• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle Araba Yüzünden Tartıştık.. Sizce Ne Yapmalı ?

Bunlari konusmak cok cirkin. Altinlarimizla araba aldik biz de, kayinvalidem dul ve emekli oldugu icin daha az odeyelim diye onun uzerinde.Cocuklarimin rizkina goz dikecek hak yiyecek insanlar degiller. Kaldi ki bosansam o araba aklima dahi gelmez.Guveniniz sarsilmis ve evliliginiz cok yara almis,insallah toparlarsiniz

ben arabami kendi üzerime yaptım.
çünkü altınlarimi sattim üstüne kredi çektim. ben ödüyorum.
o yüzden kendi üzerime olsun istedim. arabayi da eşim kullaniyo. her an bi sıkıntı yok. çok şükür yine araba alsam yine benim üzerime isterim emegim var arabada.
elimizde olan arabada sadece benim emeğim var.. şimdiki alacğaımız arabada 2 mizin olacak.. ama diyorum ya herşey o kadar çirkinleşti ki 300 tl laf etti lafı bile olmazdı bence.

Benim anlamadığım evlilikten sonra satın alınana tüm maller ortak değil mi sizin ya da onun üzerine olunca ne değişecek. Sonuçta sizin de üzerinize olsa yarısı onun ben mi yanlış biliyorum ?
Bosanmadan once baskasina devredebilir,o zaman hak talep edemez

Benim anlamadığım evlilikten sonra satın alınana tüm maller ortak değil mi sizin ya da onun üzerine olunca ne değişecek. Sonuçta sizin de üzerinize olsa yarısı onun ben mi yanlış biliyorum ?
evet öyle ama boşanmadan evvel satarsa yada devrederse tedbir koydurmadan cok başınız ağrıyor ispat etmediniz gerekiyor cok sıkıntılı bir süreç eşimin arkadaşı hiç bir hak talep edemdi 60. bin tl arabadan boşanmadan evvel gider satar çok zor değil yani.

bizim komşumuz vardi doğum yaparken kocasi hiç karisinin yaninda olmamiş evde bulunduğu altinlari satmiş kendi üstüne yapmıştı sonrada hiç bişey olmamiş gibi mutlu evlilik devam ediyo:)

çalışıyormusun bılmıyorum ama bir kadının herzaman bir kenarında para briktirdiği bir hesabı olmalı derim .

bu konuşmalarda çok çirkin gerçekten evliliği yıpratır,

Bunlari konusmak cok cirkin. Altinlarimizla araba aldik biz de, kayinvalidem dul ve emekli oldugu icin onun uzerinde.Cocuklarimin rizkina goz dikecek hak yiyecek insanlar degiller. Kaldi ki bosansam o araba aklima dahi gelmez.Guveniniz sarsilmis ve evliliginiz cok yara almis,insallah toparlarsiniz
evet öyle oldu ama sizce eşimin davranışları ve tepkisi doğru mu ? ben böyle birşey istedim tamam hata ettim peki ya eşimin dedikleri şimdide araba felan almayacağım diyor almasın ya çokta umrumdaydı asıl böyle diyen art niyetli değilmdir ? nedne boşu boşuna fazla sigorta parası verecekmisiz parayı sokaktan mı topluyormuşz

Y
bizde şimdiye kadar hiç etmiyorduk aslında ama eşimin bu tutumu ve davranışlarından sonra artık art niyetli olduğunu düşünüyorum.
Bnim eşimde kendi evi oldugunu ima eder ammann hiç umrumda değil.oldugu kadar olmadı kader.başka sıkıntınız yoksa bunu uzatmayın bence.çocugunada layık görmeyecek kdar kötü bri değildr

Siz bence esinizin bam teline basmışsınız ondan bu tavrı.
Açıkçası benim hic aklıma gelmez araba alıyoruz kimin uzerine olsa diye.Bence bos yere huzursuzluk çıkarmışsınız.

evet öyle oldu ama sizce eşimin davranışları ve tepkisi doğru mu ? ben böyle birşey istedim tamam hata ettim peki ya eşimin dedikleri şimdide araba felan almayacağım diyor almasın ya çokta umrumdaydı asıl böyle diyen art niyetli değilmdir ? nedne boşu boşuna fazla sigorta parası verecekmisiz parayı sokaktan mı topluyormuşz
Evet kabul etmemesi cok kotu art niyetli olabilir ama ben de o kafadayim, niye cok odeyeyim diye dusunurum.Senin annen emekli mi peki,bir onu da hesaplat esine soyle. Bak annemin adina olursa daha az odermisiz,tam istedigin gibi diyip zarf at bakalim.Art niyetli mi guvenmiyor mu yoksa gercekten derdi az odemek mi anlarsin

Bence asıl sizin eşinize güveniniz kalmamış... eşiniz gayet her insanin düşünebileceği fark olayını söylemiş, siz yetmemiş gidip araştırmışsınız... buyuk ihtimalle doğru mu soyluyor diye sanırım.. esinize de bunu yansıtmış olmalisiniz... ben olsam bu kadar ince hesabin ardindan ben de almazdım o arabayi...

Güvenmediğiniz bir evliliği sürdürüp, arabayı üstünüze yaptırmak istemişsiniz ne olur ne olmaz mantığıyla.
Yani çıkmamış candan umut kesmişsiniz bir kere.
Bana kalırsa olan güveni de bitirmiştir bu hareket.

Burada bir çok boşanma konusunda okudum bu tarz şeyleri. Boşanmadan önce karşı taraf arabayı , evi vs. Vs. başkasının üstüne devrebilir. Ornekleri de bdv var.

Konu sahibi ben sizi haklı buldum. Arabanin uzerinize alınmasını isteyebilirsiniz. Eşiniz almak istemiyorsada arabayı satınca altınlarınızı geri alın.

Ya şimdi normal zamanda olsa kalsın onun adına zaten sende sorun etmemissin ilk başlarda Ama boşanmanın eşiğine geldik diyosun bu tekrarlanabilir birde yakininizda böyle kotu orneklerin olması da sizi korkutmus ikinizin adına yaptırın mümkünse yada sizin izniniz olmadan satamasin

elimizde olan arabada sadece benim emeğim var.. şimdiki alacğaımız arabada 2 mizin olacak.. ama diyorum ya herşey o kadar çirkinleşti ki 300 tl laf etti lafı bile olmazdı bence.
arabayi kendi üzerine a ne derse desin evliliğin defalarca boşanma eşliğinden dönmüşüsün.
bide güvenmek mi oluyor
şimdi ortak oluyor doğru.
yinede kendi üzerine al.

Ya şimdi normal zamanda olsa kalsın onun adına zaten sende sorun etmemissin ilk başlarda Ama boşanmanın eşiğine geldik diyosun bu tekrarlanabilir birde yakininizda böyle kotu orneklerin olması da sizi korkutmus ikinizin adına yaptırın mümkünse yada sizin izniniz olmadan satamasin
ikimizn adına olmuyormuş..
rehin koydurmak için de miktarı kadar ücret ödüyorsun
örneğin 30 bin tl arada diyelim 15 bin tl rehin konulacak 450 tl bir ücret alıyorlar sigortadan daha da yüksek anlayacğaınız

Burada bir çok boşanma konusunda okudum bu tarz şeyleri. Boşanmadan önce karşı taraf arabayı , evi vs. Vs. başkasının üstüne devrebilir. Ornekleri de bdv var.

Konu sahibi ben sizi haklı buldum. Arabanin uzerinize alınmasını isteyebilirsiniz. Eşiniz almak istemiyorsada arabayı satınca altınlarınızı geri alın.
evet gerçekten burada dahil cevremde çok örneği var kadınlarımız mağdur ediliyor..
cocuk felan görmüyor kimsenin gözü..
o aşamaya gelindiğinde herkes mal peşine düşüyor çok acı.. bende bu yüzden bu tavrı sergiledim :KK43: oysa eşimden şimdiye kadar hiç birşey istememiştim..
eşimi artık art niyetli oldğunu düşnüyorum ve muhattap olmayacğaım bir süre..
ya arabayı benim üzerime yapsın yada almasın artık bu saatten sonra

Sakın sakın geri adım atmayın konu sahibi.

Bu konudan dili yanmış biri olarak söylüyorum, ki sizin de yakınınızda bir örnek varmış. Eski eşim boşanma aşamasında kredisini (ihtiyaç kredisi) benim çektiğim arabayı abisinin üstüne geçirmiş ben hak talep edemeyim diye.. Hala pisliğin bindiği arabanın borcunu ödüyorum 1400 küsur lira.

O zaman almıyorum araba falan demesi artniyet göstergesi.

Burada masum masum, ha senin üstüne ha onun üstüne, para konularının evlilikte konuşulması çok çirkin diyen hanımlara tavsiyem; kendinizden başka kimseye, hiç kimseye güvenmeyin. Mutlaka kendinizi garantiye alın. Boşanma sürecinde çoooooook daha çirkinleşiyorlar çünkü.

evet gerçekten burada dahil cevremde çok örneği var kadınlarımız mağdur ediliyor..
cocuk felan görmüyor kimsenin gözü..
o aşamaya gelindiğinde herkes mal peşine düşüyor çok acı.. bende bu yüzden bu tavrı sergiledim :KK43: oysa eşimden şimdiye kadar hiç birşey istememiştim..
eşimi artık art niyetli oldğunu düşnüyorum ve muhattap olmayacğaım bir süre..
ya arabayı benim üzerime yapsın yada almasın artık bu saatten sonra
Içın nasıl rahat edecekse öyle yap .

Bosansanız ilerde esiniz mal kacirsa bu defa da burada "niye arabayı eşinin üstüne yaptirdin" diye yazarlar.
Her durumda tasalanırsınız burda.

Eşiniz max. 300 tl için bu kadar olay yapmamalı. Ki zaten ilk araba eşinizin üstüneymiş. Burda sizin üstünüze olsun ne olacak ki ?

Eğer hala esiniz sizin üzerinize yapmak istemezse. Satilan arabanin parasiyla altınlarınızı geri alın.

Back