden biliyoruz ki? Evet bakın ne dertler var o yüzden bunu büyütmeyin demek için yazdım o örneği. Şuan kritik bir evlilik var ortada daha da kızıştırıp evliliğin mahvolmaması içindir bu önerilerim ve öneri olarak kalacaktır :) Konu sahibi isterse dikkate alsın isterse almasın :) Saygılar.

Konu sahibi anlatmış, kendi tanıdığı böyle bir durumda hak talep edememiş. Belki de hibe ediyor gibi gösteriyorlardır.

Farz edin ki boşandınız,bi araba hayatınızı mı kurtaracak? Zaten her türlü mal varlığı yarı yarıya geliyor böyle basit şeylere takılıp küçük hesaplar yapmayın yahu.

Konu sahibi anlatmış, kendi tanıdığı böyle bir durumda hak talep edememiş. Belki de hibe ediyor gibi gösteriyorlardır.
Eşinin ve çocuğunun saklı payı var en nihayetinde. Hibe edemez bence. Yine de avukatlar bilir doğrusunu. Ama ispatlanır oradaki kötü niyet sanırım.

Eski araba adamın üzerineymiş. Yeni arabayı da almaktan vazgeçtim diyormuş. Adam gurur yapıp al tamam diyeceğine sana güvenmeyeceğim diyormuş. Hayır güvenmeyip ne yapacak? Araba zaten kadının altınlarından. Adamın hak talep etmemesi lazım.

Bu arada, bence de fevri davranmasın. Tatlı dille halletsin. Ama tatlı dille konu sahibinin istediği gibi olsun istiyorum :)

Sen haksizsin esin hakli niye fazladan 300 odesin ki sen bu tutumunla onada guven vermezsin haklisin dunyanin ninbirturlu hali var fakat bosanma gerceklesirse zaten yari yariya olucak ayrica niye kotu enerji yayiyorsun etrafa duzeltmissiniz toparlamissoniz mal kavgasi yapmaniz gercekten cok cirkin olmus

Bu arada, bence de fevri davranmasın. Tatlı dille halletsin. Ama tatlı dille konu sahibinin istediği gibi olsun istiyorum :)
Doğru bizde isteriz sorunları olmasın, adam arabayı konu sahibinin üzerine yapsın, ama bir kere birbirlerine " Sen art niyetlisin " demişler. Şimdi nasıl olsun konu sahibinin istediği gibi? Bir süre üstünü kapatmak daha iyi bence.

Bende 2 yıllık evliyim altınları bir kere sormadım ve eşim 75 bin tutan altınları bozdurdu bana kredi çekip 150 bin değernde araba aldılar kayınvalidemle ve araba kayınvalidemin üzerine . Bir kere kafını etmedim etmediler çünkü bende zamanında arabamı satıp 30 bin değernde eşime verdim parasını yani eğer ki hesap kitap yaparsanız kaybedersiniz diyeceğim o. Ve asla örneklerin dolduruşuna gelmeyin eğer bende gelseydim iş farklı yerlere gelirdi ne herkes eşiniz ne siz herkessiniz. Siz yinede iyi niyetinizi bozup olmayacak şeyleri olumsuzlaştırmayın. Kendinizi garantilemek nedir? Olacak varsa her türlü olur. Ne evlendiğiniz adamı garantiniz olarak görün nede kendinizi bu duruma düşürmeyin. Evlilik bu değil ..

Kötü şeyler yaşatmamış sana eşin ne mutlu... ama öyle evlilikler ve hayatlar var ki yaşamasan yorum yapmanızı doğru bulmuyorum....

Eğer mal adamın üzerinde durursa her koşulda ikisinin ortak oluyor orada haklısınız. Ama bir tanıdıkları daha önce boşanacağını anlayınca arabayı başkasının üzerine yapmış ve araba adamın üzerine olmayınca kadın hak talep edememiş. Konu sahibi böyle bir durum yaşamaktan endişe ediyor anladığım kadarıyla

Seni anlıyorum açıkçası. İnsanın içine bir kere şüphe düşmeye görsün. Hani ev de tapu ortak olabiliyor ya arabalar için öyle bir durum yok galiba. Ortak olsa senin haberin olmadan satamaz

İnsanlar başta böyle diyor da sonra boşanma aşamasına gelince çok çirkinleşebiliyor. Yine de karakter meselesi. Kendini bozmayan bozmaz.
Zaten normalde senin veya eşinin üzerine olmuş farketmez. Boşanma durumunda hepsi ortak oluyor.

Bana göre siz haklısınız benzer durumları yaşadığım için çok iyi anlıyorum madem eşiniz size güvenip sizin üzerinize yapmıyor sizin de ona güvenmeniz için bir sebep kalmıyor gerekirse aldırma arabayı canım bilezik yaptır tak koluna altın aldı başını gidiyor

Çok Zor bir durum ...
Benim de aklıma boşanma gelmezdi ilk eşimden ucuna gelmezdi aklımın boşandık
Bilsem üzerime yazlık yapmak istediğinde kabul ederdim
Eski yazlıkları ama bi kârım olabilirdi
Gerçekten de dünyanın bin bir türlü hali var
Herkes güvenin aklınıza kötü şeyler getirmeyin dese de olmuyor
Çözüm bulamadım akıl veremedim kusura bakmayın

Siz biraz gereksiz evham yapmissiniz. Zaten boşanma durumunda altınlarınızı isteyebiliyorsunuz. Böyle şeyleri hesaplayarak evlilik götürülmez. Güven olayını falan hiç dillendirmeyin daha fazla. Bana alınmış bir hediye gibi hissedecektim hepsi bu yoksa varımız yogumuz herşeyimiz bizim, ikimizin, ne gerek var bu kadar sinirlenip kalp kırmaya. Senede 350 fazla ödemek kısmından bakmadım ben hiç, benim olması düşüncesi hoşuma gitmişti dersin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…