- 28 Mart 2017
- 16.554
- 68.411
- 598
- Konu Sahibi Ponciginannesi
-
Eşinin " araba benim üzerime nasılsa " dediğini nereden biliyoruz ki? Evet bakın ne dertler var o yüzden bunu büyütmeyin demek için yazdım o örneği. Şuan kritik bir evlilik var ortada daha da kızıştırıp evliliğin mahvolmaması içindir bu önerilerim ve öneri olarak kalacaktır :) Konu sahibi isterse dikkate alsın isterse almasın :) Saygılar.Araba zaten kadının altınları ile alınmış. Niye onun üzerine olmasın? Araba onun üzerine olunca, zamanla sigortası düşecek zaten.
Verdiğiniz örnekte adam karışı için binlerce TL’yi gözden çıkarmış. Konu sahibinin eşi de karısının haklı isteği için 300 TL’yi gözden çıkarmalı.
Veya örnekle, “bakın ne dertler var” demek istiyorsanız, konu sahibinin “araba benim üzerime olmasın yoksa nazar değer” mi demesi gerekiyor.
Böyle şeyler için evliliğini harcama, giden gelmez diyorsunuz da bunu konu sahibinin kocasına söylemek lazım. Araba kadının altınlarıyla alındıysa araba kadının üzerine olmalı. Adam da gurur yapıp tamam diyeceği yerde “araba almayacağım (eski araba da benim üzerime nasılsa)” diyor.
Diyelim ki eşiniz sizden boşanmadan önce hesabını kitabını yaptı ve arabayı bir arkadaşına devretti. Mahkemede bu ortaya çıkar. Siz de arabayı arkadaşına satmasının karşılığında aldığı parayı talep edersiniz. Öyle ya, 30000 tl. Arada harcandı gitti diyemez. Banka dekontuyla falan sattığını kanıtlaması gerekir. Yani bu işte bir hile olduğu açığa çıkar zaten. Hakkınızı yine alırsınız yani. Müsterih olun bence.
Farz edin ki boşandınız,bi araba hayatınızı mı kurtaracak? Zaten her türlü mal varlığı yarı yarıya geliyor böyle basit şeylere takılıp küçük hesaplar yapmayın yahu.Merhaba en başından anlatmak istiyorum beni anlamanız açısından.
Eşimle evlendikten kısa bir süre sonra altınlarımı bozdurdum evde durmasını istemedik ( şimdiki aklım olsa bozdurmazdım ) eşim kendi hesabında durmasını istedi... tamam dedim birşey diyemedim çünkü eşime güveniyordum. aklıma en ufak birşey gelmedi allah var..
1 bucuk yıl önce bir araba aldık bankadaki paramız ile ; eşimin üzerine kesildi sigortası eşimin üzerineydi araba.
Bundan 6 evvel eşimin bir arkadaşı eşinden ayrıldı.. Arabası kendi üzerindeymiş, eşi hak talep etmesin diye arabayı boşanma davası acılmadan ve tedbir konulmadan başkasının üzerine devretmiş sanırım tam detaylı bilmiyorum, eşi araba üzerinden hak talep edememiş sadece burasını net biliyorum.
Neyse eşim ile 2 kez boşanmanın eşiğinden döndük ve 3. olmayacak dedik kendimizce..
eşim bu arkadaşı ile ilgili mevzuda bana demişti ki ; allah hepimizi iyi insanlarla karşılaştırsın, insan niyetini bozduktan sonra herşeyi yapar demişti..''
Ben bu mevzudan sonra ve boşanma eşiğinden döndüğümüz için birde evladımız olduğu için birşeyleri garantilemek istedim yalan söyleyemem, bu hayatta kimseye güven olmaz.. olmuyorda zamanında hakkımızı çok yediler neyse..
Yeni bir araba alacağız bu arabamızı satıp 30. bin değerinde.
Eşime dedim ki bu alacağımız arabanın benim üzerime olmasını istiyorum
Eşim; istiyorsan senin üzerine olsun fark etmez ama senin üzerinde daha önce hiç araba kayıtlı olmadığı ve yaşın küçük olduğu için sigortası yüksek çıkar ne gerek var yüksek sigorta ödeyeceğız boşu boşuna vs. dedi.
Bende sanki ne kadar yüksek çıkacak dedim.. Tam bilmiyorum dedi..
Bugün bir sigorta acentesi ile görüştüm örneğin eşime 700 tl çıkıyorsa banada maksimum 1050 tl çıkarmış yani 350 tl bir fark olurmuş.. 350 tl fark için kıvırdı gibi geldi bana..
Bende bunu eşime söyledim
Eşim sinirlendi sen bana güvenmiyormusun ? 300 500 herneyse neden fazla para vereyim ?
Arabada istemiyorum birşey de istemiyorum senin üzerine olsun , hatta notere gideyim dilekçede vereyim hak talep etmiyorum diye dedi!!
Madem sen bana güvenmiyorsun bende sana güvenmiyorum bu saatten sonra asıl sen art niyetlisin dedi arabada almıyorum dedi tartıştık..
Ben ;
İyi madem öyle ise almassan alma ben şimdiye kadar sana güvendim, altınlarımı bozdurdum sana verdim araba aldın üzerine oldu hiç birşey söylemedim ilk defa senden birşey istediğim için mi kötü oldum ? sende güvenme bu saatten sonra madem dedim.
şimdi diyeceksiniz ki sen eşine güvenmiyormusun ? ha onun üzerine olmuş ha senin üzerine ?
ben eşime güveniyorum güveniyorum ki ilk araba onun üzerineydi hiç de aklıma gelmemişti
ama diyorum ya içime bir kurt düştü birden bire.. dünyanın binbirtürlü hali var
Sizce şimdi nasıl bir yol izlemeylim evlilikte bunlar çok çirkin şeyler işte ama oldu birkere..
bu sözlerinden sonra arabanın eşimin üzerine olmasını istemiyorum artık.. sizce ben haksızmıyım ben art niyetlimiyim eşimin dediği gibi ?
Eşinin ve çocuğunun saklı payı var en nihayetinde. Hibe edemez bence. Yine de avukatlar bilir doğrusunu. Ama ispatlanır oradaki kötü niyet sanırım.Konu sahibi anlatmış, kendi tanıdığı böyle bir durumda hak talep edememiş. Belki de hibe ediyor gibi gösteriyorlardır.
Eşinin " araba benim üzerime nasılsa " dediğini nereden biliyoruz ki? Evet bakın ne dertler var o yüzden bunu büyütmeyin demek için yazdım o örneği. Şuan kritik bir evlilik var ortada daha da kızıştırıp evliliğin mahvolmaması içindir bu önerilerim ve öneri olarak kalacaktır :) Konu sahibi isterse dikkate alsın isterse almasın :) Saygılar.
Eşinin ve çocuğunun saklı payı var en nihayetinde. Hibe edemez bence. Yine de avukatlar bilir doğrusunu. Ama ispatlanır oradaki kötü niyet sanırım.
Eşinin " araba benim üzerime nasılsa " dediğini nereden biliyoruz ki? Evet bakın ne dertler var o yüzden bunu büyütmeyin demek için yazdım o örneği. Şuan kritik bir evlilik var ortada daha da kızıştırıp evliliğin mahvolmaması içindir bu önerilerim ve öneri olarak kalacaktır :) Konu sahibi isterse dikkate alsın isterse almasın :) Saygılar.
Sen haksizsin esin hakli niye fazladan 300 odesin ki sen bu tutumunla onada guven vermezsin haklisin dunyanin ninbirturlu hali var fakat bosanma gerceklesirse zaten yari yariya olucak ayrica niye kotu enerji yayiyorsun etrafa duzeltmissiniz toparlamissoniz mal kavgasi yapmaniz gercekten cok cirkin olmusMerhaba en başından anlatmak istiyorum beni anlamanız açısından.
Eşimle evlendikten kısa bir süre sonra altınlarımı bozdurdum evde durmasını istemedik ( şimdiki aklım olsa bozdurmazdım ) eşim kendi hesabında durmasını istedi... tamam dedim birşey diyemedim çünkü eşime güveniyordum. aklıma en ufak birşey gelmedi allah var..
1 bucuk yıl önce bir araba aldık bankadaki paramız ile ; eşimin üzerine kesildi sigortası eşimin üzerineydi araba.
Bundan 6 evvel eşimin bir arkadaşı eşinden ayrıldı.. Arabası kendi üzerindeymiş, eşi hak talep etmesin diye arabayı boşanma davası acılmadan ve tedbir konulmadan başkasının üzerine devretmiş sanırım tam detaylı bilmiyorum, eşi araba üzerinden hak talep edememiş sadece burasını net biliyorum.
Neyse eşim ile 2 kez boşanmanın eşiğinden döndük ve 3. olmayacak dedik kendimizce..
eşim bu arkadaşı ile ilgili mevzuda bana demişti ki ; allah hepimizi iyi insanlarla karşılaştırsın, insan niyetini bozduktan sonra herşeyi yapar demişti..''
Ben bu mevzudan sonra ve boşanma eşiğinden döndüğümüz için birde evladımız olduğu için birşeyleri garantilemek istedim yalan söyleyemem, bu hayatta kimseye güven olmaz.. olmuyorda zamanında hakkımızı çok yediler neyse..
Yeni bir araba alacağız bu arabamızı satıp 30. bin değerinde.
Eşime dedim ki bu alacağımız arabanın benim üzerime olmasını istiyorum
Eşim; istiyorsan senin üzerine olsun fark etmez ama senin üzerinde daha önce hiç araba kayıtlı olmadığı ve yaşın küçük olduğu için sigortası yüksek çıkar ne gerek var yüksek sigorta ödeyeceğız boşu boşuna vs. dedi.
Bende sanki ne kadar yüksek çıkacak dedim.. Tam bilmiyorum dedi..
Bugün bir sigorta acentesi ile görüştüm örneğin eşime 700 tl çıkıyorsa banada maksimum 1050 tl çıkarmış yani 350 tl bir fark olurmuş.. 350 tl fark için kıvırdı gibi geldi bana..
Bende bunu eşime söyledim
Eşim sinirlendi sen bana güvenmiyormusun ? 300 500 herneyse neden fazla para vereyim ?
Arabada istemiyorum birşey de istemiyorum senin üzerine olsun , hatta notere gideyim dilekçede vereyim hak talep etmiyorum diye dedi!!
Madem sen bana güvenmiyorsun bende sana güvenmiyorum bu saatten sonra asıl sen art niyetlisin dedi arabada almıyorum dedi tartıştık..
Ben ;
İyi madem öyle ise almassan alma ben şimdiye kadar sana güvendim, altınlarımı bozdurdum sana verdim araba aldın üzerine oldu hiç birşey söylemedim ilk defa senden birşey istediğim için mi kötü oldum ? sende güvenme bu saatten sonra madem dedim.
şimdi diyeceksiniz ki sen eşine güvenmiyormusun ? ha onun üzerine olmuş ha senin üzerine ?
ben eşime güveniyorum güveniyorum ki ilk araba onun üzerineydi hiç de aklıma gelmemişti
ama diyorum ya içime bir kurt düştü birden bire.. dünyanın binbirtürlü hali var
Sizce şimdi nasıl bir yol izlemeylim evlilikte bunlar çok çirkin şeyler işte ama oldu birkere..
bu sözlerinden sonra arabanın eşimin üzerine olmasını istemiyorum artık.. sizce ben haksızmıyım ben art niyetlimiyim eşimin dediği gibi ?
Doğru bizde isteriz sorunları olmasın, adam arabayı konu sahibinin üzerine yapsın, ama bir kere birbirlerine " Sen art niyetlisin " demişler. Şimdi nasıl olsun konu sahibinin istediği gibi? Bir süre üstünü kapatmak daha iyi bence.Bu arada, bence de fevri davranmasın. Tatlı dille halletsin. Ama tatlı dille konu sahibinin istediği gibi olsun istiyorum :)
Kötü şeyler yaşatmamış sana eşin ne mutlu... ama öyle evlilikler ve hayatlar var ki yaşamasan yorum yapmanızı doğru bulmuyorum....Bende 2 yıllık evliyim altınları bir kere sormadım ve eşim 75 bin tutan altınları bozdurdu bana kredi çekip 150 bin değernde araba aldılar kayınvalidemle ve araba kayınvalidemin üzerine . Bir kere kafını etmedim etmediler çünkü bende zamanında arabamı satıp 30 bin değernde eşime verdim parasını yani eğer ki hesap kitap yaparsanız kaybedersiniz diyeceğim o. Ve asla örneklerin dolduruşuna gelmeyin eğer bende gelseydim iş farklı yerlere gelirdi ne herkes eşiniz ne siz herkessiniz. Siz yinede iyi niyetinizi bozup olmayacak şeyleri olumsuzlaştırmayın. Kendinizi garantilemek nedir? Olacak varsa her türlü olur. Ne evlendiğiniz adamı garantiniz olarak görün nede kendinizi bu duruma düşürmeyin. Evlilik bu değil ..
Eğer mal adamın üzerinde durursa her koşulda ikisinin ortak oluyor orada haklısınız. Ama bir tanıdıkları daha önce boşanacağını anlayınca arabayı başkasının üzerine yapmış ve araba adamın üzerine olmayınca kadın hak talep edememiş. Konu sahibi böyle bir durum yaşamaktan endişe ediyor anladığım kadarıylaİyi de evlendikten sonra aldığınız için zaten boşanma durumunda falan mallar ortak olur. Boş yere uzatmışsınız ikiniz de. Ama ben eşime benim üstüme olsun desem hiç yok demez. Sizin eşiniz neden yok diyor? Dediğiniz gibi güvenmiyor olabilir ya da kendi otoritesi sarsılır diye düşünüyor da olabilir! (Çok saçma) eşinizi en iyi siz tanırsınız, biz ne desek boş.
İnsanlar başta böyle diyor da sonra boşanma aşamasına gelince çok çirkinleşebiliyor. Yine de karakter meselesi. Kendini bozmayan bozmaz.Altinlarini bozup zaten araba alıp onun üzerine yapmışsın o zaman güven sorunu olmamışta şimdi ikinci araba için niye eşin laf söylüyor biz ev aldik eşim ben senin üzerine almak istiyorum dedi bende sen bilirsin dedim üzerime aldı evi arkadaşları salakmisin neden öyle yaptın yarin öbür gün bosanirsan ne yapcan demişler oda aynen benim yuvam yıkılıp boşandıktan sonra ben evi ne yapayım demiş insanın önce karakteri düzgün olsun gerisi fasa fiso
araba kayınvalidemin üzerine
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?