Ben yazılan her şeyi anlıyorum konu sahibininde kendini ve çocuğunu düşünmesi normal zaten..
Miras bölümününde kanunlara göre ne şekilde olacağınıda biliyorum kimse kimseninde hakkını gasp etsin demiyorum..
Sadece konu sahibinin eşinin düşüncesi kızına yarısını vermek..
Baba olarak kızına yapmak istediği şey belli..
Ama konu sahibi susarsa ben böyle böyle düşünüyorum demezse adamı bana göre kandırılmış olur..
Ve konu sahibi kocasının karşısında ben razıyım veririm diyor ama içini kemiriyor bu durum ve razı değil neticede çünkü kızına yarısını verecekse o zaman kendi parasıyla alsın yoksa vermem yazmış zaten..
E hal böyle olunca kocasınn karşısında tamam diyip adam vefat edince kocasının isteği dışında hareket etmesi nekadar doğru olabilir..
Ben kıza yapılacak veya yapılmayacak şeyde değilim kocaya verilecek sözdeyim..
Sevmiş kocasını evlenmiş Allah nasip etsin bir yastığa baş koyacaklar ömür billah...
Benim anlatmak istediğim bunlar.
Ne demek istediğini şimdi daha iyi anladım.
Hassasiyet gösterdiğin konuda haklısın, ama dediğin gibi sevmiş evlenmiş, ve konu sahibinin söylediklerine bakarsak güzel de bir evliliği var.
Baba olarak düşüncesinde yanlışlık yok ama ilerde bir çocuk daha olduğunda o çocuğun hakları gasp edilmiş olacak.
Dediğin gibi bu durumu dile getirirse emin ol evlilikleri zarar görecek. Eşi kırılacak, karısını paragöz olarak görecek.
Kızım babasız, sen doğacak çocuğumuzu düşünüyorsun ama biz evliyiz, birlikteyiz ama benim kızım boşanmış bir ailenin çocuğu, bir tarafı eksik diyecek.
Ama hiç düşünmeyecek kendisi ölürse, iki çocukta babasız kalacak. Diğer kızına üzüldüğü için hassasiyetle böyle yaklaşıyor ama ölüm gibi bir durumda iki evladın da durumu aynı. Neden diğer çocuğun hakkını ablaya veriyor, böyle bir düşünce mi olur?
Çok detaylı düşünüyorum belki, ama eşinin düşündüğü gibi olursa diğer çocuğun hakkı yenecek. Baba şimdi bunu düşünemez, tek çocuğu var, bu nedenle hassas davranıyor, ama konu sahibi düşünmek zorunda. Yukarı tükürse bıyık, aşağı tükürse sakal.
Bu nedenle tamam deyip susmak zorunda. Kim öle kim kala. Şimdiden bunların hesabı yapılmamalı. Zamanı geldiğinde de kanunlara göre paylaşılmalı.