Eve maddi destek olamıyorum :(

Canlarım biraz uzun olursa affola çok dertlendim bu ara içimi dökmek istiyorum…

4 yıllık evliyim grafik tasarım mezunuyum eşimle de iş vesilesi ile tanıştık. Eşimin kendi şirketi var ilk 2 sene beraber çalışıyorduk sonrasında taşınma işlerimiz oldu ben çok fazla çalışamadım bir senedir yerime başkası çalışıyor.
Eşimin biz tanışmadan önce çok borcu vardı ama kendimizi idare edebiliyorduk düğünden sonra takıların hiçbiri bana gelmemesine rağmen kv ve eşimin abileri yıllar öncelerinin borcunu çıkarttılar istediler ısrarla ve kendi ailemin taktıklarını bozdurmak zorunda kaldık.
Zaten sonrada taşınma yeni düzen vs derken bir ton masraf çıktı elimizde ne varsa gitti.
Taşındığımızdan beri evimize o kadar çok yatılı misafir geliyor ki tatil beldesinde olduğumuz için başımın üstünde yerleri var ama sürekli dışarıdan yemek istiyorlar gezmek istiyorlar, bu süreçte hem eşim çalışamıyor hem bize çok fazla masraf oluyor çünkü ev sahibi kimse masraflar ondan çıkıyor 🤷🏻‍♀️
Geçen yaz en zor zamanlarımızdan biriydi dibin dibini gördük sonra toparladık çıktık biriktirdik derken tüp bebek yaptırmaya karar verdik ve evdeki hesap çarşıya uymadı. 9 bin tl dedikleri hastane masrafı 15 gün sonra gittiğimizde zamlanmış 55 bin olmuştu, bir o kadarda ilaçlara gitti neyse çok şükür yavrumuz tutundu dedik ama sağlıksız olduğu anlaşıldı kürtaj falan derken bizden toplu olarak bi 50 bin daha gitti neredeyse… üzerine kv tutturdu geleceğim diye yine bize bir ton masraf o yokluğun içerisinde…
Şimdi çok zor duruma düştük ve canım o kadar sıkılıyor ki çalışmıyorum eve destek olamıyorum diye elimden sadece eşimin rahat zamanlarında verdiği parayı biriktirip sıkıştığında tekrar ona vermek oluyor benim yerime çalışan arkadaşı çıkartalım ben çalışayım diyeceğim ama kendime güvenemiyorum uzun zamandır çalışmıyorum işler aksar elimizdeki müşterilerden oluruz diye başka yerde iş bulayım diyorum eşim razı değil… daha şimdiden 2 ay sonrası için yine geleceğiz muhabbetleri dönüyor kuzenleri aileleri tarafından gelsinler tamam ama maddi olarak çok yoruyor bizi.
Bankalar sürekli arıyor eşimin evde hep gözleri dolu dolu bir şey yapmak istemiyor zorla çalışmaya çalışıyor çok üzülüyorum onu böyle görünce. Fikriniz öneriniz varsa çok sevinirim
Ya ben sinir oluyorum bu yatılı misafirlere, otel mi burası. Siz neden kibarlık yapıyorsunuz? Bu insanların durumu yok, yük olmayalım diye düşünemeyen insanları reddetmekten neden çekiniyorsunuz. Böyle yaparsanız iyice tepenize çıkarlar, hak görürler. Bir bakarsınız tüm akrabalarınız aa yazın x'lere gideriz yine diye kafalarına göre plan yaparlar. Zaten işiniz başınızdan aşkın.
Çalışma konusuna gelince becerir misiniz beceremez misiniz biz bilemeyiz. Eşiniz neden başka yerde çalışmanıza razı değil? Gerçekten zor durumdaysanız iş aramanız lazım

4 yıllık evliyim grafik tasarım mezunuyum eşimle de iş vesilesi ile tanıştık. Eşimin kendi şirketi var ilk 2 sene beraber çalışıyorduk sonrasında taşınma işlerimiz oldu ben çok fazla çalışamadım bir senedir yerime başkası çalışıyor.
Eşimin biz tanışmadan önce çok borcu vardı ama kendimizi idare edebiliyorduk düğünden sonra takıların hiçbiri bana gelmemesine rağmen kv ve eşimin abileri yıllar öncelerinin borcunu çıkarttılar istediler ısrarla ve kendi ailemin taktıklarını bozdurmak zorunda kaldık.
Zaten sonrada taşınma yeni düzen vs derken bir ton masraf çıktı elimizde ne varsa gitti.
Taşındığımızdan beri evimize o kadar çok yatılı misafir geliyor ki tatil beldesinde olduğumuz için başımın üstünde yerleri var ama sürekli dışarıdan yemek istiyorlar gezmek istiyorlar, bu süreçte hem eşim çalışamıyor hem bize çok fazla masraf oluyor çünkü ev sahibi kimse masraflar ondan çıkıyor 🤷🏻‍♀️
Geçen yaz en zor zamanlarımızdan biriydi dibin dibini gördük sonra toparladık çıktık biriktirdik derken tüp bebek yaptırmaya karar verdik ve evdeki hesap çarşıya uymadı. 9 bin tl dedikleri hastane masrafı 15 gün sonra gittiğimizde zamlanmış 55 bin olmuştu, bir o kadarda ilaçlara gitti neyse çok şükür yavrumuz tutundu dedik ama sağlıksız olduğu anlaşıldı kürtaj falan derken bizden toplu olarak bi 50 bin daha gitti neredeyse… üzerine kv tutturdu geleceğim diye yine bize bir ton masraf o yokluğun içerisinde…
Şimdi çok zor duruma düştük ve canım o kadar sıkılıyor ki çalışmıyorum eve destek olamıyorum diye elimden sadece eşimin rahat zamanlarında verdiği parayı biriktirip sıkıştığında tekrar ona vermek oluyor benim yerime çalışan arkadaşı çıkartalım ben çalışayım diyeceğim ama kendime güvenemiyorum uzun zamandır çalışmıyorum işler aksar elimizdeki müşterilerden oluruz diye başka yerde iş bulayım diyorum eşim razı değil… daha şimdiden 2 ay sonrası için yine geleceğiz muhabbetleri dönüyor kuzenleri aileleri tarafından gelsinler tamam ama maddi olarak çok yoruyor bizi.
Bankalar sürekli arıyor eşimin evde hep gözleri dolu dolu bir şey yapmak istemiyor zorla çalışmaya çalışıyor çok üzülüyorum onu böyle görünce. Fikriniz öneriniz varsa çok sevinirim
Öncelikle misafirleri uygun bir dille kabul etmeyip, ardından eşinizin yanına işe başlayıp işi işi iyice öğrenmeye çalışsanız nasıl olur?
Ama o kadar derdinizin arasında şu gelen misafirlere lütfen bir durun deyin.

Merhaba soru sahibi, zaten evinizi otel olarak kullanmaları ayrı bir durumda. Çalışmana eşin karar veremez. İster çalışırsın ister çalışmazsın. Bir debence tüp bebek için acele etme daha yaşın genç. Maddi ve manevi zorluklar yaşarken tüp bebek konusu ekstra yorucu olabilir.

Ay eşini düşünme derim. Resmen seni katikulliye getirip altınlarına çökmüşler. Bir de ailenin takısına da çökmüşler. Ne borcu olduğunu bilmiyor muydu da sonradan önüne çıkmışmış! Hadi diyelim ailesi çıkardı! Eşin masum! Ne diye parasını harcayıp sürekli misafir ediyor. Müsait değiliz deyip kestirip atacak. Eşin için değil ama kendin için çalış. Ve eşinin yanında değil. Kimseye güvenme şu hayatta kendinden başka. Ben evlenirken senin 100 katın iyi şekilde evlendim. Evlendiğim kişi mükemmeldi! Ama 10 yıl sonra çocuklarımla baş başa kaldık. Hayat bu ne olacağımız belli değil.

Kendi kendinize hayati zorlastiriyorsunuz tamamen. Misafir onune ne koyulursa onu yer begenmiyorsa disaridan kendisi soyleyebilir. Ev sahibi eve yemek soylemek ve gelenleri gezdirip her masrafi cekmek demek degil boyle bir seyi de sizde goruyorum dogrusu çevremde bu sekilde degil. Davet eden siz olsaniz bi nebze okey ama davet sahibi degilsiniz arayip gelecegim diye emrivaki gelene bu kadar şey yapilmaz.

Ayricaaa calisma olayi da bilemedim yani sizin calişasiniz yok esiniz de bunu destekliyor o zaman gözleri dolmaya devam edecek bi sure.

Evet ben en çok kendime kızıyorum zaten burda çalışmam gerek farkındayım. Biri geldiğinde yemek yeniyor bekliyoruz kasaya beraber geçelim öderiz diye ama yiyen çıkıp gidiyor E hadi siz ödeyin diyemiyoruz ücretli sahillere gitmek istiyorlar parasını soran olmuyor duyuruyorum burası da pahalı ama diye kesenize bereket diyip çekiliyorlar

Burda insanlar çalışın demiş ama çalışıp millete yedirmeyede gerek yok aslinda.
Bu yüzsüz insanlari nerde buldunuz?

Tam olarak anlattığınız şuna benziyor yanan ateşe elimizi uzatıyoruz yanıyor neden yanıyor acaba
Siz çalışmayın elinizdekileri satın eve gelmek isteyene hayır demeyin gelene sınırsız masraf yapin aa n3den zordasiniz acaba çok ilginç gerçekten hic anlamadık

İsterlerse küssünler hayır müsait değiliz diyeceksiniz. Bu her yerde böyledir ses çıkarmadıkça her şeyin dozu artar. Siz rahatsız olduğunuzu göstermezseniz milletin bir şey anlamasını beklemeyin. Herkes işine geldiği gibi.

Pek soran yok aslında gelelim mi diye kv aklına estikçe çıkar gelir 700 km yolu, eşimin abileri yurtdışında bir ay geleceğiz memlekete gitmeyeceğiz sizde kalacağız diyolar kuzenleri geliyor benim ailem geçen sene geldi bu sene gelmeyelim diyor ama bilmiyorum

Siz dik duramazsanız her önüne gelen gelir, size de bir şeyler kitler tabii ki. 7 yıl tatil bölgesinde yaşadım (2 ay önce yurt dışına taşındım) ki Türkiye’nin en gözde yerlerinden biri. Bir gün olsun birisi de arayıp ya size geliyoruz, 1 ay sizde kalacağı bla bla demedi. İki tarafın da ailelerine müsait değiliz demeyi öğrenmesi gerekiyor. Ne demek her canı istediğinde 700 km yolu çıkıp gelmek, öğrendiğiniz anda biz müsait değiliz kusura bakmayın diyip yollayacaksınız. Sizin eviniz otel mi?? Para bir şekilde kazanılır, üzülmeyin, gerekirse farklı bir işe girersiniz, bir süre çalışırsınız.

Teyzem İstanbul'da yaşıyor.
Çocukken istanbulu gezmek isterdim.
Anneme derdım hanı gıtsem teyzemde kalsam kızı da beni gezdırse vs derdım.
Annem hemen kımseye yük olma.
Bız seni gezdırırız derdi.
Millet bırde sipariş veriyor 😂
Ne rahatlık ne rahatlık.
Millet başkasının evinde nasıl rahat ediyor. Ben 3 gün kalsam başkasında kabız oluyorum tövbe tövbe. 🙈

Kendi şirketimiz dururken başka yerde olmamı istemiyor diyeyim o zaman

Bu son kv geldiklerinde dediğin gibi evde olanlardan bişeyler yaptım baban bunu sevmez kiii etsiz yemek yemez ki yaptı dedim et yok evde bayramda kasaplar açık olmaz şimdi yoksa alırdımda dedi sesi çıkmadı bidaha
O zaman girin şirketinize . Evde durunca da hizmet bekliyordur gelenler. Hem işe girin hem de yakın aile harici evinize gelmek isteyene müsait değiliz. Yakın aile de bir haftadan fazla kalmasın

Bu olanların tamamı, siz izin verdiğiniz için oluyor.

Hayır demeli öğrenmezseniz, başınıza daha çok işler açılır.
Kusura bakmayın ama bu pasiflikle sizi daha çok yerler. Ayrıca emin olun 5 sene sonra sizde tatil yaptıklarını hiç hatırlamayacaklar.

Yani okurken sinir krizi geçirdim evinize misafir gelmesin kabul etmeyin neden her gelmek isteyeni kabul ediyorsunuz ki ev sizin eviniz fark edin tatik yapmak isteyen otele gitsin. Ayrıca neden çalışamayasınız doğm
Um iznin üzerine ücretsiz izne ayrılıp çalışma hayatından 2 buçuk yıl uzak kalan insanlar var ve unutmuyorlar. Bence evde kendi kendinize dövüneceğinize eşinizin iş yerine gidin ve çalışın çok çok 1 ay zorlanırsınız. Hayatınızı kendiniz zorlaştırmışsın

Millet başkasının evinde nasıl rahat ediyor. Ben 3 gün kalsam başkasında kabız oluyorum tövbe tövbe. 🙈
Anne evim dahil kimse de kalmıyorum,kimsenin wc ve banyosunu zorunlu olmadıkça kullanamıyorum,insanlardaki rahatlık çok entresan.Diyelim ki yatılı gezmeye gittim ev sahibine asla masraf yaptırmam,alışverişini de ben yapar,dışarıya da ben çıkarırım.Bu arada ev işlerini de yaparım.Böyle yapınca zaten hem daha çok masraf hem yorucu oluyo,tatil falan olmuyo gider kafama göre tatilimi yapar,kimseye de laf ettirmem.

Geçim derdi yaşamak ayıp bir şey değil, açıkça şu an maddi olarak zor bir zamandan geçtiğinizi ve misafir ağırlamaya ayırabilecek bir bütçenizin olmadığını lisanı münasip bir biçimde söyleyin.

Çalışma konusunda bir şey diyemem, olası riskleri kendiniz söylemişsiniz zaten. Eğer, maddi sıkıntılı döneminiz uzun bir süreci kapsayacaksa, sabahları eşinizle birlikte işe gidip ordaki işlerin nasıl ilerlediğini çalışan kişiden tecrübe edinin. Size işi öğretmesini isteyebilirsiniz. Ilerleyen sürece göre de zaten neyi yapip yapamayacaginizi az çok öngöre bilirsiniz.

Back
X