• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

galiba boşanıyorum

Sorularınız varsa cevaplayabilirim, kafanıza takılan ne varsa sorun.
evet yardımcı olursanız çok memnun olurum.
1.evlendikten sonra altınları bozdurup araba aldık.sonra eşim arabayı değiştirdi(üzerine para ekledi)daha sonra arabayı annesinin üzerine yaptı (bi kaç al sat yaptığı için vergi ödeme zorunluluğu olmaması için)dolayısıyla benim arabadan pay alma durumum ortadan kalktı.boşanmamız durumunda bu durumu ispat edebilir miyim? bu durumun dışında altınların parasını temin etme imkanım olur mu?
2.ben şu an çalışmıyorum eşimesnaf (kazanç durumu belli olmuyor)nafaka talep edebilir miyim?
3.eşim boşanma durumumuzda anlaşmalı olarak boşanmak istediğini söylüyor . altınlarının parasını veririm bitiririz diyor.vereceği miktarı söylemedi bende sormadım ama ileride boşanma konusu yeniden gündeme gelirse ve vericeği miktar konusunda anlaşamazsak ve anlaşmalı boşanmayı kabul etmezsem maddi ve manevi olarak zararlı mı çıkarım?

aslına bakarsanız ortada paylaşılmayacak bi mal mülk yok ama alınan arabada benim altınlarım var boşandığımız takdirde eşimde kalmasını istemiyorum .eşim evlendikten sonra para birikimi yaptı .bunun haricinde de annesinin üzerine yaptığı araba model olarak biraz yüksek.normalde edinilen mallar yarı yarıya ama o benim elime az bi miktar verip bu işi bitirmeyi düşünüyor kısacası haksızlığa uğramak istemiyorum lütfen beni aydınlatın.
(şu an boşanma konusunu erteledik biraz daha denmeye karar verdik ama ben yinede bilgi almak istiyorum çünkü eşime tam anlamıyla güvenim yok yani yeniden boşanma konusu gündeme gelebilir)

ilgilendiğiniz için tşk ediyorum......

Soruları cevaplayayım.
1-Size takılan altınları düğün videosu fotoğraf tanık ile ispat edebilir ve o miktarı talep edebilirsiniz. Altınların satılarak araba alınmış olması önemli değil. Tabi siz eşinizin araba aldığını, 1 sene içerisinde yaptığı alım satımların fazlalığından dolayı arabayı annesi üzerine yaptığını iddia edebilirsiniz. Boşanma esnasında bunlar öne sürülecektir zaten.
2- Siz çalışsanız dahi nafaka talep edebilirsiniz aslında. Talep etmekte sıkıntı yok, nafakaya hükmedilir mi o kısım karışık işte. Ne mezunusunuz mesela? Şöyle bir örnek vereyim, evlilik nedeniyle eğitimini yarıda bırakıp meslek sahibi olmayan bayanlara daha fazla nafakaya hükmedebiliyor hakimler. Ya da hiç bir vasfı olmayan kadınlara. Çekişmeli boşanırsanız ve karşı taraf vekili aslında mesleğinizin olduğunu ve çalışmanız halinde ne kadar kazanabileceğinizi öne sürebilir. Ben mesela, meslek lisesi çıkışlı bir bayanın çalışmayı kendisinin istemediğini istediği takdirde ne kadar kazanabileceğini belirtmek için, bir bilgisayar şirketinden aynı niteliklerde ve mezuniyet durumunda kadın çalışıyor olsaydı ne kadar kazanacağına dair kaşeli imzalı belge almıştım. Nafaka bedelini düşürebiliyor bu gibi durumlar.
3-Anlaşmalı boşanmaz iseniz haklılığınızı ispat edip edemeyeceğinize göre zararlı çıkıp çıkamayacağınızı söylerim. Evliliğin bitimine neden olan taraf siz olarak tespit edilirseniz tazminat alamıyorsunuz evet. Olayı detaylı şekilde bilmem gerekiyor kesin bir şey söylemem için. Ancak altınların parasını talep edebiliyorken bir de nafaka ve tazminat talep edebilirsiniz. Tanıklarınız varsa ki bu tanıklar evliliğinize bire bir şahit olan (size gidip gelen, arkadaş olur aile dostu olur iş arkadaşı olur) kimselerse kazanma olasılığınız yüksek.

Eşiniz esnafmış, ben sizin avukatınız olsam vergi dairesine yazı yazılarak eşinizin ödediği vergilerin hesaplanarak kazancının aşağı yukarı belirlenmesinin tespit edilmesini talep edebilirdim. Tabi bu miktar azsa hiç talep etmezdim böyle bir şeyi, zararlı çıkardık .

Soruları cevaplayayım.
1-Size takılan altınları düğün videosu fotoğraf tanık ile ispat edebilir ve o miktarı talep edebilirsiniz. Altınların satılarak araba alınmış olması önemli değil. Tabi siz eşinizin araba aldığını, 1 sene içerisinde yaptığı alım satımların fazlalığından dolayı arabayı annesi üzerine yaptığını iddia edebilirsiniz. Boşanma esnasında bunlar öne sürülecektir zaten.
2- Siz çalışsanız dahi nafaka talep edebilirsiniz aslında. Talep etmekte sıkıntı yok, nafakaya hükmedilir mi o kısım karışık işte. Ne mezunusunuz mesela? Şöyle bir örnek vereyim, evlilik nedeniyle eğitimini yarıda bırakıp meslek sahibi olmayan bayanlara daha fazla nafakaya hükmedebiliyor hakimler. Ya da hiç bir vasfı olmayan kadınlara. Çekişmeli boşanırsanız ve karşı taraf vekili aslında mesleğinizin olduğunu ve çalışmanız halinde ne kadar kazanabileceğinizi öne sürebilir. Ben mesela, meslek lisesi çıkışlı bir bayanın çalışmayı kendisinin istemediğini istediği takdirde ne kadar kazanabileceğini belirtmek için, bir bilgisayar şirketinden aynı niteliklerde ve mezuniyet durumunda kadın çalışıyor olsaydı ne kadar kazanacağına dair kaşeli imzalı belge almıştım. Nafaka bedelini düşürebiliyor bu gibi durumlar.
3-Anlaşmalı boşanmaz iseniz haklılığınızı ispat edip edemeyeceğinize göre zararlı çıkıp çıkamayacağınızı söylerim. Evliliğin bitimine neden olan taraf siz olarak tespit edilirseniz tazminat alamıyorsunuz evet. Olayı detaylı şekilde bilmem gerekiyor kesin bir şey söylemem için. Ancak altınların parasını talep edebiliyorken bir de nafaka ve tazminat talep edebilirsiniz. Tanıklarınız varsa ki bu tanıklar evliliğinize bire bir şahit olan (size gidip gelen, arkadaş olur aile dostu olur iş arkadaşı olur) kimselerse kazanma olasılığınız yüksek.

Eşiniz esnafmış, ben sizin avukatınız olsam vergi dairesine yazı yazılarak eşinizin ödediği vergilerin hesaplanarak kazancının aşağı yukarı belirlenmesinin tespit edilmesini talep edebilirdim. Tabi bu miktar azsa hiç talep etmezdim böyle bir şeyi, zararlı çıkardık .
1.Takılan altınların video ve fotosu var fakat tanık bulabilir miyim bilemiyorum.araba annesini üzerine hak talep edemem diye düşündüm.tşk ederim bilgilendirdiğiniz için.
2.üniversite mezunuyum fakat eşim nişanlılık dönemi dahil hiç bi zaman çalışmamı istemedi.hatta engel oldu.
3.evliliğimizi zora sokan ,çaba göstermeyen taraf eşim ayrıyeten psikolojik olarak baskı altında olan benim.ama o ne gibi iddialarda bulunur bilemiyorum (bu arada özelden yazmak istediğim bi knu daha var)
4.eşim esnaf kazancı kötü değil ama vergiye yansıtılan kısmı nedir bilemiyorum.

çok çok tşk ederim şu an erteledik boşanma konusunu ama benim hazırlıklı olmam lazım bu konuda.çünkü halen aklımın bi köşesinde boşanmak var.

Back