Senin durumun aslında tam da beni anlatıyor. Nişanın düğünün... Tıpkı benimki gibi. Sonra biz aldık biz yaptık diye övünmeleri... Ama bir fark var. Ben eşimin ailesinden çok uzakta oturuyorum. Onun ailesine karşı olan tavrımı da eşim çok iyi biliyor. Bi ara konuş küs durma diye çok ısrar etti. Ben de kabul ettim. Baktım evimin içine uzaktan da olsa müdahale etmye başlıyorlar eşimi aldım karşıma açık açık anlattım düşüncelerimi. Bence sende al eşini karşına konuş. Onun ailesinden de uzak dur. Gitme evlerine, alma onları evine. Erkekler çok saf oluyorlar. Ailesi onu nasıl dolduruyorsa sende doldur. Unutma sen ona daha yakınsın. Yani 1 adım öndesin. Dış kapının dış mandalı durumundaki insanlar yüzünden yuva yıkılmaz cnm...
böyle şeyler okumak istemiyorum artık.nedir bu erkek ailelerinin sorumsuzlukları düşüncesizlikleri.yokmu bir kurum yeni yuva kurmuşlara destek olucak.çıkmazmı bir kanun yeni yuva kuranlara ne erkeğin nede kızın ailesi hiçbir şekilde karışmayacak hayatlarına hiçbir şekilde müdahale etmiyecekler diye.nedir bu ya kaynanadan çeker gelin ya görümceden ya eltiden ya hepsinden.kim yuva bozarsa kim fesat düşünürse kim kötütlükle uğraşırsa allahım kendi ayağına dola kötü düşüncelerini.
arkadaşım işten neden ayrıldınki.çocuğunda yokmuş.git istediğin yerde nerde iş bulabilirsen orda çalış kendi evini tut kendi hayatını yaşa. eşinde öyle kabul ederse gelsin etmezse defolup gitsin.ne kardeşinden nede eşinden hiçbir şey bekleme.
birden aklıma şu geldi burda çok aklım varmış,dertleri hemen çözermiş gibi yorum yapıyorumda insan kendi derdine bir yorum bir fikir bir çözüm getiremiyor.ne tuhaf şimdi ben kendi derdime anlatsam emin ol sende bana şöyle şöyle yap diye fikir verirsin.dilerim hepinizin derdinin dermanını rabbim verir.
annemle babamda boşandılar,erkek kardeşimle annem birlikte yaşıyorlar,babamla görüşmüyorum.Kardeşim de ben kimseye annesi boşandı ablasıda boşandı dedirtmem diyor...
Zaten her problemin ardından kardeşimlede kavga ediyoruz,hatta geçen evden kovdu beni,annemde tepkisiz kaldı malesef...
Eşimle aslını sorarsanız başka bi sorunumuz yok,hiç öyle kavga edip tartışmayızda,başka konularda birbirimizi anlamaya çalışırz...Ama iş ailesi olunca olmuyor yapamıyoruz,konuşamadığımız tek şey,en acısı da kendimi aptal yerine konmuş hissediyorum...Bir çırpıda herşeyi bitirmek kolay gözüküyor ama geriye dönüp baktığımda çok emek verdim ben bu işe ve en kötüsüde henüz kendi yuvamı kuramadım gibi geliyor,hep çocuk için bahaneler öne sürdüm (çok istediğim halde) eşimde başlarda istemiyordu ama son olaydan önce çok istediğini söyledi... Şimdi kafam okadar karışık ki,diyecek birşey bulamıyorum...Eğer boşanırsam bir başkası asla olmaz diyorum,kimseyle evlenemem ben ve hiçbir zaman çocuk sahibide olamam...
doldurmuşlar diyoruzda dolmasın oda hayret birşey!!! bırde benım anlamadıgım olay var sen neden 5 yıldır ailesıne gitmıyorsun ? yanı her evde olur öyle dedıkodular falan sende bıraz aksi gibisin kusurabakma inatçısında .bana tavrın öyle geldii....
canım benim sen yanında olmadığın zmanlar doldurmuşlar iyice belliki. ne kadar kötü olsalard atamıyorlar laf edemiyorlar ailelerine. erkek milleti işte en adili bile iş aileye gelince taraf tutuyo. sıkma canını bu kadar. bide erkeklerin düşünce yapısı çok farklı. sen ne söylersin onla ne anlar belli olmuyo be tatlım.
annemle babamda boşandılar,erkek kardeşimle annem birlikte yaşıyorlar,babamla görüşmüyorum.Kardeşim de ben kimseye annesi boşandı ablasıda boşandı dedirtmem diyor...
Zaten her problemin ardından kardeşimlede kavga ediyoruz,hatta geçen evden kovdu beni,annemde tepkisiz kaldı malesef...
Eşimle aslını sorarsanız başka bi sorunumuz yok,hiç öyle kavga edip tartışmayızda,başka konularda birbirimizi anlamaya çalışırz...Ama iş ailesi olunca olmuyor yapamıyoruz,konuşamadığımız tek şey,en acısı da kendimi aptal yerine konmuş hissediyorum...Bir çırpıda herşeyi bitirmek kolay gözüküyor ama geriye dönüp baktığımda çok emek verdim ben bu işe ve en kötüsüde henüz kendi yuvamı kuramadım gibi geliyor,hep çocuk için bahaneler öne sürdüm (çok istediğim halde) eşimde başlarda istemiyordu ama son olaydan önce çok istediğini söyledi... Şimdi kafam okadar karışık ki,diyecek birşey bulamıyorum...Eğer boşanırsam bir başkası asla olmaz diyorum,kimseyle evlenemem ben ve hiçbir zaman çocuk sahibide olamam...
Sıkma diyosunda çıkamıyorum işin içinden, bide deli gibi çocuk sahibi olalım diyoruz, gelde bide çocuk doğur...Doğurmazsan oda sorun yaş oldu 31,
evleneli 5 yıl oldu, insanlara ne anlatacağımı şaşırdım, artık insanlar acıyarak bakıyorlar yazık bunların çocuğuda olmuyor diye ...
Canım öncelikle Allah yardımcın olsun... Bayanlar evlenince ailesi eşi ve çocukları oluyor ama malesef erkekler bunu pek idrak edemiyor hoş senin eşinin ilk evvela tutumu iyiymiş ama sanırım annesinin dolduruşuna gelmiş ve eminim onun da kafası epeyce karışıktır şu duruma.. bir yanda eş bir yanda ne kadar kötü olursa olsun (bunu evlatlar bu şekilde göremez) annesi.. Bence bir bebeğiniz olduğu zaman eşin asıl ailesini ve sorumluluklarını çok daha iyi anlıyacaktır.. Ben çocuklarının ihtiyaçları varken gidip yeğenininkini karşılayacak erkek tanımıyorum mesela... Bunu bi çok kişide gördüm hala umudunuz varsa güzel bir çözüm olabilir.
yalanlar dolanlar yüzünden görüşmüyorum demişsin.o kadar zaman eşinizin ailesiyle görüşmüyor olmanız ,eşiniz için çok gönül kırıcı değilmi?ne olursa olsun sonuçta onlar sizin eşinizin ailesidir.hiç olmazsa ayda 1 kerede olsa 1 saat görüşseydiniz.eşinizin hatrı hiçmi yoktu?kendini eşinin yerine koy,bir de onun açısından bak derim olaya..insan yapıcı olmalı bence,size zamanında bişeyler yapmadılar diye bunu bir ömür eşinizin yüzüne vurmamalısınız.bende aynı durumları yaşadım.ama şöyle söyleyim cnm ben asla yüzlerine vurmadım.eşim herşeyin farkındaydı zaten,onlarda! ne oldu ben hiçbirşey kaybetmedim,görüşüyorum.insan ne yaparsa kendine yapar.olan size olur,onlara hiçbirşey olmaz.üçüncü şahıslar için yuvanı yıkma derim.hakkında hayırlısı olsun cnm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?